Câine de apă spaniolă: profil de rasă

Câine de apă spaniolă într-un câmp de miriște

Câinele spaniol de apă (cunoscut în Spania ca Perro de Agua Español) este un câine atletic robust, mediu, cu o haină curbată. Deși oarecum mai puțin frecvente în Statele Unite, această rasă are multe calități care o fac un partener superb. Este foarte inteligent, iubește să învețe trucuri distractive și este întotdeauna în sus pentru excursii în aer liber, excursii și o mulțime de joc.

Deși se pot înțelege împreună cu copiii, unele sunt puternice și teritoriale. De asemenea, instinctul de herding al rasei este foarte puternic, ceea ce poate duce la un suport inadecvat la tocuri, astfel încât interacțiunile ar trebui să fie întotdeauna supravegheate.

Câinii de apă spaniolă sunt protejați în mod natural de familia și casa lor și sunt atenți la străini, dar se vor încălzi spre oameni noi odată ce știu că pot fi de încredere.

Haina curată a câinelui spaniol de apă este vărsată scăzută, iar unii oameni cu alergii de câine găsesc că pot trăi cu rasa. Dacă luați în considerare un câine de apă spaniol, deoarece aveți alergii, petreceți o perioadă bună de timp cu această rasă înainte de a aduce acasă un catel pentru a vă asigura că nu suferiți de o reacție. Niciun câine nu este cu adevărat hipoalergenic- Chiar și cizmele minime vor elimina pe pielea lor.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Greutate: 31 până la 49 de lire sterline

Înălţime: 15.75 la 19.75 inci înălțime la umăr

Palton: Curățată, cu un singur haos.

Culoare: Solid (diverse nuanțe de negru, maro, bej sau alb) sau parțial-culoare (două culori, dintre care unul trebuie să fie alb).

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile câinelui spaniol de apă

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosScăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria câinelui spaniol de apă

Deși începuturile rasei sunt în dezbatere, știm că câinele spaniol de apă a existat pe tot parcursul părților din Spania pentru aproape o mie de ani.

Câinele spaniol de apă face parte din grupul de herding AKC, dar este o rasă multifuncțională, utilizată pentru herding, lucrări agricole, protecție, însoțire și vânătoare. După cum sugerează numele lor, ei excelează la recuperarea din apă.

Din punct de vedere istoric, bovine spaniolă de apă, ovine și caprine. În U.S., Rasa a primit o recunoaștere completă de la AKC în 2015.

Îngrijirea câinilor de apă spaniolă

Multe rase cu haine de varsta redus necesită îngrijirea profesională semnificativă și o mulțime de periere la domiciliu pentru a preveni covorașele. Acest lucru nu este adevărat pentru câinele spaniol de apă - haina rustică nu este doar scăzută, ci și întreținerea redusă.

În mod tradițional, haina lor nu este niciodată periat, pieptănată, uscată prin suflare sau tăiată. În schimb, haina este împodobită la piele când este necesar, la fel ca o oaie. Pe măsură ce părul crește, ar trebui lăsat neîngrădit, așa că va forma cabluri naturale. Afișați hainele de câine sunt menținute în acest fel, iar unele proprietarii de câini de apă spaniolă de companie aleg, de asemenea, să rămână cu tradiția.

Menținerea corzilor face unele lucrări, deoarece acestea trebuie separate, astfel încât acestea să nu formeze zone mari mat. De asemenea, scăldat un câine cu un strat cu cablu este diferit de scăldat un câine tipic. Tehnica ia o anumită practică.

Trebuie să utilizați un șampon ușor (fără condiționare) și stoarceți ușor șamponul în strat, mai degrabă decât frecați sau curățați. Procesul este similar cu spălarea mâinilor un pulover delicat de lână. Pentru a clăti, trebuie să strângeți ușor stratul pe măsură ce apa trece prin ea. Să se usuce, ștergeți stratul cu un prosop (fără frecare), apoi lăsați-l pur și simplu să se usuce la aer.

Unii proprietari spanioli de câini de apă optează să aibă haina rasă mai frecvent, rezultând într-o haină foarte scurtă, care este chiar mai nouă și mai ușor de întreținut, fără cabluri să se confrunte cu, fără spălare atentă, și foarte puțin, dacă există, vărsarea. Cât de des doriți să vă radeți haina de apă spaniolă a câinelui este în întregime până la preferințele dvs. personale.

Cele mai multe rase de herding, inclusiv câinele spaniol de apă, sunt extrem de inteligenți și au abilități excelente de rezolvare a problemelor, ceea ce le face foarte instruire.

