Malteză: informații, caracteristici și fapte de rasă

Malteză: Informații, caracteristici și fapte de rasă

O rasă de câine afectuoasă cu caracteristicile clasice ale unui câine de companie, Maltezele sunt bine-cunoscute pentru haina lor fantezie și mai degrabă Posh Gait. Aceasta este o rasă care nu ar fi în afara locului într-un palat, dar sunt suficient de adaptabili și suficient de accesibile pentru a fi găsite aproape oriunde în America. Luăm o privire în profunzime în câinii maltezi și de ce oferă atât de mult, într-un pachet atât de mic, de mai jos.

Privire de ansamblu de câini

Grupul de rasă de câine ÎnălţimeGreutateSperanța de viață
Jucărie de rasă / câine de companieÎntre 8 și 10 inciPână la 7 kilograme12 până la 15 ani

Un pui energic și jucăuș al cărui părinți de companie ar face bine să-și amintească faptul că această rasă de câine este mult mai mult decât un tovarăș de canin frumos. Această rasă de câine de jucărie, de asemenea, face bine în agilitate, ascultare și urmărire, făcând cel maltez unul dintre cei mai versatili câini de însoțitori din lume.

câine maltez

Istoria maltezului

De unde vine malteza?

Câinele maltez este o rasă veche care salută de la 3500 b.C.E. Ei au fost imortalizați de scriitori, poeți și artiști din Grecia în Egipt, cu fostul, chiar și mormintele de construcție pentru acest iubit de câine. Se spune că egiptenii au crezut că malteză a avut capacitatea de a vindeca părinții de animale de companie a bolilor și ar pune de multe ori câinele maltez pe perna celor bolnavi, câștigându-i numele "mângâietor".

Mai târziu și-au făcut drumul prin alte zone ale Europei, datorită casei lor din Malta, care se bazează chiar pe insula Siciliei. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt atât de răspândite astăzi, deoarece acesta a fost un port care era acasă pentru fiecare comerciantor și călător pe care lumea le-a depășit. În special, insula a fost folosită de romani, greci, cartaginezi, arabi și normani și nu a fost mult timp până când câinele nu a avut interesul comercianților care au luat puii maltezi până la Anglia și China.

Într-adevăr, chinezii au păstrat câinii maltezi de la dispariție în timpul veacurilor întunecate. Ei au traversat câini maltezi cu alte rase mai rafinate și au adus acasă rasele distincte de câine înapoi în Europa. Astfel, câinele maltez, așa cum știm că a venit să fie.

Terrierul maltez, așa cum a fost cunoscut în Anglia, a fost introdus mai târziu în spectacolele Clubului de Kannel Westminster, iar popularitatea lor a explodat. Ei au fost în curând luați în iazul din America, unde au fost acceptați în Clubul Kennel american din anii 1950. Ei au câștigat de atunci un premii ample în cadrul AKC, inclusiv "cel mai bun în spectacol", unde sunt cunoscuți că au o înregistrare excelentă.

Ce au fost crescuți maltezi?

Câinii maltezi au fost cunoscuți, de la originea lor în Malta, ca câini de însoțitori. În timp ce s-ar fi putut schimba de la originea lor în vechile porturi din Malta, au crescut de atunci pentru a deveni mai mult decât un pup care merită să-l bară. Părinții de animale de companie de câini malteză știu că această rasă de câine face ca participanții excepționali în competițiile de club american Kennel.

Ratele de câine maltez sunt tovarăși de canini hardy și adaptabili, care excelează adesea în competițiile de agilitate AKC, precum și ascultarea, urmărirea și raliul. Aceasta este una dintre rasele rare de câini care pot excela în aproape orice zonă - atâta timp cât sunt bine pregătiți și dat o mulțime de îngrijire. Ele sunt adesea folosite ca un câine de terapie, o tradiție care se întoarce până la patrimoniul lor pe insula Maltei.

Câteva cuvinte despre malteză

Cât timp trăiește malteză?

