Shorkie (shih tzu yorkie mix): fapte de rasă și temperament

Shorkie (Shih Tzu Yorkie Mix) - Fapte de rasă și temperament

Dacă cineva trebuie să combine încrederea îndrăzneață a unui câine de jucărie regală și prezidențială cu natura afectuoasă și agitată a unui membru al Curții Imperiale Chineze, ați obține cu siguranță unul dintre cei mai drăguți și mai adorabili câini lapți pe care îl puteți obține vreodată. Există o singură problemă: este o încrucișată. Indiferent, cu ochii strălucitori, un nivel admirabil de inteligență și o personalitate bubble, care nu ar iubi un sherkie sau Shorkie Tzu sau Yorkie Tzu? Această cruce între un regal Shih Tzu și un teatru jucător din Yorkshire joacă la cele mai mari puncte forte ale acestor două rase. Și dacă vă gândiți în prezent la adăugarea unui sherkie familiei dvs. de animale în creștere, acest articol este pentru dvs.

Istoria Shorkie Tzu

Ca și toate rasele de designer, este destul de dificil să se stabilească originile lui Shorkie Tzu, deși cunoașterea comună este că crescătorii din SUA au dezvoltat hibridul într-un efort de a crea un animal de companie iubitor, dar inteligent și extrem de instruit, care o va deveni într-o zi propria. În plus, în timp ce nu se știe când apare exact primul șorț, se crede în mare măsură că crucea a fost deja în jur de câteva decenii deja. Având în vedere acest lucru, ar trebui să fie de câteva decenii înainte ca Shorkie Tzu să devină o adevărată pură.

Ideea de încrucișare nu este exact o noutate. Animalele diferite au fost transversale de secole pentru a aduce o nouă rasă care poartă atât punctele forte, cât și punctele slabe ale părintelui său. Crescătorii, desigur, ar dori mai multe puncte puternice de manifestare și mai puțin din punctele slabe. Ca atare, de obicei durează mulți ani de reproducere selectivă înainte ca caracteristicile adevărate ale așa-numitei rase noi să devină uniformă între membrii acelei rase.

Trecerea unui Yorkie și a unui Shih Tzu nu este într-adevăr atât de dificil ca ambii să fie relativ de aceeași înălțime, deși Yorkie este de obicei mai scurtă cu aproximativ un centimetru la umăr. De asemenea, este de aproximativ două ori mai ușor decât shih tzu. Din acest motiv, Shih Tzu este femeie și bărbatul Yorkie atunci când încrucișarea ca fiind contrariul poate pune o tulpină pe uterul mai mic al femeii din Yorkie, ca să nu mai vorbim de stresul general asupra corpului său.

Shorkie

Înțelegerea originii Shorkie necesită o înțelegere a originii părinților săi. În timp ce Yorkie Tzu este rezultatul trecerii unui Shih Tzu cu un terrier Yorkshire, este important să înțelegem că compoziția sa genetică nu se traduce întotdeauna ca o divizare perfectă de 50-50 perfectă. Dacă cineva dorește un hibrid cu adevărat adevărat, atunci ambii părinți ar trebui să fie, de asemenea, 100% pur. Asta înseamnă că ambii părinți ai lui Shih Tzu și Yorkie sunt purebred, inclusiv înaintea lor. Aceasta este singura modalitate prin care se poate realiza hibridizarea pe care o caută crescătorii.

Să spunem că aveți un shih tzu cu sânge de 25% malteză în ea. Când ați încrucișat acest lucru cu un terrier de la Yorkshire rahat, Shorkie rezultat va fi 50% Yorkie, 37.5% shih tzu, și 12.5% malteză. De aceea este imperativ ca crescătorii de designer să-și aleagă cu grijă câinii să se asigure că au o rasă de 100% în mâinile lor. Aceasta înseamnă că strămoșii câinelui sunt într-adevăr 100% shih tzus sau yorkies.

Cine sunt părinții?

Deoarece totul despre Shorkie TZU depinde de informațiile genetice transmise de părinții lor în timpul Uniunii, este esențial să înțelegem cum sunt părinții în primul rând.

