Maltipoo (maltese poodle mix): fapte de rasă și temperament

Maltipoo câine rasă

Unul este blând și neînfricat și poate fi un prieten pentru aproape oricine se întâlnește. Celălalt este remarcabil de inteligent, având o inteligență care uimitoare chiar părinții săi de companie. Unul a fost în jur de la 500 î.Hr. și poate chiar mai devreme, în timp ce celălalt a fost în multe exploatații ale omului încă din cele 15asecol. Vorbim despre Pudel si Malteză, Numbers 7 și 33, respectiv, pe cele mai populare rase de câine ale AKC. Încrucișarea acestor doi câini poate avea ca rezultat un prieten iubitor și un prieten de canin inteligent și dragă, datorită unei mari combinații a inteligenței de neegalat a unui pudel și a dulceaței de neegalat de neegalat. Dacă sunteți în căutarea câinelui de terapie perfectă, care este inteligent și iubitor în același timp, Maltipoo se potrivește perfect proiectului de lege.

Istoria maltipooului

Omul a încercat să creeze o rasă de câine care este mai mult la plăcerea lui decât ceea ce au câinii existenți. Chiar și cei mai buni și cei mai iubiți câini au suferit printr-un proces foarte meticulos de reproducere selectivă, astfel încât numai cele mai pozitive, cele mai dorite trăsături sunt transmise în descendenți. Mulți dintre câinii pe care îi cunoaștem astăzi au originile în acest mod.

Cu toate acestea, proiectarea unei rase diferite necesită timp, adesea numărarea decenii de practici de reproducere atentă pentru a obține caracteristicile dorite. Pentru maltipoo, traversând un pudel cu o malteză a prezentat provocări destul de unice, în special în selectarea unui pudel adecvat. Toată lumea știe că există 3 tipuri de podeli: standard, miniatură și jucărie. Deși este posibil din punct de vedere tehnic, să traversați un malteză masculină cu un pudel standard de sex feminin, disparitatea în mărime va însemna o capacitate extraordinară de împerechere din partea malteză. Acestea fiind spuse, ea poate fi realizată numai prin inseminare artificială, un proces pe care unii părinți de companie nu doresc cu adevărat să meargă încă.

Momatic Maltese Poodle

Împerecherea cu o malteză cu o jucărie sau un pudel miniatural, pe de altă parte, poate ajuta la abordarea unor astfel de probleme, deoarece acestea vor fi din punct de vedere tehnic la aceeași înălțime, mai mult sau mai puțin. Acest lucru este valabil mai ales pentru Poodle de jucărie, deoarece Pudelul miniatural va fi în continuare de aproximativ 1 până la 8 inci mai înalt decât media malteză. Cu toate acestea, împerecherea unui pudel de jucărie cu o malteză este de fapt mai preferată, deoarece se poate folosi fie rase ca mama, fie tatăl maltipooului. Dacă se folosește un pudel miniatural, este aproape întotdeauna cazul în care Pudelul să fie feminin și bărbatul maltez pentru a permite o variație de dimensiuni în așternutul care urmează să fie cazat de câine cu un uter mai mare.

În ceea ce privește originea maltipooului, nimeni nu știe de unde au venit sau care au proiectat prima cruce între un pudel și o malteză. Ceea ce se știe este că acești hibrizi au crescut constant în popularitate în ultimii 10 ani, 20 de ani că experții cred că este încă un drum lung de a merge înainte de a putea deveni o pladged fulldged ca Doberman Pinscher, Shepherd australian, și Leonberger, printre alți câini care au fost transversați.

Ceea ce este destul de interesant, totuși, este că maltezul au fost deja transversate cu spanioli miniaturali și cu pudele miniaturale, precum și alte rase mici de câini încă de 18 ania secol. Acest lucru a fost făcut pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului rasei. Din păcate, numărul de crescători care traversează malteză și pudel rămân scăzut astfel încât să nu fi fost cu adevărat suficientă pentru a crea o rasă complet nouă cu propriile standarde de rasă. A avut încercările timpurii de a încrucișa un maltez și un pudel, am avea cu siguranță un maltipoo în registrul AKC, precum și registrul altor cluburi de kennel din întreaga lume.

Cine sunt părinții?