Câinii maltezi au o durată de viață sănătoasă de până la 15 ani, atâta timp cât sunt bine îngrijiți. Îngrijirea animalelor de companie pentru malteză include asigurarea îndeplinirii cerințelor de exercitare și li se dă o mulțime de iubire și afecțiune de către proprietarii lor.

Sunt o întreținere mare malteză?

Câinii malți nu sunt o rasă care este compatibilă cu un stil de viață aglomerat, dacă nu vă puteți aduce câinii împreună cu dvs. în aventurile voastre. Această rasă de câine vrea să fie alături de proprietarul său în orice moment, iar dorința lor de a fi aproape este condusă de o loialitate nedorită față de părinții lor de companie.

Malteză sunt predispuși să se afle sub picioarele oamenilor lor, ei pot fi mâncători pretențioși și haina lor necesită îngrijire regulată, toate acestea adună pentru a deveni un aspect consumator de timp de a deține acești puii iubitoare. Desigur, pentru cei familiarizați cu rasa și care au timp să dedice proprietății malteze, aceste preocupări nu ar trebui să fie o problemă.

Aspectul de rasă de câine malteză

Cât de mari sunt malteze?

Rasa de câine malteză nu este un câine mare și pot ajunge adesea la până la 10 centimetri la umăr. Ele sunt, de asemenea, extrem de ușoare, cu greutatea lor doar până la 7 lire sterline. Într-adevăr, majoritatea maltezelor este alcătuită din părul lor, cu haina lor lungă fiind unul dintre cei mai mulți factori atrăgători. Proprietarii ar trebui, prin urmare, să fie atenți să urmărească greutatea câinilor lor, deoarece rasa poate fi pusă cu ușurință în greutate fără nivelul corect de exercițiu.

Cum arată o malteză?

Unul dintre cei mai mari factori la ceea ce arată un maltez plin de părul lor este părul lor. Acoperit de la cap-to-toe într-o haină lungă, matasoasă, alb, mulți proprietari care nu caută să intre în câinele lor în competițiile AKC pur și simplu aleg să taie acest păr pentru a face mai ușor de gestionat pentru viața de zi cu zi. Există o singură culoare de strat care este recunoscută de AKC, care este albă.

Urechile maltezilor sunt destul de scăzute pe craniul rotunjit, capul însuși fiind în proporție perfectă cu corpul. Înălțimea lor este foarte mică, venind între 8 și 10 centimetri la umăr, iar construirea lor este întotdeauna destul de chiar în întregul corp.

Cozile câinilor maltezi se vor așeza peste spate și se vor încurca ușor într-o parte, așezându-se peste picioarele lor. În același timp, mersul lor este chiar și ei adesea cu încredere, alături de proprietarii de câini fără probleme, în ciuda înălțimii și greutății lor mici.

Fapte interesante

  • Persoanele care suferă de alergie vor fi vă rugăm să știți că malteza este un câine hipoalergenic
  • Nasul lor se poate transforma roz dacă nu primesc suficient soare.
  • Ei sunt oameni de plecare și dragostea de a fi instruiți
  • Numele lor salută de la originea lor, de la insula Maltei.
  • Câinii maltezi au fost deținuți de redevență în întreaga lume.
  • Se crede că blana lor albă a fost crescută în ei de către romani, care au simțit că divinitatea strălucitoare.
  • Ei au un obicei de a sări - astfel încât să doriți să vă păstrați obiectele de valoare pe rafturi înalte!
  • O malteză, numită de probleme, a fost în valoare de 2 milioane de dolari, după ce proprietarul lor și-a lăsat toate activele la animalul lor de companie, în voia lor.

Temperament de câine maltez

Ideal pentru cei care au interesul de a intra în câinii lor într-un spectacol de câine, precum și cei care doresc pur și simplu un câine de familie pentru animalele de companie, acești câini sunt incredibil de versatili. Acesta este unul dintre motivele pentru care malteza este unul dintre cei mai populari câini, până în prezent.

