Coada de câine spartă: simptome și tratamente

Coada de câine spartă - Simptome și tratamente

Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale celui mai bun prieten al omului este cozile lor de vagabon. Este un simbol al fericirii lor și nu este nimic asemănător cu un zâmbet, un sărut nedorit și cu pufos coada de coadă Când umbli prin ușă după o zi grea. Nu numai că sunt cozile de semnalizare a stării bune de câine, dar ele sunt, de asemenea, importante pentru echilibru și comunicare cu alți câini.

S-ar putea să nu fiți dat seama, dar pooch-ul dvs. prețios poate să-și spargă de fapt cozile frumoase, așa cum ne putem rupe piciorul, brațul sau chiar degetul mare! Dar cum se întâmplă acest lucru, cum puteți preveni acest lucru și cel mai important, cum puteți trata, dacă ar trebui să se întâmple cel mai rău?

câine cu o coadă spartă

Sindromul de coadă Limber vs. O coadă spartă

Dacă pooch-ul tău și-a fracturat coada, nu ar trebui să fie greu de observat că ceva este greșit. Pentru început, ei nu vor fi atât de dornici să o învârtiți ca de obicei și poate chiar să scrâgă sau să plângă în durere. Dacă cozile arata să fie îndoite sau umflate și se luptă să o învârte, este probabil ca un os rupt să fie vinovat. Cu toate acestea, există o altă condiție că ar trebui să fiți conștienți de faptul că mulți proprietari de câini adesea greșesc pentru o coadă spartă și asta este sindromul de coadă limbă.

Sindromul de coadă Limber, cunoscut și ca o coadă limpede, este o boală care afectează în mod obișnuit rasele de câine de lucru, cum ar fi pointeri sau settre, deși se găsește în toate rasele. După cum sugerează și numele, coada se va așeza pe Limp și câinele nu va putea să-l încadreze în mod normal. Poate fi de asemenea ținut orizontal și apoi începe să scadă când timpul continuă. Acesta este rezultatul unei schimbări degenerative la spațiile de disc intervertebrale.

Dacă bănuiți că animalul dvs. poate suferi de acest sindrom, asigurați-vă că ați rezervat o întâlnire cu VET cât mai curând posibil. Diagnosticul precoce este important, ca și în cazurile mai blânde, acest lucru poate fi tratat destul de ușor cu medicamente antiinflamatorii. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, câinele dvs. va necesita probabil tratament chirurgical. Unele cauze comune ale sindromului de coadă Limber includ infecții, anus sau Probleme de glandă anal, cancer, tulburare neurologică, răni mușcături, lacerări și slăbiciune generală. Mereu Consultați un medic veterinar deoarece problema ar putea merge mult mai departe decât o coadă simplă, asigurați-vă că excludeți orice boală sau condiții grave.

Cum își sparge un câine coada?

O coadă spartă este de fapt destul de comună și se poate întâmpla din cauza unor motive diferite. Este cel mai frecvent în mai mare Răsuciți un astfel de lucrator Datorită dimensiunii cozilor lor lungi. Doggy-ul tău poate suferi de "Tail Wag traume" prin bătând în mod repetat cozile lor în obiecte. Labradorii sunt, de asemenea, notoriu stângace și docil, deci nu este greu să vezi cum ar putea să-și bată accidental cozile sărace de pe ceva greu!

Mai jos sunt unele leziuni cele mai frecvente pentru coada câinelui:

Fracturi

Acesta este cel de-al doilea prejudiciu cel mai frecvent pe care îl poate suferi coada câinelui. Din fericire, unele fracturi se vor vindeca pe cont propriu, dar dacă pauza are loc la baza coada, interventie chirurgicala va fi necesară. Deci, cum se întâmplă o fractură? Ei bine, există o serie de moduri pe care un câine le poate sparge coada, inclusiv prinderea într-o ușă, obținându-l și chiar a fi lovit de o mașină. O altă cauză a unei coadă spartă ar putea fi o cădere nefericită. De exemplu, dacă câinele dvs. scapă din mașină, entuziasmat de plimbarea lor sau legată de canapea într-o grămadă de cină și se prăbușește în mod ciudat, ar putea să aterizeze pe cozile lor și pot suferi de o fractură.

Există totuși modalități de a vă stabili singur că este întotdeauna cel mai bine să vizitați biroul VET, nu știți niciodată cât de gravă poate fi o pauză.

Leziuni ale nervilor sau leziuni ale avulilor

Aceste tipuri de leziuni apar atunci când coada unui câine este trasă extrem de greu. De exemplu, dacă a Câinele este lovit de o mașină, coada lor poate fi forțată într-o poziție obișnuită, eventual ducând la deteriorarea atât a mușchilor cât și a nervilor. Ar putea fi chiar cauzată de un copil care trage pe coada de companie a familiei prea tare, așa că trebuie să fie întotdeauna descurajați să nu facă acest lucru și să se joace frumos cu câinele lor.

