De ce câinii își urmăresc cozile?

Câinii care urmăresc coada

Câinii fac cu siguranță o mulțime de lucruri ciudate! Și, uneori, nu vrem mai mult ca proprietarii de câini decât să putem întreba puii noștri de ce fac lucrurile pe care le fac.

O întrebare pe care toată lumea dorește răspunsul este motivul pentru care câinii își urmăresc cozile. Dar nu vă faceți griji, # 8212; Suntem aici pentru a ne ajuta!

Vom încerca să explicăm comportamentul de urmărire a coastei (și vom ilumina declanșatoarele care le provoacă) de mai jos.

Ceea ce este comportamentul de urmărire a coastei?

Coada de urmărire a cozii este exact ceea ce sună ca și câinii ocazional prindeți coada lor și urmăriți-l într-un cerc.

Acest comportament este comun în pui, dar cel mai de obicei cresc din ea. Coada care urmărește comportamentul care continuă într-un adult de câine, totuși, poate fi mai complicat.

Dacă nu ați văzut-o niciodată, vă lipsește, pentru că este o revoltă absolută. Check out videoclipul de urmărire a câinilor de mai jos pentru a vedea comportamentul în acțiune.

De ce câinii își urmăresc cozile?

Există o serie de motive pe care puiul tău le-ar putea urmări coada. Vom detalia unele dintre cele mai frecvente motive de comportament de urmărire a coadă apare mai jos.

Puppy comportament

Puii nu sunt născuți cu un puternic simț al conștientizării corpului. Ei trebuie să fie învățați să acorde atenție tuturor membrele lor.

Din cauza acestei lipse de corp & # 8212; în special capătul din spate și # 8212; Conștientizarea, Nu este ușor să-și recunoască coada ca una dintre membrele lor. Ei pot crede că este un alt animal mic sau o jucărie și se simt obligați să-l alunge.

Comportamentul armat

Când catelul tău drăguț își urmărește coada și toată lumea din cameră le așteaptă la un "# 8220; aww!& # 8221; și îi dă atenție, iși amintește.

Dacă o face din nou și primește același rezultat, el să păstreze la muls acest nou truc pentru toată atenția pe care o va face.

Câinii sunt inteligenți și ridicați reacțiile umane la comportamentul lor cu ușurință. Mulți câini vor continua comportamentul de urmărire a coastei până la vârsta adultă, deoarece au fost consolidați indirect de atenția părinților lor de blănuri.

Preocuparea medicală

Ocazional, comportamentul de urmărire a coastei este cauzat de o problemă medicală.

Disconfort în coadă, spate, picioare, organe genitale sau anus pot provoca suficientă iritare pentru a face ca un câine să se rotească în jurul valorii de a încerca să mestece sau să lingă orice doare.

În cazuri excepțional de rare, bolile neurologice - cum ar fi epilepsia - pot provoca comportament de urmărire a coastei.

Dacă puiul tău a început brusc să-și urmărească coada, este o idee bună să faci o întâlnire cu veterinarul tău, doar în caz.

Compulsiv de coadă la câini

La fel ca omologii lor umani, Câinii pot fi afectați de tulburări obsesive compulsive. De fapt, filarea și urmărirea coada sunt unele dintre cele mai frecvente comportamente compulsive.

Dacă câinele dvs. este un chaser compulsiv și afișează alte simptome cum ar fi încercarea de a prinde bug-uri inexistente, îngrijirea excesivă sau ignorarea la un loc și nu se mișcă, va trebui să faceți o întâlnire cu veterinarul dvs., așa cum ați putea fi care se ocupă de un OCD sau autism canin.

Lupii își urmăresc cozile?

Uneori, poate fi util să luați în considerare comportamentul lupului atunci când încercați să înțelegeți comportamentul câinilor domestici. Dar, din păcate, nu oferă prea mult ajutor în acest caz.

Lupii și alți canini sălbatici - de obicei puii tineri - au fost observați ocazional urmărind cozile lor, dar nu există studii majore pe această temă.

Din moment ce caninele sunt prădători, instinctul lor de pradă poate fi explicația pentru urmărirea coapsei. Lucru mic, rapid în mișcare este egal cu o jucărie distractivă pentru cățeluși!

Este coada care urmează mai frecventă în unele rase?

Nu există dovezi care să sugereze că anumite rase sunt predispuse la comportamentul de urmărire a coastei decât altele. Cu alte cuvinte, puteți vedea comportament de urmărire a coastei indiferent de rasa (sau combinația acestuia) câinele dvs. este.

in orice caz, Acolo sunteți unele rase care au o rată mai mare de TOC sau comportamente compulsive.

Târrierii de taur, de exemplu, sunt predispuși la comportamente de filare, care ar putea include urmărirea coada.