Ce este comportamentul maltez?

Câinii maltezi au nevoi de exerciții ridicate și vor aprecia o mulțime de joacă și plimbări lungi cu proprietarul lor, în ciuda dimensiunilor lor mici. Fără acest lucru, rasa poate deveni uneori puțin înfricoșătoare și poate deveni dificil de gestionat. În ciuda acestui fapt, ele sunt, de asemenea, foarte susceptibile de a fi câini de lapte, și adesea doresc să nu facă nimic mai mult decât pur și simplu cu proprietarul lor, câștigându-le titlul unui câine velcro.

Caracteristicile clasice ale câinelui maltez sunt ca fiind afectuoase, jucăușă, sensibilă, inteligentă și orientată spre oameni. Acest nivel de interes și adaptabilitate înseamnă că maltezul dvs. va avea nevoie constant de lucruri noi pentru a-și păstra atenția. Vestea bună este totuși că sunt rapizi să ridice lucruri noi, făcându-le câteva dintre cele mai importante ponturi pentru trucuri de învățare și sunt introduse în mod regulat în diferite tipuri de spectacole de câine clasic.

Cât de prietenos sunt maltezi?

Câinii maltezi sunt incredibil de prietenoși, deși ar trebui să fie bine socializați de la o vârstă fragedă pentru a le ajuta să se obișnuiască cu diferitele atracții, sunete și miroase pe care câinele tău ar putea să se întâlnească în timpul vieții lor.

Această rasă de câine este extrem de prietenoasă și afectuoasă față de membrii familiei și se pot înțelege bine cu alți câini și copii, deși ar putea avea nevoie de ceva timp pentru a se obișnui cu pisicile. Ei sunt, totuși, neîncrederea străinilor și a nimănui nouă la domiciliu va trebui să se apropie de proprietari înainte de a se apropia de câinele dvs.

Maltese le place să se hrănească?

Malteză sunt o rasă de câine care este cunoscută pentru compania lor și când au fost îndeplinite cerințele lor de exerciții pentru această zi, veți găsi în curând că câinii dvs. nu vor decât să vă înghesuiți cu proprietarii lor.

Datorită nevoii lor de a fi aproape de proprietarii lor, ele sunt una dintre cele mai ușoare rase atunci când vine vorba de îngrijirea animalelor de companie - în cazul în care îngrijirea animalelor de companie se referă la îngrijirea și manipularea. Din păcate, dorința lor de a fi în jurul părinților de companie în orice moment înseamnă și ei pot suferi anxietate de separare. Din acest motiv, este important să rețineți că proprietarii maltezi ar trebui să fie dispuși să fie cu câinii lor pentru majoritatea zilei sau să caute să-și antreneze câinii astfel încât să nu sufere cu anxietate când proprietarul lor este ocupat.

Ele sunt ideale pentru gospodăriile aglomerate, umplute cu alți câini, animale și oameni. La urma urmei, ei se bucură de Malta - unul dintre cele mai aglomerate porturi care au existat, ceea ce înseamnă că fundalul lor a fost întotdeauna înconjurat de alții.

Îngrijirea malteză

Doriți să știți cum să obțineți cel mai mult de la câinele dvs. maltez? Știind cum să aibă grijă de rasa de câine poate face diferența în găsirea animalelor potrivite pentru gospodăria dvs. și se luptă cu probleme pe termen lung care pot apărea de la rase. Mai jos, acoperim tot ce trebuie să știți și să vă oferiți informațiile esențiale malteze pe care trebuie să le faceți alegerea potrivită pentru nevoile dvs., asigurându-vă că dvs. și că locuința dvs. sunt fericite bine în bătrânețe.

Instruire

Formarea unui câine maltez este remarcabil de ușor, iar rasele au ridicat rapid sportul câinilor și comenzile generale fără o problemă. Câinii adulți sunt bine cunoscuți pentru participarea la spectacolele de câine AKC, cu ascultarea și agilitatea fiind doar câteva dintre tipurile de spectacole pe care le pot excela.

