Boala cushing la câini

Câine la veterinar

Boala Cushing poate să apară în diferite specii de animale, dar este cel mai frecvent văzut la câini. Această boală afectează glandele suprarenale care fac parte din sistemul endocrin. Dacă este lăsată netratată, această boală poate fi amenințarea vieții, astfel încât este vital ca proprietarii de câini să recunoască semnele și să știe ce fel de tratament pot necesita animalele lor de companie.

Ce este boala Cushing la câini?

Boala Cushing este, de asemenea, cunoscută sub numele de sindromul Cushing și hiperadrenocorticismul. Este o boală care afectează glandele suprarenale ale unui câine și are ca rezultat o supraproducție a unui steroid natural numit cortizol sau cortizon. Cortizolul este principalul hormon principal al corpului și afectează majoritatea celulelor. Ea face o varietate de lucruri diferite, inclusiv jucând un rol în reglementarea nivelului zahărului din sânge, reducerea inflamației și controlul tensiunii arteriale, doar pentru a numi câteva. Cortizolul este chiar responsabil pentru răspunsul "luptei sau zborului". Dacă se produce prea mult cortizol, mai multe sisteme din corpul unui câine nu sunt în măsură să funcționeze corect. Boala ADDISON este opusul bolii Cushing.

Deoarece boala Cushing afectează o multitudine de sisteme corporale, pot fi văzute diferite semne ale acestei boli.

Semne de boală Cushing la câini

  • A crescut setea
  • Creșterea urinării
  • Creșterea apetitului
  • Diminuarea stratului de păr
  • Subțierea, pielea fragilă
  • Lipsa de energie
  • Pantaling excesiv
  • Infecții cu pielea
  • Pot-burta

Câinii cu boala Cushing apar adesea ca și cum ar avea un abdomen dispendat sau o aspect blestemat și își pierd blana. Aceste simptome sunt văzute la mulți câini cu boala Cushing`s, dar un Creșteți în sete și urinarea sunt, de asemenea, observate în mod obișnuit. Golificate frecvent boluri de apă și accidentele urinare în casă sunt indicații ale acestor simptome.

Unii câini cu Cushing`s vor avea, de asemenea, o creștere a apetitului, o scădere a energiei și excesiv de pantaloni pentru nici un motiv aparent. În cele din urmă, pielea subțire care este uneori în comparație cu hârtia de țesut, alături de infecțiile cu pielea reocuresoare, poate fi văzută la câinii cu boala Cushing. Nivelurile excesive de cortizol la un câine pot determina toate aceste schimbări și probleme vizibile.

Cauzele bolii Cushing la câini

Există trei cauze ale bolii Cushing la câini.

  • Tumora de glandă pituitară - Glanda pituitară stimulează glandele suprarenale pentru a produce cortizol, astfel încât în ​​cazul în care există o tumoare pe hipofiză, poate spune glandelor suprarenale să facă prea mult din acest steroid natural. Aceasta se numește boala Cushing dependentă de Pituitară și este cel mai comun tip de boală Cushing.
  • Tumora de glandă suprarenală - Dacă o tumoare se dezvoltă pe una sau ambele glande suprarenale, aceasta poate produce prea mult cortizol, rezultând boala Cushing. Aceasta se numește boala Cushing dependentă de Adrenal.
  • Utilizarea de steroizi prelungită - Dacă steroizii sunt luați în mod regulat și pentru o perioadă lungă de timp pentru a gestiona lucrurile alergii și alte probleme, pot provoca probleme cu glandele suprarenale. Aceasta se numește boala italogenică Cushing`s.

Diagnosticarea bolii Cushing la câini

Veterinarul dvs. va efectua o examinare fizică completă și va obține o istorie medicală pe câinele dvs. Dacă se suspectează boala Cushing, va fi rulată. Testele specifice de sânge numite stimularea ACTH și testele de dexametazonă cu doze mici (LDDS) sunt efectuate pentru a verifica boala Cushing în plus față de un profil de chimie completă de rutină (CBC) și chimie pentru a verifica funcția de organe și pentru a exclude alte boli. Aceste teste de sânge vor spune medicului veterinar cât de bine lucrează glandele suprarenale, dar pot fi necesare alte teste pentru a confirma ce tip de boală Cushing are câinele dvs. Verificarea nivelurilor Endogene ACTH și efectuarea unui test de suprimare a dexametazonei cu doză mare (HDDS), un raport de cortizol de urină: Creatinină sau un răspuns de 17-hidroxiprogesteron la testul de administrare ACTH poate fi, de asemenea, legat pentru a determina dacă câinele dvs. are dependent de suprarenale sau hipofizare - boală dependentă de Cushing. În cele din urmă, poate fi recomandat un ultrasunete abdominale pentru a vizualiza glandele suprarenale ale câinelui.

Tratamentul bolii Cushing la câini

Dacă boala Cushing este diagnosticată ca fiind dependentă de hipofizare, vor trebui administrate medicamente orale de-a lungul vieții. Trilostanul (Vertoryl®) și Mitotan (Lysodren®) sunt două medicamente care sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata boala de Cushing dependent de hipofizare la câini.

Dacă boala Cushing este diagnosticată ca fiind dependentă de suprarenale, poate fi recomandată o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorii. Dacă întreaga tumoare este capabilă să fie îndepărtată chirurgical, majoritatea câinilor se întorc la normal fără medicamente pe tot parcursul vieții. Dacă tumora nu poate fi îndepărtată chirurgical, unii câini pot fi gestionați cu medicamente.

Boala Iatrogenic Cushing va necesita o întrerupere a steroizilor care au fost administrate. Acest lucru trebuie să apară încet pentru a nu provoca probleme suplimentare, ci boala care a fost tratată de steroizi se reocupă. Acest lucru garantează faptul că nu numai gestionarea bolii care a fost tratată anterior prin steroizi, ci și tratamentul bolii Cushing care a fost cauzat de steroizi cu utilizarea medicamentelor.

RĂSPUNSUL DE CÂȘTIGURI PREZENTAȚI PRIVIRE LA EVALUAREA BOLI CUSHING

În timp ce orice câine poate avea boală Cushing, anumite rase sunt mai probabil decât altele să-l dezvolte pe măsură ce îmbătrânesc. Aceste rase includ:

  • Staffordshire Terriers
  • Boston Terriers
  • Yorkshire Terriers
  • Pudele
  • Dachshunds
  • Boxeri
  • Păstoriștii germani
  • Dandonie din Dandie
  • Labrador Retrievers
  • Shepherds australieni
  • Malteză
  • Cocker Spaniels

Cum de a preveni boala Cushing la câini

Majoritatea bolii Cushing este cauzată de o tumoare pe glandele hipofizare sau suprarenale și, din păcate, nu există nicio modalitate de a preveni să se producă. Dar, din moment ce cel de-al treilea tip de boală Cushing este cauzată de utilizarea excesivă și lungă de steroizi, puteți ajuta la prevenirea bolii italogenice de Cushing prin discutarea dacă există sau nu alte opțiuni disponibile pentru a vă ajuta să gestionați bolile câinelui în plus față de steroizi.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala cushing la câini