Trombocitopenie la câini

A blocat trombocitele între celulele roșii din sânge sub microscop

Trombocitopenia poate apărea din mai multe motive la câini. Apare când numărul lor de trombocite este scăzut. Acest lucru cauzează probleme cu coagularea și poate însemna că există o boală gravă care stă la baza care va avea nevoie de tratament.

Ce este trombocitopenia la câini?

Trombocitopenia apare atunci când un câine are un număr scăzut de trombocite în sângele său. Trombocitele sunt importante pentru coagularea, astfel încât câinele dvs. nu are suficienți dintre ei în corpul lor, este expus riscului de sângerare bruscă sau vânătăi. La câini, este de obicei văzută ca un simptom al unei boli subiacente și este rar văzut la pisici.

Numărul de trombocite poate scădea sub 30.000 / μl de sânge sau chiar uneori 10.000 / μl, într-un câine cu trombocitopenie. Acestea sunt numere extrem de scăzute, având în vedere că câinii au în mod normal peste 200.000 / μl.

Simptomele trombocitopeniei la câini

  • Sângerări spontane sau hemoragie
  • Vânătăi de piele
  • Vânătăi de gumă
  • Sânge în fecale
  • Sângele nasului
  • Scaun negru
  • Sânge în urină
  • Sânge în ochi

Deoarece trombocitopenia afectează abilitățile de coagulare a sângelui câine, pot apărea sângerări spontane și hemoragie. Acest lucru se poate întâmpla cu sau fără traume.

Sângele nasului poate apărea brusc și Sângele poate fi văzut chiar în scaun și urina unui câine cu trombocitopenie. Scaunul negru este o indicație că sângele a fost digerat, dar sângele roșu din scaun poate fi, de asemenea, văzut.

În cele din urmă, vânătăile mari numite ecchimoze împreună cu vânătăi mici numite Petechiae pot apărea pe gingiile și pielea unui câine cu trombocitopenie. Toate aceste simptome se datorează având trombocitelor mici.

Cauzele trombocitopeniei la câini

Trombocitopenia poate fi cauzată de o serie de boli sau probleme într-un câine:

  • Mediadiată imună: O cauză comună a trombocitopeniei este menționată ca fiind idiopatică sau mediată de imunitate. Acest lucru se datorează faptului că nimeni nu înțelege de ce organismul se oprește brusc producerea de trombocite adecvate.
  • Infecții: Mai multe Bolile biciclete, inclusiv Ehrlichia și Anaplasma
  • Cancer: Limfomul, carcinoamele, sarcoamele și alte tipuri de cancer pot determina distrugerea și rezultatul trombocitopeniei.
  • Genetica: Rase specifice de câine, cum ar fi Cavalier regele charles spaniels și Greyhounds sunt cunoscute ca având trombocitopenie în sânge. De multe ori, aceste constatări nu se referă la aceste rase dacă câinele este altfel sănătos.
  • Bolile de măduvă osoasă: Leucemie și alte boli care afectează măduva osoasă a unui câine
  • Vasculită: Trombocitele pot fi distruse rapid la câinii cu vasculită, o boală a vaselor de sânge, rezultând trombocitopenie.
  • Diseminată coagularea intravasculară (DIC): Această boală gravă creează cheaguri de sânge în corpul unui câine și, prin urmare, utilizează trombocitele disponibile.
  • Reacții de droguri și vaccinuri: Unele medicamente, cum ar fi chimioterapeutic, azatioprină și estrogen, au un efect secundar de a provoca trombocitopenie. Uneori, recent vaccinare a fost sugerată ca o cauză potențială a nivelului scăzut al trombocitelor, deși sunt necesare date mai consecvente în acest sens .
  • Splină mărită: Splenomegalia poate duce la trombocitopenie, deoarece splina stochează un număr mare de trombocite în ea.
  • Intrațirea rodenticidului: Dacă un câine mănâncă accidental o otravă de rozătoare care este concepută pentru a provoca sângerări interne, trombocitopenia poate fi văzută alături de hemoragie.

Diagnosticarea trombocitopeniei la câini

Pentru a diagnostica un câine cu trombocitopenie, un medic veterinar va efectua un număr de sânge complet. Acest lucru le va spune cât de multe trombocite au câinele și dacă este sau nu o sumă adecvată. Dacă un câine are un număr scăzut de trombocite, trombocitopenia este diagnosticată. Pot fi efectuate alte teste pentru a descoperi cauza trombocitopeniei.

Tratamentul pentru trombocitopenie la câini

Tratamentul și prognoza pentru trombocitopenie vor depinde de cauză. Medicamente pentru tratarea bolilor și a infecțiilor, întreruperea de către agenți care cauzează trombocitopenie, intervenția chirurgicală pentru a îndepărta un splină sau cancer mărit, controlul sângerării, și chiar pe o ocazie rară, transfuzii de trombocite pot fi necesare pentru tratament.

Cum de a preveni trombocitopenia la câini

De multe ori nu există nici o modalitate de a preveni apariția trombocitopeniei la câini, deoarece este cel mai frecvent mediată imunitar sau cauzată de diferite boli care sunt greu de prevenit. Cu toate acestea, în cazul bolilor tickborne, VET consecvent a recomandat prevenirea bifațiunilor poate fi de ajutor.

Câinii cu probleme de trombocitopenie cunoscute nu ar trebui să fie utilizate în programele de reproducere, Rodenticidele ar trebui să fie întotdeauna păstrate la îndemâna animalelor de companie, iar controlul bifați este recomandat. Efectuarea de rutină a sângelui, așa cum recomandată de medicul veterinar, poate fi utilă în furnizarea unei verificări inițiale și periodice la nivelurile de animale de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Huang aa, Moore Ge, Scott-Moncrieff JC. Trombocitopenie mediată de imunitate idiopatică și vaccinarea recentă la câini. J Vet Intern Med. 2012-26 (1): 142-148. DOI: 10.1111 / J.1939-1676.2011.00850.X

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Trombocitopenie la câini