Câine vorbește 101: coada

Femeia care se joacă cu un câine labrador

Coada de coada este parte a câinelui limba Pentru ambele cățeluși și câini adulți. Este un sistem complex de (mai ales) semne de semn, unele vocalizarea, și chiar și oamenii de miros nu pot detecta. Multe dintre aceste semnale definesc și consolidează poziția socială a catelului în cadrul grupului de familie. Care include alți câini, oameni sau alte animale. Frecvența greșită a unui semnal clar al unui câine vă poate obține puțin. Chiar dacă Bite nu este serios, poate duce la pierderea puilor acasă - sau chiar viața lui.

Înțelegerea a ceea ce spune coada cățelușului tău

Semnale care solicită atenția Căutați scăderea distanței dintre indivizi în timp ce semnele de avertizare sunt concepute pentru a crește distanța dintre indivizi. De exemplu, un amestec de avertizare înseamnă: "Stai departe!"În timp ce majoritatea oamenilor interpretează o coadă de vânătoare ca o invitație de abordare.

Dar pupurile nu vorbesc doar de la un capăt al corpului lor. Ei folosesc același semnal - o coadă de vânt - pentru a însemna lucruri foarte diferite, în funcție de context. De exemplu, ei se pot "preface" să fie agresivi cu o mulțime de mârâie, dar folosește o coadă de vânt pentru a vă spune că este doar Joaca.

Întregul repertoriu al semnalelor care trebuie citit împreună, de la vârful nasului la coadă, pentru a înțelege ce intenționează cu adevărat cățelul tău. Ceea ce spune coada depinde de o mare măsură pe ceea ce face restul corpului.

Exemple de discuții de bază

Iată câteva modalități de a interpreta ceea ce înseamnă câinele dvs. de a spune:

  • O coadă relaxată coboară în jos și înapoi într-o formă ușoară de u. Cu atât mai mult interes se simte, cu atât este mai mare coada.
  • Puii dominante și încrezători țineți cozile mari și înfășurate rapid în arcii ascuțite strânse.
  • Câinii agresivi își țin, de asemenea, cozile mari, adesea strâns arcuite peste spate, cu doar capătul se învârte foarte repede înainte și înapoi.
  • O coadă rigidă ridicată semnalează un atac iminent. Câinele poate sau nu să includă expresii agresive faciale sau vocale, cum ar fi snarls și mârâie. Mulți câini dominanți sau agresivi folosesc avertismente foarte subtile - sau nici unul deloc - înainte de a mușca, mai ales dacă catelul a fost învățat să nu crească un avertisment.
  • Ținând coada într-o poziție scăzută indică depunerea sau frică. Un câine își arată în picioare în raport cu dvs. (sau un alt animal) cu Wag-uri libere, largi, care includ adesea HIP Wags.
  • Tucking coada dintre picioarele semnalele de semnale și frică. O coadă ascunsă este echivalentul canin de a ascunde fața, deoarece acoperă organele genitale și interferează cu comportamentul de sniffing care îl identifică altor câini.
  • Puii înfricoșători mușcă, de asemenea, dacă nu pot scăpa de situația înfricoșătoare. Urmăriți blănurile pufoase de-a lungul spatelui (hackles) și un spectacol de dinți cu sau fără mârâie.
  • Un articol de cercetare în 20 martie 2007, emiterea "Biologiei actuale" de Giorgio Vallortigara, un neurologist la Universitatea din Trieste din Italia și doi veterinari, Angelo Quaranta și Marcello Siniscalchi, la Universitatea din Bari, de asemenea, în Italia, Sugestii Instrucțiuni de coadă, de asemenea, au semnificație. Când puii se simt pozitivi despre tine, coada Wags mai mult spre dreapta. Sentimentele negative se îndreaptă mai mult la stânga în stânga.
  • Amintiți-vă că forma și afișarea coastei (conformație) influențează și cum spun câinii. Rasele nordice, cum ar fi malamutele din Alaska, cu cozile curbate "semnalează" dominația celorlalți canini, indiferent dacă simt cu adevărat acest lucru sau nu. Câinii fără coafura au literalmente o cale de comunicare tăiată și alte câini nu le pot înțelege, de asemenea.

Aflați Lingo Coada de câine pentru siguranță

Educați-vă - și în special copiii dvs. - la numeroasele "fețe" ale lui Puppy`s Wags. În aproape toate cazurile, câinele tău vă spune foarte clar că vrea să-și dorească mângâierea, sau avertizează că străinii să-și păstreze distanța. Problemele apar atunci când oamenii nu înțeleg - sau nu ascultați. Și întotdeauna amintiți-vă că este mai bine să fii în siguranță decât să-ți fie rău - dacă aveți îndoieli, lăsați câinele singur. Veți avea amândoi o zi mai bună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine vorbește 101: coada