Sânge în scaunul unui câine - cauze și ce să facă

Sânge în scaunul unui câine - cauze și ce să facă

Văzând sânge într-un scaun de câine poate fi o experiență înfricoșătoare pentru chiar și cel mai experimentat proprietar de câine. din fericire, Multe cauze de sânge din scaunul câinilor sunt tratabile Dacă animalul dvs. devine o atenție veterinară imediat. Pentru a vă ajuta să vă diagnosticați starea câinelui, este cel mai bine să vă mențineți simptomele.

Unul dintre cele mai importante simptome de reținut este dacă scaunul afișează caracteristicile Hematochezia sau Melena. În funcție de locul unde provine sângerarea, scaunul câinelui dvs. va apărea diferit, fie cu sânge proaspăt evident, fie cu un aspect negru.

Să nu-ți dai câinele Medicamente antidiarre (E.G. Imodium) Fără a vorbi mai întâi la veterinarul dvs.

Tipuri de scaune de câine sângeroase

Sângele într-un scaun de câine este clasificat ca fie Hematochezia sau Melena. În timp ce ambele simptome implică sânge în fecale, originea și aspectul acestora sunt subiecte foarte diferite.

Aici discutăm diferitele tipuri și ceea ce le-ar putea face să apară.

Hematochezia

Hematochezia se caracterizează prin Prezența sângelui proaspăt în scaun din cauza sângerării în Tractul gastrointestinal inferior. Sângele proaspăt poate fi amestecat cu scaunul sau poate fi expulzat de la sine. Pe lângă producerea scaunelor sângeroase, câinele dvs. ar putea avea diaree, prezintă o schimbare a obiceiurilor intestinale, prezintă dureri abdominale sau chiar au febră, în funcție de cauza hematocheziei câinelui dvs. La câini, Hematochezia este un simptom al mai multor boli diferite.

Parvovirus

Parvovirus (CPV) este un virus extrem de contagios care afectează în principal câinii. Răspândiți prin contact direct și indirect, Acest virus provoacă mortalitate în peste 91% din cazurile netratate. Dar De ce provoacă scaun sângeros?

Tractul gastrointestinal este lovit cel mai greu de CPV. Intestinele sănătoase posedă Villi, proeminențe asemănătoare cu degetul, care măresc suprafața intestinelor. Villi posedă propriul lor microvilli, care sunt ușor înlocuite cu celule noi, care sunt produse în Crypts of Lieberkuhn. Canina Parvovirus vizează acest cript. Fără producție de celule noi, Villi devine ineficientă și nu poate absorbi substanțele nutritive. Mai important, acest lucru descompune bariera dintre bacteriile digestive din fluxul sanguin. Acest lucru face ca diareea câinelui să devină sângeros și plin de bacterii, provocând o infecție larg răspândită.

Dacă observați semne de CPV în animalul dvs. de companie, ia-le la veterinar imediat. Veterinarul dvs. va rula un ELISA TEST Pentru a căuta antigeni de viruși în fecalele câinelui tău. De aici, implementarea rapidă a tratamentului îmbunătățește foarte mult prognoza animalului dvs. Majoritatea câinilor primesc terapie cu fluide agresive, medicamente anti-emetice și antibiotice. Este posibil ca câinii să se contracteze pneumonie secundară în timpul unei infecții parvovirus, astfel încât VET dvs. poate recomanda o radiografie toracică pentru a exclude această complicație.

semnele parvovirus la câini
Feriți-vă de orice semne de parvovirus.

Paraziți

Variat viermi poate provoca diaree sângeroasă atunci când infestă în număr mare. Hookworms, De exemplu, atașați la căptușeala intestinului subțire, unde ingerau sângele și rupe celulele sanguine. Aceasta determină inflamația în intestin, precum și durerea abdominală și anemie. În cazuri severe, sângele ar putea fi prezent în scaunul câinelui infectat. Sângele în scaunul unui câine poate fi, de asemenea, cauzat de alți paraziți cum ar fi Giardia. Giardiaza este o boală parazitară cauzată de Giardia specii. Acest parazit se atașează la peretele intestinal al gazdei și replică în intestin. Acest lucru face ca celulele albe ale gazdei să atace celulele rănite în intestin. Ca rezultat, intestinele câinelui dvs. devin mai permeabile, provocând sânge în scaun.

