Ce este creșterea încrucișată la câini?

Ce este creșterea încrucișată la câini?

Câini de reproducere încrucișată, sau Furtunește, este acțiunea câinilor de reproducere a unor rase diferite sau nedeterminate. Cu alte cuvinte, vă reproduceți în afara rasei unui câine, dacă are unul în primul rând. De exemplu, mutts și Designer-hibrid sunt încrucișate (e.G. Labradoodle, Maltipoo).

CÂINI PURIBRED Folosesc Adevărata în care faceți doar câini care aparțin aceluiași grup de câini restricționați (rasă). Dezavantajul de reproducere pură este limitările pe care le are în mod inerent. Unii crescători sunt fericiți să coboare câinii și să renunțe Adevărata de reproducere Pentru a avea acces la o piscină mult mai largă de specimene. Astfel, capabili să găsească câini de calitate mai bună pentru a se reproduce, indiferent de legăturile lor cu orice rasă oficială.

Câinii crossbred rareori au documente, deoarece nu pot să se înregistreze la toate Scheme regulate (E.G. Cluburi de kennel).

Tipuri de rase încrucișate

Dacă ați cere o listă a tuturor Diverse tipuri de crossbrerii în lume, atunci lista pe care ați primi-o ar fi nesfârșită. Acest lucru se datorează parțial faptului că, de-a lungul secolelor, indivizii s-au străduit să perfecționeze cel mai bun prieten al omului pentru a crea animalele finale. Și făcând acest lucru, au creat un număr de rase încrucișate care conțin mai multe tipuri de rase de câini decât vă puteți imagina.

De aceea, pentru a vă ajuta să simplificați această discuție, am enumerat doar Cele mai populare rase de câine Cross din lume (a cărui genetică combinată derivă de la doar două rase de câine), pentru a ajuta la vopsirea unei imagini exacte a tuturor combinațiilor diferite care există:

Mai puțin cunoscute, totuși, încrucișările populare includ următoarele:

  • Aussiepom - acest amestec de mini Shepherd australian cu un poleranian
  • Labsky - Un Labrador a trecut cu un husky
  • Cheagle - Un Chihuahua a trecut cu un beagle
  • Chowsky - Un chow chow traversat cu un husky
  • Bulmatian - un buldog traversat cu un dalmatian
  • Goberian - un retriever de aur traversat cu un husky

După cum puteți vedea, există multe combinații diferite și ați putea fi ușor de pierdut compilarea unei liste mai detaliate. Cu toate acestea, este important să observăm aici că multe dintre rasele transversale de mai sus există pentru un anumit motiv.

De exemplu, Labradoodle și cockapoo au fost create inițial dintr-o dorință de a oferi proprietarilor de animale de companie Animale de companie hipoalergenic care nu și-a declanșat alergiile. Aceeași dorință de a îndeplinesc o nevoie pot fi aplicate la mulți dintre ceilalți câini în prezent pe această listă. A spus nevoie poate fi o căutare pentru un anumit abilitate (detectarea mirosului, viteza), uite (mic, pufos, muscular), sau proprietate (hipoalergen).

Înțeles F1, F1B ... în rasele de câine hibrid
Sensul F1, F1B, F2, F3& # 8230; în câinii încrucișați.

Este recomandată creșterea încrucișată?

Există o mulțime de controverse în jurul creșterii încrucișate la câini, în special printre crescătorii profesioniști.

Pe de o parte, ele sunt considerate a fi mutts, deoarece genetica lor este prea diversificată (făcând imposibilă evaluarea dimensiunii, personalității și implicațiilor sale potențiale de sănătate); în timp ce alții văd că reproducerea încrucișată ca o oportunitate de a-și invigora genetica datorită numărului de complicații de sănătate care pot apărea de la prea îndeaproape pentru prea multe generații (e.G. endogamie, linerbreeding, sau Clasificarea în sus).

