Leziuni ale cozii

Trei degus așezat pe un ciocan de copaci

Degus au aruncat cozile care ar putea arata ca un mâner pentru copii mici. Accidentele se întâmplă în timpul manipulării și în timp ce în cușcă sau cu alte degus. Știind ce să facă dacă DeGu vă rănește coada este ceva ce toți proprietarii Degu ar trebui să fie educați, chiar dacă știți Aceste cozi nu sunt mânere.

ANATOMA DE CAZ DEGU

Degus au o coadă cam jumătate sau atâta timp cât corpul lor, sau 5-6 centimetri în lungime. Ei folosesc cozile lor pentru echilibru și ca un ajutor în comunicarea cu alte degus. Întreaga lungime a unei coada sănătoase DeGu este înfricoșată cu sfârșitul acesteia, dând aspectul unei pensule care conduce unii oameni să se refere la ei ca șobolani cu coadă de trompetă. Sub blană sunt straturi de piele, nervi, mușchi și vertebre (oase) care permit lui Degu să bată, să-și bată și să echilibreze coada. Nu este doar compus din cartilaj similar cu urechile sau nasul nostru se simte în cozile lor.

Declanșarea coada

Când blănurile și straturile de piele au ieșit din coadă, este denumită o rănire de deglovare. Acest lucru apare de obicei, deoarece Degutul a încercat să fie luat de coada sau coada era blocată în ceva cum ar fi o roată, o ușă de cușcă sau sub un castron. Degling este, de asemenea, numit coada de vărsare.

Cozile sparte

Cozile pot, de asemenea, să se rupă deoarece au oase în ele. Uneori, pauza se va vindeca pe cont propriu, dar alte momente prejudiciul cere ca coada sa fie amputata deasupra pauzei.

Infecții de coadă

Degu cozile pot fi tăiate, răzuite sau mușcat de un alt degu și infectați. Prin păstrarea coada curată și umedă, puteți da lui Degu cea mai bună șansă pentru o recuperare completă, dar este posibil să aveți nevoie să obțineți o cremă antibiotică sau antibiotice orale din exoticul dvs. VET pentru a se vindeca în mod corespunzător.

Ce să fac

Dacă Degutul dvs. a primit un prejudiciu de derogat la capătul coastei sale, este foarte important să încercați să o curățați cu apă. Acesta va sângera cel mai probabil și dacă sângerarea nu sa oprit după 15 sau 20 de minute, coada poate fi necesară să fie suturată de exotica dvs. VET. Dacă oprește sângerarea pe cont propriu sau după aplicarea unei pulberi stigice, amidon de porumb sau făină de a ajuta la coagularea, atunci se va usca după câteva zile. Odată ce capătul coada sa uscat, Degu va mesteca de obicei capătul coastei. Este sarcina dvs. să monitorizați coada pentru orice descărcare, miros sau umflare care ar indica o infecție. Dacă nu sunteți sigur dacă coada este vindecătoare, aveți exotica dvs. VET să se uite la ea pentru a determina dacă sunt necesare sau nu antibiotice. Dacă DeGu-ul dvs. nu mai mănâncă sau devine letargic, nu pierdeți niciun moment în a ajunge la veterinar.

Evitând rănile din coadă

Este destul de ușor de evitat rănile din coadă, dar, desigur, accidentele se pot întâmpla. Puteți diminua probabilitatea unei răniri de coadă, fără a-ți alege deg-ul de coada, fără a folosi o roată de sârmă în cușcă și prin a fi atent la închiderea ușilor cuștii, așezați case și boluri în cușcă și știind unde este coada.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa