Kuvasz dog (kuv): profil de rasa de caine

Kuvasz Dog Profil

Luvaszul loial, luminos, protector și chiar temperat (pronunțat koo-vasz) este o rasă mare provenită din Ungaria, dar cu o linie antică. Folosit în mod tradițional ca câine de gardă în jurul animalelor, ei sunt acum mai populari ca un tovarăș loial.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 28 până la 30 de centimetri (bărbați) - 26-28 inci (femele)

Greutate: 100 la 115 kilograme (bărbați) - 70 până la 90 de lire sterline (femele)

Palton: Strat dublu gros, de obicei, mediu în lungime, variază de la drept la ondulat

Culoarea stratului: Strat alb fără marcaje

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile câinelui Kuvasz

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Mediu
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Mediu
Nivel de energie Mediu
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria câinelui Kuvasz

Kuvasz este privită ca o rasă veche și se crede că patrimoniul lor original ar putea să se întoarcă în Tibet și Turcia. Ei ar fi putut fi introduși mai întâi de triburile Magyar care au venit în Ungaria cu o mie de ani în urmă.

Linia lor mai recentă poate fi urmărită înapoi la Evul Mediu din Ungaria. Acești câini de protecție tare, curajoși și feroce au făcut o veghe excelentă pentru animalele de animale. Ei sunt răbdători și calme și ar fi, de asemenea, capabili să ia orice lupi ascunși sau alte prădători mari.

În anii 1400, Kuvs a devenit câinele preferat al regelui Ungariei, Matthias Corvinus. El le-a folosit pentru vânătoare și ca câini de pază și se spune că el a avut încredere în câinii lui peste gardienii lui și a avut un pachet care chiar dormea ​​în paturile lui.

Această aprobare regală a însemnat că rasa a devenit foarte apreciată de nobili și popularitatea lor a continuat să crească. Vlad Dracula, nobilul că legendele vampirilor se bazează, a fost chiar talentat cu un Kuvasz de către rege.

Al doilea război mondial a dus la rasa aproape complet de moarte ca rezultat al neglijării, abandonului, foamei și alții au fost chiar uciși încercând să-și protejeze familiile. Au fost mai puțin de 30 de înregistrați Kuvasz lăsat până la sfârșitul războiului. Entuziaștii de rasă din Ungaria au fost responsabili pentru a ajuta Salvarea Kuvasz de la dispariție, iar rasa este, până în prezent, foarte populară în Ungaria.

În timp ce acestea nu sunt la fel de populare în alte țări, ei au o entuziastă. Ei au fost introduși pentru prima dată în Statele Unite în anii 1930, dar nu au primit o recunoaștere oficială de către AKC până în 1993.

Kuvasz Care

În timp ce este cunoscut pentru a fi iubitor și loial cu familiile lor, această rasă nu este privită ca o alegere bună pentru proprietarul câinelui novice.

Dimensiunea, puterea și instinctul lor de păzire înseamnă că au nevoie de îndrumare încrezătoare pentru a se asigura că instinctele lor de protecție nu provoacă probleme.

Ei tind să se dedice în mod neîncetat familiei lor și sunt adesea foarte răbdători și blând cu copiii familiei. Desigur, ar trebui Învățați copiii să respecte câinii în gospodăria lor. De asemenea, este important să înțelegeți Limbajul corpului câinelui astfel încât să puteți recunoaște orice semne ale acestora să se simtă inconfortabil. Ele pot fi, de asemenea, mai potrivite pentru o casă cu copii mai mari. Young, Exuberant Kuvs poate fi prea mult pentru copiii mai mici.

În timp ce afectuos și iubitor cu propria lor familie, ele pot fi departe și uneori chiar suspecte de străini. Dacă consideră că familia lor este amenințată, instinctele lor de protecție pot lovi cu piciorul. Deși acest lucru înseamnă că pot face câini de protecție excelentă, înseamnă, de asemenea, că pot amenința spre vizitatorii de oaspeți.

Ar trebui să vă asigurați că puiul Kuvasz au fost în mod corespunzător socializat De la o varsta tanara. De asemenea, ar trebui să se prevadă formarea continuă preveni tendințele lor de protecție de la preluare.

KUV-urile, cu spiritele lor curajoase, pot fi, de asemenea, mai degrabă independente. Acest lucru, combinat cu inteligența lor și uneori defenor sensibil, înseamnă că au nevoie de cineva dispus să fie răbdători și dedicată formării lor. Ei răspund bine la forță Metode de armare pozitive.

