Ce înseamnă culoarea câinelui?

Ce înseamnă culoarea câinelui

Poate fi brut, dezgustător, mirositor și Yucky, dar culoarea poopului câinelui tău poate spune o mulțime de povestiri despre animalul tău. Vă poate spune ce a mâncat sau chiar dacă prietenul tău canin suferă de o anumită boală sau nu. Acesta este motivul pentru care o analiză a scaunelor este adesea o procedură de rutină în multe teste de laborator și diagnostic veterinar, deoarece poate spune multe despre ceea ce se întâmplă în interiorul corpului animalului dvs. de companie. Deci, ce înseamnă cu adevărat culoarea câinelui tău?

O călătorie prin tractul digestiv al unui câine

Deoarece vorbim despre poop, care este din punct de vedere tehnic rezultatul final al procesului fiziologic cunoscut sub numele de digestie, este imperativ să ne uităm mai atent la călătoria unui anumit tip de mâncare prin tractul gastrointestinal de la culoarea câinelui tău poop depinde de ceea ce se întâmplă oriunde de-a lungul acestei rute.

Dog Poop Faptes

Tractul digestiv este un tub foarte lung, care începe în gură și se termină în anus. Este un tract învecinat și va avea doar o singură pungă - formarea structurii sacului pe care o cunoaștem ca stomac - între esofag și duodenul intestinelor mici.

Atunci când alimentele intră în gura câinelui, trece în jos esofagul și în stomacul în care o grămadă de fluide gastrice va încerca să difuzeze și să digereze și să desființeze toate moleculele diferite de alimente în bucăți mai mici și în bucăți în pregătirea pentru digestia finală și absorbția finală În intestinele mici. Mâncarea este apoi trecută prin Duodenum - prima secțiune a intestinelor mici - unde este inundată cu sucuri din ficat, vezica biliară și pancreasul pentru a se asigura că toate macromoleculele nutrienților alimentelor sunt digerate în mod corespunzător pentru absorbție.

Biliara secretă bilă, o substanță verzui care face mai ușoară ca diferitele enzime digestive să proceseze grăsime. Există și alte enzime și fluide digestive din pancreas și ficat, fiecare oferind o culoare suplimentară pentru alimente. Mâncarea este trecută de-a lungul întregii lungimi ale intestinelor mici - Jejunum și cecum - până când ajunge la intestinele mari. În acest timp, apa și alte substanțe sunt reabsorbed continuu în organism, formând o masă mai solidă, acum numim scaun sau fecale. Atunci când natura apeluri, acest scaun este trecut prin recum și din anus.

Ce vă spun culorile câinelui

Deoarece scaunul nu este altceva decât mâncarea deshidrată și hrănitoare care au trecut prin tractul gastrointestinal al câinelui, diferitele culori pe care le puteți vedea în poopul câinelui sunt o reflectare a ceea ce se întâmplă în diferitele secțiuni ale gitului canin.

Iată diferitele culori ale câinelui și ceea ce înseamnă cu adevărat.

  • Maro și bine format

Aceasta este în general considerată ca culoarea normală a câinelui. Hue-ul maroniu se datorează efectului de îngălbenire al bilirubinei, substanța care este prezentă în bilă. Este, de asemenea, aceeași substanță care dă pielea să fie ușor de maroniu. Nu confunda acest lucru cu icter, deoarece aceasta este caracteristică bilirubinei excesive în sânge. Atâta timp cât nu există culori suplimentare cum ar fi dungi de roșu sau galben pe poopul maro al câinelui tău, ar trebui să te bucuri de când animalul tău se descurcă bine. De asemenea, ar trebui să fie bine formată. Poate fi maro, dar dacă este mai apus decât de obicei, atunci nu este, de asemenea, normal.

  • Roșu sau maro cu dungi de roșu

Orice culoare roșiatică din poopul câinelui dvs. este întotdeauna o indicație a sângerării active în tractul gastrointestinal inferior, de obicei limitat în intestinele mari, rectul sau chiar structurile interioare ale anusului. Acest lucru este diferit de sângerare în intestinele mici, deoarece această structură este de fapt mai mult de câteva picioare. Pentru a vă oferi o idee, subtestinele mici ale câinilor pot măsura 2.De 5 ori lungimea corpului câinelui tău. Deci, dacă lungimea corpului dvs. de pooch este de aproximativ 25 de centimetri, atunci vă puteți aștepta ca intestinele mici să fie de aproximativ 62 de ani.5 inci lungime. Dacă sângerarea apare oriunde în duoden, durata de timp pe care o va lua pentru a ajunge la rect și anus va fi suficient de lungă pentru a face congel sau cheag. Din moment ce priviți la dungi roșii strălucitoare, atunci sângerarea este în cecum sau în colon însuși. Alte cauze pot fi colita, tumora de colon, infestare parazitare sau chiar infecția Glandele anale.