Dacă daunele sunt grave, câinele nu poate să-și miște pene și poate chiar să-și afecteze capacitatea de a urina și de a defeca în mod normal. În unele cazuri, funcția nervoasă se va întoarce, totuși vor trebui să vadă veterinarul pentru a monitoriza problema și a vedea cât de rău este daunele.

Abraziuni

O abraziune apare atunci când un câine suferă de o rănire care provoacă pielea și părul să se rătăcească de coadă. Acestea vor sângera adesea și pot fi incredibil de dureroase și lăsate netratate, ar putea duce la infecție. Dacă abraziunea este severă, coada câinelui poate fi chiar scurtată.

HAPPY TRAMA TRAUMA

Acesta este un prejudiciu foarte amuzant! Acest lucru se întâmplă atunci când coada unui câine se bate în mod consecvent și în mod repetat pe o suprafață tare. Acest lucru este cel mai frecvent în câini care au cozi lungi, subțiri și au o dispoziție fericită și vivacioasă, cum ar fi Cavalier King Charles Spaniels și Retrieveri de aur. Din păcate, câinele își bate coada atât de repede împotriva suprafeței dure încât un ulcer de sângerare se dezvoltă la vârful coada, ceea ce înseamnă că sfârșitul va trebui să fie amputat. Desigur, cu toții vrem să păstrăm cozile câinelui noștri fericit, dar este mai bine să aveți grijă să le păstrați între spațiile înguste.

Toate acestea conduc la un singur lucru și un singur lucru - un doggo foarte nefericit!

bernardină cu o coadă spartă

Deci, care sunt simptomele unei coaste sparte?

Recunoscând că coada câinelui dvs. este ruptă ar trebui să fie destul de ușoară. Cheia este de a fi conștienți de ceea ce este normal pentru câinele dvs. și dacă ceva se schimbă sau nu pare destul de corect, este necesară o vizită la veterinar.

Iată câteva simptome comune care pot însemna că câinele dvs. și-a rupt coada:

Imposibil de încadrat ca normal

Dacă bănuiți că ar fi putut să-l rănească, să acorde o atenție deosebită modului în care îl țin și dacă pot să-i facă. Dacă este într-adevăr spart, ei vor fi doar capabili să fie parțial, deoarece ei nu vor putea să miște partea din coada dincolo de pauză. Alte semne indicatoare sunt umflarea, sângerarea și apariția unei forme ciudate sau într-un unghi ciudat.

Pielea străpunsă și sângerare

Dacă puiul tău sărac și-a rupt Wagger-ul atât de rău încât au străpuns pielea, să fie pregătiți pentru o mulțime de sângerări și dureri. Când a fost perforat, coada câinelui sângerează adesea profund, așa că obțineți o cârpă curată pentru a acționa ca un bandaj improvizat și să le ducă la veterinar imediat.

O schimbare a mersului

Dacă observați că câinele dvs. se plimba diferit, în special în regiunea inferioară, acest lucru ar putea fi un semn al unei coadă sparte. S-ar putea să încerce să ușureze durerea prin răspândirea picioarelor spate în afară, astfel încât să nu-și deranjeze coada. Orice modificare a mersului câinelui dvs. ar trebui să fie investigată de un profesionist instruit.

Linge și mușcând coada

Când un câine este în durere, ei vor linge adesea la zona afectată într-o încercare de ao calma. S-ar putea să fi experimentat acest lucru când ați avut o tăietură - primul instinct al câinelui dvs. este să vă lipiți și să lingeți la rană. Ei încearcă doar să vă ajute! Din păcate, acest lucru este sigur că a împiedicat procesul de vindecare, deci dacă observați că câinele dvs. plătește o atenție deosebită coastei și mușcăi la ea, le-ați verificat cât mai curând posibil.

Nasty miroase de la coadă

Ați mirosi ceva destul de neplăcut în jurul casei recent și nu puteți lucra de unde vine de la? Coada lui Pooch ar putea fi infractorul. Infecția și rănile emit adesea mirosuri mirositoare, și dacă coada câinelui este stinky, acesta este un semnal clar că ceva nu este corect. Ia-le la un veterinar cât mai curând posibil pentru a afla ce este problema. Dacă și-au rupt coada, mirosul ar putea fi un semn de infecție, așa că veți dori să obțineți acest lucru la o dată.

Păzind coada lor

Ultimul lucru pe care cineva îl vrea atunci când animalul lor de animale este pentru oricine să-și atingă zonele dureroase, deci dacă câinele tău face tot posibilul pentru a ține pe toți departe de coada lor, ar putea exista o problemă cu ea. Nu fiți tentați să atingeți prea mult coada, deoarece acest lucru îi va face mai inconfortabil și înspăimântați, luați-le direct la veterinarii unde pot fi tratați în mod corespunzător.