Începeți să învățați regulile casei de catelus și comenzile de bază mai devreme la utilizarea tehnicilor de armare pozitivă. Ei răspund bine Curs de antrenament de clicker, folosind o mulțime de tratamente gustoase și laudă.

Dacă vrei să te antrenezi pentru o Concurente pentru câini, Cerul este limita cu câinele spaniol de apă. Ei excelează în agilitate, flyball, jumping dock, herding, nazne și multe altele.

Unii câini de apă spaniolă sunt artiști de evacuare, așa că asigurați-vă că curtea dvs. este bine împrejmuită. Nu lăsați niciodată acești câini nesupravegheați în curte sau s-ar putea să se plictisească și să-și facă misiunea de a ieși.

Unele pui de câini de apă spaniolă sunt deosebit de timizi, care se pot dezvolta în comportament problematic mai târziu în viață. Din acest motiv, este important să socializați-vă catelul prin introducerea pozitivă a acestora la cât mai mulți oameni, locuri, animale, atracții și sunete în timpul ferestrei prime de socializare. Acesta este din momentul în care le aduceți acasă până la vârsta de aproximativ 14 săptămâni. Socializarea poate și ar trebui să continue și după acest timp.

Această rasă este foarte activă și atletică. Ei au nevoie de un exercițiu amplu de a-și obosi trupurile, astfel încât să poată fi fericite și calme în casă. Plimbările lungi sunt frumoase, dar rularea în afara lesa este mai bună.

Câinii de apă spaniolă îi consideră uneori greu să reziste la răsturnarea oricărui lucru care se mișcă, inclusiv copii. Încearcă Redirecționați comportamentul necorespunzător de herding în ceva de genul de capturare a unui Frisbee sau jucând fetch cu o minge. Nu uitați de înot. Câinele spaniol de apă iubește apa și chiar are picioarele webbed.

Probleme comune de sănătate

Câinii de apă spaniolă sunt, în cea mai mare parte, tare și sănătoasă, dar, ca majoritatea câinilor de rasă, ele sunt predispuse la dezvoltarea unor condiții de sănătate moștenite.

Unele dintre cele mai multe probleme identificate în câinele spaniol de apă includ:

Clubul spaniol de apă din America recomandă ca toți câinii să fie examinați pentru sănătatea șoldului și a ochilor înainte de a fi crescuți.

Dieta și nutriția

Hraniți câinele dvs. de apă spaniolă măsurat mese de două ori pe zi, mai degrabă decât hrănirea liberă (lăsând alimentele în toată ziua).

Câinii de apă spaniolă foarte activă pot beneficia de o dietă de performanță, care conține mai multe calorii și grăsimi. Câinii mai puțin activi de apă spaniolă au nevoie de o dietă de întreținere, astfel încât să nu câștige prea multă greutate. Obezitatea poate contribui la displazia de șold, Diabet, și alte condiții de sănătate.

Poate fi greu să știți cât de mult să vă hrăniți câinele spaniol de apă, deoarece toți câinii individuali variază. Începeți cu cantitatea recomandată de pe etichetă și ajustați în sus sau în jos în funcție de modul în care câinele câștigă sau pierde în greutate. De asemenea, puteți să vă întrebați amelioratorul sau medicul veterinar pentru o recomandare a ceea ce și cât de mult alimente să se hrănească

13 rase de top de câine din Spania
PROS
  • Inteligent și ușor de antrenat

  • Vigilente și protectoare

  • Îngrijire și vărsare minimă

Contra
  • Are nevoie de o mulțime de exerciții fizice 

  • Nu este întotdeauna prietenos cu străinii

  • Nu cea mai bună alegere pentru copiii mici

Unde să adoptați sau să cumpărați un câine spaniol de apă

Câinele spaniol de apă este o rasă rară, deci poate fi dificil să găsești una. Cel mai probabil veți căuta un crescător responsabil și veți obține o listă de așteptare pentru un catelus.

Clubul de câini de apă spaniolă din America, Care este clubul părinte național pentru rasa în Statele Unite, publică o listă de u.S. și crescătorii canadieni de pe site-ul său.

Un câine spaniol de apă își găsesc drumul în salvare. Dacă sunteți deschis la ideea adoptării, Clubul Spaniol de apă de apă din America sprijină, de asemenea, adoptarea și încurajarea rasei cu o pagină dedicată pe site-ul său web.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place câinele spaniol de apă, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de apă spaniolă: profil de rasă