Pericolele dilatării gastrice-volvulus (gdv)

Dilatarea gastrică-Volvulus (GDV), numit în mod obișnuit bloat, este o afecțiune medicală de urgență care este văzută cel mai frecvent în câinii de rasă mare și uriașă. Aceasta este o situație care amenință viața care apare atunci când stomacul se umple cu gaz sau alimente, se extinde și apoi se rotește, capcana gazul în interiorul stomacului și tăierea alimentării cu sânge la stomac și splină. Pe măsură ce presiunea se bazează în stomac și nu poate fi eliberată, țesutul de stomac devine necrotic (moare), iar stomacul poate chiar să se rupă. Extinderea stomacului are, de asemenea, un efect grav asupra inimii și plămânilor, provocând dificultatea respirației și a ritmului inimii anormale.

Care sunt semnele de slăbire la câini?

Majoritatea câinilor vor intra în șoc în curând după ce semnele de GDV sunt văzute. Moartea poate apărea într-o chestiune de ore (sau mai puțin). Există mai multe semne comune de GDV care justifică acțiunea imediată din partea dvs.

  • Abdomen distind (umflat)
  • Recuperarea / greutatea neproductivă
  • Extreme letargie
  • Excesul de salivare
  • Gâfâitul greu
  • Neliniștea sau stimularea
  • Gingii palide

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, ar trebui să mergeți imediat la un medic veterinar, mai ales dacă aveți un câine mare. Unii câini vor experimenta dilatarea gastrică (balonare) fără Volvulus (torsiune / răsucire), acești câini încă mai au o atenție veterinară imediată. Oricum, prinderea acestei condiții suficient de devreme va crește șansele câinelui dvs. de supraviețuire.

Ce cauzează înfundarea la câini?

Au fost făcute multe studii pentru a determina cauzele GDV, dar cercetătorii nu sunt încă complet siguri de ce apare condiția. Cu toate acestea, majoritatea experților sunt de acord că anumite circumstanțe pot crește riscul unui câine pentru GDV.

  • Rasa (rasele mari sau uriașe sunt în mod special predispuse la GDV)
  • Mare, piept profund
  • Gulping alimente / consumul prea repede
  • Activitate ridicată după mese mari
  • Hrănind doar o singură masă pe zi
  • Stres și anxietate
  • Starea corpului subțire
  • Predispozitie genetica

Este fără îndoială că anumite rase de câine sunt predispuse la GDV. Conform majorității studiilor, cele mai comune rase de câine expuse riscului de GDV sunt câini mari, profund, incluzând (dar fără a se limita la) Marele Danes, Cane Corso, Bullmastiffs, Standard Pudele, și Saint Bernards.

Poate fi prevenită GDV?

Există multe teorii despre prevenirea GDV. Cu toate acestea, studiile științifice au contrazis multe metode de-a lungul anilor. Una dintre modalitățile cele mai sigure de prevenire a GDV este gastropexie profilactică, o intervenție chirurgicală electivă care implică legarea stomacului pe peretele corpului. Acest lucru poate fi adesea efectuat în timpul spargerii de rutină sau neutru al unui câine tânăr. Gastropexia profilactică este foarte eficientă la prevenirea GDV, dar poate fi, de asemenea, destul de scumpă. Unii chirurgi oferă, de asemenea, gastropexie laparoscopică. Această procedură implică introducerea camerelor rigide prin incizii mici. Este mai puțin riscantă decât chirurgia tradițională, dar poate fi mai scumpă. Gastropexia profilactică este de obicei recomandată numai la câinii care sunt luați în considerare la un risc ridicat pentru GDV. Discutați cu medicul veterinar cu privire la opțiunile disponibile pentru câinele dvs.

Alte măsuri preventive sunt în dezbatere. Nu toți experții sunt de acord cu privire la eficacitatea următoarelor metode, deci vă rugăm să le discutați cu medicul veterinar:

  • Mănâncă două sau mai multe mese pe zi
  • Mănâncă mai încet (unele casti de câine sunt concepute pentru a încetini mâncarea, dar nu funcționează întotdeauna)
  • Evitând exerciții viguroase după mese
  • Adăugarea alimentelor conservate la dieta obișnuită
  • Ridicarea bolurilor de alimente și apă (unele cercetări arată că acest lucru poate crește, de fapt, riscul pentru GDV)

Dincolo de gastropexia profilactică, cel mai important lucru pe care îl puteți face este să vă observați îndeaproape câinele. Urmăriți orice modificări sau semne de boală și raportați-le medicului veterinar. Încă o dată, nu poate fi subliniat suficient cât de important este să discutăm despre prevenirea cu medicul veterinar.

Cum se tratează GDV?

Dacă medicul veterinar suspectează GDV, primul pas este de a stabiliza câinele. Personalul veterinar va pune rapid catetere intravenoase și se administrează rapid fluide pentru terapia cu șocuri. Terapia cu oxigen este uneori necesară pentru câini cu dificultate de respirație.

Odată ce tratamentul de șoc este în curs de desfășurare, iar câinele este suficient de stabil pentru a fi mutat, VET va dori probabil ca radiografiile (raze X) să fie efectuate pentru a confirma balonul și verificarea torsiunii gastrice.

Din fericire, GDV este de obicei ușor de diagnosticat cu una sau două imagini radiografice.

Pasul următor standard este să încercați decompresia prin trecerea unui tub de stomac. Dacă tubul poate fi trecut, gazul este eliberat și stomacul poate fi pompat pentru a îndepărta alimentele. Sedarea poate fi utilizată pentru a relaxa câinele în timpul acestui pas.

O electrocardiogramă (EKG) poate fi efectuată pentru a verifica aritmia cardiacă. Dacă este necesar, pot fi acordate medicamente pentru a stabiliza inima. Sângele va trebui să fie tras pentru a rula o serie de teste - acestea includ în mod obișnuit un număr complet de sânge (CBC), panou de chimie (pentru a evalua organele și alte funcții ale corpului) și, uneori, electroliți și analiza gazelor din sânge.

Veterinari, tehnicieni și asistenți lucrează ca o echipă Pentru a efectua simultan aceste teste și tratamente și cât mai repede posibil. Procedurile de mai sus vor avea loc în primele 10-20 de minute.

Odată ce câinele este stabilizat și GDV este confirmat, chirurgia trebuie efectuată (de obicei, chiar dacă decompresia a avut succes). Fără o intervenție chirurgicală, câinele este la un risc extrem de ridicat de reapariție a GDV. În timpul intervenției chirurgicale, stomacul și țesuturile înconjurătoare vor fi inspectate pentru daune. În unele cazuri, splina și / sau o parte a stomacului vor trebui îndepărtați din cauza necrozei țesutului, care poate reduce șansele de recuperare. Din păcate, unii câini vor avea un grad atât de mare de afecțiuni ale țesutului pe care nu le pot fi salvate. De aceea, acționarea asupra GDV cât mai curând posibil este atât de importantă. Dacă deteriorarea poate fi reparată, stomacul este apoi tăiat chirurgical pe peretele corpului (o procedură numită gastropexie). Acest lucru va ajuta la prevenirea în viitor a GDV în viitor.

Orele de la câteva zile după intervenția chirurgicală sunt esențiale, deoarece pot apărea multe complicații postoperatorie. Câinii sunt spitalizați pe fluide intravenoase și tratamente medicale până când sunt considerate stabile. Ele nu sunt eliberate din spital până când nu se referă la recuperare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pericolele dilatării gastrice-volvulus (gdv)