Pierderea parului

Dacă câinele dvs. are patch-uri în cazul în care au pierdut părul în jurul coastei lor, ar fi putut suferi o leziune de abraziune care, ca rezultat, ar fi putut provoca o rupere în coada lor. Uita-te la semnele de poveste, cum ar fi umflarea și orice sânge din jurul zonelor Pierderea parului.

câine

Se schimbă la coada normală

Ca părinți de animale de companie, știm câinele nostru mai bun decât oricine. Dacă se întâmplă să observați că colegul dvs. obișnuit vesel, vagicul pare mizerabil și se abține de la răsturnarea la fel de mult cât de multe ori fac, acesta ar putea fi un semn că i-au rupt coada. Ar trebui să ne uităm întotdeauna schimbări în comportamentul câinelui nostru, deoarece acestea adesea maschează probleme serioase, fizice.

Plâns

Știm cu toții că câinii tind să plângă când sunt în durere, cu toate acestea, dacă par să fie scârțâind fără nici un motiv aparent că știi, problema ar putea fi o coadă spartă. Dacă știți că animalul dvs. de companie nu suferă de alte afecțiuni care le-ar putea determina să plângă, ei ar fi putut foarte bine să-și deterioreze coada.

Incontinenţă

Indiferent dacă problema este o coadă spartă sau nu, dacă sunteți Perfect Casa instruită de casă este brusc peeing sau poarta pe podea, clopote de alarmă ar trebui să sune. Dacă vinovatul este o coadă spartă, câinele dvs. ar putea fi prea incomod pentru a urina și de a defeca în modul lor normal, altfel trauma și durerea ar putea să le cauzeze să se elibereze din frică și de șoc.

În legătură cu o postare: Cel mai bun aparat de curățare a covoarelor pentru urină de câine

Ce pot face pentru a-mi ajuta câinele?

Mulți oameni se întreabă dacă sunt capabili să-și fixeze coada la domiciliu acasă. Răspunsul simplu la acest lucru este: Nu, ar trebui să vă luați întotdeauna câinele rănit la veterinari, totuși, există câteva lucruri pe care le puteți face între timp pentru a ajuta la recuperarea ajutorului și, sperăm, ușurați durerea. După cum sa menționat, pauzele minore se vor vindeca probabil pe cont propriu, dacă se stabilesc corect, la fel ca un deget sau un os deget. Asigurați-vă că au un loc confortabil, moale pentru a se odihni atunci când se află fără a pune o greutate sau tulpină pe coada lor.

Țineți minte, dacă câinele dvs. și-a rupt coada la bază, nu ar trebui să încercați să aveți grijă de asta. O pauză la bază ar putea duce la deteriorarea nervului, punându-vă animalul de companie la un risc serios de deteriorare permanentă și, bineînțeles, provoacă agonie extremă. Veterinarii vor avea acces la anestezice și analgezice adecvate care vor face durerea mai suportabilă. Dacă doriți să vă ajutați să faceți câinele dvs. mai confortabil, cumpărați a conul de câine astfel încât să nu poată linge sau să-și muște rănirea, ceea ce ar putea provoca și mai rău.

câine cu o coadă spartă la veterinar

Prevenirea cozilor sparte

Dacă sunt norocoși și sunteți vigilent, câinele dvs. va trebui să nu trebuiască să treacă niciodată prin această experiență traumatică. Cele mai multe modalități de prevenire a rănilor de coadă sunt doar bun simț și fiind un proprietar bun de câine, totuși, accidentele se întâmplă. Uitați-vă la sfaturile noastre pentru a preveni orice spargere a coastei prețioase a câinelui:

  • Păstrați câinele dvs. pe o plumb în zonele necunoscute și potențial periculoase. Chiar dacă câinele dvs. este extrem de bine comportat de pe plumb, nu știți ce s-ar putea întâlni. În plus, nu știți niciodată cum vor reacționa alți câini la pooch, așa că aveți grijă de alte animale în cazul în care acestea încearcă să vă atace animalul de companie.
  • Aveți grijă deosebită să nu călcați pe coada câinelui dvs. și să aveți prudență atunci când mutați scaune, mese sau alte mobilier greu. Că coada mică mică nu are o șansă împotriva noii canapele de cinci locuri!
  • Învățați copiilor tineri să joace în siguranță și încet cu câinele dvs., asigurându-vă că ei nu își trag coada sau ruperea cu ei. Acest lucru nu numai că va împiedica ca câinele să vină la rău, dar va păstra, de asemenea, copilul dvs. în siguranță de la agresiunea latentă că animalul de familie poate avea în continuare atunci când se simte amenințat.
  • Nu permiteți câinelui să sară de la înălțimi mari. Nu numai că acest lucru ar putea să-și deterioreze coada, ci în funcție de modul în care aceștia se încadrează, ei ar putea să susțină, de asemenea, răniri în alte locuri, cum ar fi picioarele lor și chiar ribcage. Dacă ei sare din mașină în grabă, coada lor ar putea fi prinsă și în ușă.

Dacă câinele dvs. își rupe coada, nu vă faceți griji, poate fi tratată și în curând se vor întoarce la sinele lor fericit,. Asigurați-vă că aveți o politică de asigurare bună pe puștii dvs., deoarece intervenția chirurgicală poate fi destul de scumpă, dar totul merită să vadă că plumul pufos al blănurilor din nou!

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coada de câine spartă: simptome și tratamente