Testele de acid biliar pentru câinele dvs

Femeia care hrănește un câine într-o bucătărie

Când vine vorba de examinarea a ficat de câine, Există două teste principale de sânge care pot fi utilizate: un nivel enzimatic hepatic și un test de acid biliar. Testul enzimatic hepatic poate indica gradul de inflamație sau deteriorare dacă există, în timp ce un test de acid biliar măsoară modul în care funcțiile hepatice și dacă se efectuează corect. Un ficat sănătos va "recicla" acizii biliari, un ficat deteriorat nu va. Un test de acid biliar examinează dacă ficatul este capabil să funcționeze pentru a face acest lucru, care într-un mod ajută la evaluarea în cazul în care sunt prezente suficiente celule sănătoase, dacă alimentarea cu sânge este adecvată și dacă bilele se mișcă în mod corespunzător și din ficat.

Despre acidul biliar

Bileul este secretat de ficat și SIDA în digestie. Când animalele mănâncă, au nevoie de bilă, împreună cu alte elemente digestive secretate de pancreas, pentru a ajuta la descompunerea alimentelor, în special a grăsimilor. vezica biliara, în cazul în care bila este stocată, contractează pentru a elibera bilele în intestinul subțire, după cum este necesar pentru digestie. De acolo, acizii biliari își fac treaba care descompun grăsimile în timpul procesului de digestie.

Acizii biliari sunt apoi absorbiți de intestin în ficat, apoi în sânge și întorși înapoi la ficat. În timp ce unii rămâne în intestin și se pierde în cele din urmă în scaun. Dacă ficatul funcționează corect, acizii biliari sunt îndepărtați din sânge și s-au întors la vezica biliară până când sunt necesare din nou. Aceasta se numește Circulație enterohepatică și este modul corpului de "reciclare" acizii biliari.

Efectuarea testului

Pentru a efectua un test de acid biliar, câinele dvs. va trebui să fie rapid. Atunci sângele este desenat și câinele este hrănit o masă grasă. Două ore mai târziu, sângele este desenat din nou. Testele de sânge măsoară nivelurile pre- și post-masă ale acizilor biliari.

Interpretarea rezultatelor

Comparând cele două niveluri din sânge, pre- și post-masă, permite medic veterinar Pentru a vedea cât de bine funcționează ficatul, bilele biliare și fluxul de sânge la ficat. Dacă celulele hepatice nu funcționează bine, acizii biliari pot rămâne în circulație și generând nivele crescute.

În cazul în care post-masa - sau chiar în unele cazuri, nivelele din sângele postului de acizi biliari sunt ridicate, ceea ce înseamnă că ficatul nu își face treaba de a scoate acizii biliari din sânge așa cum ar trebui. Numerele reale care sunt considerate "normale" variază în funcție de laboratorul utilizat, așa că vă rugăm să discutați descoperirile numerice la laborator cu VET dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testele de acid biliar pentru câinele dvs