Alți paraziți care provoacă hematochezia includ:

  • Coccidia
  • Isospora
  • Tritrichomonas Fetus
  • Viermii rotunzi
  • Viermii de viermi

Dacă bănuiți că animalul dvs. de companie are paraziți intestinali, Asigurați-vă că contactați-vă imediat. VET dvs. va examina o probă de scaun prin flotare fecală. Dacă se observă paraziți, medicul veterinar va prescrie un antihelmintic pentru a viza orice paraziți gastrointestini în câinele dvs. În cazuri rare, câinele dvs. poate necesita o transfuzie de sânge pentru a trata anemia severă.

Gastroenterita hemoragică

Gastroenterita hemoragică (HGE) este o boală caracterizată de Vărsături acute și diaree sângeroasă. Diareea sângeroasă are adesea un miros greșit și duce la hipovolemie severă. Căptușeala intestinală devine mai permeabilă, provocând o scurgere de sânge și proteine ​​în intestinul câinelui. Datorită severității acestor simptome, HGE poate fi fatală dacă nu este tratată. Din păcate, cauza acestei boli este în prezent necunoscută. Cauzele suspectate includ hipersensibilitate la alimente și răspunsuri anormale la bacterii. Plus, din motive necunoscute, HGE pare să fie mai frecventă în rasele mici, cum ar fi Poodle de jucărie și Miniatura Schnauzers.

Semnele clinice ale HGE sunt similar cu canin parvovirus (CPV) iar veterinarul dvs. poate efectua un test de parvovirus pentru a exclude CPV. VET-ul dvs. va trata HGE, oferind terapie fluidă intravenoasă pentru a înlocui volumul pierdut al fluidului. Cu tratament, prognoza câinelui vă îmbunătățește masiv, deci asigurați-vă că ați primit iubitul dvs. Pooch la veterinar imediat dacă aveți vreo preocupare!

Melena

Melena este caracterizată de Scaune neagră, de obicei ca rezultat al sângerării gastrointestinale superioare. Dacă câinele dvs. prezintă Melena, scaunul lor va fi jet înapoi, ca gudron, și lipicios la atingere. În cazuri acute, câinii cu Melena pot prezenta cu anemie sau cu tensiune arterială scăzută. Dar ce cauzează Melena?

Utilizarea AINS

Drogurile antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt agenți analgezici folosit pentru controlul durerii câinelui. Câinele tău ar putea fi prescris cu AINS Pentru a controla condițiile cum ar fi osteoartrita, precum și gestionarea durerii după operație. Astfel de AINS includ Meloxicam (Metacam) și Firocoxib (Previcox). Dar de ce aceste medicamente utile provoacă sânge într-un scaun de câine?

NSAIDS interfera cu protecția mucoasă în sistemul gastrointestinal al câinelui prin reducerea cât de eficientă este bariera mucus-bicarbonat. Ei fac acest lucru prin interferența cu modul în care funcționează căile ciclo-oxigenazei (Cox) în corpul câinelui dvs. Pe scurt, COX-1 reglementează procesele fiziologice cheie, cum ar fi menținerea bariera de mucus-bicarbonat, fluxul de inundații submucoase și adaptarea la mucoase la daunele de țesuturi. Această întrerupere permite acid gastric să provoace daune. În ansamblu, AINS pot irita căptușeala stomacului, provocând ulcere și perforări (găuri) în partea superioară tractului digestiv. Acest lucru poate determina câinele dvs. să aibă scaune de tip gudron,.

Dacă medicamentul pe bază de prescripție medicală pentru animalele dvs. cauzează efecte secundare nedorite precum Melena, asigurați-vă că vă informați VET. Animalul tau de companie poate avea nevoie de o doză mai mică de medicamente sau să fie comutat la unul diferit.