Și aici se află problema - Există numeroase avantaje și dezavantaje atât pentru câinii cu rasă pură, cât și pentru crossbred. Este doar o chestiune de determinare a termenilor voștri, care este modul corect de acțiune.

[Pullquote-dreapta] În cele mai multe cazuri, rasele încrucișate sunt mai ieftine pentru a cumpăra decât câinii de rasă pură.[/ Pulcquote-dreapta]

În acest articol, ne propunem să vă lumineze înțelegerea cu privire la creșterea încrucișată; ceea ce implică și toate avantajele / dezavantajele sale, astfel încât să puteți înțelege pe deplin ceea ce este necesar pentru a le reproduce cu succes și pentru a oferi cea mai bună îngrijire animală posibilă.

Mai important, vom pune întrebarea - este o creștere a creșterii în siguranță? Sau în cazul în care practica creșterii încrucișării va fi oprită?

Purebred vs. Crossbred

După cum sa menționat la începutul acestui articol, există atât avantaje, cât și dezavantaje pentru a deține câini de rasă pură și crossbred. Întrebarea pe care trebuie să o întrebați este - unde se află propria preferință personală?

De exemplu, există o credință puternică Crossbrerii câinelui au o dispoziție mai bună și mai moderată în comparație cu câinii de rasă pură. Această teorie provine din faptul că multe rate de rasă au fost inițial crescuți pentru a îndeplini un scop specific - I.E. Vânătoare de vulpi, proprietăți de pază, oi de vânătoare, protejează bovinele etc. Ca rezultat, ei au tendințe mai puternice față de anumite acțiuni - I.E. Săparea, lătratul, creșterea rezistenței, energiei și agresiunii - care nu sunt întotdeauna de dorit printre proprietarii moderni de animale de companie.

Cu rasele încrucișate, mulți simt că este posibil să atenueze aceste trăsături excesive și, în schimb, să obțină o personalitate mai moderată, care este mai bine echipată pentru a se adapta la noul mediu sau acasă. Cu toate acestea, aceasta nu este singura teorie care circulă despre câinii pură și crossbred ..

Există de fapt mulți alții în circulație, care, în calitate de proprietar potențial de companie sau un crescător, trebuie să știți dacă doriți să aveți toate părțile povestirii.

Prețuri

În majoritatea cazurilor, rasele Cross sunt mai ieftine pentru a cumpăra decât câinii de rasă de rasă. Cu toate acestea, există anumite încrucișări care datorită lor Designerul de reproducere sunt de fapt mai scumpe. Cockapoosul sunt un exemplu perfect al acestui lucru. Cresc pentru straturile lor hipoalergene, costă considerabil mai mult decât multe puțuri speciale, deoarece crescătorii pot spune cu încredere proprietarilor de animale de companie în vârstă că blănurile lor nu vor declanșa orice reacții alergice.

Bolile congenitale

Există o credință puternică că rasele încrucișate au o șansă mai mică de a moșteni bolile congenitale, deoarece puteți "rasa din punct de vedere tehnic" gena defectă (prin truismul general). Cu toate acestea, această credință este adevărată numai dacă puteți urmări istoria și părinții. Fără dovada liniei sale, atunci nu există nici o garanție că sănătatea lor va fi mai bună decât cea a unui câine pură.

Lăiniile

Continuând de la punctul anterior - cu excepția cazului în care cunoașteți istoria de reproducere a câinelui, nu puteți plasa nici o garanție cu privire la dimensiunea, sănătatea sau personalitatea lor atunci când acestea sunt cultivate pe deplin. În timp ce rasele de rasă au o personalitate / temperament destul de previzibilă (datorită generațiilor de încrucișare); Poate fi dificil să se facă astfel de predicții atunci când vine vorba de rasele încrucișate, deoarece nu puteți fi 100% anumite trăsături genetice pe care le vor lua de la fiecare părinte.