Shih Tzu

Inteligent și inteligent are încă o lovitură foarte încăpățânată pentru ea Shih Tzu este unul dintre acei câini de lapriici care sunt un câștigător clar în spectacolele de câine, în special atunci când sunt gestionate de un profesionist. Sunt pline de viață și independente, jucăușă și alertă, prietenoasă și Câini loiali, ieșire și spunky, afectuos și blând în același timp. Când a fost îngrijit pentru un spectacol, pot fi într-adevăr magnific să se uite la. Nu este de mirare că membrii instanței imperiale chineze nu au vrut niciodată acești câini din vederea lor. Ele sunt prețuite mai mult ca escortele regale, încât nu pot fi vândute, tranzacționate sau chiar au fost date ca daruri. În ochii vechiului Shih Tzu, este la fel de important ca împăratul și curtea sa în sine.

Antropologii care studiază relația strânsă dintre om și cel mai bun prieten al său au pus Shih Tzu la lupii nordului. O analiză a ADN-ului lui Shih Tzus plasează rasa ca fiind un descendent al câinilor de bucătărie, care au ramificat în două grupuri distincte. Unul dintre acestea a inclus cu părul lung Chihuahua si Papillon În timp ce celălalt a inclus Shih Tzu și Pug. Cea mai veche înregistrare cunoscută a Shih Tzu este în 800 î.Hr. China unde era cunoscută sub numele de "câine leului".

Există și alte teorii care au fost transmise legate de originea lui Shih Tzu. Cel mai proeminent dintre acestea este că rasa este de fapt o cruce între un APSO Lhasa și o peziune, rase care sunt, de asemenea, foarte apreciate în instanța imperială. Numai în anii 1930, când primul Shih Tzus și-a găsit drumul în Norvegia și Anglia și a fost clasificat ca "APSO" de cluburile de canisaj din aceste țări. A fost în 1934, când Shih Tzu a devenit oficial cunoscut ca atare, "Shih Tzu", cu înființarea Clubului Shih Tzu din Anglia.

Astăzi, Shih Tzu rămâne o rasă foarte populară de alegere printre părinții de companie care necesită un câine de jucărie fantezie, inteligent și regal în orice fel. Acesta a clasat în mod constant în primele 20 de organizații ale canisei din lume.

Totuși, Imperial Shih Tzu nu este fără probleme de sănătate. Este destul de predispus la tulburările de glandă tiroidă, în special hipotiroidismul care de obicei lovește câinii de vârstă mijlocie. Este, de asemenea, predispus la boala discului intervertebral, care este, de asemenea, acționată cu Welsh Corgi, Basset Hound, buldog francez, si Beagle. Are un nas Snub, astfel încât problemele de respirație și problemele oculare sunt destul de comune.

În medie, un shih tzu poate crește oriunde între 9 și 16 kilograme, precum și cu 9 până la 10 centimetri înălțime când este măsurată la umeri. Și, în ciuda numeroaselor sale probleme de sănătate, atunci când sunt îngrijite pentru modul corect, Shih TZU poate dura până la 16 ani, cu 10 fiind minimum.

În legătură cu o postare: Mâncare pentru câini pentru Shih Tzu

Yorkshire Terrier

În timp ce Shih Tzu a fost crescută mai ales pentru redevență, Yorkshire Terrier a fost crescut în mod specific pentru a deveni rataturi. Ei au ajutat țesătorii scoțiani să conducă șobolani și rozătoare din mori de lână. Este natura lor îndrăzneață și dimensiunea mică, care le-au făcut perfect pentru un astfel de loc de muncă. Iar Yorkie este foarte apreciată.

Yorkie este un descendent al Terrierului Black-Tan și al terrierului Clydesdale, o rasă lungă dispărută. Topii scoțiani i-au adus teritoriul lor la Leeds, Manchester și York, în cele din urmă încrucișați-le cu câini în localitate. Cu toate acestea, există teorii că Yorkie este de fapt un amestec de a Malteză, un terrier Paisley și un Terrier Scotch. Oricare ar fi cazul, primele zile ale Yorkie au fost făcute cu confuzie, deoarece erau cel puțin 3 tipuri de Yorkies până la jumătatea-19a CENTRUL: Terrierul Yorkshire, Terrierul scotch cu părul rupt și terrierul dur și acoperit.

În anii 1860, Huddersfield Ben a oferit planul genetic al Yorkie-ului popular de tip Paisprezece. Ben a fost deținut de Mary Ann Foster, care a trăit în Yorkshire și a pus bazele definiției rasei moderne ca Terrier Yorkshire. Huddersfield Ben a fost bine venerată și este considerată tatăl rasei. El a uimit pe toată lumea la spectacole de câine și aproape toată lumea dorea ca animalele lor să fie ca Ben.