Tulburări de sângerare

Tulburările de sângerare la câini pot fi congenitale sau dobândite. Defectele din proteinele de coagulare a sângelui câinelui se manifestă prin sângerări întârziate și vânătăi adânci. Defectele trombocitelor, pe de altă parte, apar ca vânătăi mici, nazale, sângerări prelungite și scaune negre. Trombocitopenia dobândită este comună la câini. Trombocitopenia datorată disfuncției sistemului imunitar poate provoca Petechiae, vânătăi, nazale sau sângerare în intestinul rezultând în scaune negre. În mod similar, Boli rickettiale provoca o pierdere severă a trombocitelor, ceea ce duce la sângerări nazale, gingii de sângerare și sângerarea în intestine. Acest lucru provoacă Melena.

Tulburări de sângerare la câini
Există mai multe motive pentru tulburările de sângerare la câini.

Unele tulburări de sângerare pot fi tratate cu corticosteroizi cum ar fi prednisonul. Aceste medicamente suprimă clearance-ul trombocitelor acoperite cu anticorp, astfel crescând astfel funcția de trombocite. Ele ajută, de asemenea, la îmbunătățirea funcției de garnitură a vaselor de sânge. Tratamentul trombocitopeniei implică Îndepărtarea potențialilor agenți de declanșare, îngrijire de susținere și corectare a anemiei.

Cancer la stomac

Cancer la stomac este cancerul care se dezvoltă în căptușeala stomacului. Semnele timpurii ale cancerului de stomac includ durerea abdominală, greața și pierderea apetitului. Pe măsură ce cancerul progresează, câinii ar putea expune pierdere în greutate, Dificultate de înghițire și scaune negre. Din păcate, multe tumori de stomac sunt maligne la câini. Tumorile canceroase continuă să crească și se pot răspândi în alte organe din organism. În timp, tumorile canceroase vor interfera cu funcția stomacului, sporind astfel riscul de ulcerare și obstrucție a stomacului. Tumorile ulcerante pot duce la perforații de stomac, altfel cunoscute sub numele de găuri în stomac. Ca urmare a acestei perforări, câinii cu cancer de stomac sunt adesea prezenți cu scaune negre,.

Dacă bănuiți că câinele dvs. suferă de cancer de stomac, este vital să căutați imediat ajutor veterinar. VET dvs. va efectua un examen fizic complet pentru animalul dvs. de companie. Aceasta poate include imagistică de diagnosticare, inclusiv o raze X sau endoscopie. În plus, veterinarul dvs. poate sugera un număr complet de sânge și o analiză de urină. Dacă cancerul de stomac este confirmat, tratamentul poate implica o intervenție chirurgicală, chimioterapie, radioterapie sau o combinație de abordări.

Tratamentul scaunelor de câine sângeroase

Primul lucru de făcut dacă câinele tău are fecale sângeroase Sunați-vă Veterinarul. VET dvs. va cere detalii despre simptomele PET, astfel încât ajută la cercetarea celor două tipuri de scaun de câine sângeroase, astfel încât să puteți explica ce se confruntă cu animalul dvs. de companie. Acest lucru vă va ajuta și veterinarul dvs. să diagnosticați starea câinelui.

Asigurați-vă că păstrați un ochi asupra stării dvs. de companie în timp ce așteptați numirea dvs. Dacă câinele dvs are dificultăți în respirație, vărsături profund, are o febră, și, în general, pare extrem de rău, Aceasta indică faptul că animalul dvs. de companie are o condiție gravă care necesită o îngrijire veterinară imediată.

Sânge în scaune câine - FAQ

Trebuie să știi altceva despre sânge într-un scaun de câine? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Daca ai dubii, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Este diaree sângeroasă la câini o urgență?

Scaunul sângeros nu este o urgență medicală cu excepția cazului în care sunt însoțite de alte simptome. Acestea includ vărsături, letargie și dureri extreme sau disconfort. Este mai bine să-i numiți medicul veterinar pentru a explica situația. Ei sunt probabil să vă ceară să programați o întâlnire cât mai curând posibil. Pe lângă acest lucru, vi se poate cere să colectați un eșantion de fecale de sânge pentru examinare.

În pregătirea pentru numire, este mai bine să luați niște note care ar putea fi relevante. Jot în jos orice a ieșit din caracter pentru câinele dvs. - frecându-și fundul pe pământ, lipsa apetitului sau semne de a fi în durere, de exemplu. Este, de asemenea, important să luați notă de mișcările intestinului câinelui. Există altceva decât sângele pentru a lua notă de? Are tulpina ta de câine sau pare în durere când mergi la toaletă? Aceste note vă vor ajuta medicul veterinar să vă diagnosticați mai repede câinele.

