Profilul rasei de câine maltez

În funcție de modul în care vă grăbiți Maltezi, ea poate arăta fie ca un aristocrat arogant - ca un rege mic sau o regină a gospodăriei - sau ca un mic mic rascal, care este singura dorință în viață este să se joace cu tine și să te facă fericit. Acești câini au devenit foarte populari în ultimii ani și Maltese câine rasă sa dovedit a fi o mare adăugare la aproape orice gospodărie.

Da, malteza este renumită pentru aspectul său. Stratul lor superb, lung, alb, face ca persoana cea mai întărit să vrea să o poarte pe o pernă. Cu toate acestea, câinele însuși nu-i pasă prea mult pentru exteriorul său frumos.

Maltezul este un câine energic, viguros, care dorește să ruleze și să joace până când nu poate mai juca (ceea ce va dura ceva timp!), iar după aceea dorește să se alăture cu tine în timp ce vă bateți cu iubire haina. Expresia "viața unui câine" pare diferită atunci când vă uitați la el cu un câine de jucărie în minte, nu-i așa?

Un maltez este un câine de companie excelent și un prieten. Ei fac a Mare câine de terapie, precum și un câine sportiv pentru o mulțime de discipline, cum ar fi agilitatea, ascultarea, urmărirea sau raliul. Un câine dulce și iubitor care este foarte dedicat proprietarului și familiei, maltez este o alegere perfectă pentru o mulțime de oameni.

Profilul rasei de câine maltezÎn ciuda naturii ei energetice, malteza este atât de mică încât un apartament poate să se potrivească cu adevărat. De asemenea, se aruncă foarte puțin, în ciuda hainei sale impresionante, deci nu este o problemă într-un apartament sau un apartament.

Principalul motiv pentru această lipsă de vărsare este că rasa de câine malteză nu are un substrat. Și, fiind atât de dedicat poporului din jurul ei, precum și împrejurimile sale, malteza este un câine de ceas mare. În timp ce vă pot notifica cu o coajă, malteză nu va putea să facă foarte mult pentru a vă proteja proprietatea.

Maltezele sunt, de asemenea, inteligente și dulci, ceea ce îl face un câine excelent pentru instruire și trucuri. Acești câini sunt un meci bun pentru proprietarii de animale de companie de prima dată și se vor potrivi, de asemenea, cu familiile cu copii mici.

Desigur, niciun câine nu este perfect. Așa cum se întâmplă adesea cu alte rase, maltezul este un câine atât de iubitor și afectuos și are o istorie lungă ca un câine însoțitor, care lăsându-i în pace în casă poate duce la unele consecințe nedorite.

În general, lăsându-ți prea mult prea mult prea mult timp pentru prea mult ("prea lung" pentru o malteză, fiind câteva ore) poate face cainele anxios și stresat. Mai ales într-un apartament cu vecini zgomotoși, rasa de câine malteză primește cu ușurință obiceiul de a lătrat la fiecare zgomot și mișcare.

În plus, maltez devine atât de atașat de proprietarul său că nu se joacă întotdeauna bine cu alte animale de companie sau chiar cu copii mici. Acest lucru este valabil mai ales dacă malteza a fost un animal de companie singuratic pentru o lungă perioadă de timp în prealabil. Socializarea corectă poate împiedica acest lucru, astfel încât un bun proprietar nu ar trebui să aibă multe probleme în această privință.

Pe scurt - dacă nu sunteți gata să vă dați câinelui o tonă de atenție și timp, malteza ar putea să nu fie pentru dvs. Altfel - continuați să citiți!

Profilul rasei de câine maltez

Maltese câine rasă

Istoria și strămoșul câinelui maltez

Spre deosebire de o mulțime de alți câini de jucărie, Malteză este de fapt o rasă cu adevărat veche. Atât de vechi încât merită Termenul "antic". De fapt, originea inițială a rasei de câine maltez în Europa sunt încă necunoscute.

Se numește "malteză", deoarece cercetătorii au urmărit-o origini înapoi la insula Malta în Marea Mediterană, aproape de Spania și Franța. Înainte de aceasta, se crede că provin din Asia și rasa terrier tibetană, prin Orientul Mijlociu și Africa de Nord, împreună cu migrația triburilor nomade.

O altă teorie este că malteză a venit de la un câine de tip Spitz de la locuitorii lacului elvețian și a fost crescând în mod intenționat pentru dimensiunea sa mică. Cu toate acestea, trebuie făcute mai multe cercetări pentru a dovedi această teorie.