Cu prafuri, aceasta este o poveste diferită, deoarece părintele lor pur permite crescătorilor să le spună proprietarilor potențiali de animale de companie mărimea, comportamentul și sănătatea exactă să se aștepte la câine. Acest lucru, la rândul său, părăsește crescătorii într-o poziție mai bună pentru a se potrivi cu perechi de reproducere prospective (pe baza temperamentului și a conformității fizice), deoarece nu numai că își pot folosi istoria pentru a determina cu exactitate tipul de pui pe care îl vor avea; Este, de asemenea, mai ușor să le obțineți testați genetic pentru a preveni ca orice boli genetice potențiale sau nevăzute să fie trecute pe așternutul lor.

Un alt bonus la rasă de rasă este că crescătorii pot oferi potențialilor proprietari garanții privind sănătatea, bunăstarea și temperamentele pe termen lung ale puiilor lor. Rețineți că nu toți crescătorii aleg să ofere această garanție, chiar și cu testarea, evenimentele neprevăzute ar putea influența sănătatea și longevitatea câinelui, făcând promisiunea lor invalidă.

Coeficientul de încrucișare

Dincolo de potențialele probleme congenitale, a fost, de asemenea, încrucișată printre câinii de rasă pură legat la probleme de temperament și inteligență. În timp ce problemele de sănătate cu câinii de rasă pură sunt comune, nu există nici o garanție că o încrucișată va avea o calitate superioară a vieții / sănătății mai bune.

Coitus

Câini de reproducere de diferite dimensiuni nu numai că vă face dificil să preziceți dimensiunea finală a câinelui; De asemenea, poate provoca Dificultăți de naștere pentru câinele mamă. Această problemă este în continuare sporită dacă știftul este considerabil mai mare decât mama (sau dacă provine dintr-o rasă cu capul mare); Deoarece influența geneticii lor (pe pui) ar putea face dificilă ca mama să-și împingă puii, ducând astfel să trebuiască să se supună unei secțiuni C pentru a proteja viața puii ei, precum și ea însăși.

Avantajele încrucișării

În timp ce nu puteți prezice exact cum se va combina genetica dintre două rase de câini; Există o serie de avantaje pentru tragerea încrucișată:

Aspect unic - Dacă sunteți în căutarea unui câine care arată diferit de fiecare alt câine acolo, atunci creșterea încrucișării vă poate oferi un astfel de câine; Ca chiar și în același gunoi veți găsi diferențe surprinzătoare între fiecare pui.

Mai puține probleme congenitale - o problemă comună între câinii de rasă pură este că condițiile genetice fiind transmise de la generație la următorul. Alegerea de a încrucișa rasa, puteți reduce riscul acestor probleme congenitale (mai ales dacă numai unul dintre părinți are problema).

Creați un nou viitor Purebred - Mulți oameni uită că prafurile pe care le avem astăzi de la proprietari care traversează diferite rase în trecut (pentru a obține anumite caracteristici fizice și comportamentale). Aceasta înseamnă că reproducerea încrucișată pe care o vedem astăzi ar putea acționa ca o fundație pentru crearea viitoarelor ragele, mai ales dacă crescătorii au timp să se organizeze, să facă alegeri înțelepte și să păstreze un plan consistent de acțiune. Ia de exemplu, cockapoos. Acestea au fost inițial crescute pentru hainele lor hipoalergene, dar acum sunt un animal de companie popular din cauza celorlalte trăsături lăudabile.

Yorkshire Terrier Mixed Rames
În ciuda unei popularități scăzute încet, Yorkshire Terrier este un favorit pentru crescători care doresc să creeze noi rase de câine hibrid.

Implicații de sănătate

În ciuda percepțiilor comune că încrucișarea poate elimina problemele de sănătate, acest lucru nu este complet corect. Alături de riscurile potențiale pentru mamă - E.G. Dacă studul este de o rasă mai mare - De asemenea, este important să rețineți că câteva afecțiuni medicale moștenite sunt comune în mai multe rase de câine.

