Ceea ce este lupus sistemic eritematos la câini?

La fel ca orice altă autoimună tulburare, lupus sistemic eritematos (SLE) va ataca corpul câinelui din interior. Celulele imune încep să vizeze și să lupte moleculele pe care nu le-au presupus, iar rezultatul este o boală multisistemică care afectează mai multe părți ale corpului. Ca proprietar responsabil de animale de companie, este treaba dvs. să vă educați Lupus sistemic eritemat la câini și să lucrați cu medicul veterinar pentru a crea cel mai bun plan de tratament pentru câinele dvs.

Nu există prea multe pe care le puteți face pentru a împiedica ca câinele să obțină SLE, în principal pentru că cauzele sale nu sunt încă cunoscute. De la infecțiile virale la expunerea la amenințările de mediu, Au fost propuse mai multe ipoteze (1), dar până acum, toți nu au reușit să dezvăluie cauzele adevărate din spatele aspectului lupusului sistemic eritematos la câini.

SLE în câini este foarte asemănător la SLE la om (2). Cele mai frecvente simptome asociate cu această boală sunt câinele Lameness și febră. Cu toate acestea, există multe alte semne asociate și cu SLE. Semnele pe care câinele dvs. le va expune vor varia în funcție de sistemul de organe care atacă anticorpii.

SLE poate fi deosebit de dificil de diagnosticat, deoarece simptomele pot fluctua în severitate. Până când recunoașteți un simptom și obțineți câinele dvs. pentru a vedea VET, este posibil să fi fost diminuat. Câteva zile mai târziu, același simptom poate apărea din nou.

Semnele de lupus sistematic eritematos la câini pot începe cu o pierdere de pigmentare pe buze și nas și apoi progresează la cicatrici și ulcerații pe față și urechi. Veterinarul dvs. va trebui probabil să facă o biopsie a pielii pentru a diagnostica condiția.

LEGATE DE: Dovezi bazate pe medicina veterinară vs. Medicina veterinară holistică

Ceea ce este lupus sistemic eritematos la câini?

Lupus sistemic eritemat la câini

Predispoziția genetică la lupus sistematic eritematos

Ceea ce este cunoscut de cercetători astăzi este asta Există o predispoziție genetică (3) În rândul câinilor să se dezvolte SLE, astfel unele rase sunt mai susceptibile de a obține boala.

Păstorii germani, spanioli englezi de cocks și bătrânii englezi englezi par a fi mai predispus la dezvoltarea lupusului (4) decât alte rase. în plus, Femeie Câinii apar au o predispoziție mai mare (5) pentru boală decât omologii lor de sex masculin.

Acestea fiind spuse, cercetătorii susțin că aceste concluzii nu pot fi luate prea serios, deoarece cercetarea caninei nu are adesea o reprezentabilitate adecvată. De exemplu, ciobanii germani sunt suprareprezentați în studiile de câini, ceea ce face dificilă extrapolarea rezultatelor cercetătorilor în alte rase.

În mod similar, concluziile sunt adesea făcute fără să nu privească dacă câinele este sterilizat sau intact și după cum știm, neuterizarea unui câine poate avea aceste efecte. Astfel, dacă se întâmplă să aveți un păstor german feminin, nu vă îngrijorați prea mult de geneticul predispozițiilor potențiale la SLE.

Cereți un veterinar: Care este cel mai bun hrană pentru câini și dieta pentru câinii artritici?

Anticorpi de auto-atac la câini

În opoziție cu ceea ce se întâmplă Lupus discoid (unde numai pielea câinelui este afectată), lupusul sistemic afectează mai multe părți ale corpului câinelui. Corpul produce anticorpi care se vor atașa la proteine ​​din nucleul celulelor.

Prin lipirea de aceste proteine, anticorpi (sau anticorpi anti-nucleari (ANA)) declanșează un Agregarea celulelor imune (6, pdf).

Acumularea de celule imune în țesut duce la deteriorarea și hipersensibilitatea la câini, care este principala cauză a tulburărilor articulațiilor, cum ar fi artrita caninică.

Pielea poate fi, de asemenea, afectată în SLE. Simptomele pot varia de la depigmentarea în jurul nasului, gurii și abdomenului, la dermatită. Alte semne clinice includ o sensibilitate crescută la lumină, ulcere în gură și stomac, anemie sau, rareori, schimbări comportamentale și psihologice.

Tratamente pentru SLE la câini

SLE în câini - ceea ce este lupus sistemic eritematosNu există multe opțiuni pe piață atunci când vine vorba de tratamentul SLE pentru câini.

Veterinarul dvs. va prescrie probabil animalul dvs. de companie glucocorticoizi combinat cu droguri citotoxice. În cazuri extreme, alte tratamente precum plasmaffereza, care constă în îndepărtarea componentelor plasmei din sângele câinelui, s-au dovedit a fi eficiente.

Studiile au descoperit că remisiunile pe termen lung ale UP la 9 ani sunt posibile (7) în aproximativ jumătate din cazuri atunci când sunt tratați cu levamisol. În cele din urmă, când se observă simptomele, este important să discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a exclude toate celelalte boli și dacă SLE este confirmat, planul de acțiune va fi discutat și implementat.

Nu există tratamente eficiente de acasă dovedite pentru câinii cu SLE.

Citiți următorul: Boala Cushing la câini - simptome, diagnostic și tratamente

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce este lupus sistemic eritematos la câini?