Cat vărsături de sânge: de ce pisicile vom vărsa sânge?

Vorbind despre Vomit Cat nu face niciodată o conversație plăcută. Dar, când vine vorba de îngrijirea pisicilor, vărsăturile sunt un subiect destul de important. Devine urgent când există sânge implicat. Un sânge vărsat de pisică, numit Hematemesis, este o problemă medicală serioasă care necesită atenție și îngrijire veterinară.

Sunteți suficient de convins că Vomit Cat este o problemă care merită să vorbim? Sigur că sperăm așa.

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre sângele în vărsături de pisică și ce puteți face dacă pisica dvs. va vărsa sângele.

Ce arată sângele sângeroase?

Desigur, sângele din vărsături va fi roșu. Dar mai sunt mai mult decât atât. Culoarea și consistența sângelui dau indicii despre motivul pentru care există sânge în vărsături în primul rând.

Fulgi roșii, roșii din vărsături indică o problemă în tractul gastrointestinal superior (GI), care include esofagul, stomacul și intestinul superior superior.

Dacă sângele arată ca terenuri de cafea, aceasta semnalează o problemă mai jos în tractul GI, cum ar fi intestinul subțire inferior și intestinul gros. Sângele arată ca terenurile de cafea, deoarece a fost digerat parțial.

Indiferent de cum arată sângele, nu este niciodată normal ca pisicile să vadă sângele.

De ce este sângele meu vărsat de pisică?

Pisicile vărsăm sânge din mai multe motive, nici unul dintre ele nu sunt bune. Vom trece prin aceste motive de mai jos.

De ce pisicile vom vărsa sângele

O sânge vărsături de pisică poate indica o varietate de probleme. Toate sunt serioase.

  • GI tractate ulcere- Ulcerii tractului GI pot apărea atunci când căptușeala de țesut moale de protecție a tractului este deteriorată de infecție. Când căptușeala este deteriorată, începe să sângereze. La pisici, infecțiile bacteriene sunt o cauză comună a ulcerului de tractare GI. Pisicile cu ulcere de tractare GI au alte simptome, cum ar fi pierderea apetitului, pierderea în greutate și, eventual, diaree sângeroasă.
  • Ingerarea corpului străin- Pisicile sunt notorii pentru a mângâia pe șir, care face rău atunci când înghiți. Șirul este prins și încurcat în intestine, provocând inflamație a căptușelii tractului GI care poate duce în cele din urmă la sânge în vărsături. De asemenea, obiectele străine ascuțite pot provoca lacrimi fizice la căptușeală, provocând sângerări.
  • Gingivită- Gingivita este inflamația gingiilor. Gingii inflamate, dacă nu este tratată cu promptitudine, poate începe să sângereze. O pisică cu gingii de sângerare va înghiți acest sânge, se simte bolnav și va vomita acea sânge înapoi înapoi. Pisicile cu gingivită pot avea probleme să mănânce și să aibă excesul excesiv.
  • Boala inflamatorie intestinală (IBD)- Cuvântul "inflamator" spune totul. Inflamația cronică în intestine dăunează căptușeala. În plus față de vărsarea sângelui, pisicile cu IBD au adesea diaree, pierdere în greutate, depresie și oboseală.
  • Ingestia otravă a șobolanilor- Otrava de șobolan este eficientă la uciderea șobolanilor, dar este foarte toxică pentru pisici. O pisică care ingeră otravă de șobolan direct sau mănâncă un șobolan care a ingerat otrava, va deveni foarte bolnav din cauza ingredientelor toxice ale otrăvurilor. Aceste ingrediente dăunătoare determină tulburări de coagulare care pot duce în cele din urmă la voma sângeroasă. Pisicile care ingerau otravă de șobolan au, de asemenea, dificultăți în respirația, mânca mai puțin și au o sete excesivă.
  • Paraziți- Paraziți interni, cum ar fi viermii de coarde și viermii de inimă, pot provoca pisici la vărsarea sângelui. Viermii au cârlige mici pe care le folosesc pentru a se bloca pe căptușeala tractului GI, provocând căptușeala să sângereze.
  • Cancer- Tumorile celulelor celulelor cauzează în mod obișnuit vărsături sângeroase în pisici. Celulele mastocite sunt celule imune care ajută la reglementarea modului în care organismul răspunde la alergii. Atunci când aceste celule se deplasează și formează o tumoare în intestine, pisicile pot vărsa sânge și prezintă alte simptome, cum ar fi diareea și scaunul decolorat (gudron sau roșu luminos).
  • Tulburări de coagulare- Pisicile cu tulburări de coagulare au un timp greu formând cheaguri de sânge, ceea ce duce la sângerări excesive. Una dintre aceste tulburări de coagulare, numită hemofilie, poate provoca pisici să vărce sânge. Din fericire, hemofilia în pisici este rară.
  • Medicamente- Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene sunt cunoscute pentru a deteriora gustul tractului GI, cauzând sângerări. Această sângerare poate duce la un sânge vărsat de pisică.

