Sânge în scaun de câine: ar trebui să mă îngrijorez dacă câinele meu are diaree sângeroasă?

sânge în scaun de câine ar trebui să mă îngrijorez dacă câinele meu are diaree sângeroasă

În condiții normale, sângele se așteaptă doar să fie văzut în vasele de sânge, astfel încât observăm sânge oriunde altundeva sau în animalul dvs. de companie câine`s poop, Apoi, nu ați fi greșit să vă faceți griji, deoarece există întotdeauna un motiv bun pentru ca sângele să fie prezent într-un scaun de câine. Condițiile de sănătate care pot genera această situație sunt nesfârșite, dar unele sunt mai critice decât altele. Având cunoștință de ceea ce este înainte ca ochii tăi să vă ajute să vă transmiteți condiția animalului dvs. mai viu în veterinar. Dacă după câteva răspunsuri, continuați să citiți pentru a afla mai multe.

câine trist pe canapea

Cum de a diagnostica diareea sângeroasă la câini

Nici un părinte de companie nu se va bucura de pooch-ul lor dacă se va întâmpla diaree; nici nu se distrează pentru câine. În timp ce diareea poate fi cronică, există încă mai multe cazuri care sunt temporare. În plus, cu culoarea poopului unui câine este o indicație a cauzei subiacente a diareei sângeroase.

Fără îndoială că puteți identifica diaree sângeroasă prin inspectarea câinelui tău. Deși mulți îl pot vedea ca fiind dezgustător, oferind o descriere exactă a sângelui pe care l-ați observat în Poopul câinelui de companie ajută VET să sosească la o decizie informată privind sursa sângelui și diagnosticului. În timp ce sângele care este închis roșu în culoare este o indicație a unei anumite forme de probleme digestive superioare, sângele roșu strălucitor emise din sistemul digestiv inferior. Cu sângele roșu strălucitor, este ușor de discutat, dar când este sângele digerat mai întunecat, devine un pic dificil. Dacă VET suspectează sânge digerat sau o cantitate mai mică de sânge, acestea vor efectua un test de sânge ocult fecal, ceea ce confirmă prezența sângelui sau altfel.

Cum vedete veterinarii diagnosticați sângele în scaunul de câine

Un diagnostic precis al posibilelor cauze ale diareei sângeroase la câini solicită istoricul de sănătate al animalului dvs. de companie, examenele fizice, precum și o combinație a unor diagnostice, inclusiv a lucrărilor de sânge, examinările fecale, imagistica cum ar fi ultrasunetele sau X-RAYS, Primeria, biopsii de țesuturi și multe altele.

Tratamentul variază în funcție de cauzele care stau la baza, în timp ce cancerul și corpurile străine pot solicita o intervenție chirurgicală, puteți reduce inflamația sau puteți stimula aportul fibrelor de către modificările dietetice. Și în cazul paraziților, medicamentul este necesar.

Sânge roșu strălucitor în poopul unui câine - ce înseamnă asta?

Sângele roșu strălucitor în poopul unui câine este denumit în mod medical ca hematochezia. Sângele este de obicei proaspăt și poate veni din intestinele inferioare ale câinelui. De cele mai multe ori, el emană din rect sau colon. Hematochezia poate fi cauzată de o mulțime de lucruri care includ:

  • Parvovirus: Acesta este un virus sever prezent adesea în puii. Simptomele includ diaree, vărsături, Pierderea apetitului și letargie. Acest lucru solicită o atenție promptă.
  • Paraziți: Cele mai multe cazuri de poop sângeroase la câini sunt cauzate de paraziți, care pot fi detectați prin fecal, VET va fi apoi într-o poziție mai bună pentru a administra tratamentul potrivit în funcție de organismul care provoacă.
  • Gastroenterita hemoragică: Acest lucru vine cu diaree și vărsături, rezultând o cantitate mare de sânge în scaunul câinelui. Dehidratarea poate apărea, iar tratamentul este, de obicei, cu medicamente și fluide IV.
  • Leziuni rectale: Acest lucru se întâmplă atunci când un câine înghite un obiect ascuțit care ar fi putut să-și răzgândească intestinul inferior în timpul eliminării sau digestiei. Polipii rectali, precum și leziunile glandelor anale pot da naștere la depozitele de sânge roșu strălucitor în scaunul câinelui animal de companie.
  • Stres: Modificările în gospodăria sau rutina animalului pot aduce colită amestecată cu sânge și / sau mucus în scaunul liber al prietenului tău.

Negru negru sau roșu închis într-un scaun de pui

Din punct de vedere medical, această stare de sănătate este menționată ca Melena. Este un pic dificil de detectat deoarece sângele vine într-o culoare mai închisă. În cazuri ca aceasta, originea sângelui este tractul intestinal superior, ceea ce înseamnă că sângele din scaun va fi aproape complet digerat în punctul de defecare. Cauzele lui Melena includ:

  • Tulburări de coagulare a sângelui: Acest lucru poate fi cauzat de mai multe condiții, inclusiv atunci când un câine consumă otravă de rozătoare.
  • Utilizarea AINS: Utilizarea extinsă a acestui tip de medicament poate provoca ulcere gastrice pentru câine.
  • Post-Chirurgie Complicații: VET trebuie să fie consultat atunci când observați negru, cu privire la POOP de până la trei zile după o intervenție chirurgicală recentă, poate fi o indicație a sângerării interne.
  • Cancer sau tumora: Acest lucru este mai evident în Câini mai în vârstă În cazul în care tumorile de sângerare sau polipii pot duce la scaune întunecate.
  • Ingestia de sânge: Se poate întâmpla ca câinele lins o rană de sângerare sau poate că a suferit o leziune a gurii, făcându-i să ingerați un sânge.

