Basenji: profil de rasa de caini

Basenji

Basenji este printre cele mai distincte dintre toate rasele de câine, mai ales că a fost identificat prin ADN care a coborât din lupul gri. Acest câine mic, elegant este probabil cel mai bine cunoscut pentru el lipsa de lătrat. Cu toate acestea, rasa va merge uneori și va face zgomote care seamănă cu yodeling.

Basenji, care a fost recunoscută de Clubul American Kennel (AKC) în 1943, este un câine muscular, dar este, de asemenea, foarte slab și agil. Această rasă este destul de inteligentă, cu o manieră mândră și natură curioasă, dar poate fi greu de antrenat pentru a răspunde comenzilor. Mulți oameni consideră că Basenji este un câine asemănător pisicii.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Câine

Înălţime: 16 până la 17 inci

Greutate: 20 la 25 de lire sterline

Coat și culori: Netedă, strat scurt în roșu roșu, negru, brindle sau tri-color (negru și roșu) - toate au picioare albe, piept și vârful coadă - pot avea picioare albe, blaze și guler.

Speranța de viață: 13 până la 14 ani

Caracteristicile Basenji

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăScăzut
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Basenji

Basenji a fost identificată prin studiile ADN pentru a fi una dintre rasele bazale ale câinilor domestici și a unui subspecii divergente genetic ale lupului gri. Basenjis erau cunoscuți în Egiptul antic, unde asemănări de câini cu toate trăsăturile Basenji sunt sculptate în piatră pe mormintele faraonilor. Rasa a fost dezvoltată în continuare ca un câine de vânătoare cu înaltă calificare în Africa Centrală, unde a devenit cunoscut sub numele de câine Congo. Numele lui Basenji vine din limbile Congo și înseamnă "câine de sat."

În secolul de la mijloc la mijlocul secolului al XX-lea, Basenjis a fost adus în Europa și Statele Unite unde au fost dezvoltate și rafinate în continuare. Până în prezent, Basenji rămâne un vânător calificat și muncitor cu un comportament afectiv și loial.

Basenjis arată câteva diferențe de la rasele de câine moderne, dintre care una este că femeile intră în căldură doar o dată pe an.

Basenji Care

Haina scurtă a lui Basenji, necesită foarte puțin îngrijirea. Această rasă se curăță de fapt, un fel de pisică, dar puteți asista la periaj o dată pe săptămână. Rareori au nevoie de o baie. "Mirosul de câine" tipic nu este de obicei prezent în această rasă, iar părul fin nu este foarte vizibil atunci când este vărsat.

În plus, se poate lua în considerare BASENJI hipoalergenic, Așa cum abia aruncă deloc. Cu toate acestea, alergeni sunt prezenți într-un drenaj de câine și saliva, astfel încât reacția dvs. va depinde de cât de sensibil sunteți.

Ar trebui să tăiați unghiile câinelui pentru a preveni spargerea în fiecare săptămână sau două și menținerea unei sănătăți orale bune prin spălarea regulată a dinților pentru a preveni problemele cu gingiile și dinții.

Basenjis sunt cunoscute a fi foarte loiale, afectuoase, alerte și active. Ele sunt cele mai potrivite pentru casele unde pot obține adecvate exercițiu, o atenție deosebită și corectă Instruirea cu ascultare. Basenji are o personalitate independentă și uneori are o natură răutăcioasă și / sau o dungă rebelioasă. Opiniile cu privire la inteligența lor diferă deoarece pot înțelege perfect comenzile, dar alegeți să nu le urmați.

Câinele de câine este potrivit pentru dvs. pe baza semnului dvs. zodiacal

Basenjis sunt răniți și astfel vor urmări tot ce văd în mișcare. Aceasta prezintă o provocare pentru păstrarea lor într-o curte, deoarece sunt adepți la urcare peste garduri (indiferent cât de înalt) și să scape. Puteți paria că un gard electronic subteran nu le va opri. Ca un supraveghetor, ei vă vor avertiza vreun trecător, deși o vor face cu propriile lor forme de vocalizare, mai degrabă decât coaja.

Această rasă este cunoscută pentru mestecarea oricărui lucru pe care îl găsesc în jurul casei. Ei vor să afle ce sunt lucrurile și să le ofere o gunoaie bună este o tactică comună. Ei sunt, totuși, ușor de îmbrăcat. Clubul american Kennel declară că antrenamentul cu crate este cel mai bun mod de a vă menține casa în siguranță de la câinele dvs. și pentru a oferi un refugiu.

Socializarea este o necesitate, mai ales dacă câinele trebuie să fie în jurul copiilor sau altor animale de companie (în special cele mai mici). Ei vor fi, de obicei, buni în jurul altor câini, dar vor urmări pisicile și rozătoarele mici pe care nu le recunosc ca parte a familiei lor.

Basenjis sunt de obicei rezervate în jurul oamenilor noi, dar se pot încălzi pentru a repeta vizitatorii. Ele sunt cele mai bune pentru familiile cu copii mai mari care pot interacționa cu ei în mod corespunzător, mai degrabă decât copiii mici care nu cunosc calea cea bună de a trata un câine de mare energie.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de către Cluburi de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Sindromul Fanconi: O tulburare în care rinichiul nu reabsorb în mod corespunzător electroliți și substanțe nutritive.
  • Atrofia retinei progresivă (PRA): Un grup de boli degenerative care afectează celulele fotoreceptor în ochi, provocând pierderea vederii.
  • Displazie de șold: O condiție în care prizele de șold formează anormal.

Dieta și nutriția

Ar trebui să hrăniți un Basenji două mese pe zi până la o jumătate de ceașcă de alimente de câine uscate pentru fiecare masă. Nevoile câinelui vor depinde de mărimea, nivelul de activitate, de vârstă și de alți factori. Este bine să oferiți două mese măsurate, mai degrabă decât să aveți alimente toată ziua pentru hrănirea liberă. Monitorizați greutatea câinelui pentru a vă asigura că nu se împachetează pe nici o lire sterline, deoarece aceasta va scurta durata de viață și predispun alte condiții. Discutați despre nevoile nutriționale cu medicul veterinar pentru a obține sfaturi privind hrănirea.

Top rase de câine pentru cei alergici la câini
PROS
  • Loial, afectuos, alertă și activ

  • Nu scapă

  • Hales abia (hipoalergen) și auto-mires

Contra
  • Heavy Chewer

  • Ca un Sighththound, va urmări tot ce vede în mișcare (poate sări un gard pentru a urmări, nu va fi descurajat de un gard electronic)

  • Nu este mare pentru copiii mai tineri care nu știu cum să interacționeze cu un câine de mare energie

Unde să adoptați sau să cumpărați un Basenji

Clubul Basenji din America este cel mai bun loc pentru a începe căutarea unui pui. Secțiunea de referință a crescătorului a site-ului web listează crescătorii de-a lungul U.S. și Canada. Coordonatorii de salvare a voluntarilor clubului pot să contribuie la conectarea potențialilor de adoptare a câinilor adoptabili, dar puteți continua și local Cluburi afiliate pentru a găsi salvați.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Deoarece Basenji este unică, poate sau nu poate fi potrivirea potrivită pentru casa ta. Încercați să localizați crescătorii și proprietarii Basenji în zona dvs., astfel încât să puteți petrece ceva timp cu rasa mai întâi. De asemenea, luați în considerare utilizarea unui a Grupul de salvare Basenji să adopte unul.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 câini mici care fac ca prietenii de călătorie mare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Basenji: profil de rasa de caini