Clever, afectuos, și foarte jucăuș, maltipoo a fost proiectat în primul rând pentru a da părinților de companie un urs de pluș viu care le poate oferi genul de confort pe care l-au putut să se înghesuie când sunt în jos emoțional. În timp ce maltipooul este parte malteză, part-pudel, nu se poate nega faptul că poate avea propria personalitate. Cu toate acestea, având în vedere faptul că este încă o încrucișată, cunoașterea liniei sale vă va oferi o idee despre ce fel de câine aduceți acasă.

Malteză

Chiar înainte ca Biblia să fie scrisă, "Ye Antic Dogge of Malta" a fost deja un favorit din cauza naturii sale fermecătoare, jucăușă și destul de blândă. Ele pot fi renumite pentru haina lor elegantă, de podea, de oprire, dar malteză este cea mai cunoscută pentru dulceața, blândețea, doculitatea și afecțiune de neegalat. Are o personalitate foarte ușoară, una care poate infecta instantaneu o cameră plină de alți câini. Zemul său pentru viață este egal doar de Labrador si Labrador.

Măsurarea de numai aproximativ 8 până la 10 centimetri de la pământ până la umăr, malteză aparține în mod corect clasificarea câinilor de jucărie a canininelor. Cu toate acestea, mic, așa cum ar fi, maltez are o reputație neînfricată, mai ales atunci când relația sa cu maestrul și prietenul său uman este în joc. Nu se va întoarce împotriva lui Câini mai mari, Deși nu ar trebui să-l împingeți.

Maltezul a fost în jur de la 500 î.Hr., poate chiar mai devreme. Literatura veche romană și greacă a menționat întotdeauna un câine care are o asemănare izbitoare cu malteza. O amforă grecească care a fost săpată de arheologi din vechea oraș Etruscan din Vulci din Italia, de asemenea, a prezentat desene unui câine care arată ca malteză malteză modernă. Cu toate acestea, a fost în 370 î.Hr. Când malteza a primit prenumele sale, Melitaei Catelli, inventat de marele filosof grec Aristotel însuși. Callimachus, un scriitor grec, le-a numit Canis Melitaeus în 350 î.Hr. Pliny a crezut de fapt că câinele are originile sale de la Meadel, o insulă în Marea Adriatică, în timp ce era Strabo care a dat originea rasei ca Malta, după ce a observat câinele să fie foarte favorizat de femeile de nobilime din insula mediteraneană.

De-a lungul istoriei omului, filosofi, scriitori, istorici și nobili au încercat să documenteze adevărata origini de malteză. A fost menționată de numeroase nume diferite, cum ar fi "câinele romanilor", "câinele antic al Maltei", "câinele de leu malteză" și chiar "Melita". Este un tip de câine spitz, care este adesea confundat pentru Bichon. Deoarece toate tipurile de câini Spitz au legăturile lor genetice către Wolf-câini din nord, se poate gândi mereu la malteză ca unul dintre urmașii marelui lup gri.

De către 17a Centura, crescătorii au început "miniaturizarea" maltezului și mai mult, deși Carl Linnaeus (tatăl taxonomiei moderne) a descris deja rasa ca fiind la fel de mare ca o veveriță. De cei 18 ania secol, încrucișare cu alții rasele mici de câini Ca și Poodle miniatural și Spaniel miniatural a fost considerată necesară pentru a ajuta la revigorarea rasei. Un secol mai târziu, nu au existat mai puțin de 9 rase de malteză.

Cu craniu ușor rotunjit, ochii maro și un nas de buton negru, malteza are o expresie care poate câștiga inimile multora. Haina sa este matasoasă și lungă și este una dintre cele mai bune rase pentru persoanele care pot avea astm sau alergii de câine Pe măsură ce rasa nu scade. Sunt în mod special crescuți pentru companie. Astăzi, ei lucrează ca câini de terapie, păstrând în același timp capacitatea lor incontestabilă de a oferi o companie neegală.

În mod miraculos, malteza este o rasă foarte sănătoasă. În afară de problemele inverse de peste strănuturi și de dentiție, ei pot arăta ocazional encefalită, patelluri de lux și chiar anomalii inimii. De aceea, crescătorii meticuloși maltezi se asigură întotdeauna că părinții maltezii lor sunt liberi de aceste defecte ereditare.