Astăzi, Yorkie se situează pe numărul 6 pe lista celor mai populare rase de câine și se situează în mod constant în top 10 din clasamentul Clubului World Kennel Club.

Cu părul său drept și matasos, frumos și lucios, nu este surprinzător de ce o mulțime de oameni iubesc Yorkie. În timp ce are haina de lungă durată, este una dintre acele rase de blană pe care le puteți aduce acasă la o familie cu un membru alergic.

Este mic, dar nu puneți niciodată încrederea și curajul unui Yorkie; În caz contrar, în mod clar nu ați citit despre Fumos, cel mai faimos Yorkie al celui de-al doilea război mondial. Micul câine nu a fost niciodată înscris în mod oficial ca un câine de război, fiind descoperit într-o foxhole abandonată în Noua Guinee. Smoky chiar are o sculptură de bronz de dimensiuni de viață montate pe o bază de granit albastru de 2 tone la Metroparks Cleveland din Lakewood, Ohio. Acest pachet de bucurie de 4 kilograme era în valoare de 4 tone de curaj și curajul că memoriile au fost dedicate special pentru faptele acestui Yorkie.

Dar dacă credeți că fumul este doar un alt erou accidental de război, aveți una venită. Acest hound iubitor, a numit odată un inamic al șobolanului, a găsit o nouă chemare: mângâierea răniților și bolnavii în război. Fumul este recunoscut ca primul câine de terapie care a servit un întreg 12 ani atât în ​​timpul și imediat după război.

Curajul, curajul, curajul îndrăznețului, inteligenței și loialitatea extremă față de prietenul său uman, subliniază cât de mult a crescut rasa de a fi doar rate de ratat în vechile mori de lână din mediul rural englez. Ele sunt simbolurile de curaj care nu sunt măsurate în dimensiune, ci mai degrabă în dimensiunea inimii și dedicării cuiva.

În medie, un Yorkie poate crește aproximativ 4 până la 6 kilograme și la aproximativ 8 până la 9 inci la umăr. Ele sunt sigure din punct de vedere emoțional și mental, dar numai atunci când sunt instruiți și socializați mai devreme. Ele pot fi minunate cu copiii, dar datorită dimensiunii lor, doar un copil care are cel puțin 8 ani ar trebui să se ocupe sau să facă un yorkie un animal de companie.

Cu excepția fumului și o mână de alte yorkies, această rasă este bine cunoscută pentru dezvoltarea bronșitei, cataractei, limfagsiectiei, problemelor gastrointestinale, sindromului Legg-Calve-Perthes și patellas de lux, printre altele. Problemele dentare sunt, de asemenea, destul de comune.

Shorkie poate expune cel mai mult, dacă nu toate aceste trăsături de la părinții săi. Este, astfel, înțelept să vă asigurați că obțineți un Yorkie Tzu de la un crescător de renume și că puteți inspecta, observați și evaluați personal părinții săi pentru temperamentul lor și orice problemă de sănătate.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru Yorkies

Puppy Shih Tzu

Idei sumare

Adorabil, vrăjitor și un adevărat pachet de bucurie, Shorkie poate face cu adevărat un animal fascinant. Cu toate acestea, deoarece nu este într-adevăr o rasă pură încă, pot exista variații ale caracteristicilor pe care Yorkie Tzu le poate avea. În mod ideal, acestea ar trebui să aibă următoarele caracteristici.

  • Shorkie Tzus începe de obicei la aproximativ 4 inci la vârsta de 6 luni înainte de a ajunge la o înălțime completă a adultului de aproximativ 8 inci până la vârsta de 18 luni, deși este posibil ca unii să ajungă la 14 inci în înălțime.
  • Yorkie Tzus poate cântări oriunde între 6 și 8 și 15 până la 16 kilograme. Atât înălțimea, cât și greutatea nu sunt într-adevăr că foarte diferiți de ambii părinți ca și Yorkie și Shih Tzu sunt considerați câini de jucărie.
  • Shorkies poate trăi oriunde între 12 și 15 ani.
  • Au nevoie de cel puțin 30 de minute de la exerseaza in fiecare zi sau cel puțin 4 mile de plimbări casual acumulate într-o săptămână.
  • Au niveluri medii de activitate fizică; Rularea în jurul casei și în interiorul casei timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi ar trebui să fie suficientă.
  • Sharkies poate avea o gamă de culori pentru haina lor. Poate fi în culori solide sau un amestec de culori diferite care pot include albastru, negru, alb, roșu, maro și fawn.
  • Cu excepția cazului în care a îngrijit, Shorkie va avea, de obicei, o haină lungă, dreaptă și matasoasă, care este medie în densitate. Nu se știe dacă este hipoalergenic, deși Yorkie este cunoscută ca atare. Indiferent, Shorkie Tzu va necesita periaj zilnic pentru a menține sănătatea hainei sale.

