Mastocitomul la câini: cauze și tratament

Mastocitomul la câini, cauze și tratament

Aproximativ 1 din 5 tumorile cutanate găsite la câini sunt clasificate ca tumori de celule catarg, cunoscute în mod obișnuit sub numele de Mastocitom. Specialiștii de cancer veterinar sau oncologi numesc Mastocitoma ca "mare pretendent" în primul rând datorită aspectului său foarte variat, care poate varia oriunde dintr-o bucată moale simțită sub pielea câinelui până la un nodul care arată mai mult ca un negru. În unele cazuri, ele arată ca niște mase mici cu ulcerații pe pielea câinelui tău. În timp ce celulele canceroase încep pe sau în apropierea pielii, acestea se pot răspândi cu ușurință în alte organe, în special la ficat, splină și măduvă osoasă, producând mai multe probleme pentru câine.

Ce este mastocitomul la câini?

Mastocitomul sau tumoarea celulelor catarg este definită ca creșterea anormală și proliferarea celulelor mastune mutant care se găsesc în numeroase țesuturi conjunctive peste tot corpul câinelui. Aceste țesuturi conjunctive în care celulele mastocite se află în general găsite pe nervi și vasele de sânge care se află aproape de suprafețele exterioare, cum ar fi pielea, nasul, plămânii și gura.

Celulele masture sunt importante atunci când vine vorba de apărarea câinelui împotriva infecțiilor parazitare, precum și în repararea țesuturilor deteriorate. Celulele mastocite sunt, de asemenea, importante în construirea de noi vase de sânge, un proces numit angiogeneză. Poate că unul dintre cele mai semnificative roluri clinic ale celulelor mastocite este capacitatea sa de a elibera substanțe pro-inflamatorii cum ar fi histamina care mediază reacțiile imune, în mod specific reactii alergice. Această funcție este că multe dintre simptomele asociate cu mastocitomul au originea lor.

Mastocitomul la câini

Ca toate tipurile de cancer, tumorile celulelor catarg sunt clasificate în funcție de o varietate de factori. Acestea includ prezența inflamației, locația tumorii în pielea câinelui și cât de bine s-au diferențiat celulele tumorale.

  • Tumorile celulelor de calitate 1 au un potențial metastatic scăzut, în general descris ca fiind bine diferențiate și de obicei provin din piele.
  • Celulele de gradul 2, pe de altă parte, au potențialul de a invada sau de a metastaza țesuturilor vecine. Acestea au o diferențiere intermediară și se găsesc în cea mai mare parte în stratul subcutanat al pielii.
  • Celulele tumorale celulelor de calitate 3 au o șansă foarte mare de a călători sau de metastaze la alte părți ale corpului mai îndepărtate, cum ar fi ficatul, splina și chiar măduva osoasă. Ele sunt, de asemenea, prost diferențiate și sunt situate în mod obișnuit în zone mai adânci sub pielea câinelui.

Când vorbim despre diferențierea celulară, vorbim despre asemănărea unei celule tumorale cu o celulă normală. Prin urmare, o celulă slab diferențiată înseamnă că nu arată nimic asemănător celulei normale și este în general considerat a fi un semn al severității și amploarea tumorii.

Ce cauzează mastocitomul la câini?

Cauza exactă a mastocitomului la câini rămâne un mister, deși observația actuală este că anumite rase de câini, cum ar fi Boston Terriers, Labrador Retrievers, Boxeri, pugs, Beagles, Schnauzers, iar buldogii par a fi mai vulnerabili la formarea tumorilor celulelor catargi. Sa observat că cancerul se manifestă în mod obișnuit pe câinii adulți mijlocii cu o epocă medie de 8 ani, deși au existat cazuri în care hainii mai tineri nu au fost diagnosticați cu mai mult de 1 an de vârstă cu mastocitom. Boala este, de asemenea, mai frecventă printre rasele mixte de câini.

O observație foarte interesantă este că mastocitomul este destul de comun cu inflamația cronică, precum și aplicarea cronică a unei varietăți de iritante pe pielea de găsit. Studiile au sugerat posibilitatea fragilității cromozomilor ca fiind cauza directă a modificărilor în morfologia celulelor catargului. Ce cauzează exprimarea fragilității cromozomilor este necunoscută.

Alte teorii despre ceea ce cauzează mastocitomul la câini includ următoarele.

  • Modificări în calea de suprimare a tumorii P23
  • Probleme în exprimarea inhibitorilor de kinază dependenți de ciclină, P21 și P27 Protein Kinaza
  • Exprimarea unui receptor de tirozină kinază (c-kit)
  • Mutațiile care apar la juxtamembrana C-Kit
  • Probleme în sinteza estrogenului și progesteronului

Până când știința poate fi sigură cu privire la ceea ce provoacă exact mastocitomul la câini, este sigur să presupunem că începe întotdeauna cu schimbări în structura celulei catargului. Aici pot intra iritanții pielii.

