Excesurile păstrație în câini: ce înseamnă și ce ar trebui să faceți

Ce este o garnitură excesivă la câini

Oricine a fost în jurul unui câine Pentru orice perioadă de timp știe că gunoiul este un comportament normal de câine. Cu toate acestea, cât de mult este prea mult? Grânghie excesivă la câini pot fi cauzate de o varietate de factori. Este important să identificați cauza gâfâitului câinelui dvs. pentru a vă asigura că este sigur.

Punerea este un răspuns printre toți câinii la căldură, exerciții fizice sau de emoție. Contrar credinței populare, câinii au glande sudoare, dar sunt mici, situate pe tampoane și urechi ale picioarelor câinelui și nu se răcește eficient de pe un câine.

Câinii folosesc chipare Pentru a vă răci în continuare, obținerea unui aer curat în gură, limbă și plămâni. Este important să urmăriți și să înțelegeți modelele normale ale câinelui dvs. În acest fel, puteți identifica exact ceea ce este o gestiune excesivă pentru câinele dvs.

Dimensiune, nivel de energie și temperament toate influența cât de des se va face câinele tău. Cunoașterea comportamentului obișnuit de gâfuire a câinelui vă va ajuta să cunoașteți dacă are o problemă.

Grânghie excesivă la câini
Ce înseamnă și ce ar trebui să faceți

Grânghie excesivă la câini

Motive pentru o garnitură excesivă la câini

Puiul poate fi primul dvs. semn că ceva este în neregulă cu câinele dvs. În funcție de ceea ce provoacă gâfuirea, intervenția timpurie este esențială. Adesea o gestiune excesivă este primul semn de supraîncălzire la câini.

Dacă câinele dvs. a fost în căldură excesivă sau fără apă, Este imperativ să-l ducă la umbra și apă să bea. Alte Simptomele de căldură includ ochi sticlos, vărsături, diaree și o temperatură a corpului de peste 104 ° F.

Este important să se aplice pachete de gheață sau un prosop rece, umed la pieptul animalului, gâtul și capul animalului. Puteți să vă scufundați câinele în apă, dar asigurați-vă că este rece și nu rece. De asemenea, oferindu-vă cuburile de gheață de companie pentru a linge vă poate ajuta să vă răciți câinele în jos. După ce ați început inițial să vă răciți animalul în jos, contactați-vă medicul veterinar, deoarece accidentul de căldură necesită asistență medicală.

Un alt motiv pentru care câinele dvs. ar putea fi chant prea mult este stres emoțional. Dacă câinele dvs. nu se simte fierbinte, atunci este posibil ca el să fie supus unor Trauma emoțională, cum ar fi focurile de artificii în timpul patrulea iulie. Animalul dvs. de companie poate începe căscându-se, linge de buze, coborâre scăzută, împușcându-și coada, sau arătând alt comportament nervos în plus față de gâscă.

Este important ca dacă câinele dvs. are o problemă emoțională pentru a le separa într-un mediu calm, deoarece un câine stresat se poate fixa. Având o singură dată cu dvs., deoarece proprietarul vă poate ajuta să aduceți nivelul de stres al animalului dvs. de companie în jos.

Panting poate fi, de asemenea, a semn de durere într-un câine. Este adesea primul semn că un câine va expune, deci este important să continuați să țineți un ochi pe câinele dvs. dacă vă găsiți pieptul de companie excesiv fără alte simptome. Un câine va mușca, de asemenea, la sau linge locul rănit, whine sau limpezi pe măsură ce durerea continuă. Cu toate acestea, dacă este un prejudiciu intern, animalul dvs. poate să nu prezinte aceste simptome.

Dacă câinele dvs. pare rănit sau se confruntă prea mult fără nici o cauză clară, este important să vă apelați medicul veterinar. O vătămare gravă, în special una internă, trebuie privită de un medic veterinar pentru a evita complicațiile.

LEGATE DE: Ghidul final al primului ajutor pentru câini

Condiții care pot provoca o gâfâie excesivă la câini

Grânghie excesivă la câiniPot exista numeroase afecțiuni medicale diferite care pot provoca o gâfâie excesivă la câini. În timp ce unele dintre aceste condiții nu sunt grave, unele dintre ele ar putea fi fatale dacă nu sunt tratate rapid. Este mai bine să-ți aduci câinele la un medic veterinar de îndată ce îl observi în mod excesiv.

