Boala lyme la pisici

Catchy Cat

Pisicile pot fi infectate cu bacteriile care cauzează boala Lyme, deși boala este foarte rar văzută la pisici. Pisicile nu dezvoltă întotdeauna simptome precum câinii și oamenii, astfel încât diagnosticul poate fi mai dificil.

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este o boală provocată de căpușe care afectează o varietate de specii și este observată în mod obișnuit la oameni și câini. Sa arătat că pisicile pot deveni infectate cu B. burgdorferi bacterii (agentul cauzal al bolii Lyme), dar multe pisici nu prezintă semne ale bolii. Cu toate acestea, este un diagnostic care să ia în considerare când pisicile au simptome compatibile cu boala Lyme, în special în zonele în care boala Lyme este comună. Marea majoritate a cazurilor de boală Lyme confirmate au fost raportate în 14 State: Connecticut, Delaware, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia și Wisconsin.

Pisicile și câinii pot deveni infectați cu Borrelia burgdorferi Fără a dezvolta vreodată simptome de boală Lyme. În cazul în care boala Lyme este comună, pisicile pot testa pozitive pentru expunerea la bacterii, în ciuda faptului că nu prezintă semne ale bolii.

Simptomele bolii Lyme la pisici

Dacă o pisică ar dezvolta boala Lyme, simptomele lor ar fi probabil similare. Este important să menționăm, totuși, că o altă boală provocată de căpușe numită anaplasmoză apare la pisici și duce la febră, letargie și un apetit slab.

Semne de boală Lyme la pisici

  • Limping (se poate schimba de la picior la picior)
  • Rigiditate și durere
  • Febră
  • Scăderea apetitului
  • Letargie
  • Boala secundară de rinichi care duc la creșterea setei și urinării și vărsăturilor

Cauze ale bolii Lyme

Boala Lyme este cauzată de Borrelia burgdorferi, un tip de bacterii care sunt transmise de căpușe. Aceste căpușe devin infectate cu bacteriile prin hrănirea pe șoareci infectați și alte animale mici. Când o bifină infectată mușcă alte animale, poate transmite bacteriile la aceste animale. Boala Lyme este transmisă de căprioare (numită și de Ixodes scapularis sau bifarea cu picioarele negre) și un grup de alte căpușe strâns legate. Speciile exacte de tip variază în funcție de locație, dar că bifarea de cerb este suficient de mică pentru a mușca animalele și oamenii fără a fi detectați cu ușurință.

Pisicile care petrec mult timp în aer liber, în special în zonele cu Bush sau iarba înaltă, sunt cel mai expuși riscului de a fi infectați cu bacterii de boală Lyme. Este important să ne amintim că căpușele pot fi transportate în metri pe alte animale, deci chiar și pisicile care nu se înrăutățesc departe ar putea fi mușcate de o bifă. Căpușele se găsesc frecvent pe câini, deci dacă aveți un câine, bifați poate să vă plimbați în casă pe câini și apoi să muște pisica de companie. În prezent nu există dovezi că boala Lyme este răspândită prin contactul direct între animale, inclusiv între animalele de companie infectate și proprietarii acestora.

Diagnosticul bolii Lyme la pisici

Deoarece atât de multe pisici nu dezvoltă simptome după infectare cu B. burgdorferi, Un diagnostic de boală Lyme trebuie să fie realizat pe o combinație de factori, inclusiv istoricul (în special expunerea la căpușe), semne clinice, teste de laborator și de deconectare a altor cauze ale simptomelor pisicii. Un test de anticorpi nu este suficient pentru a face un diagnostic pe cont propriu, deoarece nu toate pisicile expuse B. burgdorferi se îmbolnăvește, iar anticorpii pot persista în sânge pentru o perioadă de timp după expunere. Alte teste de diagnostic, cum ar fi testele de sânge, testele de urină, razele X și eșantionarea fluidului articular ar trebui să fie de asemenea.

Tratament

La câinii cu boală Lyme, tratamentul cu antibiotice produce, de obicei, o îmbunătățire rapidă a simptomelor și același lucru ar trebui să fie adevărat pentru pisici. Dacă există probleme mai grave care ar putea fi secundare boala Lyme, cum ar fi boala renală, un curs mai lung de antibiotice, împreună cu tratamente suplimentare, este de obicei necesar. VET dvs. va veni cu un plan de tratament care este aliniat la nevoile pisicilor tale și situația medicală.

Cum de a preveni boala Lyme

Tick ​​Control este extrem de important pentru prevenirea bolii Lyme (și alte boli care pot fi transmise prin căpușe). Acest lucru este valabil atât pentru animalele de companie, cât și pentru oameni. Verificați pisicile în aer liber zilnic pentru căpușe și Îndepărtați-le în siguranță cât mai repede posibil. Asigurați-vă că trageți înapoi blana și examinați pisica la nivelul pielii. O bifă se va atașa la pielea animalelor, nu la blănia ei dacă se hrănește. Deoarece căpușele trebuie să se hrănească timp de cel puțin 12 ore (eventual 36 până la 48 de ore) înainte de a transmite bacteriile care determină boala Lyme, îndepărtarea bifați cât mai curând posibil, poate ajuta la prevenirea transmisiei. Atenție Manipularea căpușelor deoarece acestea sunt potențial infecțioase și oamenilor.

Produsele care ucid căpușele ar trebui, de asemenea, să fie utilizate în pisici de risc, dar asigurați-vă că urmați sfatul medicului veterinar atunci când utilizați aceste produse, deoarece pisicile sunt extrem de sensibile la o varietate de substanțe chimice. Păstrați iarba și periați tăiat în curte și îndepărtați așternutul de frunze și alte materiale în care pot să se ascundă căpușele. De asemenea, puteți trata curtea pentru căpușe dacă locuiți într-o zonă cu risc ridicat.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala Lyme (Lyme Borreliosis) la pisiciManualul veterinar, 2020

  2. Boala Lyme: un potențial, dar puțin probabil, o problemă pentru pisiciColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  3. Prevenirea căpușelor pe animalele de companie. Centre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala lyme la pisici