Ceea ce ar trebui să faci?

Ce trebuie să faceți dacă pisica voastră va vărsa sângele

Dacă pisica voastră vărsăm sânge, luați imediat măsuri. Contactați medicul veterinar cât mai curând posibil și programați o întâlnire.

Sângele din Cat Vomit nu este neapărat o problemă care pune viața în pericol, dar trebuie luată în serios. Dacă pisica dvs. este sânge vărsăm, contactați imediat medicul veterinar pentru a programa o întâlnire.

Veterinarul dvs. va efectua un examen fizic aprofundat, vă pune întrebări despre voma și efectuați teste de diagnosticare pentru a determina de ce pisica dvs. este vărsată sânge.

După cum este preocupat de faptul că pisica ta este de sânge vărsăm, fiți pregătiți să oferiți cât mai multe detalii cum puteți cu privire la vărsături:

  • Când a început vărsăturile și cât timp se întâmplă
  • Aspectul sângelui în vărsături
  • Alte simptome pisica ta se confruntă
  • Ingestie de otravă de șobolan sau un corp străin

În unele cazuri, cum ar fi ingestia otravă a șobolanului, poate ajuta la aducerea unui eșantion de vărsături cu dvs. pentru testare. Cu toate acestea, verificați mai întâi cu medicul veterinar înainte de a colecta eșantionul.

După istoricul inițial și examenul fizic, medicul veterinar va efectua oricare dintre testele de diagnosticare vor fi cele mai utile în identificarea cauzei vărsăturii sângeroase. Opțiunile de testare includ sângele de rutină, testele de coagulare a sângelui, examenul fecal și razele X.

Tratarea unei pisici care este sânge vărsăm

Tratamentul pentru sânge de vărsare a pisicii

Tratamentul pentru un sânge vărsat de pisică depinde de starea subiacentă și de severitatea vărsăturii în sine.

Dacă pisica voastră va vărsa sânge, medicul veterinar va determina cel mai bun mod de tratament în funcție de ceea ce provoacă vărsături sângeroase și cât de repede pisica dvs. pierde sânge.

Opțiunile de tratament sunt enumerate mai jos:

  • Fluidele intravenoase pentru a vă rehidrata pisica
  • Medicamente anti-vărsare
  • Medicamente pentru a proteja căptușeala de tractare GI
  • Antibiotice pentru a trata infecțiile bacteriene
  • Dewramers pentru a ucide paraziți intestinali

Dacă pisica dvs. este bolnavă critică, ei vor trebui să fie spitalizați până când sunt stabili și suficient de puternici pentru a se întoarce acasă.

Tratarea pisicii tale acasă

Urmați toate recomandările de tratament ale medicului veterinar pentru pisica dvs. În plus față de medicamentele pe care pisica dvs. le poate avea nevoie, este o idee bună să vă hrăniți pisica o dietă ușor digerabilă, care este scăzută în grăsimi și fibre. Această dietă vă va oferi pisica cu substanțe nutritive, dar nu face ca tractul GI să lucreze atât de tare atunci când trebuie să se vindece de la vărsături.

Aducându-l împreună

Cat Vomit nu este niciodată plăcut, mai ales atunci când există sânge implicat. Sângele din Cat Vomit semnalează o problemă de sănătate subiacentă, deci luați-vă pisica la medicul veterinar dacă observați sânge în vărsăturile lor.

Urmați planul de tratament al medicului veterinar pentru a vă aduce pisica înapoi la o sănătate bună.

întrebări frecvente

De ce ar fi o pisică?

Pisicile vărsăm sânge din mai multe motive, cum ar fi ulcerele tractului gastrointestinal, paraziți intestinali și ingestia otravă de șobolani. De asemenea, înghițirea corpurilor străine, cum ar fi șirul sau obiectele ascuțite, pot deteriora căptușeala GI suficient pentru a provoca sângerări. Alte cauze sunt tulburări de cancer și coagulare.

Când ar trebui să fiu preocupat de vărsăturile mele de pisică?

Este normal ca pisicile să vadă ocazional. Ar trebui să vă îngrijorați dacă pisica dvs. va vărsa în fiecare săptămână și această vărsături se desfășoară timp de cel puțin câteva săptămâni. Sângele din vărsături este întotdeauna o cauză de îngrijorare.

Poate mânca iarbă provoacă o pisică pentru a vomita sângele?

Mâncarea iarbă poate stimula o pisică pentru a vomita. Cu toate acestea, mănâncă iarba nu sa dovedit a fi o cauză a sângelui vărsat de sânge.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cat vărsături de sânge: de ce pisicile vom vărsa sânge?