Cum comportamentul câinelui dvs. Se poate schimba cu vârsta

Cum comportamentul câinelui dvs. se poate schimba cu vârsta

Așa cum Nana îți uită ochelarii, sunt pe cap și popul tău vă poate confunda cu sora ta, câinii se pot lupta cu îmbătrânire. Deoarece au o durată de viață mai scurtă, acest lucru poate veni mai devreme decât vă puteți aștepta. Unii câini au reușit să trăiască până la vârsta de 32 de ani, dar majoritatea se descurcă bine atunci când locuiesc la 12 sau 13 ani. Poate fi trist când încep să prezinte semne de vârstă, dar există încă multe lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta, iar primul pas este să știți ce sunt semnele.

Proprietarul de animale de companie îmbrățișând câinele dachshund la outdoor

Disfuncția cognitivă

Dacă un comportament al unui câine vechi se schimbă, poate că personalitatea lor se schimbă sau au uitat de formare pe care au făcut-o de când erau un catelus, poate fi ușor de presupus că este pur și simplu pentru că îmbătrânesc. Acest lucru nu este întotdeauna cazul. Multe boli, infecții și boli pot determina, de asemenea, să acționeze ciudat.

Întotdeauna merită verificat cu un veterinar dacă aveți îngrijorări legate de comportamentul vechi de câine, în special ca câinii mai în vârstă, este, de asemenea, mai probabil să sufere de probleme fizice, cum ar fi pierderea auzului, care ar putea fi, de asemenea, o sursă de probleme. Odată ce problemele medicale sunt excluse, ar trebui să luați în considerare simptomele disfuncției cognitive:

Confuzie sau dezorientare spațială

Pierzându-se pe plimbări pe care le-au fost de sute de ori, se confundă prin obstacole normale și se vor deplasa prin ușă la partea de balamale, mai degrabă decât mânerul, sunt toate semnele lor, mintea lor nu este ceea ce era.

Modificări ale nevoilor sociale

Ambele extreme de comportament social pot fi un semn de bătrânețe la câini. Dacă câinele dvs. pare brusc disperat pentru atenția dvs. și vă urmează de la loc în cameră, sau dacă își pierd interesul față de afecțiunea și jocul, pot fi anxioși sau deprimați de confuzia lor.

Creșterea comportamentului repetitiv

De asemenea, ar putea suferi de disfuncție cognitivă dacă un comportament al câinelui senior se schimbă pentru a deveni mai repetitiv. Acest lucru ar putea fi confortabil sau în afara confuziei. Exemple de comportament repetitiv includ vocalizări sporite, lins, și stimularea sau mâncarea mai multor alimente și fixarea pe obiecte pentru perioade lungi de timp.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente de câine senior

Câine lins nas

Apatic Comportament

Câinii mai în vârstă ar putea să se adune și în sine. Depresia, confuzia sau oboseala pot fi in spatele acestui lucru. Dincolo de a-și pierde interesul în vechile lor relații, ei se pot mist și ei înșiși mai des, mănâncă mai puțin și nu mai reacționează la activitățile din jurul lor.

Anxietate și iritabil

Care se ocupă de confuzia care vine cu disfuncția cognitivă poate fi o experiență foarte dificilă pentru orice câine care se ocupă. Acest lucru le poate face să se ciocnească în mânie, cum ar fi lătrat sau înșelat la tine mai des, neliniște, agitație și comportament negativ ca o consecință a separării de tine sau de familia ta.

Modele de somn sparte

Oboseala în timpul zilei, mai frecvente NAP și General Letargy pot fi un semn ca câinele dvs. nu este de a face somnul pe care are nevoie noaptea. Se luptă să doarmă noaptea și să dormim mai des în timpul zilei, este un simptom clasic de bătrânețe la câini, deoarece mintea lor îi face vulnerabili să se trezească din cauza zgomotului, mirosului, luminii sau anxietății.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de câine

Murdărirea în casă

Probabil că ați depus mult efort pentru a vă învăța câinele pentru a-și face afacerea în afara, dar când un câine devine în vârstă, ar putea începe din ce în ce mai mult solul din interiorul casei. Acest lucru ar putea fi datorat incontinenței sau eșecului de a vă avertiza când trebuie să meargă afară. Câinii bătrâni pot uita cu ușurință procedurile de baie sau pot fi prinse fără a fi cunoscute.

Uitare

Există și alte comportamente instruite câinele dvs. în vârstă ar putea începe să uite sau să se lupte, cum ar fi ședința, rularea, sau Fetch. Ar putea avea chiar momente în care nu par să recunoască prietenii, familia sau alte animale de companie. Învățarea trucurilor noi poate dura mai mult, dar este adesea posibilă atât de persevere și să aibă răbdare.

În legătură cu o postare: Mașini automate de preluare

Drăguț beagle situată pe covor alb la domiciliu

Câinele dvs. a devenit groaznic în anii lui seniori?

Din păcate, procesul de îmbătrânire nu este simplu. O mulțime de simptome încrucișate într-o varietate de probleme de sănătate și semne de îmbătrânire. Modificările cognitive, schimbările fizice și bolile mai grave, cum ar fi cancerul, pot apărea subghizentele similare. Nu poți să presupunem că este disfuncția cognitivă a bătrânei. Răspunsul simplu la orice preocupare serioasă este vizitarea veterinarului dvs., dar aici am compilat ceea ce vă puteți aștepta cu fiecare simptom pentru a vă ajuta să înțelegeți comportamentul de câine senior, împreună cu sfaturi utile pentru a vă ajuta atât pe dvs. cât și câinele dvs.

