Tipuri de câini majorează: care este câinele meu?

Tipuri de câini

Mârâul este ca o alarmă. Este folosit pentru a ne avertiza că câinele nostru este nefericit, stresat sau înfricoșător. Mârâul poate fi, de asemenea, un preludiu față de comportamente mai agresive, cum ar fi snarls, snaps sau chiar mușcături.

Dar, o mârâire înseamnă întotdeauna că comportamentul aggro este iminent? Nu neaparat.

Câinii pot, de asemenea, să imite comportamente agresive atunci când joacă, de exemplu. Acest lucru ar putea include lătrat, nipping și yup, ai ghicit-o, mormăi.

Să explorăm mârâul, să vorbim despre diferite tipuri de mârâie și să privim limbajul corpului care se poate însoți mai jos.

Keyasaways cheie: Tipuri de câini crește

  • Câinii cresc să comunice o varietate de emoții diferite oamenilor, altor câini sau amenințări percepute.
  • În timp ce majoritatea mârâitoare sună în general similare, sunt produse dintr-o varietate de motive diferite, inclusiv paza resurselor, frică și chiar joacă.
  • Pentru a determina motivul pentru care un câine este mârâit și ce mesaj se intenționează să transmită, veți avea nevoie să luați în considerare situația, precum și limba corpului câinelui.

Ce este o mârâie și de ce fac câinii?

O mârâie este o formă de comunicare pentru câinele dvs.

Este un zgomot scăzut, gutural care poate suna destul de intimidant. Uneori este liniștită și scurtă, uneori este tare și lungă.

Dar volumul și durata deoparte, majoritatea mârâitoare au sunet destul de similar, deci Este important să acordați o atenție deosebită situației și contextului înconjurător. Aceasta include ceea ce face câinele dvs. înainte de mârâie, în timpul mârâii și după ce mârâul sa oprit.

Acest lucru este important deoarece mârâile pot avea semnificații diferite în diferite contexte. Acest lucru este adevărat atunci când vine vorba Înțelegerea diferitelor tipuri de câini de asemenea. Cea mai bună modalitate de a înțelege de ce câinele dvs. este mârâit sau lătrat este să-și respecte limba corpului.

Oamenii americani au pus o mare accent pe comunicarea verbală, așa că suntem adesea tentați să încercăm să descifrăm latimile câinilor noștri și să mă duc și să traducăm aceste sunete în sens. Dar câinii nu au fanii imenși de comunicare verbală - se bazează mult mai mult pe limbajul corpului fizic.

Chiar dacă puii dvs. ar putea fi mârâit, principala formă de comunicare că folosirea câinilor este a seria de semnale corporale. Exemplele includ:

  • Postura urechii
  • Poziționarea coastei
  • Gâfâind, lins lins sau căscat
  • Backing.ro
  • Balanța greutății și postura corpului
  • Mișcarea ochilor
  • Fur / Hackles ridicate

Acestea încep destul de subtil, dar pot escalada la comportamente mai evidente (cultivarea fiind un exemplu de comportament destul de evident).

Aceste semne de avertizare timpurie pot fi de ajutor dacă știm ce să căutăm. Dimpotrivă, ea poate fi oferind semnale că totul este în stare bună - vrea doar să joace!

Tipuri de câini

Diferite tipuri de câini

Imaginându-vă de ce câinele dvs. se culcă ar putea fi primul pas pentru a aborda orice frică sau durere pe care o poate experimenta. Ar putea însemna, de asemenea, evitarea unei situații potențiale care ar putea duce la o mușcătură.

Notă: Am încercat să includem câteva exemple video de diferite creșteri de mai jos. Din păcate, unii dintre ei includ câini sau proprietari supărați, care sunt puțin insensibilă la sentimentele câinelui lor. Dacă aceste videoclipuri vă fac inconfortabil, ar putea fi mai bine să le evitați.

Câteva dintre cele mai frecvente motive pentru care câinii cresc includ:

1. Câinele tău se simte amenințat.

Cu care se confruntă ceva neobișnuit, roman, sau copleșitor poate provoca pooch-ul dvs. să se simtă amenințat, ceea ce poate provoca în creștere. Un exemplu comun ar putea fi atunci când ea este abordată de un câine de lătrat.

Uneori, amenințările cultivate sunt mai puțin inofensive (sau așa ne pare), ca câinii care latră în distanța sau popcornul popping în cuptorul cu microunde.

Câinii care cresc ca răspuns la sentimentul amenințat pot prezenta câteva dintre următoarele indicii:

  • Lunging
  • Lătrat
  • Încercând să fugă din zonă

Practic, această mârâie spune: Hei, nu sunt atât de sigur de asta.& # 8221;

2. Câinele dvs. este înfricoșător sau anxios.

Similar cu amenințarea, Dacă puii dvs. se simte înfricoșător, mârâul este un avertisment pentru amenințarea de a renunța.