De unde știu dacă câinele meu are mastocitom?

Oncologii veterinari numesc tumori de celule catarg ca "mari pretendenti", deoarece pot arata ca leziuni de piele foarte ordinatii la caini. În timp ce ar putea fi dificil să se determine cu certitudine absolută doar prin privirea acestor leziuni, că câinele tău are mastocitom, este într-un fel posibil să ai un sentiment că animalul tău de companie are unul.

De exemplu, prezența unei mase solide pe pielea câinelui sau chiar simțită sub pielea sa, care a fost acolo timp de mai multe zile sau chiar de multe luni și poate părea să crească sau să fluctueze în dimensiune este aproape întotdeauna o indicație a unei tumori. Dacă această masă solidă pare să nu crească și apoi dintr-o dată crește foarte repede într-o perioadă de câteva zile până la câteva săptămâni, sunteți aproape la fel de sigur că aveți o tumoare de piele în câinele dvs.

câine cu mastocitom

Leziunile de pe pielea câinelui tău pot arăta ca o bucată obișnuită asemănătoare lipomului. În unele cazuri, puteți vedea chiar ceva de genul unui nodul asemănător unui wart. Dacă nu, puteți vedea bulgări ulcerate sau chiar mase groase completate cu îngroșări focale sau tulpini. Acestea se schimbă adesea în dimensiune destul de repede din cauza reacțiilor care apar în interiorul și în jurul masei.

Prezența semnului lui Darier, care este umflarea și roșeața localizată, în special atunci când masa solidă este zgâriată sau manipulată de câinele dvs. este, de asemenea, indicatoare a tumorii celulelor catargi. Acest lucru poate fi însoțit de hemoragia localizată sub pielea sa. Pot fi, de asemenea, ganglioni limfatici măriți, precum și mâncărime intense, în special în jurul leziunilor.

Leziunile pot fi găsite ca o singură masă sau pot fi împrăștiate pe tot corpul câinelui, deși mai mult de jumătate din toate cazurile de mastocitom prezente cu leziuni localizate pe trunchiul câinelui, precum și pe perineum. Doar 10% din aceste leziuni se găsesc pe zonele capului și gâtului câinelui dvs., în timp ce restul de 40% acoperă membrele animalului de companie, în special labele sale.

Dacă este suspectată o tumoare celulară de gradul 3, câinele dvs. poate avea pierderea poftei de mâncare, anemie, diaree, și vărsături. Acestea sunt adesea rezultatul ulcerației în duodenul câinelui și în stomac din cauza secreției crescute a histaminei. Acestea pot fi, de asemenea, aduse prin coagularea intravasculară disemină din cauza eliberării crescute a heparinei de către celulele mastocite bolnave.

Severitatea manifestărilor clinice ale mastocitomului depinde efectiv de stadializarea actuală a bolii. Cu cât etapa inferioară, cu atât manifestările mai puțin severe.

În etapa 1 poate fi văzută doar o singură tumoare. Etapa 2 se caracterizează prin eventuale metastaze la ganglionii limfatici vecini, deși există încă o singură tumoare. În stadiul 3, mai multe tumori sunt evidente și au început deja să invadeze țesuturile subcutanate ale pielii. În etapa 4, există deja implicarea altor organe care pot duce la manifestările sistemice observate în mastocitom la câini.

Cum este diagnosticată?

Diagnosticarea mastocitomului la câini pe baza istoriei este dificilă. În timp ce istoria sănătății câinelui dvs., precum și istoria simptomelor sale, vă pot oferi indicii VET la posibilitatea bolii, știți că Mastocitoma reprezintă doar aproximativ o cincime din toate tipurile de cancer de piele la câini, fără a include cele care sunt cauzate de reacții alergice de origine non-canceroasă.

Cea mai definitivă modalitate de a constata prezența mastocitomului la câini este realizând o biopsie și examinând eșantionul sub microscop. Biopsia de aspirație a acului va afișa un număr substanțial mare de celule mastocite și este un indicator suficient de diagnostic al mastocitomului.

Cu toate acestea, pentru a determina gradul celulei tumorale, este necesară biopsia chirurgicală. Proba de țesut este examinată pentru gradul de diferențiere a celulelor, nivelul activității mitotice, locația sa în raport cu pielea și gradul de invazivitate. Biopsia chirurgicală poate, de asemenea, să ajute la determinarea prezenței inflamației, în special în țesuturile din jur sau, eventual, moartea țesutului sau necroza.

Când vine vorba de stadializarea mastocitomului, ar trebui să se efectueze deseori biopsii de organe specifice în plus față de testele cu ultrasunete și raze X. Pot fi obținute eșantioane de țesut din ganglionii limfatici, ficatul, splina și măduva osoasă pentru a determina dacă mastocitomul sa răspândit deja spre aceste organe.

Ce tratamente sunt disponibile?