Din nou, variabilitatea acestor trăsături poate fi urmărită la faptul că aveți două rase diferite, amestecând trăsăturile individuale într-un singur câine. Pentru moment, într-adevăr nu putem spune cu certitudine absolută că Shorkie vă va conforma acestor "observații generale".

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Deținerea unui sherkie TZU este la fel ca aducerea de acasă orice alt câine, pur și simplu sau altfel. Există doar câteva lucruri pe care intenționați să le cunoașteți în prealabil. Iată câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre această rasă de designer.

  • Instruire

Toți câinii necesită pregătire în momentul în care ajung la casele noastre; SHARKIES INCLUDE. În timp ce unii părinți de companie, în special începători, cred că antrenamentul nu mai este necesar datorită naturii inteligente și inteligente a părinților unui Shorkie, acest câine va mai avea nevoie de direcție, în special în ceea ce privește utilizarea abilităților sale. Vestea bună este că Shorkie poate fi destul de ușor de antrenat, dar numai dacă știți cum să aplicați principiile fundamentale ale formării caninei. Dacă nu, atunci veți găsi încăpățânarea înnăscută a lui Yorkie și Shih Tzu pentru a fi mai mult decât vă puteți descurca.

Housebreaking este adesea o problemă în rândul părinților de companie. Cu toate acestea, dacă puteți adera la unele orientări de bază și dacă vă puteți găzdui Shorkie în momentul în care vine în gospodăria dvs. totul ar trebui să fie bine.

  • Hrănire

Datorită gurii mici, ar trebui să fiți destul de pretențioși când vine vorba de mâncarea lor. Daca pleci alimente de câine uscate, Apoi, alegerea unui produs care are mai mici kibbles ar trebui să funcționeze cel mai bine, deoarece acest lucru va funcționa în avantajul lor. Dacă aveți aluatul pentru el, mâncarea conservată sau umedă este mai bună, deoarece oferă mai multe proteine ​​pe bază de greutate decât alimentele de câine uscate. Dar dacă vrei cu adevărat să-ți dai micul câine, să-l hrănești în prime și să fii binecuvântat cu un prieten fericit canin.

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente pentru câini umede

  • Exercițiu

Atât Shih Tzu, cât și Yorkie sunt rase foarte energice și jucăușitoare. Este de la sine înțeles că descendenții lor vor fi destul de bouncy și un câine activ, de asemenea. Cu toate acestea, spre deosebire de câinii de lucru mari, 30 de minute de exercițiu zilnic este tot ce au nevoie pentru a se asigura că mușchii lor rămân sănătoși și puternici și că articulațiile lor se află în gama lor optimă de mișcare. Nici măcar nu trebuie să le aduci în parc încă 30 de minute de joacă viguroasă chiar în interiorul casei dvs. este de multe ori suficientă.

Cu toate acestea, plimbări scurte la parc mai ales la parcul de câine ar trebui să le dea șansa de a-și explora lumea și de a socializa cu alte persoane și alte animale de companie. Plimbarea Skorkie pentru o distanță minimă de aproximativ 4 mile în fiecare săptămână ar trebui să fie suficientă. Puteți descompune această cerință de 4 mile în aproximativ 1.000 de metri pe zi și sunteți pe drumul spre un animal de companie mai fericit.

  • Socializare

Shorkies iubesc atenția pe care o primesc fie de a fi cuddled, îmbrățișat, fie chiar momentele oameni se joacă cu ei. Sunt Foarte afectuos la proprietarii lor, inclusiv copii. Cu toate acestea, din cauza dimensiunii lor, nu este adesea recomandat ca un copil foarte tânăr să fie un șorț.

Indiferent, socializarea timpurie este o necesitate pentru un șorț să crească într-un câine bine echilibrat, unde se poate amesteca cu alți oameni, alți câini și alte animale de companie destul de ușor. Clasele de grădinițe de catelus aproape întotdeauna ajută.