Pudel

Poodle are tot dreptul de a fi una dintre cele mai mândre de rasele de câine. Este clasat în mod constant ca fiind în topul 2 Cele mai inteligente rase din toate timpurile, doar de la collie de frontieră. Este, de asemenea, una dintre acele rase care sunt considerate a fi sigure pentru persoanele cu alergii de câini, o trăsătură pe care o împărtășește cu vărul său mai mic, maltez. Da, pudelul și maltezi au câteva asemănări genetice, făcându-le rasele perfecte pentru a trece.

Stând cu mândrie printre aristocrații împărăției câinilor, Poodle este însoțitorul perfect cu 4 picioare pentru toate anotimpurile și din toate motivele. Atleticismul său este incomparabil, credincioșia și loialul incontestabil și dedicarea ei familiei sale incontestabil puternice.

Pudelul este împărțit în trei tipuri. Poodle miniatural stabilește barul pentru standard și rasele de jucărie. La 10 până la 15 inci înălțime, cântărind 10 până la 15 lire sterline, se poate spune că pudelul miniatural seamănă cu maltezi. Pudele de jucărie este mai mică de 10 centimetri și cântărește mai ușor de 10 kilograme. Standardul crește mai înalt de 15 inci și poate cântări până la 70 de kilograme pentru bărbați și 50 de kilograme pentru femeie. Poodle trăiesc și vieți mai lungi, în medie de aproximativ 14 ani, cu intervalul de la 10 la 18 ani.

Există o controversă cu privire la originea pudelului. Unii spun că este un descendent al câinilor mari de apă din Germania, în timp ce alții indică Barbetul francez ca strămoș. Atât Clubul AKC, cât și Clubul de Kennel din Marea Britanie recunosc originile Poodle ca Germania care își urmăresc etimologia la cuvântul german "PUDEL". Federația Cynologique Internationale, totuși, recunoaște Barbetul francez ca strămoșul direct al pudezii. Pentru a preveni atenția în continuare, Germania a recunoscut-o pe Poodle ca câine de origine franceză. Nu e de mirare că Poodle a fost întotdeauna echivalat cu flerul francez.

Poodle a fost o rasă foarte revolată în Europa continentală chiar înainte de a invadat țărmurile engleze. Cincisprezecelea și 16 ania Desenele germane din secolul au fost umplute cu acești câini minunați, aristocrați, în timp ce 18 ania Picturile spaniole din Century au făcut rasa un subiect preferat. Francezii, în special cei în timpul domniei regelui Louis XVI, au răsfățat pudelul ca fiind cel mai bun regat.

Din cauza clasei, a eleganței și a frumuseții atemporale, pudelul a fost folosit de mulți crescători în crearea altor rase, cum ar fi Bichon Frise și schnauzers miniatural și standard. Pudelul miniatural a fost, de asemenea, transversat cu maltez într-un efort de îmbunătățire a eleganței rasei mediteraneene.

Pudelul standard a fost crescut în primul rând pentru vânătoare, în timp ce Poodle miniatural a fost dezvoltat mai ales pentru trufe de vânătoare care, în cele din urmă, ajung la un vas fantezist pe un restaurant francez fantezist. Versiunile miniaturale și jucăriei ale pudezii sunt crescute pentru companie, devenind favoritul multor femei victoriene și georgiene din cele 19a secol. Poodle standard este un câine excelent de arme cu o combinație remarcabilă de abilități puternice de înot și o unitate neobișnuită, de neoprit pentru a-și obține prada. Ele sunt cele mai bine venerate pentru capacitățile lor de rezolvare a problemelor. În timp ce a doua numai la granița Collie, Poodles iubesc provocarea de a putea rezolva problemele lor.

Ei au reflexe rapide, un nas bun pentru a porni, și o abilitate remarcabilă de a-și aminti exact unde a căzut pradă la pământ. Nasul lor poate să nu fie la fel de acut ca un sânge de sânge, dar pot să-și smulgă și să pistă pradă care se ascunde într-o bucșă groasă sau o iarbă înaltă.

Întrucât podelele atletice și versatile sunt, ele nu sunt într-adevăr acelea invincibile în special la dezvoltarea bolii lui Addison. Ele sunt, de asemenea, predispuse la dilatarea gastrică Volvulus, colaps traheal, displazie de șold, cancer, Boala renală juvenilă și epilepsie, printre altele.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru pude

Poodle Dog

Idei sumare

Foarte adaptabil cu un nivel de afecțiune pentru familia sa, care este incontestabil puternic, maltipooul este însoțitorul perfect pentru toate anotimpurile. Este inteligent și afectuos; trăsăturile pe care le-a tras în mod evident de la părinții săi, maltipooul poate cu ușurință o mulțime. Iată câteva alte fapte pe care doriți să le învățați.