Întrucât proprietarii ar găsi cu orice câini, malteză are nevoie de formare consecventă, pentru a-și folosi nivelul ridicat de inteligență. O mulțime de armare pozitivă se vor asigura rapid că câinele dvs. este capabil să îndeplinească chiar și cele mai stricte cerințe AKC, ceea ce este, eventual, de ce maltezul a luat de multe ori acasă Premiul "Cel mai bun spectacol" la diverse AKC și spectacole independente de câine.

Datorită dimensiunilor lor mici, totuși, puteți observa că antrenamentul olar O malteză poate fi mai dificilă decât cu alte rase. Se recomandă ca antrenamentul de interior să fie recomandat - în special pentru cei care locuiesc în apartamente - deoarece vezica lor mică poate deveni rapid plină.

Câinii maltezi sunt, de asemenea, puțin cu străini și vor avea nevoie de socializare regulată de la o vârstă fragedă dacă doriți ca câinele dvs. să devină mai prietenos cu oameni necunoscuți în jurul casei. Luându-le la clasele de formare a catelului de la o vârstă fragedă vă poate ajuta câinele să se obișnuiască cu un nivel mai înalt de atracții diferite, mirosuri și sunete care provin din excursii regulate. Astfel, cu un nivel adecvat de socializare, veți găsi în curând câinele dvs. maltez este mult mai fericit și mai sănătos în vârstă.

Câinele albului alb maltez și ingredientele alimentare toxice pentru el

Hrănire

Datorită dimensiunii lor mai mici, malteză mănâncă mult mai puțin decât cele mai multe alte rase de câini. Între 1/4 cană și 1/2 ceașcă de alimente de câine de înaltă calitate este adesea tot ceea ce este necesar pentru a păstra fericiți acești câini. Acest lucru ar trebui împărțit în două porții de dimineață și noapte. Cu toate acestea, fiecare câine este unic și merită întotdeauna având în vedere greutatea generală a câinelui tău adult.

Puppies va trebui să mănânce puțin mai puțin, deși vor păstra în continuare grăsimea lor de catelus, dar, pe măsură ce îmbătrânesc, merită să țineți cont de nivelul alimentelor pe care le oferiți. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să vă rulați mâinile peste zona de stomac, între coastele și picioarele câinelui dvs., așa cum se află într-o poziție în picioare. Dacă stomacul proeminent, acesta este un semn că acestea pot pune prea multă greutate, deci va trebui să le hrăniți mai puțin.

În mod similar, dacă puteți simți coastele câinilor tăi pe măsură ce le-ați lovit, acesta este un semn sigur că acestea sunt subponderali și ar trebui să ajustați nivelul de alimente pe care le hrăniți în consecință, crescând până la 1/8 o ceașcă până când ajung la ei Niveluri optime de grăsimi. Dimensiunea ideală pentru malteză sunt cele cu un stomac ușor indentat, astfel încât să puteți vedea o ușoară înclinație de la picioare și coaste spre stomac.

Maltezi sunt cunoscuți că sunt mâncați pretențioși, așa că poate dura ceva timp pentru a găsi mâncarea potrivită pentru câinele dvs. Încercați să comutați între diferite mărci de alimente pentru câini, dar asigurați-vă că întotdeauna să se schimbe treptat peste alimentele de câine de alegere, de fiecare dată, la o rată de un sfert în fiecare zi.

Ați putea dori, de asemenea: Hrană pentru câini pentru malteză

Îngrijirea

Dacă vă decideți să păstrați părul maltezului mai lung, atunci fiți pregătiți pentru o mulțime de îngrijire - în special cu câinele adulți jucăuș, care este mai probabil să intre în noroi și să se murdărească în timpul jocului de joc. Este, de asemenea, important să rețineți că părul maltezului este alcătuit dintr-un singur strat, fără nici un strat care să-i ajute să-i păstreze cald, așa că nu tolerează foarte bine vremea rece.

