Cum să opriți paza resurselor și posesia alimentelor la câini

Paza resurselor la câini

Posesia alimentelor, cunoscută și sub numele de paza resurselor, este o problemă înfricoșătoare. Este, de asemenea, un comportament natural pentru câini. Când resursele sunt rare, este logic să vă păstrați jucăriile, patul, mâncarea sau chiar oamenii.

Acestea fiind spuse, paza resurselor la caini este un comportament nedorit (poate fi chiar periculos). Vom explora de ce se întâmplă, cum să împiedicați problema și ce să faceți dacă există deja.

Ce anume este paza resurselor?

Paza resurselor este actul de a proteja ceva pe care un câine percepe ca valoros. Câini că garda de resurse se pot îngheța, se pot privi, mârâind, snarl, coajă, lunge sau chiar mușcă. Câinii pot deveni posesivi de o serie de lucruri, inclusiv:

  • Alimente
  • Jucării
  • Spoturi de dormit
  • Ușă
  • Zone ale unei case
  • oameni

Acești câini nu încearcă să-și protejeze omul sau să țină străinii din casă (deși mulți oameni cred în mod eronat acest lucru ca fiind intenția câinelui). Ei reacționează la amenințarea de a pierde un obiect. În acest fel, posesivitatea este un termen adecvat. Majoritatea oamenilor încă numesc acest comportament "Paza resurselor."

În acest articol, voi folosi "paza resurselor" și "posesia alimentară" interschimbabilă. Prevenirea, tratamentul și gestionarea fiecărui tip de paza resurselor este similar.

De ce câinii primesc posesiv peste alimente?

Multe animale sălbatice își păstrează resursele. Porumbeii se vor urmări reciproc de pe percepe. Trupele de cimpanzei de patrulare a frontierelor lor Păstrați teritoriul lor în siguranță. Câinii nu sunt diferiți.

cimpanzeu

Unii sugerează că câinii din adăposturi sau alte porniri dur sunt mai susceptibile de a proteja resursele (și, de fapt, copiii mici care cresc în situații în care alimentele sunt rare au fost, de asemenea, cunoscute de stocarea și ascunderea alimentelor când a trecut la casele Foster).

În timp ce această mentalitate poate fi adevărată pentru canini, este posibil, de asemenea, pentru câinii care au avut multe vieți pentru a proteja resursele.

Posesia alimentelor la câini se datorează adesea unui câine nesigur. Dacă câinele dvs. simte că viața lui este imprevizibilă, el este mai probabil să gardă. Confortabil, câini încrezători sunt mai puțin probabil să devină alimente posesive.

Paza resurselor poate fi o mare problemă atunci când:

Câinii prea generalizați

Paza resurselor poate fi o problema imensa atunci cand poochează totul. Nu vorbesc doar bowls de alimente - vorbesc usi, cruste, paturi, oameni, jucarii, casti, chiar gunoi de stingere.

Gestionarea unui câine care nu este nebun în legătură cu împărtășirea cina este destul de ușoară (deși este încă cea mai bună lovită în mugur devreme). Care se ocupă de un câine care este întotdeauna pe margine și în mod constant păzind totul este aproape imposibil. Câini ca acestea vor avea nevoie de o mulțime de management și de formare.

Câinii supraîncărcați

Mulți proprietari nu minte dacă câinele lor se ridică puțin când luați un castron de cină complet. Dar dacă câinele lor mușcă un copil? Diferența este în severitatea răspunsului câinelui. Paza resurselor poate avea niveluri variind de la rigidizarea ușoară a mușchilor la plămânii și mușcături complete. Paza resurselor este mult mai îngrijorătoare când induce o reacție puternică. Când un câine reacționează la resursele luate, lucrurile pot obține rapid periculos. Lucrul la controlul impulsului pentru câini ca acestea sunt esențiale.

Câinii au o lumină prea mare de un declanșator

Unii câini își păstrează vasul alimentar într-o astfel de extremă încât trebuie să fie hrăniți în interiorul unui a ladă. Dacă cineva se plimba în mod necunoscut prea aproape de câine, sunt în pericol. Acești câini au "bule" de spațiu personal necesar atunci când mănâncă care sunt greu de întreținut Pentru majoritatea proprietarilor.