Maltese câine rasăÎnainte de a fi numit în cele din urmă "malteză" din clubul de kennel în secolul al XIX-lea, rasa a fost cunoscută printr-o mulțime de nume diferite, dintre care unele sunt încă folosite. Inițial, a fost cunoscut sub numele de Canis Melitaeus & # 8221; în limba latină. Alte nume includ și # 8220; câine antic din Malta & # 8221; (sau # 8220, câine de doamnelor romane și # 8220; Malteză Lion Dog & # 8221; și # 8220; Melita & # 8221; sau # 8220; Melitae Dog & # 8221;, (fostul nume al Maltei). Să nu uităm de câinele Lion # 8220 ", și Terrier" # 8220;.

Rasa a fost, de asemenea, numită "Mângâietorul". La fel de ciudat ca acest lucru ar putea părea, numele este destul de logic. Oamenii atât în ​​Europa, cât și în Egiptul antic au crezut că rasa avea capacitatea de a vindeca bolile oamenilor. De aceea a fost comună pentru ca oamenii să pună câini malcezi pe pernele bolnave ale oamenilor.

Un alt nume frecvent auzit este "Bichon", totuși, care este mai degrabă inexact. Dacă utilizați acest nume pentru a se referi la rasa de câine malteză, vă referiți la un număr de rase mici.

Numele Bichon se referă la întreaga familie de câini mici cu părul lung și nu rasa în special.

Indiferent de originea sa, înainte ca malteza să fi fost căutată pentru apariția ei, se crede că a fost un câine de vânătoare de rozătoare. Oricine a fost asta a decis că rasa a fost prea superbă pentru vânătoarea de șobolan, trebuie să fi trăit cu mult timp în urmă, deoarece toate dovezile istorice pe care le avem în prezent pentru malteză sunt ca câine domestic.

Cea mai veche înregistrare a rasei a fost găsită pe o amphora greacă în orașul Etruscan Vulci. Pe această amphora, un câine maltez este portretizat împreună cu cuvântul μελιταιε (Melitaie). A fost datată în jurul valorii de 500 î.Hr!

LEGATE DE: 17 rase mici de câini care sunt bune cu copiii

Indiferent de originile lor antice, malteza sa aflat în Franța în cei 15a secolul ca animale de companie prestabilite ale aristocrației franceze. Mai târziu, în timpul domniei lui Henry VIII, rasa de câine malteză a devenit și în Marea Britanie.

Maltese câine rasăNu va veni ca o surpriză pentru oricine pe care acești câini au devenit în curând favoriți și acolo. Regina Elizabeth I, Maria Regina Scots și Regina Victoria, toate au numeroase portrete cu acești câini mici și frumoși.

Nu totul a fost trandafiri și piersici pentru câinii mici, totuși. După ce a supraviețuit unei călătorii intercontinentale probabile, căderea Imperiului Roman, ciuma, precum și vârstele întunecate, maltezele au fost aproape șterse în 17a și 18a secole de către nici unul altceva decât crescătorii de câini.

Rasa a devenit atât de populară la vremea aceea, că oamenii (în mod natural) au decis că ar fi minunat dacă câinii erau chiar mai mici. După acest dezastru al unei încercări, crescătorii au trebuit să se amestece Poodles, câini miniatural din Asia de Est și spanioli miniaturali la malteză pentru ao salva. Din fericire, a funcționat, totuși, de asemenea a schimbat rasa în mai multe soiuri diferite.

Cu alte cuvinte, indiferent de originea antică a maltezului, rasa așa cum o știm astăzi proveneau de la lucrările de conservare grele a crescătorilor de câini englezi. De atunci, rasa a fost introdusă în u.S. (la începutul anilor 1800) și a participat la cele mai vechi Clubul de Kannel Westminster din anii 1870. Numărul de malteză a crescut de atunci, fiind unul dintre cele mai populare rase printre câinii de jucărie, precum și una dintre cele mai frecvent câștigate rase în diferite competiții de câini de jucărie.

Maltese câine rasă

Caracteristicile de personalitate ale rasei de câine maltez

Crescând să fie cuddly perfect câine de companie, malteză excelează la această sarcină. Plin de viață, jucăuș și iubitor, malteză este cunoscută pentru acceptarea nimănui ca prieten - fie uman sau animal. Fiind atât un animal extrem de inteligent, cât și un pachet de bucurie sporit, maltezul este ușor de antrenat și dornic să învețe lucruri noi și trucuri, mai ales prin consolidare pozitivă.

Dați destul de multă dragoste și atenție malteză, precum și dreptul de a trata și lauda, ​​și în curând va depăși vecinii voștri. Ca și în cazul tuturor celorlalți câini, personalitatea și temperamentul maltezului sunt afectate de trei factori principali - ereditate, formare și socializare.