Colorarea lacrimă este o problemă obișnuită cu câinii maltezi adulți. Petele de rupere apar ca un marcaj maro, roșu sau roz în jurul ochilor, spre botul. Colorarea lacrimală este deosebit de obișnuită la câinii cu o haină albă și se datorează scurgerilor lichide din ochi, în mod natural. Nu este dăunător câinelui tău, dar le poate da un aspect murdar pe care unii proprietari preferă să curețe folosind un dispozitiv de îndepărtare specializat pentru petele de rupere care nu dăunează ochilor.

Pentru a vă menține părul de companie la cea mai sănătoasă, este necesară perierea zilnică a hainei. Fără acest lucru, haina lor este probabil să se tag și să se încurce. Utilizați o perie moale în jurul feței, a ochilor și a urechilor, astfel încât să nu zgâriați pielea delicată a maltezii dvs., în timp ce o perie rigidă ar trebui să fie mai mult decât suficientă pentru a trece prin părul câinelui dvs. fără a provoca probleme.

Rasele malteze au nevoie, de asemenea, de scăldat regulat, la o rată de aproximativ o dată pe săptămână, folosind șampoane prietenoase pentru câini. Aveți grijă să nu faceți nici un săpun sau apă aproape de ochii lor, deoarece acest lucru poate provoca primejdie la animalul dvs. de companie. Proprietarii acestor rase ar trebui, de asemenea, să fie siguri că își aranjează în mod regulat unghiile pentru animalele de companie și să-și perie dinții zilnic - mai ales că maltez sunt cunoscuți că suferă de probleme dentare pe măsură ce îmbătrânesc.

Sănătate

Câinii maltezi sunt, în general, o rasă sănătoasă, atâta timp cât sunt îndeplinite nevoile lor de exerciții fizice. Din păcate, ca toate animalele de companie, maltezii au unele probleme de sănătate pe care proprietarii ar trebui să le înțeleagă și să fie gata să identifice simptomele, inclusiv cele de mai jos.

  • Atrofia retină progresivă

Atrofia retină retină (sau PRA) este o boală degenerativă care afectează receptorii ochilor. În cele din urmă conduce la orbire și este cea mai frecventă la câinii mai în vârstă. Există două forme diferite, dintre care unul este moștenit, deci este important să vă asigurați că crescătorul dvs. a verificat și "Bred-out" acest formular înainte de a vă cumpăra malteză.

  • Adenita sebacee

Una dintre cele mai comune probleme de sănătate găsite într-o gamă largă de câini, adenita sebaceoasă este inflamația glandelor petroliere găsite sub piele. Este semnificat de patch-uri uscate, scalate pe pielea câinelui tău și duce rapid la căderea părului peste spate și capul câinelui maltez. Este ușor de tratat, iar tratamentele pot varia de la injecții cu steroizi până la suplimente - dar necesită o atenție rapidă de la veterinar, deci asigurați-vă că ați verificat acest lucru dacă suspectați problemele cutanate.

  • Hipotiroidismul

O altă problemă comună care poate fi găsită într-o serie de rase, hipotiroidismul este atunci când organismul nu face suficient de hormonul tiroidian, tiroxina. Modificările comportamentale, combinate cu tulburările pielii, sunt unele dintre cele mai frecvente simptome și tratamentul este ușor administrat printr-o pastilă tiroxină luată o dată pe zi.

  • Colapsul traheal

Dacă observați câinele care se luptă cu tuse sau respirație, se poate datora unui colaps traheal. Aici inelele care ajută la asigurarea traheei (gâtului) sunt păstrate deschise și ferme, pot deveni libere și pliate spre interior. În cazuri severe, se recomandă intervenția chirurgicală.

