Pierderea coada în geckos

Gigho de peșteră gigant

Coada Gecko este o parte intrigantă a lumii animalelor. niste Specii de geckos, inclusiv Leopard Geckos și Geckos de zi, au un mecanism de apărare care le permite să "scadă" cozile atunci când se simt amenințate. Această pierdere a coastei tinde să fie mai frecventă în geckos mai tineri.

Din fericire, pierderea de coadă Gecko este un fenomen natural, iar animalul dvs. ar trebui să vină prin ea. În timp ce coada sa în creștere, totuși, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că acest lucru este atât de sănătos.

De ce Geckos își pierd cozile?

S-ar putea să fiți surprins de o picătură de coadă dacă încercați să vă luați gecko-ul de coadă sau să o țineți prea strâns când încercați să scăpați. Coada detașată va urca și se va răsuci pe pământ ca și cum ar fi fost încă legată de corpul gecko. În timp ce acest lucru poate fi șocant, este important să nu se panică.

Pierderea unei părți particulare este un mecanism de apărare numit Autotomie că multe animale folosesc. Gecko cozile sunt concepute special pentru a scăpa: în interiorul coada este țesut conjunctiv special care creează o locație în care se poate întrerupe ușor când este necesar. Când se întâmplă acest lucru, vasele de sânge la strângerea coastei și apare foarte puțină pierdere de sânge. Acest lucru este util să vă amintiți dacă încercați să determinați dacă gecko-ul dvs. a scăzut coada sau a pierdut-o din cauza traumei - foarte puțin sânge se pierde atunci când coada este abandonată.

În cele din urmă, un gecko își reglează coada, dar nu poate arăta exact la fel. Noua coadă este adesea mai scurtă, colorată diferit și blunter la capăt decât coada originală.

Deși este un proces natural, scăderea coastei pune accentul pe un gecko și poate influența sănătatea sa. Este important să vă uitați la circumstanțele care au condus la ea, astfel încât să puteți încerca să evitați aceste probleme în viitor.

Răspunsul la amenințări

În sălbăticie, pierderea coastei Gecko servește un scop foarte bun. Mișcarea coadă distrage atentatorii potențiali și permite gecko să scape, lăsând prădătorul cu nimic altceva decât coada wigglare.

În comparație, Geckos sunt relativ sigure în captivitate. Este posibil, totuși, pentru Geckos într-un grup de a bate un individ, care ar putea declanșa mecanismul de apărare. Dacă aveți mai mult de un gecko într-o incintă, este o idee bună să separe potențialul victimă de ceilalți înainte de a-și pierde coada.

Coada blocată

Este posibil ca o coadă Gecko să se blocheze sau să fie prinsă de ceva în incinta sa. Ori de câte ori ați înființat o nouă incintă, încercați să evitați locurile foarte strânse și orice obiecte potențiale care pot dăuna gecko-ului.

Stres și frică

Atât stresul, cât și frica pot însoți sentimentul de a fi amenințați sau agitați zgomotele puternice, luminile luminoase sau alte stimuli surprinși, de exemplu, pot afecta, de asemenea, bunăstarea geckului și pot duce la scăderea coastei.

În plus, condițiile de mediu ale incintei Gecko pot fi o sursă de stres care ar putea duce la pierderea coada. Pentru a vă ajuta să vă păstrați gecko-ul la cel mai sănătos, să-și mențină temperatura și umiditatea în intervalul optim.

Boala și infecția

Dacă nu se poate găsi nicio altă cauză pentru scăderea coastei Gecko, se poate datora unei boli sau unei infecții. Indiferent dacă infecția afectează în mod direct zona de coadă sau pierderea este un simptom legat de stres al unei boli independente, este cel mai bine să vă apelați medicul veterinar.

Tratament

De obicei, Geckos se ocupă de o pierdere de coadă pe cont propriu. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că procesul de pierdere și regrowth merge fără probleme:

  • Utilizați prosoape de hârtie în loc de așternut După ce gecko-ul își scapă coada. Loadingul liber poate intra în corpul în care coada a fost atașată și duce la infecții. Comutarea substratului la prosoapele de hârtie până când coada este regrown poate ajuta la menținerea acestei zone rănite. Schimbați prosoapele de hârtie pentru a menține curățenia.
  • Izolați un gecko care își scapă coada din alte geckos. Celălalt geckos poate hărțui gecko-ul fără coadă.
  • Urmăriți ciocanul pentru semne de infectare. Consultați EXOTICS VET dacă există vreo umflare, roșeață sau descărcare la locul pierderii coada.
  • Evaluați-l Temperaturile mediului și umiditatea pentru a vă asigura că condițiile din incinta gecko sunt ideale. Pierderea de coadă și regrowth sunt stresante pentru un gecko și veți dori să vă asigurați că incinta sa este cât mai confortabilă în timpul procesului de vindecare.
  • Asigurați-vă că gecko-ul dvs. mănâncă bine. După pierderea unei coadă, puteți mări cantitatea de alimente pe care le hrăniți în mod normal gecko-ului, deoarece stresul poate să-și epuizeze stocarea grăsimilor. Cu toate acestea, asigurați-vă că orice greieri și alte elemente de pradă care nu sunt consumate în decurs de 15 minute sunt îndepărtate din rezervor, deoarece pot încerca să se rătăcească pe rana coada gecko.

Cum de a preveni scăderea coastei

Există câțiva pași pe care îi puteți lua pentru a împiedica gecko să-și piardă coada.

  • Mențineți un mediu ideal: Asigurați-vă că carcasa Gecko este reglată și asigură temperatura, lumina și umiditatea ideală. Păstrați la un program de curățare obișnuit și evitați plasarea obiectelor în incintă care vă pot răni gecko-ul. Este o idee bună să faceți periodic un control de siguranță, de asemenea.
  • Separate Geckos: Dacă aveți mai mult de un gecko, este posibil să aveți nevoie să le separați. Acest lucru este deosebit de adevărat dacă observați vreun comportament agresiv.
  • Minimizarea manipulării: Geckos nu se bucură în mod normal de o mulțime de manipulare, deci este cel mai bine să-l păstreze la minimum. Acest lucru poate reduce riscul de tragere accidentală a coastei Gecko.

Chiar și în condiții ideale și cu o manipulare adecvată, nu puteți fi în control complet. Este întotdeauna posibil ca gecko-ul dvs. să-și piardă coada în ciuda eforturilor cele mai bune.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sanggaard, Kristian W et al. Caracteristici structurale unice facilitează autotomia coada de șopârlăPlus unu vol. 7,12 (2012): E51803. DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0051803

  2. Leopard Gecko CareChicago Exotice Spitalul de animale, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea coada în geckos