Akbash: profil de rasa de caine

Câinele Akbash în picioare într-un câmp

Akbash, o rasă nativă din Turcia, este o rasă mai mare care a fost inițial crescută pentru a garda animalele. În timp ce acest lucru le poate face independenți, îi face, de asemenea, să fie eficienți de urmărire. Loialitatea și sentimentul lor de tutelă le face, de asemenea, o alegere pentru unele grupuri care se antrenează câini de serviciu pentru persoanele cu handicap.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Guardian Dog (UKC)
Înălţime:
27 - 33 "(bărbați) - 27 - 31" (Femei)
Greutate:
90-140 lbs (bărbați) - 80 - 120 lbs (femele)
Palton:
Dublu acoperit, fie scurt, fie lungime medie
Culoarea stratului:
Alb - pot avea biscuiți sau colorați gri în jurul urechilor
Speranța de viață:
10 - 11 ani

Caracteristicile Akbash
Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiScăzut
JucăușăMediu
Nivel de energieScăzut
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Akbash

Akbash este o rasă veche de câine, mai întâi datând din 750 î.Hr. la 300 î.Hr. Este o astfel de rasă veche pe care istoricii cred că a ajutat-o ​​în formarea de mastifici, precum și în privința împrejurimilor. A fost dezvoltată în zonă acum cunoscută sub numele de Turcia modernă. Pe măsură ce locuitorii străvechi ai acestui pământ au început să domnească animalele, au început și să crească câini pentru a-și păstra animalele de la prădători locali, cum ar fi lupi. Akbash este cel mai mare dintre câinii gardieni turci, un grup care include și păstorul anatolian și Kangalul. Unii păstori anatolieni se pot aseamănă fie cu Akbash, fie Kangal, iar acest lucru a dus la o controversă care înconjoară dacă Akbash și Kangal au fost crescuți pentru a crea păstorul anatolian. Când cele trei rase sunt aliniate, Akbash va fi ușor de recunoscut din cauza cât mai mare este.

Akbash a fost introdus pentru prima dată în Statele Unite în anii 1970. În 1998 a fost recunoscut de către Kennel Club (UKC) și clasificate în grupul de câini Guardian. În timp ce nu este încă recunoscut de către American Kennel Club (AKC), Proprietarii îi pot arăta în continuare câinilor lor American Rare Association (Abra) spectacole și International Toate Asociația Caninei (IABCA) spectacole.

Akbash Care

Din moment ce Akbash a fost inițial creat să fie un câine gardian și nu un câine de vânătoare, nu au cerințe extreme de exercițiu. Acești câini nu au fost crescuți la oi de cireadă, ci mai degrabă să-i supravegheze pe un deal. Cerințele lor scăzute de energie le pot face să fie predispuse la creșterea în greutate, totuși, astfel încât să vă luați Akbash pentru o plimbare de 30-60 de minute cel puțin o dată pe zi este încă justificată. Cerințele lor scăzute de energie le pot face, de asemenea, mai puțin înclinate să joace fără sfârșit cu copiii energetici.

Akbash a fost crescută să aibă un strat dublu pentru a le izola împotriva elementelor în timp ce ei au urmărit efectivele lor. Chiar dacă Akbash are un strat mai scurt, se recomandă periajul cel puțin o dată la două ori pe săptămână. Periajul va ajuta la scoaterea murdăriei și resturilor, precum și blana liberă în subsolul lor. Așteaptă ca unele vărsare de la Akbash, mai ales în lunile mai calde când își suflă haina de iarnă. Creșterea frecvenței de periere în timpul lunilor grele vă poate ajuta să vă păstrați cât mai liber posibil. Akbash dvs. poate avea nevoie, de asemenea, că urechile lor sunt curățate atât de des pentru a preveni orice infecții ale urechii. Păstrați unghiile Akbash tăiate scurte pentru a le împiedica să înfrunte sau să se rupă pe ceva.

Akbash este cunoscut ca fiind o rasă inteligentă. Ei pot ridica destul de ușor sarcini noi. Ei sunt, de asemenea, cunoscuți că sunt independenți, totuși, uneori le poate face încăpățânați cu antrenamentul lor. Din moment ce Akbash a fost inițial crescut pentru a fi un câine gardian, ei pot fi suspicioși de oameni noi și pot avea un instinct puternic de a proteja. Alarma de lătrat la oameni ciudați (și animale de companie) poate fi comună printre această rasă. Cu o pregătire și socializare adecvată, însă, Akbash dvs. poate acționa în mod corespunzător în jurul oaspeților casei. Inteligența lor și sentimentul de tutelă le face candidați buni pentru formarea câinilor de serviciu și unele grupuri enumeră Akbash ca rasă preferată pentru câinii de serviciu instruiți.