  • Surditate

Un alt motiv excelent pentru a vă asigura că vă cumpărați maltezul de la un crescător responsabil este surditatea. Firește, aceasta afectează urechile și poate fi cauzată de o mutație genetică care duce la o pierdere completă a auzului. Dacă observați un reflex sporit de surprindere când veniți în jurul spatelui câinelui dvs. sau încep să scadă excesiv, acest lucru se poate datora unei pierderi de auz.

  • Sindromul Shaker

Găsită la toți câinii cu o haină albă, sindromul agitatorului este o inflamație a cerebelului (partea din spate a creierului, care este responsabilă pentru mișcarea musculară voluntară) și determină ca câinele să se agită involuntar. Uneori poate apărea ca rezultat al unei infecții, iar tratamentul se concentrează pe diminuarea simptomelor, deoarece cauza nu poate fi întotdeauna identificată.

Exercitarea

Câinii maltezi au nevoi de exerciții ridicate și necesită o mulțime de timp de joc și plimbări pentru a le ajuta să-și păstreze nivelurile de energie la Bay. În ciuda dimensiunilor lor mici, aceste animale de companie au nevoie de o mulțime de stimulare fizică și mentală pentru a le menține fericiți, mai ales că sunt cunoscuți că suferă de anxietate de separare. Un maltez adult ar trebui să fie umblat cel puțin o dată pe zi și, în mod ideal, să fie dat o mulțime de acces la în aer liber sub forma unei curți, pentru a-și întinde în mod regulat picioarele.

Adopt nu cumpără (grupuri de salvare)

Vom recomanda întotdeauna adoptarea maltezului dvs., deci nu ezitați să navigați prin intermediul centrelor de adopție locale pentru a vedea dacă există câini malcezi pe care îl puteți salva. Dacă, însă, nu există niciunul disponibil la nivel local și sunteți dornici să adoptați acești câini din Malta, navigați prin intermediul site-ului american de salvare a Asociației Malteze pentru a vedea dacă există vreun în nevoie, lângă dvs. În mod similar, Asociația Americană Malteză va cunoaște adesea despre unele malteze locale care au nevoie.

Ambele site-uri au, de asemenea, o mulțime de informații specifice de rasă, deci nu ezitați să răsfoiți aceste site-uri pentru a afla mai multe.

Crescători de reputație

Găsirea catelusului maltez potrivit poate lua o mulțime de cercetări, pentru a găsi crescătorul maltez potrivit pentru nevoile dvs. Amintiți-vă că toți câinii sunt individuali, dar găsind maltezi cu nivelul corect de cerințe de exerciții care se potrivesc la domiciliu, precum și cele care fac cele mai bune animale de companie pentru gospodăria dvs., necesită timp și energie în sine.

Unele dintre lucrurile care ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare, atunci când găsiți animalele de companie, este dacă amelioratorul acestor câini a creat probleme de sănătate din linia. Ar trebui să fiți întotdeauna în stare să vedeți părinții animalelor de companie, înainte de a cumpăra și un crescător bun ar trebui să fie fericit să răspundă la orice întrebări pe care le puteți avea.

Dacă sunteți în căutarea unui maltez să participe la sporturi de câini sau să vă înregistrați la Clubul American Kennel, merită să vă asigurați că părinții sunt, de asemenea, tipuri de malteze alb-înregistrate AKC. Orice altă colorare nu este acceptată de AKC și, prin urmare, ar trebui luată în considerare cu atenție.

Verifică: Puppies malteză de vânzare

Preț

Malteză sunt o rasă foarte căutată și prețurile pot, prin urmare, de la aproximativ 800 și 1500 de dolari. Înainte de a cumpăra, să parcurgeți site-urile locale pentru a vedea dacă există adăposturi bune de adopție în apropierea dvs. sau asigurați-vă că sunteți siguri prin recenzii ale crescătorilor, pentru a vă asigura că animalele de companie sunt la fel de sănătoase și fericite cum pot fi, înainte de a veni acasă cu dvs!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Malteză: informații, caracteristici și fapte de rasă