De ce câinii au cozile?

Din punct de vedere științific, câinii au evoluat cozile, astfel încât au avut o modalitate de a bate lucrurile de pe mesele de cafea - lipsit de mâini potrivite, într-adevăr nu aveau altă modalitate de a face acest lucru!

Am copil, am copil. Funcția de compensare a tabelului a coada unui câine este un avantaj de margine; Motivele reale câinii au cozi se referă la istoria și capacitatea lor evolutivă de a comunica. Ne vom deplasa în această problemă și vom explora lumea cozilor de câine de mai jos, deci continuați să citiți.

Cozi în regnul animal: de ce sunt acolo?

Marea majoritate a vertebratelor au cozile. Oamenii sunt oarecum unici prin faptul că nu avem cozi ca adulți. De fapt, avem cozi în primele etape ale dezvoltării noastre; Dar, de obicei, le absoarbă înainte de a fi născuți (ocazional bebelușii se nasc cu cozi de vestigial foarte mici).

Mai multe primate, de asemenea, lipsesc cozile, la fel ca majoritatea (dar nu tot) broaște. Dar doar despre orice alt vertebrat nu gătește o coadă de o formă sau altul. Ele pot fi scurte sau lungi, prehensile sau floppy, blană sau goală; unii chiar au Foarte neobișnuit cozi, Adaptat în scopuri specifice.

Animalele își folosesc cozile pentru o mare varietate de scopuri. Unii le folosesc pentru echilibru, în timp ce alții ca o formă de apărare. Încă alții folosesc cozile lor de a comunica cu alte animale sau să se propulseze prin apă sau peste pământ.

Canidele - familia care include câini, lupi, coioți, vulpi și alte animale asemănătoare câinelui - folosesc în primul rând cozile lor de a comunica cu alții în specia lor (și oamenii, în cazul câinilor).

cozile de câine

Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere natura socială a majorității candidate, dar câinii își folosesc, de asemenea, cozile pentru a-și menține echilibrul în timp ce rulează și ca niște rudă atunci când înotați.

Deci, când vă vedeți câinele, răsuciți sau ridicați coada, acordați atenție: încearcă să vă spună ceva!

Dezvoltarea diversității: varietatea găsită într-un câine în urmă

Ca și vaci, capre și alte animale domestice, câinii au fost onorați de zeci de mii de ani de artificial, Decat natural, selecţie. Dacă veți ierta antropomorfismul: Selecția naturală are loc atunci când Mama Nature decide care locuiesc, rasă și mor, în timp ce selecția artificială apare atunci când oamenii fac aceste decizii.

Deoarece oamenii au avut obiective foarte diferite decât natura mamă, cozile (și multe alte trăsături) de câini au început să se schimbe. Așa cum au fost create diferite rase, cozile lor au început să reflecte cerințele locurilor de muncă pe care rasele individuale trebuiau să le îndeplinească. În consecinţă, Câinii moderni prezintă o diversitate remarcabilă printre cozile lor și variază în funcție de lungime, formă, blană și modul în care este purtat.

Cozile de bicite și de ogar, de exemplu, sunt lungi, conică puternic și adesea curl sub corpurile câinilor când sunt relaxate. Pugs, Basenjis și câțiva alții, prin contrast, au cozi care în mod natural se încurcă peste spatele lor. Unele rase au cozile care chiar au coada flamboyant, în timp ce altele sunt în mare măsură lipsită de păr.

De ce câinii au cozile
scuturați că Kibble Maker!

Persoanele cu privire la unele rase sunt ocazional născute cu cozile naturale în mod natural. Acest lucru se întâmplă din cauza mutațiilor genetice naturale. Una dintre cele mai răspândite mutații - Mutația C189G - cauzează în mod natural cozi în cel puțin 17 rase diferite, inclusiv păstori australieni și Pembroke Welsh Corgis.

Care este câinele dvs. încercând să spună cu coada lor?

Câinii își țin cozile în mod diferit în funcție de starea lor de spirit, ceea ce comunică starea lor emoțională a altor câini și oameni.

Unele dintre cele mai frecvente stări emoționale de la câini cu cozile lor sunt detaliate mai jos. Ințelege asta câinii nu își folosesc cozile într-un vid; le folosesc împreună cu ochii, urechile lor, gurași posturile de a comunica mesaje către alții.

