De ce câinii mănâncă poop și cum să o oprească

De ce câinii mănâncă poop - cum să-l oprească

Dacă sunteți proprietar de câine, probabilitatea este că ați văzut câinele dvs. mănâncă la un moment dat pentru că, la fel de dezgustător cum ar părea, mulți câini doresc să mănânce Poop - și nici măcar nu trebuie să fie al lor! Câinii vor mânca alți câini, poduri de vacă, gunoi de cal, pisica poop și vulpe. Termenul tehnic pentru consumul de mâncare este coprofagia și pot exista multe motive pentru care câinele dvs. se poate răsfăța în acest comportament pe care îl vom discuta în acest articol. Mănâncă poop ar putea fi rău pentru sănătatea câinelui (și neplăcut și jenant pentru tine!) Deci, ar trebui să fie descurajați și în acest articol, vom privi, de asemenea, căi în care puteți încerca să îl împiedicați.

De ce câinii își mănâncă poopul

Motivul pentru care câinii mănâncă poop a fost un subiect de dezbatere de mai mulți ani și nimeni nu este încă să vină cu un răspuns definitiv, deoarece câinii mănâncă de fapt poop din mai multe motive. Ar putea indica o problemă cu dieta lor, o afecțiune medicală sau o problemă comportamentală.

Dietă

Strămoșul sălbatic al câinei domestice a trăit pe o dietă care conținea mai multă proteină animală și mai puțin carbohidrați și proteine ​​de plante decât cele de astăzi Alimentele moderne de câine, și sistemele lor digestive ar fi cuprins un amestec specific de enzime pentru a face față acestei diete. Există unele dovezi care sugerează că tovarășii noștri canini " Sisteme digestive sunt încă mai bine echipate pentru a face față dietei strămoșilor lor decât alimentele de câine prelucrate de obicei hrănim astăzi. Unii nutriționiști ai animalelor cred că câinii mănâncă poop pentru a umple unele dintre enzimele care descompun carbohidrați, ajutându-i să digeră alimentele pe care le hrănim. De asemenea, se crede că câțiva câini mănâncă poop deoarece lipsesc anumiți nutrienți în dieta lor. O lipsă de vitamina B este adesea spus că este o cauză a coprofagiei.

Conditii medicale

Există multe afecțiuni medicale care se crede că provoacă un câine să mănânce poop și dacă câinele dvs. începe brusc să mănânce mai mult decât în ​​mod normal, este important să le verificați după veterinarul dvs. Aici vom arunca o privire la unele dintre cele mai comune din motive medicale.

Deficitul enzimatic

Unele afecțiuni medicale pot duce la o deficiență enzimatică. Enzimele descompun substanțele nutritive din alimentele câinelui dvs., astfel încât dacă câinele dvs. lipsește enzime, nu vor putea absorbi toate substanțele nutritive de care au nevoie de alimentele lor. Poop-ul excreții de câine conține nutrienți nedigerați pe care câinele cu deficit de enzimă este apoi tentat să mănânce pentru a-și reface sistemul digestiv. Aceasta creează un ciclu care continuă până când este identificată și rezolvată cauza deficienței enzimei.

Paraziți

Paraziții interni ar putea absorbi substanțele nutritive că câinele dvs. are nevoie de alimentele sale, ceea ce duce la o deficiență de nutrienți, pe care câinele dvs. încearcă să o rectifice prin consumul de nutrienți.

câine mănâncă propriul său poop

Creșterea apetitului

Unele afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, pot determina ca câinele dvs. să fie extrem de foame și pot mânca poop pentru a-și satisface foamea. Unele medicamente, cum ar fi steroizii, pot crește și apetitul câinelui.

Probleme comportamentale

Mâncarea poopului începe adesea ca un comportament natural și apoi devine un obicei. Există multe comportamente naturale care ar putea duce la câinele dvs. care mănâncă poop.

  • O mamă cu puii va mânca instinctiv poop pentru a-și păstra den curat și a reduce orice miros care ar putea atrage pradă.
  • În gospodăriile de câini multiple, câinii supusi vor mânca uneori poopul câinilor mai dominanți.
  • Stres, anxietate sau plictiseală pot face ca un câine să mănânce poop.
  • Dacă câinele dvs. consideră că a existat o schimbare a cantității de atenție pe care le-ați plătit, pot începe să mănânce poop pentru o reacție - chiar și o reacție negativă este mai bună decât nimic.
  • Câinii sunt cursanți rapizi și nu-i place să fiți pedepsiți. Dacă câinele dvs. a fost pedepsit pentru că au un accident în interiorul casei, ei pot încerca să "dispună de dovezile" data viitoare.
  • Câinii le place să copieze. Dacă câinele dvs. urmărește în timp ce curățați după ei, ei pot încerca să vă copieze și să ridice după ei înșiși. Ei pot învăța, de asemenea, comportamentul de la urmărirea altor câini mănâncă poop.

Cum putem să o oprim?

Câinii sunt în mod natural scufundări, iar strămoșul sălbatic al câinelui alimentat frecvent pe deșeurile altor animale. Mâncarea lui Poop poate veni în mod natural! Cu toate acestea, este destul de neplăcut pentru noi să vedem și poate provoca probleme de sănătate, deci este mai bine să încercați să o împiedicați dacă putem și aici sunt câteva sfaturi.

  • Păstrați-vă casa și grădina curată și curățați orice poo înainte de a lăsa câinele în grădina dvs
  • Dacă aveți și o pisică, păstrați cutia de gunoi ordonată și în mod ideal în afara câinelui
  • Ridica poopul câinelui tău pe loc
  • Învățați câinele dvs. să "lăsați"
  • Verificați pentru plimbare pe plimbare și încercați să o identificați înaintea câinelui dvs. Formarea buna de rechemare asigură că vă puteți numi câinele înapoi înainte de a fi tentați de poop
  • Nu reacționați dacă câinele dvs. mănâncă sau este aproape de - acest lucru poate face ca câinele dvs. să fie mai încântat și să întărească comportamentul nedorit
  • Evitați pedeapsa, în special în timpul housetrainingului, deoarece acestea pot încerca să "distrugă dovezile". Niciodată "frecați nasul câinelui în ea".
  • Asigurați-vă că dvs câinele primește suficientă atenție și nu se simte neglijat sau plictisit
  • Asigurați-vă că câinele dvs. este alimentat cu o cantitate corectă de bună calitate, alimente complete de câine la medime obișnuite
  • Asigurați-vă că câinele dvs. este tratat în mod regulat cu un tratament anti-paraziți de bună calitate

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine scoopers

rezumat

Deși jenant și stomacul crez pentru noi, mâncarea pentru câini nu este neobișnuită. Cea mai bună modalitate de a preveni este de a elimina ocazia ca câinele dvs. să o facă și să se asigure că nu devine un obicei. În unele cazuri, mâncarea Poop poate indica o problemă medicală subiacentă, astfel încât, dacă începe brusc, sau dacă câinele dvs. arată orice alte semne de a nu fi rău, ar trebui să-l verificați de către VET dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii mănâncă poop și cum să o oprească