1. Boala lui Cushing

Pantalizarea excesivă poate fi, de asemenea, un simptom al bolii lui Cushing la câini. Boala lui Cushing este o tulburare endocrină la câinii în care produc prea mult cortizol. Simptomele suplimentare includ mâncarea și consumul prea mult, creșterea în greutate în burtă, subțierea părului și lipsa de energie.

Dacă câinele dvs. prezintă aceste simptome, este important să vedeți un veterinar. Deși nu există nici un test de a vă diagnostica animalul, medicul veterinar poate exclude alte tulburări și poate începe tratamentul.

Uneori Boala lui Cushing poate fi cauzată de o tumoare care poate fi îndepărtată. În caz contrar, poate fi gestionată cu medicamente. Este posibil ca câinele dvs. să trăiască o viață fericită cu Cushing "și să aibă o durată de viață normală cu un tratament adecvat.

2. Medicamente

Grânghie excesivă la câiniÎn mod similar, anumite medicamente pot determina câinii să se supună excesiv, deoarece acestea imită sindromul lui Cushing. Steroizii, cum ar fi prednisonul, prednisolonul sau diferite forme de cortizon, pot provoca animalul dvs. de companie la pantaloni. Ar trebui să dispară în câteva săptămâni de oprire, dar dacă sunteți preocupat de gâfâitul animalului dvs., contactați medicul veterinar.

Pantalizarea excesivă poate fi un semn al insuficienței cardiace. Boala de inimă poate afecta animalele la fel de mult ca și oamenii, deci este important să cunoașteți semnele de avertizare din câinele dvs., în special câinii mai în vârstă. Unii câini se nasc cu probleme cardiace congenitale care le fac vulnerabile, dar vârsta, dieta și exercițiul pot juca, de asemenea, un rol în cazul în care un câine poate dezvolta boli de inimă.

3. Boala inimii și pulmonare

Simptomele bolii cardiace includ tuse, pierderea apetitului, leșin, schimbări de greutate și având greu să se așeze în seara. De asemenea, notați dacă limba sau buzele câinelui sunt albastru sau alb, ceea ce înseamnă că câinele dvs. nu obține suficient oxigen. Dacă câinele dvs. expune aceste simptome, este important să sunați sau să vizitați medicul veterinar cât mai curând posibil, deoarece intervenția timpurie este esențială pentru salvarea vieților.

Depinzând de Cauza bolilor de inimă, VET dvs. va avea diferite cursuri de tratament. VET poate fi necesar să efectueze o intervenție chirurgicală pentru a corecta un murmur de inimă, supapă sfâșiată sau pentru a plasa un stimulator cardiac.

VET dvs. poate, de asemenea, să prescrie medicamente pentru a ajuta la reducerea fluidului în jurul plămânilor sau pentru a corecta o bătăi neregulate. VET dvs. poate recomanda, de asemenea, o dietă cu sare redusă și un exercițiu blând care nu va pune prea multă tulpină pe inima câinelui tău.

O altă cauză gravă de gâfâie excesivă la câini este boala pulmonară. Boala pulmonară, cunoscută și ca Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) sau bronșită cronică, este o afecțiune cronică, lentă, ireversibilă. Primul simptom al BPOC este adesea o tuse uscată, hacking, care durează mai mult de o lună.

Pe măsură ce boala progresează, câinele s-ar putea întruni să crească oxigenul. Există anumite modalități de a face un câine mai vulnerabil la BPOC, cum ar fi infecțiile cronice, expunerea la fumul de tutun, poluanții atmosferici sau boala dentară, dar nu există nici o cauză finală, iar câțiva câini se dezvoltă fără acești factori de risc.

Deși nu există nici un remediu pentru bronșita cronică, medicul veterinar va avea recomandări pentru a-și încetini progresul. Obezitatea și boala dentară pot agrava simptomele, deci veți dori să abordăm aceste probleme dacă câinele dvs. suferă de oricare dintre ele.

Dacă câinele dvs. este de experiență bruscă, severă, spitalizarea poate fi obligată să vă stabilizeze starea animalului de companie. Majoritatea câinilor sunt tratați pe o bază minunată, totuși, pot trăi o durată de viață normală, sănătoasă, cu un tratament adecvat.