Probleme comune de sănătate

Deși o rasă relativ sănătoasă, există unele boli și preocupări medicale care pot fi mai frecvente într-un akbash. Unele dintre acestea pot fi aparent benigne, în timp ce altele pot fi amenințătoare.

  • Displazie de șold: O boală degenerativă a îmbinării șoldului câinelui, în care soclul de șold al câinelui este malformat. Acest lucru poate duce la durere și artrită.
  • Hipotiroidismul: O boală endocrină în care glanda tiroidă a câinelui se oprește să facă suficiente niveluri de hormon tiroidian. Deși nu este vindecător, ca la oameni, simptomele hipotiroidismului pot fi gestionate de medicamente zilnice sau de două ori pe zi.
  • Cardiomiopatie dilatată (DCM): Aceasta este o boală asociată cu inima. Crescători de reputație își va verifica câinii pentru această boală și nu va rasa câinii care o au.
  • Dilatarea gastrică Volvulus (GDV / BLOAT): Aceasta este o problemă medicală emergentă în care stomacul se umple cu alimente sau aer și apoi se rotește pe sine, tăind circulația atât la ea, cât și la alte organe abdominale vitale. GDV este amenințarea vieții și necesită o atenție veterinară imediată. Pentru a preveni apariția unui GDV, unii veterinari vor "împiedica" stomacul câinilor de sex feminin care au o predispusă la GDV în timpul chirurgiei spionilor.

Dieta și nutriția

Puppiesele Akbash ar trebui să fie hrănite cu un aliment special formulat pentru puii mari de rasă. Acest lucru va ajuta oasele lor lungi să crească și să se dezvolte la o rată adecvată și să ajute la prevenirea unei condiții cunoscute sub numele de panosteoită sau "dureri în creștere". Ca adulți, un Akbash se va face bine pe majoritatea mărcilor de calitate comercială mâncare pentru câini. Datorită cerințelor lor scăzute de energie, acestea pot avea nevoie de mai puține alimente într-o zi decât ați putea gândi inițial. Lipind la un program regulat de hrănire, în cazul în care mesele sunt date la anumite momente ale zilei și alimentele nu sunt lăsate pentru cainele dvs. să mănânce din propria voință liberă și, de asemenea, limitarea numărului de tratamente într-o zi poate ajuta la păstrarea în plus kilograme de pe Akbash. Dacă observați că câinele dvs. este încă câștigând greutatea, Discutați despre rutina dvs. de hrănire cu veterinarul dvs. Acestea vă pot oferi recomandări pentru tipurile de alimente să se hrănească, cât de mult să se hrănească, precum și sfaturi pentru a ajuta Akbash să piardă greutatea suplimentară.

PROS

  • Inteligent
  • Loial
  • Independent

Contra

  • Un câine mai mare, uneori zgomotos, care nu poate fi potrivit pentru o casă urbană sau un apartament
  • Poate fi o crăpătură grea, care necesită periaj frecvente
  • Poate fi precaut de noi oameni, animale de companie și situații

În cazul în care să adopți cumpăra un akbash

Această rasă, deși recunoscută de UKC, este încă o rasă relativ rară. Există, totuși, grupuri, care vă pot ajuta să localizați un crescător de reputație. Asociația Akbash Dog al americanilor și Akbash câini International sunt ambele organizații care vă pot ajuta să găsiți un crescător în apropierea dvs. Dacă doriți să salvați un Akbash, există și Rețeaua de salvare a câinilor Akbash care vă poate ajuta să găsiți grupuri locale de salvare. De asemenea, puteți verifica cu medicul veterinar pentru crescătorii locali sau grupurile de salvare și verificați și adăposturile locale ale animalelor.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a adăuga un Akbash familiei dvs., cercetați bine pentru a vedea dacă cineva va fi potrivit potrivit pentru casa dvs. Dacă sunteți interesat de rase similare, consultați următoarele pentru a compara profesioniștii și Contra.

Sunt atât de multe diferite rase de câine acolo. Poate părea covârșitoare de a alege dreptul, dar cu o mică cercetare pe care o puteți determina care este cea mai potrivită pentru familia ta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Akbash: profil de rasa de caine