Când alegeți un catelus maltez, mergeți întotdeauna la a Crescător de câini de încredere. Nu numai de dragul sănătății sale (pe care le vom intra mai jos), dar și pentru a vă asigura că părinții și așternutul au fost îngrijiți în mod corespunzător de. Întotdeauna încercați să alegeți un cățeluș care nu este nici prea activ și dominat față de frații săi, nici unul mic, externalizat unul.

Maltese câine rasăTerenul de mijloc este locul unde veți găsi cel mai bun câine complet rotunjit. Asigurați-vă, de asemenea, să cunoașteți părinții sau cel puțin mama sa. Ca și cu oamenii, puii iau o mare parte din temperamentul lor de la părinții lor.

După cum am menționat, armarea pozitivă se întreabă cu rasa de câine malteză. Ele sunt mai mult decât suficient de inteligente pentru a înțelege o gamă largă de semnale, trucuri și idei, atâta timp cât le sunt prezentate în mod corect.

Un câine maltez este atât de orientat spre oameni și atât de atașat de proprietarul său, că, dacă îl tratați rău, puteți să vă rupeți cu ușurință această legătură și să vă îngroziți de câinele emoțional. Fiind aproape de câinele dvs. maltez și fără a lăsa-o singură pentru perioade lungi de timp este, de asemenea, crucială, deoarece nu pot să fie singuri.

Majoritatea câinilor sunt sociali și necesită o afacere bună de socializare, dar malteză face ca cele mai multe alte rase să arate ca o grămadă de introverte anti-sociale. Câinii maltezi vor saluta pe toată lumea și totul cu entuziasm și se dezvoltă cel mai bine într-un mediu activ, social.

De aceea este foarte important să vă socializați câinele din cele mai vechi zile ale ei, prin restul vieții sale. Din fericire, ele sunt o rasă foarte mică, astfel încât să le aducă împreună cu tine este rareori o problemă.

 Similar: Profilul rasei de câine Puggle

Maltese câine rasă

Cum să ai grijă de rasa de câine malteză

Maltezele sunt relativ Rata sănătoasă în comparație cu alți câini, ceea ce le face o alegere bună pentru persoanele care sunt speriate de ideea că "toate rasele moderne sunt prea bolnave!"Totuși, chiar și o malteză nu este imună la boală și există anumite boli pe care ar trebui să le aveți în căutarea dacă vreți că doggie-ul dvs. să aibă o viață lungă și fericită.

Nici una dintre aceste condiții nu este garantată, iar câinele dvs. ar putea trăi foarte bine fără probleme. Dar, ca un proprietar bun și responsabil, vă datorați singur și câinelui să vă asigurați.

Pentru început, asigurați-vă întotdeauna să găsiți un crescător de câini bun. Dacă un crescător de câini nu vă poate oferi libertăți de sănătate pentru ambii părinți ai catelusului, atunci indiferent cât de mult ți-a plăcut un anumit cățeluș, este mai bine să mergi la un alt crescător. Consultați asociațiile, cum ar fi Clubul american Kennel, în prealabil, pentru a vă asigura că ați găsit un crescător de câini adecvați.

Cu puii maltezi ar trebui să solicitați distanțe de sănătate de la Universitatea Auburn pentru trombopatie; de la Fundația ortopedică pentru animale (de la) pentru displazie de șold, Displasia cotului, hipotiroidismul și boala von Willebrand; precum și de la Fundația Canine Eye Registry (CERF) care atestă că ochii sunt normali.

În plus , Asociația americană Malteză participă la Centrul de Informare în domeniul Sănătății Canine, Care este o bază de date de sănătate. Rețineți că, înainte ca câinii maltezi individuali să poată fi emis un număr CHIC, crescătorii trebuie să prezinte evaluări de la Fundația Ortopedică pentru animale și Fundația de înregistrare a ochilor canin.

Unele dintre cele mai comune probleme de sănătate pe care ar trebui să le priviți odată ce ați obținut noul dvs. malteză sunt:

  • Portosistemic Shunt
  • Atrofia retinei progresivă (PRA)
  • Luxarea patellară
  • Hipoglicemia
  • Strănut invers
  • A prăbușit traheea
  • Sindromul de agitare a câinelui alb
  • Tearca de colorare sub ochi

În plus, lipsa unui substrat are și efectele sale asupra sănătății. Malteză sunt predispuși să se răcească fie în vreme rece, fie în apă rece, deci trebuie să țineți un ochi pe asta. De asemenea, aceeași lipsă de substrat are ca rezultat o bandă subțire de piele goală pe spate, ceea ce poate duce la arsuri solare.