Mulți câini mari, cum ar fi retrieverii de aur și Păstorii germani sunt predispuși la comportamentele supra-grooming cum ar fi lins și mestecând membrele lor excesiv - acest lucru poate duce la comportament de urmărire a coada.

Coada de urmărire vs. Coada de mestecat: două probleme diferite

Proprietarii uneori confundă comportamentul de urmărire a coastei cu comportamentul de mestecat. În timp ce în comportamentul de urmărire a coastei Obiectivul câinelui este urmărirea - și uneori prins - coada lui, Cheie de mestecat, lins excesiv (fie lins sau linge un obiect ca covorul) și scoaterea blănurilor sunt comportamente diferite.

De ce câinele tău își mestecă coada? Durerea și disconfortul sunt cele mai frecvente motive. Iritatie de piele, leziuni din coadă, și alte afecțiuni fizice pot determina un câine să mestece coada, pentru că nu știe cum să răspundă altfel.

Coadă Alungare Comportament

  • Poate fi o fază de catelus, un comportament armat sau o preocupare neurologică
  • Focalizarea este urmărirea și / sau prinderea coada, fără a mesteca, mușca, sau trăgând blană
  • Poate necesita intervenție profesională a unui antrenor de câini sau a unui medic veterinar

Coadă Mestecând Comportament

  • Adesea cauzate de o boală fizică
  • Comună la câinii cu cozi subțiri, puternice care smulse împotriva mobilierului, a pereților și a altor suprafețe (cum ar fi boxerii nedorite și Pinschers Doberman, Marele Danes etc.)
  • Poate necesita îngrijire veterinară

Dacă observați că câinele dvs. mestecând excesiv coada, faceți o întâlnire cu veterinarul dvs. pentru a examina coada.

Este rău dacă câinele meu își urmărește coada?

Câmpia ocazională este un comportament relativ normal de câine, mai ales dacă câinele dvs. este încă un cățeluș. Dar, dacă urmărirea coada este frecventă, sau câinele dvs. nu vă va răspunde și nu poate fi distras în timp ce își urmărește coada, pot fi preocupări subiacente.

In esenta, Trebuie să vă dați seama dacă comportamentul câinelui dvs. de urmărire a câinelui este o indulgență ocazională, inofensivă sau un comportament problematic. Din păcate, urmărirea compulsivă a coastei poate fi greu de identificat și de a distinge de calitatea normală a câinelui.

Dacă câinele dvs .:

  • Își urmărește coada imediat după evenimente stresante, cum ar fi un zgomot înfricoșător sau întâlnirea unui străin
  • Nu ascultă comenzi în timp ce urmăriți coada
  • Mormăi sau se fixează dacă încerci să întrerupăți urmărirea

El poate avea o problemă compulsivă de urmărire a coastei, care va necesita ajutor profesional pentru a corecta.

Dacă câinele meu își urmărește coada și mârâie?

Vocalizarea în timp ce urmărind coada - incluzând mârâie, plâns inconsistent, mormăi etc este frecvent văzut la câinii cu TOC.

Dacă câinele dvs. crește în timp ce își urmărește coada, ia în considerare să ajungă la un medic veterinar care este specializat în neurologie sau a Specialist de comportament veterinar.

Dacă câinele meu își urmărește coada și plânge?

Dacă câinele tău își urmărește coada și plânge, el poate urmări ca rezultat al durerii. Verificați coada câinelui, capătul din spate și organele genitale pentru roșeață, sângerare sau orice alte semne de iritare. Face o întâlnire pentru a avea un veterinar să-l examineze. De asemenea, poate fi necesar să vă exprimați glandele anale ale câinelui.

Câinii Chase coadă

Cum opriți un câine de a-și urmări coada?

Dacă ați exclus toate celelalte cauze ale urmăririi coapsei și ați stabilit că este consolidat comportamentul (ceea ce înseamnă că îl face pentru a atrage atenția sau a obține un alt scop), există niște pași pe care îi puteți lua pentru ao inversa.

Pentru câinele ușor distras

Dacă puii dvs. nu pare a fi investit în mod deosebit în urmărirea coada și o face din plictiseală sau să-și distreze oamenii, poate fi foarte ușor de descurajat comportamentul.

Când observați că câinele dvs. începe să-l urmărească de coadă, apucați tratamentul preferat sau jucăria și să-l chemi cu o recompensă. Nu vă fie frică să aruncați zgomote, clapete, coapse, dansuri fericite sau orice altceva care vă atrage câinele să vină la dvs. în loc de urmărirea coapsei.

Pentru pooch-ul investit

Uneori, calea ușoară nu funcționează. Chiar dacă comportamentul de urmărire a coastei nu este compulsiv, poate fi greu de întrerupt dacă câinele dvs. nu răspunde bine la întreruperile simple. Nu vă faceți griji - va trebui să obțineți creativi!

