Puteți să vă așezați coada unui câine pentru adulți?

Profilul unui Black Black și Rust Doberman Pinscher

Docking-ul coada este o procedură chirurgicală care este frecvent efectuată pe puii nou-născuți, dar poate fi făcută și pe câinii adulți. Această procedură este una controversată, dar poate fi considerată necesară pentru câțiva câini. Știind de ce se face andocarea coada și cum să împiedice durerea inutilă și complicațiile sunt importante pentru ca orice proprietar de câini să înțeleagă.

Ce este andocarea coada la câini?

Docking-ul coada este un termen folosit pentru a descrie tăierea capătului sau vârful coada unui câine. Se compune din tăierea dintre oase în coadă pentru a-și scurta lungimea și cantitatea coada care este tăiată sau "andocată" va depinde de motivul pentru care este eliminat pentru a începe cu. Docking-ul coada este o procedură chirurgicală recomandată pentru a fi făcută de un medic veterinar, indiferent de vârsta unui câine, dar se face uneori pe puii nou-născuți de către crescători acasă. Este, de asemenea, cunoscută ca o amputare a coada, chiar dacă este îndepărtată doar o porțiune a coada.

De ce puii își dau cozile?

Din punct de vedere istoric, puii aveau cozile lor ca nou-născuți, deoarece romanii antice au crezut că va împiedica Rabies și Fă-i mai bine la vânătoare. Știm că nu există dovezi factuale pentru niciuna dintre aceste afirmații, așa că astăzi se face în mod obișnuit în puii din una din cele două motive - aspect sau pentru a preveni rănile. Anumite rase de câini sunt cunoscute că arată un anumit mod și andocarea coada este uneori făcută pentru a realiza acest aspect. Alte rase au cozile care au legat ca puii pentru a ajuta la prevenirea incidentelor cozii in viitor. Acest lucru este valabil mai ales cu rasele de vânătoare sau în rasele ca Viszlas și Pinchers Doberman care au în mod natural cozi lungi, subțiri, dacă nu sunt andocate. Acești câini își pot răni cozile în timp ce alergau prin tufișuri și copaci sau de la înfricoșătoare cozile lor subțiri pe o suprafață tare. Ei vor fi legați ca puii care vor ajuta la prevenirea acestor leziuni să apară atunci când sunt adulți.

Există peste 60 de rase de câini care au în mod obișnuit cozile lor ca puii nou-născuți. Acestea includ Doberman Pinschers, Rottweilers, diverse spaniol, Yorkshire Terriers, Poderii germani scurți, Poodles, Schnauzers, Viszlas, Terrier Irlandez, Terrier Airedale și alții.

De ce câinii adulți își dau cozile?

Dacă un câine adult are nevoie de coada sa, se datorează faptului că are un prejudiciu sau alt motiv medical pentru amputare. Câinii își pot răni cozile sau pot dezvolta probleme cu ele, cum ar fi tumorile, care sunt din controlul dvs., dar le solicită să fie legați ca adulți. Docking-ul de la câinii adulți nu trebuie făcut doar din motive estetice.

Este dureros de coadă dureroasă?

Docking-ul de coadă este dureros chiar și în puii. Tăierea prin piele, mușchi, nervi și între oase nu este niciodată o procedură non-dureroasă, chiar dacă un catelus are doar 2 zile. Încă va simți procedura, dar mulți crescători o fac fără anestezie sau sedare, deoarece puii sunt ușor de restricționat. Aceasta este o procedură controversată, dar încă acceptată de mulți. Docking-ul pentru câini pentru adulți este chiar mai dureros și nu ar trebui să fie efectuat fără anestezie și de oricine altcineva decât un medic veterinar.

Preocupări cu andocarea coada

Docking-ul de coadă nu este fără complicații, chiar dacă este efectuat de un medic veterinar. Docking-ul de coadă în puii este mult mai puțin dificil, apoi andocarea de coadă la un câine adult, dar indiferent de vârsta câinelui atunci când se efectuează andocarea coada, este expus riscului de sângerare, durere neangajată și complicații anestezice. Alte probleme pot apărea și la câinii adulți care au cozile lor.

Puppy Doarding Doar necesită doar o tăietură a foarfecării și câteva cusături sau lipici de piele, dar se recomandă să amorți zona înainte de procedură dacă anestezia este prea mare de risc. Nu toți crescătorii aleg să facă acest lucru.

Dockul de coadă pentru câini adulți necesită anestezie generală și este o procedură mai complicată, deoarece oasele sunt pe deplin dezvoltate. Este efectuată numai de un medic veterinar. Infecția, re-rănirea și dificultatea de vindecare pot avea loc, deoarece este dificil de bandaj o coadă, păstrați-o curată și împiedicați un câine să stea pe ea.

Preocupările legale există, de asemenea, cu andocarea coada. În unele țări, andocarea de coada este ilegală, astfel încât chiar și rasele de câini cunoscute pentru că a andocat cozile vor avea cozi lungi datorită constrângerilor legale. Acest lucru se datorează lipsei de necesitate de andocare a coastei în puii și este văzută ca o procedură neetică și pur cosmetică, cu excepția cazului în care este considerată ca medicul veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puteți să vă așezați coada unui câine pentru adulți?