Coada de câine spartă: cum să vă vindecați pump wagger

câine spart coada 1

Câinele tău își folosește coada pentru o varietate de lucruri. Dar două dintre cele mai importante lucruri pe care îi ajută coada, sunt echilibrul și comunicarea.

De exemplu, coada puilor îi ajută să-i transmită informații altor câini, îl păstrează înotul într-o linie dreaptă când o folosește ca o plimbare și vă permite să înțelegeți când este speriat, fericit sau dorește ceva de la dvs. Alertă spoiler: el vrea întotdeauna ceva de la tine).

din pacate, Câinii suferă adesea răni la coada lor, ceea ce le poate provoca durere și le poate împiedica să comunice în mod corespunzător cu oamenii și cu alți câini.

În consecință, veți dori să vă adresați cât mai curând posibil ca câinele dvs., cât mai curând posibil, pentru a elimina orice durere și asigurați-vă că se poate comporta în modul în care sunt meniți câinii.

Mai jos vom discuta diferitele tipuri de leziuni din coadă care apar, metodele primare prin care sunt tratate și câteva modalități de a le ajuta să le evite.

Cunoașteți coada câinelui

Este important să vă familiarizați cu anatomia coada câinelui dvs., astfel încât să puteți avea grijă de ea în cel mai eficient mod posibil. La urma urmei, cozile sunt destul de vechi apendice la majoritatea oamenilor.

Contrar presupunerii mai multor proprietari ai câinilor, câini do au oase în cozile lor. De fapt, oasele din coada câinelui reprezintă capătul terminal al coloanei vertebrale. Numărul de oase dintr-o coadă de câine dat variază, dar majoritatea au între 5 și 23 de vertebre separate.

Pielea și stratul de blănuri din exteriorul coada sunt, în esență identice cu cele care acoperă restul corpului câinelui. Doar sub piele, ați găsi vase de sânge, țesut conjunctiv și o serie de mușchi. Unii dintre mușchii de la baza coastei câinelui sunt, de asemenea, implicate în controlul intestinelor și vezicii lor, atât de severă Leziunile cozii pot duce ocazional la incontinență.

O colecție de tendoane și ligamente Conectați mușchii la alte mușchi și vertebrele caudale (oasele coada) care formează miezul coada. Aceste mușchi asigură controlul preciziei asupra coada, permițându-i astfel să servească ca un dispozitiv remarcabil de eficient de comunicare.

câine spart coada 2

Tipuri de leziuni la coadă și tratamentele lor

Coada câinelui dvs. poate fi rănită într-o varietate de moduri, și fiecare necesită o strategie de tratament ușor diferită. Unele dintre cele mai frecvente tipuri de leziuni din coadă includ:

Tăieturi și zgârieturi

Tăieturile (lacerații) și zgârieturi (abraziuni) se pot întâmpla din o varietate de motive, inclusiv lupte cu alte animale, alergând prin tufișuri spinoase sau pur și simplu periaj împotriva ceva ascuțit. Cuturile pot apărea, de asemenea, dacă câinele dvs. își mușcă coada (cum ar putea să apară ca răspuns la purici), sau dacă îl lovește în ceva în timp ce îl bate cu entuziasm. Unii câini pot chiar să sufere zgârieturi după ce le-au bătut coada peste ciment sau asfalt.

Reducerile minore pot fi tratate cu tipic primul ajutor Tehnici; Spălați rana, aplicați un mic unguent triplu-antibiotic (Ca neosorin) și încercați să o păstrați curată și protejată până când se vindecă.

Pe de altă parte, Reduceri majore - cele care nu vor opri sângerarea, apar adânc, sau se extind pentru mai mult de un inch sau două - vor necesita o atenție veterinară. Astfel de răni pot necesita cusături, bandaje elaborate și antibiotice de prescripție medicală.

Infecții cu pielea

Pielea de pe coada câinelui dvs. poate deveni infectată la fel ca oriunde altundeva pe corpul său. Aceasta include afecțiuni cum ar fi dermatita alergiei de purici și pete calde, printre altele.

Tratamentul pentru infecțiile cutanate ale coastei oglindă tratamentele utilizate pentru tratarea infecțiilor cutanate în alte locuri și, de obicei, implică Curățarea zonei afectate și aplicarea medicamentelor adecvate.

Câinele dvs. poate fi, de asemenea, să fie echipat cu un guler electronic pentru a împiedica lingerea sau mestecarea zonei afectate.

Tulpini și răsturnări

Mușchii, ligamentele și tendoanele din coada câinelui pot deveni tensionate sau răsturnate la fel ca orice alt muschii ", # 8212; O condiție veterinați adesea sună și # 8220; coada limbă.& # 8221; Acest în mod normal apare după aceea Overruse, Dar poate, de asemenea, să precipită de la un anumit tip de traume.