Paza resurselor este cea mai periculoasă este atunci când este imprevizibilă, supra-generalizată sau o reacție extremă. Un câine care dă o grămadă ușoară atunci când îți iei castronul de mâncare nu este în mod necesar o înțelegere imensă (deși ceva ce încă ar trebui să fie lucrat - câinele tău trebuie să se simtă destul de confortabil cu oamenii ei că un castron alimentar lipsă nu este mare lucru ).

Acest lucru este foarte diferit de un câine care latră, lunges, mușcături sau mârâie atunci când cineva se apropie de tot ce percepe ca valoros. Am auzit povestiri despre câini care păzind vechii adidași pe care i-au găsit pe stradă. Câinii ca acestea vor avea nevoie de un management intens și de ajutorul unui antrenor experimentat.

Cum pot să-mi împiedic ca câinele să fie posesiv?

Paza resurselor este înfricoșătoare și relativ comună, așa că nu vă simțiți prea vinovați dacă veți găsi că chiar și copilul dvs. iubitor de blană este vinovat de acest comportament rău.

Câini posesive

Mulți proprietari potențiali doresc să știe cum să testeze pentru tendința de a fi posesive alimentare. Unele adăposturi de animale au teste pe care le conduc pentru a găsi paza resurselor și tipurile de agresiune. Studiile au aratat că până la 40% dintre câinii care trec aceste teste de protecție a resurselor mai târziu arată mârâie, locuind, snapping sau mușcă în casă. La fel, timpul, mulți câini care arată paza resurselor în adăpost mai târziu nu au nici o problemă la domiciliu.

Punctul este, Paza resurselor și posesia alimentelor sunt greu de prezis. Toți proprietarii ar trebui să lucreze la unele exerciții simple pentru a preveni paza resurselor înainte de a începe. Am avut odată un câine foster care a mârâit doar la alți câini de sex feminin când s-au apropiat de canapea. Acest tip de paza resurselor nu a fost foarte intens si a fost foarte specific. Prin urmare, a fost ușor de gestionat. Ea a fost adoptată într-o casă care nu avea un alt câine de sex feminin. Problema rezolvata!

Exerciții pentru a preveni paza resurselor la câini

Deci, cum o evităm la câinii noștri? Am câteva exerciții preferate pe care cred că sunt minunate pentru a preveni păstrarea resurselor în casă. Le fac cu toți câinii mei foster.

Lucrați la comanda "lăsați-o"

Pentru câinii care protejează o mare varietate de lucruri, această problemă comportamentală poate fi periculoasă pentru ei, precum și pentru toți cei din jurul lor. Imaginați-vă un câine care are hrană posesivă care primește o bară de ciocolată toxică. Nu numai că nu doriți să împărtășiți desertul dvs., dar este periculos pentru câinele dvs! Mai degrabă decât să vă puneți și câinele în pericol, lucrați la instruirea câinelui dvs. la "lăsați-l" pentru a difuza situații ca acestea.

Jucați jocuri de schimb

Aceasta este una distractivă! Este o soluție solidă pentru stealerii de șosete și o introducere pentru ao lăsa pentru a fi făcute, dar este și mare pentru prevenirea posesivității alimentare. Începeți, oferindu-vă câinelui ceva asemănător, cum ar fi a umplute Kong. Dacă câinele dvs. nu afișează încă niciun comportament de protecție a resurselor, puteți ajunge doar la câinele dvs. și luați Kong-ul. Apoi dați-le o mână de tratamente gustoase.

Tratamentele trebuie să fie cel puțin la fel de gustoase ca și Kong-ul pentru a obține câinele dvs. să accepte schimbul de swap (și în funcție de cât de gustoasă este Kong-ul, este posibil să aveți nevoie de unii Formarea superioară de înaltă valoare tratează).

câine cu Kong
Imagine de la Flickr

Acest exercițiu vă învață câinele că atunci când oamenii vin să ia lucrurile departe de ei, se întâmplă lucruri bune! Obțineți creativ cu asta. Trade șosetele pentru un kong. Apoi dați câinele tratați în schimbul Kongului. Mai târziu, comercializați o minge de tenis pentru o Squeaky Toy.