DE ASEMENEA: Dog tuse - 7 motive tuse de câine și ce să facă

4. Anemie

Anemia poate fi, de asemenea, o altă cauză a gâinii excesive la câini. În plus față de gâfâie, simptomele includ gingii care apar palid în loc de roz strălucitor și câinele dvs. poate părea obosit sau nu. Acest letargie excesivă va provoca gâfâitul pe care îl observați. Dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre aceste simptome, este important să vă vedeți veterinarul.

Pentru că Cauzele anemiei pot varia, de asemenea, tratamentele. Uneori cauzate de traume, VET-ul dvs. poate verifica și opri orice sângerare care face anemicul dvs. de companie. Există, de asemenea, anumite tumori și boli care pot face un anemic de câine, astfel încât VET dvs. poate avea nevoie să se adreseze sau să diagnosticheze pe acestea. Uneori este cauzată doar de nutriția săracă, astfel încât VET dvs. poate avea unele recomandări pentru ao corecta.

5. Paralizie laringiană

Grânghie excesivă la câiniPantaling excesiv poate fi, de asemenea, a Simptom al paraliziei laringale. Paralizia laringiană, adesea menționată ca Lar Par, este locul în care laringele nu se poate închide complet, ceea ce face dificilă respirația sau să vorbească corect. Lar par, de obicei, efecte de rase mai mari și alte simptome includ obositoare rapid, schimbarea vocii câinelui și sunetele răgușite.

Lar PAR poate fi foarte stresant pentru un câine de experiență, dar poate fi corectat de către VET dvs. De obicei, veterinarul dvs. va căuta mai întâi să calmeze câinele prin plasarea animalelor de companie într-o cameră de oxigen. Lar PAR poate fi corectat prin intervenția chirurgicală, unde VET va deschide definitiv laringele.

6. Pneumonie sau tumori pulmonare

Pneumonia poate provoca, de asemenea, cainele dvs. să fie prea mult. Pneumonia este inflamația a plămânilor și este adesea cauzată de o infecție bacteriană. Alte simptome ale pneumoniei includ tuse, lipsă de apetit, letargie, descărcare nazală și febră.

Dacă câinele dvs. pare să aibă aceste simptome, luarea animalelor de companie la veterinarul pentru diagnosticarea și tratamentul adecvat este cheia. Veterinarul dvs. poate prescrie medicamentele corecte și de a da sfaturi nutriționale (de obicei o dietă bogată în proteine ​​și calorii în timpul recuperării), astfel încât câinele dvs. să se poată vindeca rapid.

O cauza foarte rară a gâinii excesive este o tumoare pulmonară. Acesta reprezintă doar 1% din totalul cancerului diagnosticat la câini, dar o gâfâie excesivă este un simptom. Alte simptome includ tuse cronică, lipsa apetitului, strănutul cronic, limpezarea, letargia și pierderea în greutate. Dacă animalul dvs. de companie expune aceste simptome, este important să vedeți un medic veterinar.

Toate tumorile pulmonare necesită inițial o intervenție chirurgicală, astfel încât să primească veterinar cât mai curând posibil este importantă. Cu cât veterinarul dvs. mai devreme poate elimina masa înainte de a se răspândi, cu atât mai bine rezultatul.

Nu ignorați o gâfâie excesivă la câini

Grânghie excesivă la câiniDeși gagica este de obicei comună la câini, ia notă dacă se pare excesivă. De asemenea, rețineți că prea multă gâfuire este adesea însoțită de alte semne și simptome, așa că acordați atenție oricăror alte semne pe care animalul dvs. le expune.

Orice schimbare a respirației câinelui dvs. justifică asistența medicală, mai ales dacă este bruscă sau severă. Cu multe dintre condițiile grave care pot provoca o gâfâie excesivă la câini, calendarul este esențial. Cu cât vetul veterinar poate fi verificat și diagnosticarea animalelor de companie, cu atât este mai eficient tratamentul.

Citiți următorul: Sete excesivă la câini - de ce câinele dvs. bea prea multă apă și ce să facă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Excesurile păstrație în câini: ce înseamnă și ce ar trebui să faceți