Mulți câini suferă de curant sau tulpini de coadă În urma sesiunilor extinse de înot, cu toate că Câinii de vânătoare și de hrănire pot dezvolta, de asemenea, probleme similare după ce au lucrat ore lungi.

Aceste tipuri de leziuni se rezolvă de obicei pe cont propriu cu câteva zile de odihnă. Cu toate acestea, este important să vizitați medicul veterinar dacă aceste tipuri de probleme stau.

Pauze și dislocări

Pauzele și dislocările sunt unele dintre cele mai grave probleme de coadă de la care pot suferi câinii. Aceste tipuri de leziuni frecvent apare atunci când coada unui câine este pasată, închisă într-o ușă sau trasă (vă rugăm să nu trageți coada câinelui). În cazul unei pauze, una sau mai multe vertebre sunt fracturate; În cazul unei dislocări, sunt separate două sau mai multe vertebre.

Cozile rupte sau dislocate sunt adesea extrem de dureroase, atât de imediată atenția veterinară, este justificată. De obicei, nu este posibilă plasarea unei aruncări pe coada unui câine, astfel încât opțiunile de tratament sunt relativ limitate. Cu toate acestea, cozile rupte și dislocate de obicei vindecă cu timpul, odihnă și protecție. Cu toate acestea, ele sunt adesea închise permanent la locul deteriorat.

Leziuni ale nervilor

Nervii care se conectează la coada câinelui pot deveni deteriorați prin evenimente traumatice, cum ar fi lovit de o mașină sau ca un produs secundar de discuri vertebrale alunecate sau deteriorate (în spate sau coadă). Pentru că unii dintre nervi și mușchi din coada câinelui tău sunt conectați la rect și vezica urinară, aceste tipuri de leziuni pot compromite în mod semnificativ calitatea vieții.

Leziunile nervoase pot fi uneori tratate prin utilizarea steroizilor, și medicamentele de durere vă pot ajuta să vă păstrați câinele confortabil. De obicei, va fi necesar tratați cauza subiacentă (cum ar fi bolile legate de disc) pentru a obține un rezultat satisfăcător.

Simptomele unei răniri de coadă

O varietate de simptome și semne diferite pot indica faptul că câinele dvs. suferă de o rănire a coastei. Unele sunt mai evidente decât altele, așa că trebuie să fii observator pentru a oferi câinelui tău cea mai bună șansă de a vindeca complet.

Câteva dintre cele mai frecvente simptome ale rănirii la coadă includ:

  • Purtând coada într-o poziție neobișnuită
  • Părcând coada într-o parte*
  • Modificări în mersul animalului dvs. de companie
  • Repetată lins sau mușcă la coadă
  • Păzind coada
  • Coada LIMP care atârnă
  • Incapacitatea de a muta coada
  • Scânteia și alte vocalizări care nu par a fi asociate cu alte afecțiuni
  • Pierderea parului
  • Orice modificări ale coapului normal al câinelui comportament
  • Mirosuri neplăcute care vin din coadă
  • Incontinenţă

* Unii câini în mod normal, pe o parte sau cealaltă, care nu este o problemă. Schimbări bruște, totuși, indică un prejudiciu potențial.

Întrebări frecvente de coadă

Vom încerca să răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au atunci când se confruntă cu un câine cu coadă spart, de mai jos.

Cât costă de obicei pentru a repara o coadă de câine spartă la veterinar?

Înțelegem că costurile de tratament vor fi unul dintre primele lucruri pe care mulți proprietari îl vor întreba după observarea pariului lor de pui. Și în timp ce ne-ar plăcea să vă oferim o estimare, nu este posibilă.

Severitatea rănirii, rasa câinelui și starea de sănătate și tratamentul pe care îl optați va determina prețurile să varieze semnificativ.

Dacă coada animalului dvs. nu este defectuoasă și suspecții dvs. de veterinar se va vindeca singuri, vă puteți găsi numai Plătiți pentru o vizită de bază a Oficiului VET, Raze X, și unele medicamente dureroase. Acest lucru vă va costa probabil aproximativ 100 de dolari la 200 de dolari.

Pe de altă parte, dacă se termină animalul de companie nevoie de intervenție chirurgicală, veți găsi probabil costurile în creștere în mii.

Poate că coada spartă a câinelui se vindecă pe cont propriu?

Unele cozile sparte se pot vindeca pe cont propriu, dar alții nu vor. Nu există nici o modalitate de a ști acest lucru fără ajutorul VET, deci este întotdeauna o idee bună să vă luați câinele pentru o examinare - mai ales dacă pare să fie în durere.