Dacă câinele dvs. arată altfel despre simptome, asigurați-vă că vă informați imediat medicul veterinar. VET dvs. este probabil să vă ceară să vă aduceți animalul cât mai curând posibil. Multe condiții care implică diaree sângeroasă au un prognostic mai bun dacă sunt tratați cu promptitudine, cum ar fi parvovirusul și gastroenterita hemoragică. Este, de asemenea, periculos pentru animalul dvs. de companie pentru a avea diaree pentru perioade lungi de timp, deoarece deshidratarea poate fi stabilită rapid.

De ce câinele meu se poopeste sânge și mucus?

Fecalele de câine conțin adesea mucus. Mucusul este o substanță asemănătoare slimită produsă în intestine pentru a lubrifia colonul. La câinii sănătoși, mucusul este adesea rezultatul vărsării celulelor moarte din căptușeala colonului, care este un proces normal. in orice caz, Mucusul excesiv indică o afecțiune medicală. Dacă observați în mod constant Mucus în scaunul câinelui dvs., consultați o mulțime de mucus, sau găsiți-o alături de sânge, este mai bine să faceți o întâlnire cu VET dvs.

Ca și cu Hematochezia și Melena, mucusul din scaun indică condiții cum ar fi paraziți intestinali, boala intestinului iritabil, cancerul sau colita. Probabilitatea ca o afecțiune care stă la baza crește drastic dacă găsești sânge în scaunul câinelui tău, de asemenea.

Cum tratați sângele în scaunul unui câine?

Tratarea Hematochezia și Melena este Dependent de cauza sângerării câinelui tău. Acest lucru se datorează faptului că mai multe boli diferite pot provoca sânge într-un scaun de câine. Pentru a afla originea sângerării animalului dvs., VET dvs. va efectua o examinare fizică completă.

Dacă veterinarul dvs. suspectează că câinele dvs. are paraziți intestinali, a Test de flotare fecale se poate face pentru a confirma diagnosticul. Folosind flotația fecală, tipul de parazitare poate fi identificat. De aici, Veterinarul dvs. va trata și vă va prescrie câinele cu medicamente antihelmintice Pentru a eradica paraziții.

În mod similar, dacă medicul veterinar suspectează că câinele dvs. are tumori în tractul lor digestiv, imagistica de diagnosticare poate fi luată în continuare. PET dvs. va fi probabil luat pentru un X-ray, endoscopie și un număr de sânge complet. Tratamentul implică chirurgie, chimioterapie sau radioterapie. In unele cazuri, Alte boli vor trebui să fie excluse mai întâi înainte de a continua tratamentul. De exemplu, gastroenterita hemoragică prezintă în mod similar cu canin parvovirus (CPV), dar tratamentul este diferit.

Ce hrăniți un câine cu scaun sângeros?

În funcție de cauza scaunului sângeros al câinelui, Veterinarul dvs. ar putea recomanda modificarea dietei pentru animalele de companie. O schimbare în dietă este adesea recomandată pentru a gestiona sau diminua simptomele câinelui.

De exemplu, dacă câinele dvs. este diagnosticat cu boală intestinală inflamatorie, o schimbare de dietă poate ajuta la gestionarea simptomelor. Dieta recomandată este de obicei hipoalergenic sau ușor digerabile. În mod similar, dacă câinele dvs. este diagnosticat cu cancer de stomac, veterinarul dvs. poate recomanda o dietă diferită pentru animalul dvs. de companie. Pentru a combate pierderea în greutate din cauza cancerului de stomac, dieta tipică este ridicată în grăsimi, dens dens și scăzută în carbohidrați.

mucus în fecale de câini
Fecalele de câine conțin o anumită cantitate de mucus.

Dacă găsiți sânge într-un scaun de câine, nu panică. Multe condiții sunt tratate sau ușor de gestionat și este vital ca să rămâi calm și să-ți aduci câinele la veterinar imediat. Asigurați-vă că înregistrați simptomele puilor și dacă scaunul lor este caracteristic hematocheziei sau Melena.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sânge în scaunul unui câine - cauze și ce să facă