Această rasă mare va avea nevoie de un mediu de origine care le oferă suficient spațiu și un exercițiu zilnic pentru a le împiedica să devină plictisit sau necorespunzător. Ele nu sunt cele mai mari rase de energie, dar au nevoie încă de plimbări zilnice decente. Acestea nu vor fi cele mai potrivite pentru apartamentul de viață.

Haina Kuvasz nu are nevoie de multă întreținere în departamentul de îngrijire, dar ei au vărsat foarte mult, în special în sezonul lor bi-anual. Investind într-un instrument bun de descărcare, ca a Furminator, și oferindu-le o perie bună de câteva ori pe săptămână va ajuta la minimizarea cantității de aspirare pe care va trebui să o faceți.

Probleme comune de sănătate

În timp ce Kuvasz este considerat o rasă sănătoasă, există mai multe condiții de sănătate moștenite pe care le pot fi predispuse la faptul că merită să fiți conștienți de. Bunei crescători vor fi ecranului de sănătate pentru toate cele trei condiții în părinții potențiali.

Displazie de șold este o tulburare comună de canină și este mai răspândită în câinii de rasă mare. Se referă la dezvoltarea anormală a unuia sau a ambelor îmbinări de șold. Poate fi o condiție dureroasă și degenerativă care, în cazuri severe, poate necesita o intervenție chirurgicală. Asigurați-vă că vă furnizați dieta potrivită și cantitatea de exercițiu pentru cățeluși este, de asemenea, importantă pentru a minimiza șansele de probleme care apar într-o etapă anterioară.

Atrofia retină progresivă (PRA) este o condiție degenerativă care are ca rezultat eventuala orbire.

Boala tiroidiană: Kuvasz sunt susceptibile la o formă de hipotiroidism numit tiroidită autoimună. Deseori se dezvoltă în vârstă mijlocie și câinii pot avea probleme cu menținerea unei greutăți sănătoase. Ele pot suferi, de asemenea, de probleme de piele și de căderea părului, printre o varietate de alte simptome. Dacă este diagnosticat cu succes, prognosticul este de obicei bun, cu medicamente adecvate pentru a ajuta la gestionarea condiției.

Dieta și nutriția

La fel ca fiecare câine, este important să vă hrăniți Kuvasz o dietă bine echilibrată, de înaltă calitate.

Câinii mari de rasă cu piept adânci pot fi mai predispuși la dezvoltarea torsiunii gastrice (cunoscută și ca Blotat). Aceasta poate fi o problemă foarte dureroasă și amenințătoare de viață. Încă nu înțelege pe deplin ce cauzează umflarea. Se recomandă totuși că hrănirea meselor mici mai frecvent prin această zi poate contribui la reducerea șanselor acestui eveniment.

Câinii mari de rasă sunt, de asemenea, mai predispuși la problemele comune și scheletice. O face și mai importantă pentru a vă asigura că acestea rămân la o greutate sănătoasă și nu sunt depășite.

Cele mai bune 19 nume pentru câini și cățeluși mari
PROS
  • Neîncetat loial și inteligent

  • Bine cu copiii

  • Nobil și frumos să se uite la

Contra
  • Independent și poate fi înlăturat cu străinii

  • Predispus la supratensiune

  • Nu cel mai bun câine pentru proprietarii novici

Unde să adoptați sau să cumpărați un kuvasz

Ca și în cazul oricărei rase, trebuie Căutați un crescător de reputație. Ar trebui să fiți întotdeauna în stare să vedeți puii într-un mediu de acasă cu mama lor. Ei nu ar trebui să fie eliberați în noua lor casă până când nu au cel puțin opt săptămâni și ar fi trebuit să aibă și o verificare veterinică.

Un loc bun pentru a începe cercetarea dvs. ar fi prin Clubul Kuvasz din America.

Nu uitați să luați în considerare adopția. Veți oferi o casă la un câine în nevoie și poate fi o experiență extrem de plină de satisfacții. Raritatea Kuvasz poate însemna că sunteți puțin probabil să găsiți unul la salvarea locală, dar ați putea căuta mai departe pe folosirea Petfinder.COM.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți atrași de Kuvasz, dar ați dori, de asemenea, să luați în considerare alte rase similare, puteți privi și:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Kuvasz dog (kuv): profil de rasa de caine