Unii pui sunt, în general, mai înspăimântați de stimulii noi sau noi decât alții. Acest lucru ar putea fi orice de la declanșatoare specifice (bărbați cu barbă purtând ochelari de soare și hoodies) sau ar putea fi mai largi, cum ar fi majoritatea străinilor sau câinilor.

Circumstanțele specifice pot declanșa, de asemenea, mârâile bazate pe frică, cum ar fi periale, animalele de companie, scăldate, având unghiile ei tăiate, sau Vizitarea veterinarului.

Bulorme declanșate de frică sunt adesea însoțite de următoarele semnale:

  • Semnale subtile de stres, cum ar fi căscați sau linge de buze
  • Încercând să scape sau să privească departe
  • Înghețarea sau mișcarea foarte lentă

(Avertisment echitabil: Această pittie săracă este destul de înspăimântată la veterinar și poate fi supărată pe unii. Dacă poochia dvs. devine înspăimântată în mod similar la veterinar, poate doriți să investigăm Servicii veterinare fără teamă.)

Frica extremă este adesea adresată cel mai mult cu ajutorul unui a Behaviorist de câini certificați. Există mai multe exerciții pe care le puteți lucra pentru a vă ajuta să vă reducați frica câinelui față de stimulii specifici prin desensibilizare și contra-condiționare.

3. Câinele tău se joacă.

De multe ori, Joacă gesturi "agresive" "agresive", cum ar fi mârâul, snapping sau lătrat. Cu toate acestea, limbajul corpului îi va asigura partenerului său de joc că totul este în distracție.

Când emiterea creșterii ca o formă de joc, câinele dvs. va încorpora probabil următoarele semnale:

  • Joacă Arcuri
  • Mișcări bouncy
  • Îndepărtarea
  • Lenevind

Atâta timp cât câinele dvs. expune Semnalele adecvate de redare a câinelui și nu-i face pe celălalt câine incomod, este totul bun!

4. Câinele tău se simte frustrat.

Frustrarea poate, de asemenea, să facă ca puștiul să fie grumbly. S-ar putea mârâi din cauza barieră frustrarea, de exemplu.

Plimbarea pe o lesa poate provoca, de asemenea, un pui de scoala si matura la oameni sau la ceilalți câini care trec, în ciuda faptului că au fost prietenoși și relaxați în jurul altor câini și oameni atunci când nu sunt restricționate. Acest lucru este denumit reactivitatea leșiei și este o problemă destul de comună de comportament canin!

Frusturarea bazată pe frustrare este adesea însoțită de următoarele posturi sau comportamente:

  • Lunging
  • Lătrat sau whining
  • Tragerea și întinderea la capătul leșiei lor sau la barieră
  • Excitare (hiperactivitate)

5. Câinele tău este în durere.

Majoritatea câinilor sunt incredibil de stoici și poate fi dificil de spus că sunt în durere sau nu se simt bine. cu toate acestea, mârâul poate fi o indicație a durerii sau a bolii.

Unii câini care sunt în durere sau bolnavi vor mârga numai când le atingeți fizic, dar alții pot face acest lucru dacă vă apropiați de un șold sau labei înfricoșătoare și # 8212; contactul fizic poate să nu fie chiar necesar.

Rețineți că, pentru că suntem fără a fi conștienți de faptul că orice este în neregulă cu povestea noastră, Aceste tipuri de mârâie pot părea oarecum surprinzătoare.

Dacă cultivarea câinelui dvs. este cauzată de durere sau boală, puteți observa următoarele indicii:

  • Schimbare bruscă a comportamentului
  • Mârâind sau se prăbușește în mișcare în jurul ei
  • Mârâind sau shipping la atingere

6. Câinele dvs. este teritorial.

Uneori Patru subsol poate mârâi când simte nevoia de a apăra teritoriul ei. Aceasta ar putea fi o mârâie pentru a-și proteja spațiul sau pentru că ea se teme de străini (sau ambii).

Mârindrea cauzată de instinctele teritoriale include adesea următoarele indicii de limbă corporală:

  • Lătrat la ferestre și linii de gard
  • Lătrat, mârâind și lubind la ușă când oaspeții sosesc
  • Comportament agresiv și lătrat spre oameni necunoscuți sau animalele care intră sau sunt aproape de teritoriul ei perceput.

7. Câinele dvs. prezintă POssesion agresiune sau paza resurselor.

Acesta este un termen comun folosit atunci când Doggo-ul dvs. este posesiv peste lucrurile ei - oase, jucării, alimente, paturi sau chiar oameni.

Într-o măsură, acest lucru posesivitatea resurselor este normal și este bine. Până nu este.

În unele cazuri severe, o persoană sau un alt câine sau un animal care trăiește în casă poate fi mușcat. Deci, este înțelept să aveți un antrenor certificat să vă evaluați câinele dacă bănuiți că comportamentele de protecție a resurselor nu ies din mână.