Există, în esență, două obiective de tratament pentru câinii diagnosticați cu mastocitom. Acestea includ eliminarea tumorii și gestionarea simptomelor asociate.

În eliminarea tumorii, există două opțiuni de tratament disponibile, deși nu este neobișnuit să vezi veterinari care angajează atât pentru efecte terapeutice maxime.

Excizia chirurgicală este preferată în stadiul 1 și 2 mastocitom, deoarece leziunile sunt încă localizate și au frontiere definite în mod clar. Mai important, celulele canceroase nu s-au răspândit încă la organe îndepărtate. Cel mai îndepărtat faptul că aceste celule mastocite au invadat sunt țesuturile adiacente sau înconjurătoare la principala masă tumorală.

În mod tipic, atunci când o tumoare este excizată chirurgical, sunt îndepărtate și aproximativ 2 până la 3 centimetri de țesut normal, sănătos, care înconjoară tumora, sunt de asemenea eliminate. Acest lucru este de a vă asigura că orice celule tumorale care au început să migrează spre exterior sunt eliminate. În unele cazuri, chiar și țesuturile musculare subiacente sunt îndepărtate. Este obligatoriu ca toate țesuturile excizate chirurgical să fie examinate microscopic pentru caracteristicile lor histologice.

Orice câine care este programat pentru îndepărtarea chirurgicală a unei tumori de celule catarg trebuie să fie administrat cu antihistaminice ca medicamente pre-operative necesare. Acest lucru ajută la minimizarea efectelor eliberării bruște a histaminei în sânge atunci când tumora este îndepărtată.

În cazurile în care frontierele sau marginile celulei tumorale nu sunt clar definite sau dacă testarea diagnosticului arată că există deja metastaze la organele adiacente sau chiar distal, atunci chirurgia nu poate fi eficientă deloc. În unele cazuri de tumori de celule catarg intermediare, în special a extremităților distale, a fost efectuată amputația membrelor. Din păcate, acest tratament foarte agresiv a arătat prognosticul slab.

Pe de altă parte, dozele de radioterapie cu fascicul extern de aproximativ 40 până la 50 gri au fost dovedite pentru a produce o rată de control de 1 an în aproximativ 50% din cazurile tumorale celulelor. Creșterea dozei de radiații la 48 până la 57 s-a arătat că îmbunătățește dramatic rezultatele. Literatura veterinară arată că combinația de intervenție chirurgicală urmată de radioterapie poate controla creșterea cancerului pentru dvs. la 2 ani. Acest lucru a fost observat la 85 până la 95% din toate cazurile de mastocitom.

Chimioterapia poate fi, de asemenea, inclusă în tratamentul mastocitomului, în special după intervenția chirurgicală și radioterapia. Acestea sunt proiectate în primul rând pentru a micșora orice tumoare rămasă. FDA a aprobat recent Toceranib și Masitinib ca medicamente anti-cancer formulate special pentru câini. Aceste medicamente sunt inhibitori de tirozin kinază care pot ajuta la reducerea tumorilor celulelor catargului. De asemenea, sunt prednison, viblastină și lomustină.

Pentru câinii care pot prezenta o varietate de simptome asociate cu mastocitomul, li se poate administra medicamente suplimentare doar pentru a gestiona numai aceste simptome. De exemplu, li se poate administra cimetidină sau orice alt blocant H2 pentru a ajuta la protejarea stomacului câinelui împotriva efectelor corozive ale histaminei. Antihistaminele pot fi, de asemenea, administrate la Minimizați efectele mâncării.

Mastocitomul cancer la câini

Poate fi prevenită?

În ciuda progreselor legate de înțelegerea veterinară cu privire la modul în care cancerele în general, absența unei cauze clare și definitive pentru mastocitom la câini o face, de asemenea, extrem de dificilă pentru a preveni. Se poate găsi doar confort în faptul că este atât de obișnuit ca screening-ul regulat pentru orice forfetare sau leziune care cresc pe câinele dvs. vă poate ajuta să obțineți un heads-up pe starea animalului dvs. de companie. Este important să ne amintim că tumorile singulare izolate sunt mult mai ușor de îndepărtat și de a trata decât cele care au început deja să se acumuleze sau să se răspândească deja în alte părți ale corpului câinelui dvs.

Mastocitomul la câini este un tip de cancer de piele care seamănă de fapt cu un număr mare de condiții de piele la câini. Acest lucru îl face destul de complicat pentru a identifica. În plus, deoarece cauza exactă este necunoscută, împiedicând că poate fi și o lună. Cu toate acestea, creșterea cunoștințelor dvs. despre ceea ce este, modul în care se dezvoltă și ce tratamente sunt disponibile ar trebui să vă ofere o șansă mult mai bună de a vă îngriji în mod corespunzător pentru animalul dvs. de companie care poate avea deja mastocitom.

îndrumare

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mastocitomul la câini: cauze și tratament