Alte cauze ale diareei sângeroase la câini includ

  • Efectele secundare ale medicamentelor: Unul dintre efectele secundare ale medicamentelor poate fi sângeros.
  • Boala pancreatica: Deoarece pancreasul este acuzat de un rol vital în digestie, poate apărea diaree atunci când nu funcționează optim.
  • Boală de ficat: Când ficatul nu poate funcționa bine, efectul rezultat poate fi diaree sângeroasă.
  • Insuficiență renală: Diareea sângeroasă poate fi ca urmare a bolii renale.
  • Boala Addison: Aceasta este o tulburare endocrină, deși este destul de neobișnuită. Ea vizează glandele suprarenale, dând naștere la poopul sângeros la câini.
  • Indiscreție dietetică: Un câine poate dezvolta inflamație sau o formă de iritare intestinală; Dacă el ingerează alimentele pe care nu le obișnuiește, acest lucru poate duce la un scaun sângeros.
  • Probleme de glandă anal: Locul de amplasare a glandei anale este alături de anus și, dacă se întâmplă să fie afectați, infectați sau inflamați, puteți observa sângele în poopul câinelui animal de companie.
  • Tensionarea pentru a defeca: Formarea unei mișcări intestinale poate sparge unele vase mici de sânge găsite în jurul rectului. Când se întâmplă acest lucru, poopul va fi amestecat cu sânge.
  • Inflamația intestinului: Se așteaptă să vadă dungi de sânge în poopul câinelui când există vreun tip de inflamație în intestin.

Câine care poop sânge sau mucus: Care este tratamentul necesar?

Tratamentul aici depinde de cauza: există mai multe tipuri de tratament pentru sânge în scaunul câinelui, care vor fi administrate de către VET în funcție de cauzele de bază.

  • Dacă cauza mucusului sau a sângelui în câine este efectul rezultat al consumului de gunoi, recomandarea VET poate veni sub forma unei diete speciale pentru câteva zile în plus față de medicamente.
  • Dacă parazitul se întâmplă să fie vinovat, prescripția VET va consta în medicamente și sfaturi de degradare cu privire la cea mai bună modalitate de a dezinfecta mediul astfel încât să evite reinfecția.

În legătură cu o postare: Cei mai buni de muncitori pentru câini

  • Pe de altă parte, sângele sângeros de la infecțiile virale, cum ar fi Parvovirus, este destul de amenințător și adesea solicită spitalizare, antibiotice atunci când este o infecție secundară, fluide intravenoase și medicamente suplimentare pentru a avea grijă de durerea și vărsăturile rezultate.
  • Cu toate acestea, atunci când este un caz de obstacole străin, este destul de letal și necesită o intervenție chirurgicală de urgență. În cele din urmă, este datoria veterinarului de a determina cea mai bună cauză de tratament după evaluarea diagnosticului pupurilor și a stării sale generale de sănătate.

Cum de a preveni scaunul sângeros la câini

Puteți merge pentru tratament atunci când câinele dvs. are diaree sângeroasă. Cu toate acestea, există măsuri care pot fi luate pentru a preveni apariția scaunelor de câine sângeroase.

Urmăriți-vă îndeaproape strâns sau mai bine, puneți-o pe o leșie la Opriți-l să consume fecalele de alte animale. Păstrați-vă pooch-ul de a continua să mănânce alimente învechite și să reducă cantitatea de alimente umane pe care le mănâncă. Puteți, de asemenea, să împiedicați prietenul dvs. de canine să dezvolte sacculită anală printr-o expresie lunară de glandă anală efectuată de un tehnician sau un veterinar.

Ajutați-vă animalul sănătatea generală a câinelui Asigurați-vă că este exercitată și alimentată în mod adecvat cu o dietă echilibrată. O examinare anuală de către VET este esențială; VET va fi într-o poziție mai bună de a aresta orice problemă de înmatriculare înainte de a se dezvolta în condiții grave de sănătate.

ÎNTREBĂRI CARE VET vă așteaptă să răspundeți la un apel

Nu-ți iei pooch-ul pe o vizită la veterinar; Părinții de companie ar trebui să se armă cu răspunsuri la anumite întrebări, care vor fi adresate de către Vet. Vă puteți aștepta să auziți întrebări cum ar fi:

  • De cât timp ați observat sângele în poopul animalului tău?
  • Este prima dată când asistăm la acest lucru sau a avut loc înainte?
  • Credeți că animalul dvs. de companie se confruntă cu diaree și cât timp?
  • Câinele dvs. are o pierdere de energie?
  • Poochul tău a fost vărsat?
  • Este apetitul câinelui dvs. normal, mânca și bea?
  • Pui este un pui de roaming gratuit? Aici veterinarul vrea să știe dacă câinele dvs. este un animal de companie de interior sau dacă acesta trăiește în mare în aer liber.
  • Aveți o idee despre orice ca câinele dvs. să fi mâncat, pe care nu ar trebui să îl aibă.

câine așezat pe pătură

Există părinți de companie care sunt avers să intre într-o clinică a unui veterinar, dar odată ce observați sânge în pooch-ul prietenului tău. Apoi este timpul să plătiți VET o vizită.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sânge în scaun de câine: ar trebui să mă îngrijorez dacă câinele meu are diaree sângeroasă?