Marele care se referă la paza resurselor apar adesea alături de următoarele comportamente:

  • Înghețați când vă apropiați de elementul ei
  • Mârâie sau snap dacă sunteți prea aproape de elementul ei
  • Stați peste elementul ei și snarl sau arătați dinții.

Întrebări frecvente pentru câini

Proprietarii au adesea o tona de întrebări despre cultivarea câinelui lor, așa că am încercat să acoperim câteva dintre cele mai frecvente întrebări care apar mai jos.

Ar trebui să-mi pedepsesc câinele când mori?

Nu - Nu pedepsiți niciodată câinele pentru mârâie!

Comunicarea este importantă și poate contribui la prevenirea în continuare a escaladiei într-o muscatura de caine. De asemenea, poate ajuta la reducerea oricărei primeri pe care câinele dvs. îl poate simți.

Pedepsirea unui câine pentru mârâie poate însemna că nu mai mârâiește și săriți dreptul la o mușcătură data viitoare. Și aceasta este o problemă mult mai mare.
Cercetarea câinelui tău pentru mârâie este un pic ca prietenul tău să renunțe la un păianjen mare veninos sau să-i spui să tacă când îți spun că cineva la o petrecere face remarci inadecvate la ele. Nu sună ca un prieten foarte bun, o face?

Comunicarea este importantă în toate relațiile și Nu ar trebui să pedepsesc niciodată pe cineva (om sau altfel) pentru încercarea de a comunica modul în care se simt!

Se va șterge sau va spia câinele meu o face mai puțin probabil să crească?

Este foarte puțin probabil ca neuterizarea sau spargerea să aibă vreun efect asupra mârâului puilor.

Având-o pe căptușii tăi nu vor reduce frica, nu o va face să-și valorească mâncarea și să trateze mai puțin, și va fi încă probabil în timpul jocului.

Există o varietate de factori care trebuie luați în considerare când contemplând ca câinele dvs. spayed sau sterilizat, dar tendința ei de a mârâia nu ar trebui să fie una dintre ele.

Câinele meu încearcă să mă domine?

Dominanța nu este niciodată ceva pe care trebuie să-l îngrijorăm între noi și tovarășii noștri blană. Nu funcționează în acest fel.

Câinii nu se luptă pentru poziția "câine de sus", așa că să vorbească. Ei pur și simplu fac ceea ce le face pentru ei și ce este recompensat. Sau, în cazul fricii, o mârâie este un răspuns reflexiv. 

Care este diferența dintre o mârâie și un snarl?

Un snarl este pur și simplu o mârâie cu o buză curbată, arătând incisivii și dinții canini. Acesta este un afișaj de amenințare folosit ca avertisment și ar putea să apară oricând un câine se simte amenințat.

Un snarl poate sa să fie mai mult cu privire la o mârâie fără dinți bare, dar acest lucru poate varia de la un câine la altul.
câine snarl

Ar trebui să fiu îngrijorat dacă câinele meu se culcă în timp ce se joacă cu un alt câine?

Mârâul în timpul jocului este destul de normal pentru mulți câini. Unii câini sunt doar mai vocali decât alții!

Cu toate acestea, este întotdeauna important să supravegheați pentru a vă asigura că toți câinii implicați se bucură de piesa și că nu se luptă într-o luptă.
De asemenea, asigurați-vă că urmăriți limba corpului ei.

Dacă câinele dvs. demonstrează următoarele semne:
-Relaxat, și # 8221; corp
-Cozile de coadă la jumătate
-Afișarea semnalelor Meta (jucați arcuri, bouncing sau rulare în jur)

Apoi, playmatul ei poate citi probabil aceste semnale, iar cele două pot fi lăsate să continue frolicking la parcul de câine.

Dacă, pe de altă parte, ea prezintă semne ca următoarele:
-Poziția corpului rigid
-Înghețarea în poziție
-Coada tucked
-Gura închisă
-Încearcă să scape

Apoi, mârâul ei ar putea fi un avertisment că ea se simte copleșită, iar intervenția poate fi necesară.

Ar trebui să fiu îngrijorat dacă câinele meu mărește la mine în timp ce jucăm remorcher?

În aceeași venă ca atunci când se joacă cu un prieten de pui, mârâind în timpul plăcii umane-doggo destul de normal.

Doar asigurați-vă că ați vizionat limbajul corpului relaxat, jucăuș în timpul dvs remorcă de sesiuni de război și aduceți sesiunea de joc până la sfârșit dacă începe să demonstreze semne îngrijorătoare.

***

Indiferent de motivul, o mârâie este importantă și este o modalitate pentru ca câinele dvs. să comunice. Nu ar trebui să fie ignorată sau pedepsită.

Pui-ul dvs. se culcă când se joacă cu prietenii ei? Ce zici când este aproape de mâncare sau jucării ei? Ne-ar plăcea să vă auzim povestea!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tipuri de câini majorează: care este câinele meu?