  • Maltipoo mediu poate crește până la 14 inci în înălțime, dar nu mai mică de 8 inci.
  • Se poate vârf pe scara de cântărire la 5 până la 15 kilograme, cu mare variație atribuită rasei care are o trăsătură mai dominantă pentru greutate. Dacă este pudelul, atunci vă puteți aștepta ca maltipoo să fie pe partea mai mare.
  • Maltipoo poate trăi oriunde între 10 și 15 ani, deși este posibil ca unii să poată trăi până la 18 ani.
  • Unul dintre cele mai bune atribute ale maltipoului este că ei pot să-și păstreze cățelul adorabil și nevinovat arată bine în anii lor adolescenți. Din păcate, acest lucru este valabil și cu comportamentul lor, astfel încât să vă puteți aștepta să fie foarte jucători până când au ajuns la maturitate completă.
  • Stratul de maltipoo poate fi fie curbat, fie scruffy și poate veni în diferite culori. Cu toate acestea, majoritatea maltipoilor vin în mod obișnuit fie în alb, fie în cremă.
  • Maltipoo tinde să scadă foarte mult. Acesta este motivul pentru care majoritatea părinților de companie care au maltipoos la domiciliu le fac nu numai ca Câini de companie, dar și ca vegheri.
  • Pentru că sunt relativ mici, ar trebui să trăiască întotdeauna în interior. Ei ar trebui, de asemenea, să fie mângâiați numai de copiii mai mari.
  • Ele sunt perfecte ca câini de terapie din cauza temperamentului lor blând și foarte dulce.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Dacă înregistrările sunt adevărate că Maltipoosul au fost în jur de mult timp și că Crossbreed nu a prins atât de mult vânt încă să-l propagăm la standarde de rasă, atunci ar trebui să învățați tot ce puteți și să determinați dacă acesta este câinele pentru dvs.

Instruire

Nu există nici o îndoială că maltipooul este inteligent, având cel de-al doilea cel mai inteligent cel mai inteligent din lume ca părinte (maltezul este clasat pe numărul 59 împreună cu Griffon Bruxellois). Dar acest lucru nu înseamnă automat că îl puteți lăsa să învețe de la sine. Amintiți-vă că un pudel de rasă pură va asculta porunca dvs. prima dată când îi dați aproximativ 95% din timp. Având în vedere că aveți doar 50% din trăsăturile Poodle în maltipoo, aceasta înseamnă că va necesita perseverența. Cu toate acestea, dacă vă puteți asigura că părinții săi sunt într-adevăr bine crescuți, bine-ridicați și chiar temperați, ați făcut deja munca dvs. de lucru pentru dvs. Formarea timpurie este cea mai bună. Utilizarea unei armări pozitive ar trebui să meargă mult.

Hrănire

Fiind relativ mic în dimensiune, Maltipoos necesită kibble de dimensiuni mai mici dacă alegi alimente de câine uscate. Ceea ce este mai important aici este să se potrivească cu consumul lor de calorii cu nivelurile lor de activitate fizică. Dacă maltipoo este destinat mai mult ca un câine însoțitor, cu activități minime până la moderate, atunci tăierea înapoi la consumul de calorii este înțelept. Proteinele de înaltă calitate ar trebui să fie întotdeauna în partea de sus a minții când vă hrăniți maltipoo.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini pentru malteză

Maltipoo Malteză Poodle Mix Repere Fapte Temperament

Exercițiu

Maltipoo nu este cu adevărat necesită atât de mult exerciții, Deși nu mai sunt nimic mai mult pe care le iubesc decât să se joace cu bile, precum și cu alte jucării. Ei se bucură de plimbări liniștite. Regimul de exerciții de un maltipoo ar trebui să fie destul de ușor pentru cei care nu sunt într-adevăr activi fizic. Cu toate acestea, este esențial să se includă activități mentale în aceste exerciții, deoarece este unul dintre modurile pe care le puteți valorifica inteligența naturală a animalului de companie. În plus, fără stimularea mentală, maltipooul poate crește cu ușurință plictisit.