Maltese câine rasă

Îngrijirea și nevoile de exerciții ale rasei de câine maltez

Grija pentru haina unui câine este una din partea cea mai enervantă pentru niște proprietari de câini și cea mai interesantă pentru alții. Indiferent de modul în care vă simțiți în legătură cu aceasta, este o necesitate dacă doriți ca câinele să vă simțiți și să arate bine.

Un haina glorioasă a lui Malteză are o nevoie evidentă de îngrijire suplimentară. Cu toate acestea, o mulțime de proprietari ocolește această problemă prin pur și simplu oferindu-le maltez o tăietură de catelus - 1-2 inch (2.5-5 cm) tăiați în jurul corpului lor, care își transformă destul de mult maltez într-un catelus. Dacă v-ați obținut maltez pentru personalitatea ei plină de bucurie și jucăușă, mai mult decât pentru aspectul său maiestuos, este cu siguranță o opțiune bună.

Alți proprietari, cei care iubesc haina lungă, frumoasă a unui câine maltez, folosesc, de obicei, împachetări pentru a menține blănurile de la matcare și ruperea. Indiferent de care dintre cele două opțiuni de mai sus alegeți, curățarea zilnică este încă destul de recomandătoare, împreună cu o baie săptămânală și o îngrijire lunară.

Maltese câine rasăÎn ceea ce privește alte îngrijiri fizice - datorită pronunței lor pentru tensionarea lacrimală, este recomandabil să-i curățați ochii zilnic cu apă caldă. Spălarea barbatului maltezului și dinții ei este, de asemenea, o idee bună dacă doriți ca gura să fie de până la par.

În afară de hainele lor, maltezi au și alte nevoi. Deoarece sunt o rasă foarte activă și jucăușă, ei necesită o mulțime de exerciții fizice. De fapt, ei sunt activi și plini de viață chiar și în bătrânețea lor, așa că nu vă așteptați ca malteza să se "așeze".

Din fericire, datorită dimensiunilor lor mici, pot obține o mulțime de exerciții fizice în interiorul casei. Desigur, mersul pe jos este puternic recomandabil, dar din moment ce câinii maltezi se răcesc atât de ușor, nu este cea mai rea idee din lume pentru a le păstra în întregime în interiorul lunilor de iarnă, atâta timp cât vă asigurați că ei primesc tot exercițiul acolo.

Nu mergeți peste bord cu exercițiul câinelui până când nu ajunge la vârsta de 8 luni.Până la acea vârstă oasele lor se dezvoltă încă. Ca o regulă de degetul mare, du-te cu nevoile câinelui tău și dau-o cât de multă mișcare și activitate pe măsură ce pare să solicite.

Ghid video asociat: Cum se utilizează Clippers câine pentru a tăia sau a tăia părul câinelui

Cum interacționează malteza cu oamenii
și alte animale de companie

La fel de mult ca și copiii iubesc câinii maltezi, Cei mai mulți crescători de câini și formatori nu sfătuiesc părinții copiilor mici să obțină o malteză. Da, câinele ar iubi atenția și jocul unui copil, dar fiind un câine mic, maltezul poate fi ușor rănit.

Un copil mic îl poate lăsa pe câine, pas pe ea, ține-l cu prea puternic de aderență și îl rănește într-o multitudine de alte moduri diferite. O malteză este mult mai potrivită pentru o familie cu un copil mai mare - cel puțin câțiva ani - ceea ce poate înțelege importanța de a fi atent cu câinele lor.

În ceea ce privește alte animale de companie, maltezul este fericit să socializeze cu tot felul de animale, atâta timp cât este introdus fie la alte animale de companie de la o vârstă fragedă sau a fost bine socializată de-a lungul anilor.

Ca și în cazul altor rase mici de câini, rețineți că rasa de câine malteză are literalmente nici un concept pentru dimensiunea miniaturală și poate avea probleme atunci când încearcă să stabilească dominația asupra unui câine mult mai mare. Malteză nu sunt cei mai dominanți câini care caută acolo, dar este încă un risc.

Un câine maltez poate fi un animal de companie excelent pentru o mulțime de gospodării. Este important, totuși, să știi ce intră în prealabil - un câine maltez necesită o tonă de atenție, nu ar trebui lăsată singură pentru perioade prelungite de timp, trebuie să fie familiarizat și trebuie să fie minte atunci când în jurul copiilor mici.

Dacă toți acești factori nu sunt o problemă pentru dvs., vă putem asigura că rasa de câine malteză vă va face viața mult, mult mai strălucitoare! Acești câini mici au fost popular de secole și acum știi de ce.

Citiți următorul: Profilul de rasă pentru câini Schnoodle

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul rasei de câine maltez