  • Negru sau orientat

Acesta este opusul unui scaun care are dungi roșii strălucitoare. Scaunele negre sau deteriorate sunt întotdeauna un semn al sângerării gastrointestinale superioare, cum ar fi ceea ce poate apărea din cauza ulcerelor gastrice sau duodenale. Reamintind lungimea excepțională a intestinelor mici, ar dura mult timp pentru sângele din scaun la congelare. În momentul în care trece prin rectul și anus, ar fi fost deja coagulat în mod semnificativ că nu veți mai vedea specii de roșu. Una dintre cauzele majore ale sângerării GI superioare la câini este consumul anumitor medicamente precum aspirina. Ca atare, este important să verificați întotdeauna cu veterinarul dvs. orice medicament pe care intenționați să-l dați Pooch.

  • Alb și cald sau maro cu specile albe

Dacă vedeți specii albe în poopul câinelui, acestea pot fi ouăle anumitor paraziți intestinali care au trecut prin scaun. Cu toate acestea, dacă poopul câinelui dvs. a venit cu o culoare albicioasă sau poate chiar arată ca cretă, atunci există o posibilitate ridicată ca poochia dvs. să sufere de hipercalcemie sau o condiție în care calciul excesiv este eliberat în sânge. Acest lucru poate apărea cu fracturi osoase sau orice alt tip de leziuni osoase, deoarece calciul eliberat de matricea osoasă va trebui să fie reabsorbit în sânge.

  • Violet sau roz

Dacă vedeți ceva de genul gemului de zmeură pe poopul câinelui sau că există un volum neobișnuit de sânge trecut prin rectul și anusul animalului dvs. de companie, acesta este adesea un semn al gastroenteritei hemoragice sau sângerării severe secundare la inflamația intestinelor mici și mari. Dacă vedeți acest tip de poop în pooch, este imperativ să căutați o îngrijire veterinară de urgență. Trebuie să înțelegeți că mii de câini mor în fiecare an din cauza gastroenteritei hemoragice care pot duce la pierderi masive de sânge, dezechilibre de electroliți, hipoxie tisulară și moartea țesuturilor. Cu toate acestea, cu tratament prompt câinele dvs. poate evita dezastru.

  • Gri

Amintiți-vă ce am spus despre culoarea brună a poopului câinelui dvs. fiind funcția de bilirubină găsită în acizii biliari? Ei bine, dacă nu există o cantitate insuficientă de săruri de bilirubină sau bilă, atunci poopul câinelui dvs. va avea culoarea palidă la Greyish. Deoarece sărurile biliare sunt produse în ficat și depozitate în biliară, absența sărurilor de bilirubină sau bilă în scaun poate însemna că există o problemă în ficat sau în vezica biliară. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, vinovatul este o obstrucție a conductei comune în care conductele de la ficat, pancreas și vezica biliară se întâlnesc în timp ce merg spre duodenul în care fluidele și enzimele sunt golite. În astfel de cazuri, dacă este suspectată o obstrucție, poate fi necesar o intervenție chirurgicală pentru a elimina obstrucția.

  • Verde

Dacă observați că puiul câinelui dvs. pentru a avea o nuanță verzui, atunci există o șansă puternică că tocmai ți-a găsit gazonul ierbos foarte gustat. Câinii sunt cunoscuți să se how pe iarbă mai ales dacă au Stomacul de culori. Deci, nu fi surprins dacă vedeți scaun verzui de la pooch, de asemenea. Din păcate, mâncarea iarbă nu este singurul motiv pentru care fecalele câinelui dvs. pot deveni verde. În unele cazuri, se poate datora otrăvirii de momeală de șobolan, o infecție parazitară sau o altă problemă gastro-intestinală. Un lucru pe care îl puteți face pentru a diferenția poopul verde legat de iarbă este să căutați semnele de iarbă sau frunze nedigerate. Dacă nu găsiți niciunul, atunci ar fi trebuit să vă aduceți mai bine pooch-ul la veterinar.

  • portocale

S-ar putea să credeți că câinele galben-tinged este o indicație de a mânca prea mult morcovi, squash sau dovleac, dar este de fapt o posibilă indicație a unei probleme în vezica biliară, fie ficatul. Este posibil ca acolo să existe prea multă bilirubină în scaun, făcându-l să arate mai portocaliu decât maro obișnuit. De cele mai multe ori, totuși, un scaun de culoare portocalie este adesea apus asemănător diaree. Ca atare, este de multe ori cel mai bine să căutați consultă veterinară dacă vedeți această culoare de scaun de la câinele dvs.