  • Îngrijirea

Shorkies necesită periaj zilnic regulat a straturilor lor pentru a-și menține netezimea matasoasă; ca nici o curtea tangles si covoare. Dacă vă puteți ține pasul cu acest lucru, atunci Shorkie poate fi un câine de spectacol real. Cu toate acestea, există o problemă mai importantă atunci când vine vorba de îngrijire. Yorkies sunt bine cunoscute pentru dezvoltarea problemelor dentare. Ca atare, este, de asemenea, foarte posibil ca un Yorkie TZU să aibă aceleași probleme; prin urmare, Frecvența periuței de dinți este recomandat. Acest lucru ar trebui să meargă mână în mână cu tăierea regulată a unghiilor și curățarea urechilor.

Postări asemănatoare: Cel mai bun Cleaner pentru urechea câinelui și Cea mai bună perie de vărsare a câinelui

  • Sănătate

Sănătate, Shorkie moștenește majoritatea condițiilor asociate cu rase mici. Shorkies sunt în mod special predispuși la hipoglicemie și trahee colapsate. Cele mai multe pot suferi, de asemenea, de atrofia retină progresivă și de luxul patellar, precum și de alergii. În funcție de trăsăturile mai dominante din Shorkie, condițiile existente de sănătate ale lui Shih Tzu, fie Yorkie sau chiar pot manifesta, de asemenea, pe tânărul Shorkie.

Shorkie Tzu este un animal de companie excelent chiar și pentru părinții de companie pentru prima dată. Cu toate acestea, există anumite caracteristici ale proprietarilor de animale de companie că este deosebit de potrivit pentru. Acestea includ următoarele.

  • Poate dedica cel puțin 30 de minute de timp de calitate pentru socializarea animalelor de companie, exerciții și jocuri pe o bază zilnică
  • Are o înțelegere de bază a modului de a efectua recompense bazate pe recompense Canina de antrenament de ascultare
  • Nu mintea să perceapă haina în fiecare zi și Periajul dinților câinelui cel puțin de două ori pe săptămână
  • Nu are copii mai mici de 8 ani
  • Poate arăta afecțiune și îngrijire pentru Shorkie, indiferent de modul în care se va dovedi
  • Trăiesc singur sau au un senior care trăiește în casa ta

Acestea fiind spuse, Yorkie Tzu nu este cu siguranță pentru dvs. dacă sunteți sau aveți oricare dintre următoarele caracteristici.

  • Nu se pot angaja la formarea și socializarea Pumpyood-ului timpuriu
  • Lasă câinele singur acasă pentru mai mult de 8 ore la un moment dat
  • Nu se poate angaja să petreacă cel puțin o jumătate de oră de exercițiu
  • Nu-i place pieptănarea sau perierea părului sau chiar periajul dinților frecvent și în mod regulat

Shih Tzu Yorkie Mix Dog

Temperament

Ambii părinți ai Shorkie sunt bine iubiți, deoarece sunt afectuosi, iubiți, blând și foarte îndrăgostiți de oamenii pe care ei îl consideră ca fiind familia lor. Ei sunt câini foarte dulci care iubesc atenția și ar da aproape orice pentru a petrece câteva momente de calitate cu dvs., indiferent dacă este vorba de joc sau ceva liniștit împreună. Sunt foarte dedicați și loiali familiei lor. Ei pot fi mici, dar inimile lor sunt mari atunci când vine vorba de a arăta cât de mult iubesc familia lor.

Unele shorkii pot lătra. Și în timp ce ele ar putea face cu greu pentru a caine de paza, atunci sigur că poate anunța prezența unui străin în proprietatea dvs. Ele sunt inteligente și iubesc oamenii plăcute și distractive, dar proprietarii de animale de companie află adesea că pot fi foarte încăpățânați să se antreneze. Acest lucru a dus la mulți părinți de companie care renunță la instruire. Indiferent de ce faci respect față de Shorkie. Poate fi mic, dar mândria ei este la fel de mare ca și strămoșii săi lupi.

Shih Tzu Yorkshire Terrier Mix este o încrucișată interesantă a doi dintre hoții bine-iubiți din lume. Nu subestimați niciodată dimensiunea lor, deoarece ascunsă dedesubt este o inimă mare capabilă să te iubească cu toată viața.

Ați putea, de asemenea, să vă placă ghidul de rasă pe Chorkie (Chihuahua Yorkie Mix).

Sursă:

  1. Shorkie Tzu, Wag
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Shorkie (shih tzu yorkie mix): fapte de rasă și temperament