Cât durează să vindece o coadă spartă os?

Timpul de vindecare va varia în funcție de natura exactă a rănirii câinelui dvs. și planul de tratament pe care l-ați întreprins. Fracturile minore sau entorsele pot vindeca în cât mai puțin o săptămână sau două, în timp ce vătămările mai grave pot dura o lună sau mai mult pentru a vindeca complet.

Ce pot da câinele meu pentru inflamație?

Nu dați niciodată câinelui dvs. nici un medicament fără aprobarea VET - Mulți medicamente comune pot fi foarte toxice pentru câini. VET-ul dvs. vă poate instrui să administrați un medicament de durere prea mare pentru animalele de companie sau el sau ea poate prescrie un medicament care ucide durerea care este formulat în mod specific pentru câini.

Cum poți să spui dacă coada câinelui tău este spartă sau pur și simplu răsturnată?

Singura modalitate de a fi 100% sigură că coada unui câine este, de fapt, ruptă este prin x-raying coada (veterinarul dvs. poate fi capabil să atingă un nivel destul de înalt de încredere, simțind coada, dar probabil că veți lipsi probabil Experiența de a face acest lucru - în plus, acest lucru va răni probabil pentru câinele dvs.).

Cu toate acestea, este un pariu bun că coada câinelui dvs. este ruptă dacă nu este în măsură să o încadreze pentru o perioadă prelungită de timp (de exemplu, 24 de ore sau cam asa ceva). Acest lucru este valabil în special pentru câinii care pot doar să cumpere o parte din coada lor.

Prevenirea rănilor la coadă

Unele dintre cele mai bune modalități de a evita rănile din coadă sunt atât de evidente încât nu trebuie să fie spuse. Dar vă vom aminti doar în cazul în care!

Fii atent ca tu Nu treceți pe coada câinelui, Încercați să evitați să lăsați alte animale să muște coada câinelui dvs. și să aveți grijă atunci când vizitați fabricile de scaune balansoare.

Ține-ți câinele pe o lesa Ori de câte ori se află într-o zonă neascurentă și nu lăsați sabia Samurai să stea în jurul înălțimii coada.

Cu toate acestea, există câteva alte modalități de a evita rănile care nu sunt atât de evidente.

De exemplu, ar trebui Aveți grijă când lăsați câinele să sară în jos din locurile înalte, Pe măsură ce coada lui poate fi prinsă în acest proces.

Este o idee bună Evitați lăsarea câinelui să-și exercite coada, Deodată începe o activitate fizică intensă. Nu, de exemplu, lăsați câinele dvs. să înoate ore întregi dacă nu are șansa de a înota foarte des, evitați să vă înotați câinele în apă foarte rece și să introducă câini de lucru la activitățile lor încet.

De asemenea, este important Utilizați un bun tratament de purici preventiv la dermatita alergiei de purici în bud. Poate doriți să alegeți un produs conceput pentru a ucide și căpușe, mai ales dacă dvs. și puii dvs. frecvente zone infestate de căpușe.

câine spart coada 3

Dacă câinele dvs. petrece mult timp pe suprafețe abrazive (cum ar fi un canisa de acces sau la ciment), asigurați-vă că sunteți sigur Inspectați coada sa frecvent pentru semne de zgârieturi sau răniri.

De asemenea, doriți să fiți sigur Dă-ți câine o mulțime de exerciții, stimulare și companie, pentru a evita mușcătura și lins legate de stres, Pe măsură ce coada este adesea punctul focal pentru astfel de comportamente.

Una dintre cele mai dificile probleme de evitat este așa-numitul sindrom "Happy Dog", în care se duce la rănirea exuberantă a unui câine în leziuni repetate. Pentru început, veți dori să eliminați cât mai multe pericole în înălțime coadă în casa dvs. Dar acest lucru va elimina rar problema în întregime; Nu poți mișca foarte bine pereții în casa ta, de exemplu.

Puteți vorbi cu veterinarul dvs. despre căderea coada câinelui (sau cel puțin regiunea afectată) și Există cel puțin un tip de Protector de protecție Puteți utiliza în astfel de încercări. Cu toate acestea, este posibil să aveți altă alegere, ci să aveți o parte din coada câinelui dvs. amputată pentru a preveni rănirea și suferința ulterioară.

***

Pupa dvs. suferă vreodată de o coadă ruptă sau rănită? Cum s-a întâmplat? Ați fost în stare să-l ajutați să se vindece acasă, sau a cerut îngrijire veterinară? Ne-ar plăcea să auzim totul în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coada de câine spartă: cum să vă vindecați pump wagger