Este important să vă asigurați că câinele dvs. este confortabil cu dvs. luați lucrurile departe de el. Data viitoare când el apucă un șobolan mort sau un bar de ciocolată pe o plimbare, puteți lua cu ușurință lucrul periculos pentru că știe că e în regulă.

Practicați hrănirea mâinilor

Da, adică puneți-vă câinele în mâinile voastre și lăsați câinele să mănânce din mâini. Eu personal nu cred boluri alimentare. Cred că, cu câteva excepții, câinii ar trebui să fie hrăniți de mesele lor tratați jucăriile de acordare și Jucării puzzle, ca recompense de formare sau de mână. Jucării puzzle Munca creierul câinelui și hrănirea mâinilor construiește o legătură.

În plus, Hrănirea mâinilor ajută la învățarea inhibării mușcături pentru câini. Ei învață să fie atenți cu dinții în jurul mâinilor și construiește o mulțime de încredere. Un câine obișnuit să fie hrănit mâna nu va deranja atât de mult dacă mâinile vin spre el în timp ce mănâncă. În clasa mea de grădiniță a catelului, recomandăm cu tărie ca fiecare membru al mâinii familiei să o hrănească în mod regulat.

Dacă câinele meu este deja de posesiv?

Dacă câinele dvs. este deja alimentar posesiv, vă recomandăm să obțineți un antrenor pozitiv certificat. Asociația Internațională a Consultanților Bectorului Animal, Consiliul de Certificare pentru formatori profesioniști de câini, și Academia Karen Pryor Toate păstrează listele de formatori fantastici, certificați care pot ajuta la problemele câinelui dvs. Deoarece riscul de escaladare sau mușcătură este atât de mare, Nu recomand să lucrați la paza resurselor fără un profesionist cu experiență de partea dvs.

Dacă păzirea resurselor câinelui dvs. este scăzută și specifică, este posibil să fiți capabili să obțineți doar cu gestionarea și citirea pe această temă.

Luați câinele meu favorabil menționat mai sus. Sasha nu a escaladat niciodată dincolo de mârâie și nu și-a generalizat niciodată problemele dincolo de alți câini de sex feminin. Tot ce trebuia să facem era să ținem alți câini de sex feminin de la ea dacă era pe canapea. În cazurile ca a ei, managementul este ușor.

Evitarea situațiilor în care câinele dvs. va proteja resursele este o opțiune viabilă. Această strategie poate să se destrame dacă câinele dvs. continuă să pasă o mare varietate de lucruri sau să se escaladească.

Acestea fiind spuse, verișorii mei au un indicator englez minunat de 14 ani. Trinity este foarte alimentar posesiv cu alți câini. Ea a alergat odată într-o cameră pentru a ataca un alt câine care mănâncă cina. A fost destul de rău!

Verișorii mei au decis că pentru că este un singur câine, vor gestiona problema. Când suntem împreună pentru Crăciun, Trinity își mănâncă mesele într-o cutie. Ceilalți câini se hrănesc în timp ce se află și în cutie. Ea este ok cu oamenii în jurul alimentelor. Ea este în regulă cu câinii în jurul valorii de tratate sau vărsate alimente. Singura problemă este alți câini cu boluri alimentare. Deci, chiar dacă ea este rapidă să escaladeze sau să instide o situație, verișorii mei pot să-și gestioneze problema.

Dacă câinele dvs. se luptă cu posesia alimentară sau paza resurselor, aș sugera începeți să urmăriți locul unde și când se întâmplă problemele legate de posesia alimentelor. Este doar o jucărie preferată de squeker care stabilește pooch-ul? Este doar în jurul bolurilor de alimente la cina? Sau este ori de câte ori o plimbare umană în termen de 5 metri de orice mâncare căzută? Cunoașterea declanșatorilor câinelui dvs. este imperativă pentru management și instruire. Efectuarea unui plan de joc, ca cea pe care o folosește familia mea la Crăciun cu Trinity, poate face o problemă foarte înfricoșătoare.