Ați putea dori, de asemenea: Jucării pentru câini și Bile de câine

Socializare

Un maltipoo bine crescut este prietenos cu oamenii, cât și cu alte animale de companie, în special cu alți câini. Când obțineți un maltipoo, insistați să vedeți părinții și să verificați dacă sunt prietenoși cu dvs. sau nu sau dacă sunt cordiali cu alți câini și animale de companie sau nu. Socializarea timpurie este o necesitate pentru orice câine.

Îngrijirea

În timp ce este adevărat că maltipooul este hipoalergenic, adică nu produce o dată de companie care poate pune în pericol sănătatea unui individ astmatic sau alergic, ea încă necesită periația de zi cu zi a hainei sale. Acest lucru este de a ajuta la prevenirea cottingului, mai ales că stratul unui maltipoo este mai degrabă curbat. Urechile trebuie, de asemenea, să fie curățate și unghii tăiate. Câinii mici sunt, de asemenea, cunoscuți ca fiind deosebit de vulnerabili la bolile dentare; Periajul regulat al dinților este recomandat, de preferință zilnic zilnic.

În legătură cu o postare: Cel mai bun curetor de pisiciși Câine pastă de dinți

Sănătate

Problemele de sănătate cu care se confruntă un maltipoo sunt de fapt dependente de condițiile de sănătate predominante ale părinților săi. Ca atare, vă puteți aștepta la patella de lux, anomalii de inimă, encefalită, colaps traheal, epilepsie și probleme oculare. Este imperativ ca crescătorul de maltipoo să aleagă cu grijă părinții câinelui său ca orice defect genetic, în special în ceea ce privește bolile ereditare, poate fi ușor transmis pe catelusi.

Maltipoo este perfect pentru următoarele persoane.

  • Cei care pot avea alergii pentru câini sau orice alte sensibilități la Pet Dander
  • Cei care au nevoie de câini de terapie și / sau de companie
  • Cei cărora le place să aibă un supraveghetor în casa lor, dar pot să se joace cu el ca un ursuleț de pluș
  • Cei care iubesc ideea de a avea un epitome viu de drăguț drept în casele lor
  • Cei care se pot angaja la socializarea și formarea pentru cățelușul timpuriu

Mixul Poodle Malteze nu este cu siguranță pentru următorii oameni.

  • Cei cu copii care sunt foarte tineri, deoarece nu au înțelegerea necesară, dar pentru a face față unui astfel de animal atât de mic. Cu toate acestea, cu supravegherea, ar putea fi și animale de companie excelente
  • Cei care nu-i place să se joace cu câinii lor sau să petreacă cel puțin 30 de minute de joc și exerciții fizice
  • Cei care nu se pot angaja să perceapă atât haina, cât și dinții zilnic

Temperament

Dacă căutați o respirație, trăiesc și lăudați încarnarea adorabilității și cutenei, maltipooul ar fi. Este inteligent și un adevărat dragă al mulțimii oriunde ar putea merge. Ea poartă cu ea inteligența pudezii și a dulceaței și a drăguțului maltezului pentru a oferi părinților de companie un câine unic, care nu este numai pentru spectacol, ci și pentru terapie și companie. Îi place să fie în jurul copiilor, deși nu ar trebui niciodată să rămână singur cu un copil mai mic, deoarece el sau ea nu ar putea avea încă facultățile despre cum să se ocupe de un câine atât de mic. Ei se dezvoltă și în compania altor animale de companie și pot fi supraveghetori excelenți pentru orice casă.

Maltipoo este unul dintre cei mai iubiți hibrizi din lume. Cu toate acestea, este important să alegeți foarte bine crescătorul. Doar cele mai bune rase posibile pudel și malteză pot face o cruce de maltipoo bine crescută, altfel veți găsi că acest hound afectiv, iubitor și inteligent poate deveni un tiran mic și rapid în casa ta. Veți găsi foarte provocator de a găzdui trenul și ați fi confruntat cu o mulțime de probleme mai costisitoare veterinare.

Surse:

  1. Rhys McKay, De ce Moodle este un animal de companie hipoalergenic minunat, Case mai bune și grădini
  2. Malti-poo, Wag
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Maltipoo (maltese poodle mix): fapte de rasă și temperament