Boala renală, condițiile de ochi și de vedere, displazie de șold și epilepsia sunt doar o mână de boli care afectează un număr mare de rase de câini (potențial toate la diferite niveluri). Aceasta înseamnă că, dacă nu puteți fi sigură că niciunul părinte nu este un transportator (ceea ce este mai greu de urmărit în câinii încrucișați); Există încă o șansă puternică ca cățelele lor să poată suferi de probleme de sănătate moștenite în viitor.

O altă complicație care poate apărea de la încrucișarea este crearea unor noi probleme de sănătate. De exemplu, multe dintre rasele pe care le cunoaștem astăzi au fost crescuți pentru a arăta un anumit mod (E.G. au boturi mai scurte, pentru a fi mai mici, etc). Cu toate acestea, în timp ce aceste apariții modificate pot îmbunătăți apelul lor către potențialii proprietari de animale de companie; încercarea de a micșora toate sau părți ale corpului lor poate provoca probleme de sănătate. Acestea variază de la respirație și probleme cardiace pentru a sparge problemele cu organele lor, la reducerea speranței de viață și o calitate slabă a vieții. Pur și simplu pentru că nu au fost niciodată intenționate să fie construite astfel, pot apărea probleme după generațiile de reproducere excesivă pentru o trăsătură.

Cu toate acestea, pe o notă pozitivă - în timp ce poate fi greu să urmezi istoria genetică a raselor încrucișate; al lor diversitate genetică a fost strâns legată de sistemele imunitare mai puternice și îmbunătățite, precum și de o sănătate fizică și psihică mai mare în comparație cu câinii de praf.

Rezumatul câinilor crossbred

Aceasta este o dezbatere cu adevărat complicată, ca și pe de o parte, ați putea argumenta asta am fost câini de reproducere de secole, cu puțin efect de rău. De fapt, multe dintre rasele pe care le considerăm astăzi au fost concepute inițial prin combinarea a două, trei sau chiar patru rase diferite de câine pe o perioadă de mai multe generații (ca proprietari care au vizat crearea unor câini de vânătoare mai bune sau de vânătoare). Ca atare, ceea ce facem astăzi nu este atât de diferit de ceea ce sa făcut în trecut.

Inca Există riscuri pentru a încrucișa reproducerea, mai ales când vine vorba de împerecherea de rase de diferite dimensiuni. Nu numai canalul Dimensiuni diferite provoca complicații de naștere pentru mamă; Incapacitatea dvs. de a-și urmări istoricul genetic poate face mai greu pentru a preveni și a elimina potențialele probleme congenitale. Știind toate acestea, întrebarea pe care trebuie să o întrebați, nu este atât de mult & # 8220 este sigur să traverseze câini?& # 8221;, ci mai degrabă Păcătorii # 8220 pot asigura că au coborâmat câinii în mod responsabil?& # 8221;

Indiferent dacă sunteți câini de reproducere pură sau încrucișată, ceea ce este cel mai important este că în timpul procesului de reproducere folosiți numai câinii sănătoși. Câini unde puteți urmări cu ușurință stocul de reproducere; Determinați temperamentul lor și simțiți încrezător că nu vor suferi de probleme congenitale.

La rândul său, în loc să încerci să creezi câini care arată un mod specific; Crediții ar trebui să se asigure că nu există nici un pericol pentru sănătatea mamei și a puilor ei viitoare. Ca fiind utilizarea unui câine care este o versiune miniaturală a unei rase mai mari, atunci când astfel de trăsături îi determină să aibă o stare de sănătate sau o durată de viață redusă? Nu există niciunul.

Numai prin reproducerea poate fi responsabilă Orice formă de reproducere - Purebred sau cruce - se face în siguranță. Din acest motiv, dacă intenționați să deveniți un crescător sau un proprietar de animale de companie, asigurați-vă că faceți mai întâi cercetarea și verificați istoricul lor genetic. Faceți acest lucru și puteți oferi vreun câine în îngrijirea dvs. cea mai bună calitate a vieții.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este creșterea încrucișată la câini?