Mai multe vocalizări

Dacă câinele dvs. pare să vorbească mai des cu dvs., poate fi un semn de confuzie și disfuncție cognitivă, dar poate fi, de asemenea, a semn de surditate, durere, sau artrită. Dacă v-ați ocupat de orice cauze medicale, iar vocalizările continuă să fie o problemă, puteți încerca să vă antrenați cu un comportament care să le reducă. S-ar putea să luați în considerare și gulerele de control al scoarței prietenoase, care nu implică recunceri, precum și calmarea remediilor naturale sau, la sfatul medicului dvs. veterinar, droguri. Nu vă bazați pe armarea negativă, ci doar să-și mărească anxietatea.

Neliniște sau insomnie

Dacă câinele dvs. a spart modele de dormit, cauza ar putea fi anxietate, durere sau pierderea vederii și a auzului. Ele pot fi mai sensibile la zgomote în noaptea în bătrânețea lor sau ar putea pur și simplu să aibă nevoie de mai multe călătorii la toaletă. Uită-te la murdărirea în interior, în special pe paturile lor dimineața. Odată ce ați consultat un veterinar, s-ar putea să vă gândiți să luați mâncare și să beți în câteva ore înainte de culcare dacă umectarea patului continuă să fie o problemă. De asemenea, puteți încerca să jucați cu ei mai viguros în serile să le obosiți înainte de culcare. Pentru un câine vechi anxios care suferă de anxietate de separare, Puteți să-i lăsați să doarmă în camera dvs. sau în pat pentru a le menține liniștiți prin noapte.

Mergând la baie în casă

Înălțări în interior este rar doar un semn de neascultare, astfel încât să evitați să o pedepsiți așa cum ar putea provoca anxietate. Dar, din păcate, nu este întotdeauna pur și simplu un semn al disfuncției cognitive. La cel mai rău lucru, ar putea fi un semn de probleme serioase de organe sau chiar tumori. Un veterinar poate exclude aceste cauze mai îngrijorătoare, atunci puteți lucra la reconversia câinelui pentru a merge la baie afară. Câinii mai în vârstă au nevoie de obicei mai multe pauze de baie, pot avea mai puțin control asupra intestinilor lor și pot scădea mobilitatea, deci luați în considerare modificarea programului de toaletă pentru a se potrivi mai bine nevoilor lor.

Husky câine ședinței pe frunziș în parcul de toamnă

Coborârea

Creșterea fricii este un alt efect secundar comun care poate afecta câinii vechi. În mare parte, acesta este un semn de anxietate și disfuncție cognitivă. Vă puteți ajuta câinele dvs. păstrând mediul lor calm și consecvent. De exemplu, evitați să mutați ceva în casa dvs., să jucați muzică de fundal calmant pentru a masca zgomote bruște și încercați să discutați cu ei să-i mângâie. De asemenea, puteți lucra cu un comportament și încercați terapii de feromoni.

Distructivitate

Anxietatea poate provoca, de asemenea, distructivitatea, dar neprovocată agresiune Poate fi un simptom al problemelor de auz sau de vedere. Câinele dvs. vă poate distruge mobilierul sau chiar atacă oamenii. Când aceste probleme devin prea multe pentru a face față, ar trebui să căutați ajutor de la un profesionist. Formarea este posibilă, dar poate fi un proces mai lung și mai dificil. Puteți lucra cu un behaviorist pentru a face față problemei și apoi trebuie să lucrați pentru a reduce declanșatoarele la agresiunea lor. De exemplu, dacă auzul lor merge, puteți încerca să zâmbiți și să vorbiți în jurul casei, astfel încât ei știu mereu unde vă aflați și nu vă șocați când faceți un zgomot brusc. În mod similar, puteți face față distructivității, cum ar fi mestecarea, suge, lins, săpare și zgâriere, de către câine și redirecționarea lor la chewables.

Obsesiv Comportament

Dacă câinele dvs. începe să devină atașat la repetare și ritual, dar comportamentul lor nu are o funcție sau un scop, este probabil să încerce să se liniștească datorită disfuncției cognitive și anxietății. Deoarece există unele cauze medicale, poate doriți să consultați un veterinar. Cu toate acestea, dacă cauza este cognitivă, ar trebui să luați în considerare modul în care vă puteți mângâia câinele. Încercați să petreceți timpul cu ei, păstrând mediul lor stabil și priviți în tratamente de feromoni sau droguri.

Jale

La fel ca oamenii, cu atât devine un animal de companie mai în vârstă, cu atât este mai probabil ca ei să experimenteze pierderea. Dacă pierd un coleg de joc, ar putea suferi de la scăderea apetitului, a scăzut activitatea, neliniștea, anxietatea, tulburările de somn, depresia și pot părea să-și caute prietenul dispărut. Dacă este cazul, puteți încerca să vă acordați mai multă atenție animalului. Jucați cu ei, petreceți mai mult timp acasă, și poate chiar să ia în considerare obținerea unui alt animal nou pentru a fi un coleg de joacă pentru câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum comportamentul câinelui dvs. Se poate schimba cu vârsta