De asemenea, am pus câteva reguli care ajută oamenii să evite să facă orice probleme potențiale mai rău:

Nu tachinezi. Văd o mulțime de videoclipuri destul de înfricoșătoare pe internet de la oameni care nu știu cum să citească limbajul corpului câinelui. Multe dintre acestea implică paza resurselor la nivel scăzut. Mai ales cu Puppies, Este ușor să râzi când dau un pic mârâit în jurul vasului lor de alimente. E drăguț, corect? Așadar, luăm o cameră video și deplasați castronul de mâncare, din nou și din nou, pentru a obține acea lovitură bună a unui catelus drăguț care se culcă la castronul alimentar. Problema este că câinele practică acum abilitatea de a mârâia în jurul său Puppy Food. Deoarece acest catelus devine mai în vârstă, problema s-ar putea să se înrăutățească. Prin tachinarea unui tijer de resurse la nivel scăzut, creați potențial un câine de adult periculos care va mușcă pe cineva.

Nu pedepsiți. Este tentant să vrei să-ți pedepsi câinele pentru că mârâie la tine. Dar gândiți-vă de la ea din perspectiva câinelui dvs. - mârâul este una dintre singurele căi disponibile pentru a spune "nu."

Dacă câinele dvs. arată posesivitatea alimentară și îl pedepsiți pentru asta, confirmați doar temerile lor. Lovind, strigând la, șocant, sau pulverizând câinele tău doar arată că da, merită să încerci să păstreze acest om departe de lucrurile mele. În schimb, lucrați la jocurile de schimb! Învățați-vă câinele că atunci când vă apropiați de ele, se întâmplă lucruri bune.

Cum îmi fixez paza resurselor câinelui meu?

Dacă câinele dvs. crește, snarls sau se fixează în jurul hranei sau jucăriilor, primul dvs. pas ar trebui să fie acela de a contacta un formator licențiat, asigurat și certificat de armare pozitivă în zona dvs.

Puteți utiliza IAABC Consultant Locator Sau contactați-mă la Călătorie de antrenament de câine - Ajut oamenii prin Skype cu preocupări minore de protecție a resurselor.

Cu o protecție minoră a resurselor, este posibil să schimbați în siguranță comportamentul câinelui. Un protocol de formare de pază de bază de bază ar trebui să implice două componente de bază:

Management

Este imperativ să vă stabiliți câinele într-un mediu în care nu va practica paza resurselor sau rănită pe oricine care trece prin.

Pentru clienții mei, Aceasta înseamnă adesea hrănirea câinelui în spatele unei uși închise și fără a scoate vasul de alimente până când câinele nu a părăsit camera pe cont propriu.

Acest tip de abordare poate fi tot ceea ce faceți dacă sunteți în măsură să preziceți atunci când câinele dvs. va proteja resursele - mai ales dacă este destul de limitat.

Gestionarea păstrează pe toată lumea în siguranță și păstrează câinele dvs. de la "practicarea" comportamentului nedorit. Cu toate acestea, nu vă învață câinele dvs. cum să se comporte în schimb.

Contraciditare și desensibilizare

Pentru a fixa cu adevărat paza resurselor, managementul nu este suficient. Trebuie să schimbați de fapt răspunsul emoțional al câinelui dvs. la o situație stresantă.

Înainte de a fugi de cuvintele științifice-y, știți că, de fapt, învățăm câinele dvs .: Dacă mă lași să merg lângă castronul alimentar / jucărie / spot favorit de dormit, vă voi da ceva mai bun.

Nu vă îndepărtați de fapt câinele de la posesia ei apreciată. În schimb, vă înveți câinele că veniți lângă posesia valoroasă face lucrurile mai bine.

Să mergem la un exemplu care este un pic cam complicat. Ori de câte ori un câine gardiese ceva de la alți câini, este un pic mai greu decât atunci când câinii se păzesc de la oameni.