Pasul unu: Învățați o comandă "Găsiți"

Una dintre cele mai bune comenzi pentru întreruperea unui comportament nedorită este "găsiți-o!"Tot ceea ce" găsiți "este redirecționarea atenției câinelui dvs. din ceea ce face el la o recompensă interesantă - cum ar fi tratate de mare valoare sau o jucărie preferată.

Pentru a învăța "găsi":

  1. Ia atenția câinelui tău, sunându-i numele, făcând zgomote lui Kissy, bătând coapsa, etc
  2. Odată ce se uită la tine, arată-i răsplata în mână
  3. Apoi, aruncați răsplata la pământ și spuneți-o cu excitat "găsiți-o!"

Este o comandă simplă și ușoară pentru ca câinele dvs. să se ridice și este distractiv, ceea ce îl face să plătească câinele dvs.

Pasul a doua: Practica "Găsiți-o" în medii de mare distracție

Odată ce puiul dvs. a luat-o pe comanda dvs. de distracție "găsiți", doriți să începeți să o dați comanda când este mai greu pentru ea să răspundă.

Încercați să practici "Găsiți-o" când câinele dvs. se joacă atât cu oamenii, cât și cu ceilalți câini, atunci când vă întâlniți cu oameni interesanți noi și oricând câinele dvs. este amplificat și încântat.

Consolidarea "Găsiți-o" în medii de mare excitare va ajuta la întreruperea comportamentului de urmărire a coastei, deoarece învață câinele dvs. pentru a asculta comenzi chiar și în timp ce este distras.

Pasul al treilea: Începeți să dați comanda "Găsiți" atunci când trecerea de coadă începe

Când puii dvs. răspunde repede pentru a "găsi" în medii distrage, puteți începe să dați comanda când începe comportamentul de urmărire a coastei.

Încercați să dați comanda "Găsiți-o" de îndată ce observați câinele dvs. începând să-și alunge coada. Este mai ușor să o distrageți de la urmașul coapsei dacă nu este investit în ea încă.

Dacă răspunde, obțineți peste-top entuziasmat. Lasă-i să știe cât de plină de satisfacții este să asculți comanda "găsi" în loc de urmărire a coada.

Pasul patru: recompensați câinele dvs. pentru a aștepta o "găsi"

Acum că pooch-ul tău primește ideea asta Coada care urmărește rezultatele în omul ei aducând o recompensă, ea poate începe la Chase-Chase - și apoi ezitați.

Aici începe modificarea comportamentului - puiul tău inteligent înțelege că atunci când începe să-și alunge coada, o să-l întrerup. Ca răspuns, el poate merge să-și alunge coada, dar să se oprească și să te uite la tine înainte de a începe. Recompensa acest lucru imediat!

Acest lucru vă învață câinele că Coada de urmărire înseamnă că omul meu mă aduce o recompensă, deci de ce ar trebui să mă deranjez să-mi urmăresc coada deloc? Îmi voi lua tratamentul, vă rog!

Poochul tău strălucit va începe să-și caute răsplata înainte de a prezenta chiar și comportamentul de urmărire a coastei.

Dar "lăsați-l" sau "opriți?"

Dacă câinele dvs. are un solid "lăsați-l" sau "opriți", puteți vedea absolut dacă va răspunde la el.

Motivul pentru care se sugerează că metodele de mai sus sunt, totuși, deoarece folosesc Armare pozitivă pentru a modifica comportamentul câinelui.

Aceasta înseamnă că mai degrabă decât in scadere frecvența unui comportament nedorit (urmărirea coapsei), sunteți crescând frecvența dvs comportamentul preferat - gândirea de două ori înainte de a începe să-i urmărească coada.

Există câțiva câini care fac bine pedeapsă pozitivă - acesta este, adăugând ceva aversiv (spunând ferm câinele dvs. să se oprească înseamnă adăugarea stresului) imediat după un comportament, care învață câinele dvs. să nu efectueze comportamentul nedorit (cozii de urmărire).

Din păcate, pedeapsa pozitivă poate afecta negativ comportamentul unui câine deja timid sau înfricoșător.

Îți cunoști câinele mai bine decât oricine - dacă e în mod natural, înfricoșătoare, sau, în general, doar o pui moale, ea poate face mai bine cu armarea pozitivă. Dar dacă ea este capul sau aloof, ar putea fi în valoare de o pedeapsă pozitivă.

***

Câinele tău își urmărește foarte mult coada? Ați încercat ceva pentru a opri comportamentul, sau îl găsiți doar distractiv? Aveți întrebări despre comportamentul de urmărire a coastei care nu a primit răspuns la acest articol?

Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii își urmăresc cozile?