  • Galben

Dacă observați o culoare galbenă la portocala în poopul câinelui, există o șansă ca acest lucru să fie legat de o problemă biliară sau hepatică, așa cum am menționat mai sus. Singura modalitate de a fi sigur despre o posibilă legătură cu problema ficatului sau biliară este corelarea acestora cu alte constatări clinice. De exemplu, dacă observați și îngălbenirea conjunctivei câinelui dvs., precum și membranele mucus ale pleoapelor și buzele interioare, atunci există o posibilitate de boală hepatică, eventual hepatită. Acest lucru are ca rezultat acumularea anormală a bilirubinei care circulă liberă în sânge, care în cele din urmă își găsește drumul în scaun, dându-i un galben strălucitor față de portocaliu portocaliu.

Cu toate acestea, în cazul în care îngălbenirea poopului nu poate fi justificată cu alte manifestări clinice și că scaunul în sine este destul de apus sau subțire, atunci vă uitați la intoleranța alimentară. Din nou, trebuie să corelezi acest lucru cu alte manifestări ca intoleranța alimentară la câini aproape întotdeauna prezentă vărsături și dureri abdominale sau sensibilitate.

  • Greyish cu aspect gras

Dacă scaunul câinelui dvs. are o culoare ușor gri și un aspect cu adevărat subțire, uleios sau gras, atunci poochia dvs. poate avea insuficiență pancreatică exocrină canină. Ei o numesc exocrin pentru ao diferenția de la funcția endocrină a pancreasului, care este, în principiu, capacitatea sa de a produce și secreta insulina și glucagonul pentru a regla metabolismul carbohidraților și a altor substanțe din organism. Funcția de exocrină a pancreasului este direct legată de capacitatea sa de a produce și de a secreta enzime digestive, cum ar fi lipazele, amilazele și proteazele care digerează grăsimi, carbohidrați și proteine, respectiv.

Am menționat mai sus că, pe măsură ce mâncarea trece prin duoden, este inundată cu fluide din ficat, vezica biliară și pancreasul. Biliara eliberează săruri bilă în alimente, astfel încât grăsimea din alimente să poată fi acoperită în mod adecvat. Acest lucru le face relativ ușor să fie defalcate de lipazele de la pancreas. Dacă există o problemă în oricare dintre aceste două mecanisme sau chiar ambele, atunci grăsimea din alimente nu va fi digerată corect și nu va fi absorbită în sânge. În schimb, aceste grăsimi vor fi trecute prin intestin, rect și anus producând scaune uleioase sau grase.

Dog digestiv sistem

Unele dintre condițiile mai frecvente care pot provoca insuficiență pancreatică exocrină la câini pot include cancer pancreatic, fibroză chistică și chiar pancreatită cronică. Dacă problema principală este în eliberarea sărurilor bilă, atunci cauzele posibile pot include formarea de biliară și deteriorarea ficatului extins.

Alte condiții de canină potențiale care pot aduce scaune Steorrheea - includ malabsorbția intestinală secundară la giardiasis, boală intestinală inflamatorie, supraaglomerare sau bacterii proaste și chiar boala celiacă, deși acesta este o condiție foarte rară la câini.

Asigurarea unui "culoare normală

Hrănirea pooch-ului cu o dietă de înaltă calitate ar trebui să ajute la prevenirea problemelor cu scaunul său. Limitarea dăruirii alimentelor umane poate contribui, de asemenea, la promovarea digestiei sănătoase, chiar dacă aceste alimente sunt în general considerate sigure. Păstrarea casei și a spațiilor libere de gunoi, piloți compost, parasin, dăunători și alte obiecte dăunătoare, organisme și substanțe chimice ar trebui, de asemenea, făcute parte integrantă a îngrijirii de animale de companie mai bune. Acestea fiind spuse, ar trebui să vă păstrați medicamentele la îndemâna animalelor de companie.

Culoarea poopului câinelui nostru ne poate spune multe despre el Comportamentul de hrănire și modul în care corpul său reacționează de fapt la substanțele pe care le pune în gură. Este responsabilitatea noastră ca părinți de companie să înțeleagă aceste culori de câine și ceea ce înseamnă cu adevărat, așa că vom ști ce ar trebui să facem în continuare.

În legătură cu o postare: Grați de mâncare fără cereale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă culoarea câinelui?