  • Fericire - Câinii fericiți, în general, își coboară coada înainte și înapoi, în timp ce o țineau în aer. Ei își pot deschide gura, ridicându-și urechile și se angajează în arcuri de joc pentru a comunica în continuare starea lor veselă.
  • Frică - câinii nervoși sau înfricoșați își țin în general cozile în jos, dar există grade diferite de frică, iar acestea sunt afișate prin coadă. Câinii puțin nervoși își țin cozile în jos, dar pot să-i pună ușor vârful, dar câinii care sunt foarte înspăimântați nu prezintă niciun fel de răsturnare și, de obicei, își pun coada sub corpul lor.
  • Entuziasm - cozile de câine excitate apar adesea ca cozile fericite de câine; Există o mulțime de suprapunere între cele două emoții. Cu toate acestea, câinii excitați sunt mai puțin probabil să-și deschidă gura sau să se angajeze în arcuri de joc, deoarece acestea au tendința de a rămâne blocate în ceea ce este aceasta are atenția lor.
  • Dominanță - câinii care încearcă să-și expună dominația față de un alt câine încearcă să-și țină coada cât mai mare posibil. În mod normal, se înclină puțin în timp ce fac acest lucru, și țineți urechile direct în sus.
  • Depunerea - Câinii complet supuși se rostogolesc adesea pe spatele lor, arătând subbeluri vulnerabile câinelui sau persoanei dominante. Aceasta este încercarea câinelui de a pleda pentru mila. Când se angajează în astfel de afișări, mulți câini își pun coada între picioarele lor pentru a-și acoperi parțial organele genitale.

Semne subtile: alte lucruri de căutat

Este destul de ușor să interpretați mesajul larg pe care câinele dvs. încearcă să-și transmită coada, dar există o serie de câini de variații subtile afișează că, dacă este analizat corect, poate contribui la furnizarea detaliilor suplimentare la mesajul lor mesajul lor.

De ce câinii au cozile

Luați în considerare următoarele subtilități alături de postura și mișcarea coada:

Înălțime - în general, înălțimea coastei se referă la gradul de entuziasm sau timiditate. De exemplu, un câine care este încrezător și sigur, își va ține în general coada în spate, în timp ce un câine nervos va ține în general coada inferioară.

Viteza - câinii care sunt încântați să-și închidă cozile mai repede decât cei care nu sunt. Acest lucru este ușor de văzut cu propriul dvs. câine: Când pregătiți cina, coada îi va fi probabil la o viteză moderată; Cu toate acestea, când vă întoarceți acasă de la serviciu sau luați-o pe lesa de la masă, coada îi va zbura înapoi și repede, ca răspuns la entuziasmul său.

Rigiditatea - Câinii tind să prezinte mai multă flexibilitate și mai puțină rigiditate, cu atât mai încrezători se simt mai încrezători. Un câine al cărui corp rămâne tensionat și coada complet dreaptă se simte rar confortabil. Pe partea flip, câinii bine fericiți și confortabili își închid adesea coada de-a lungul întregii lungimi. Uneori, coborârea chiar cuprinde porțiunea din spate a corpului lor (fenomenul "wiggle-butt").

Limba din stânga și dreapta

În timp ce coada de vânt a câinelui poate arăta ca o mizerie haotică de mișcare, există de fapt un pic de metodă interconectat cu nebunia.

Cu câțiva ani în urmă, oamenii de știință cu Universitatea din Trento din Italia au început Căutați modele În modurile în care câinii au coborât cozile. Și credeți sau nu, au găsit un model destul de interesant, ascuns în mijlocul zgomotului.

Se pare că Câinii tind să-și închidă cozile la dreapta când se simt pozitive și relaxate, in timp ce Câinii tind să-și valorizeze cozile la stânga când sunt nervoase sau anxioase. Ceea ce este și mai interesant este asta Câinii recunosc aceste diferențe la alți câini.

Acest lucru nu trebuie să sugereze că câinii își închid conștient cozile în ambele direcții pentru a-și comunica intenționat starea de spirit. În schimb, este probabil un artefact al creierului lor cu două fețe. La fel ca oamenii, câinii procesează diferite tipuri de informații în jumătăți diferite ale creierului lor.

Când sunt nervoși, partea dreaptă a creierului lor este foarte activă; Când se relaxează, partea stângă a creierului este mai activă. Și, ca o mulțime de alte funcții corporale, aceste tendințe se manifestă adesea în jumătatea opusă a corpului. Ceea ce înseamnă că atunci când partea dreaptă a creierului este activă, ea provoacă coada lor să se deplaseze spre stânga și invers.

***

Coada câinelui dvs. oferă o fereastră minunată în lumea sa interioară, deci asigurați-vă că ați observat coada în timp ce petreceți timp împreună. Cu practică, veți putea să vă citiți câinele ca un campion și mai bine să aveți nevoie de nevoile sale.

Spuneți-ne cum interpretați coada câinelui tău în comentariile de mai jos!

De asemenea, înainte de a se conecta, am vrut să menționăm că câinii rănesc ocazional cozile lor. Leziunile din coadă sunt ocazional grave și pot provoca o scădere semnificativă a calității vieții câinelui dvs. Deci, asigurați-vă că ne-ați verificat Articol despre cozile rănite și sparte așa că știi ce să ai grijă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii au cozile?