Câinele meu actual, orz, snarls la alți câini când se apropie de castronul de alimente. 99% din timp nu este o problemă pentru mine, pentru că am doar un câine. Dar când sunt câini, lucrez la orzul contra-condiționat altor câini lângă mâncarea lui. Un scenariu de bază de formare arată astfel:

  1. Eu leagă orz la o ușă. În mod ideal, aș avea pe cineva care deține lesa lui Barley și dându-i trata în timp ce mă ocup de celălalt câine.
  2. O dau mâncare orzului într-un castron de câine cu hrănire lentă. Bowlul de câine cu hrănire lentă ajută la prelungirea sesiunii de antrenament. Începe să mănânce.
  3. Eu iau celălalt câine pe o lesa și intrăm în cameră. Ne mișcăm încet spre orz până când urechile lui Orley se mișcă, ochii lui se ridică sau se ocupă de mâncare. Caut pentru Cel mai mic indicație posibilă că orzul a observat celălalt câine. Mă opresc chiar acolo. Este foarte important să nu mutați cel de-al doilea câine mai aproape încă. Dacă orzul nu mai mănâncă, arată dinți sau snarls, am împins sesiunea de antrenament cale prea departe.
  4. Al doilea pe care orzul indică că a observat celălalt câine, fac clic sau marchează comportamentul lui Orzy, și am aruncat o bucată de pui Rotisserrie în castronul lui Orz. Celălalt câine și mă retrag.
  5. Repetăm. Nu mă mișc mai aproape până când orzul începe să acționeze moale și relaxat în timp ce câinele și cu mine suntem la prima noastră oprire. În mod ideal, orzul își va lăsa coada când ceilalți câini se apropie, pentru că știe că celălalt câine face ca puiul Rotisserie să apară.
  6. Încercam încet, pe o mulțime de sesiuni de antrenament de două minute, mutați cel de-al doilea câine mai aproape de orz în timp ce orzul mănâncă. Orzul continuă să învețe că un câine care se apropie de el în timp ce mănâncă este minunat!
  7. Este absolut imperativ ca orzul să nu aibă niciodată o experiență rea unde descoperă că celălalt câine va fura alimente de la el. Acest lucru va anula toate formarea noastră!

Aruncarea alimentelor suplimentare la un câine înainte de a mârâit este partea de contracondent. Câinele învață că ceva care era neconfortabil (compania la cină) este de fapt fantastic.

Creșterea treptată a apropierii celui de-al doilea câine este elementele de bază ale desensibilizării. Dacă începeți în prima zi cu cel de-al doilea câine chiar lângă primul câine, contra-condiționarea nu va funcționa. Este pur și simplu prea stresant pentru ca Guarderul dvs. de resurse să fie atât de aproape de "declanșatorul său."

Utilizarea desensibilizării și contracutirii împreună este cea mai bună armă împotriva păzită de resurse.

Dacă vorbiți cu un antrenor sau citiți informații care sugerează pedepsirea câinelui dvs. pentru mârâie, alerga departe. Locul de muncă și scopul dvs. este de a vă învăța câinele că vă apropiați de "valorile" este a bun lucru!

Paza resurselor și posesia alimentară nu este o problemă ușoară de a repara. Dar, cu o bună gestionare, poate fi trăită cu. În mod ideal, totuși, ceva ce doriți să remediați, deoarece situația mai slabă a cazului poate fi destul de periculoasă.

Implementarea exercițiilor cum ar fi jocurile de schimb și lăsați-o la începutul vieții, poate ajuta la prevenirea problemelor înainte de a se întâmpla. Dacă câinele dvs. are deja probleme de protecție a resurselor, angajarea unui antrenor certificat este cel mai bun pariu pentru rezolvarea problemei în siguranță și rapid - puteți încerca, de asemenea, să utilizați pașii pe care i-am prezentat aici!

Aveți un câine de protecție a resurselor? Ce ați ajutat să creați un plan de management și instruire?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți paza resurselor și posesia alimentelor la câini