10 Rase populare de câine de păsare a animalelor

Cresterea cresterii tutorelui au fost folosite in intreaga lume pentru a proteja animalele vulnerabile la pradatori. Ei fac acest lucru, marcând mai întâi pe teritoriul lor pentru a menține coioții și a lupta departe. Și dacă asta nu funcționează, câinele va lămur să-l sperie pe prădători să vină prea aproape. Dacă acele tactici nu funcționează, câinele se va confrunta cu prădătorul și se sperie fizic.

Câinii tutorelui păzitor nu sunt doar mari și curajoși; Ele împărtășesc, de asemenea, următoarele caracteristici:

  • Sunt confortabili care trăiesc în afara dacă condițiile meteorologice nu sunt prea calde sau reci
  • Formează legături puternice cu efectivele de animale ca un catelus
  • Sunt pașnice, dacă nu sunt provocate de prădători
  • Dragostea de lucru și sunt mai fericiți când au un loc de muncă de făcut
  • Au simțuri interesante care le permit să audă, miros și să vadă prădătorii de la distanță
  • Poate avea straturi pufoase fie pentru a le menține calde în aer liber, fie pentru a se amesteca cu efectivele de animale

Există multe rase de animale diferite folosite în întreaga lume. Cele 10 listate aici sunt unele dintre cele mai populare.

Mastiff spaniol de oi

1. Mastiful spaniol

Mastifii spanioli sunt câini masivi care pot cântări până la 200 de lire sterline. Haina lor este foarte groasă pentru a le proteja de elemente și variază în culori. În ciuda dimensiunilor lor intimidante, sunt cunoscute pentru natura lor și inteligența lor. Ei au un fel, dar serios, aproape trist, cu urechi floppy și jowls lungi. Această față de genul asta nu le face mai puțin înfricoșătoare atunci când se uită însă pradă.

Originile mansardei spaniole datează de secole, dar au fost folosite mai proeminent începând cu 10a când ar păzi oile și vor proteja păstorii. Hainele lor groase le-au ajutat să le protejeze de vremea din munții Spaniei, pe măsură ce lucrau. Ei au o coajă mică, adâncă pentru a-și avertiza proprietarii la prădători în timp ce îi sperie și ei.

Datorită dimensiunii lor, au nevoie timpurie Instruirea cu ascultare. Fără ea, ei ar putea răni cu ușurință un copil mic sau un alt animal doar jucând în jur.

Păstorul anatolian care urmărește oile

2. Shepherd anatolian

Păstorul anatolian este o rasă de câine foarte impresionantă, provenită din Turcia. De fapt, poporul turc ia apreciat atât de mult încât le-au păstrat secret cât mai mult posibil. Nu a fost până în anii 1970 că câinii au devenit mai întâi populari în America. Care sa datorat actului de specii pe cale de dispariție din 1973, când au început să fie folosite pentru a proteja animalele pe cale de dispariție. De fapt, ei sunt chiar folosiți pentru a proteja turmele de capre și oi de la ghepardii din Namibia.

Un păstor de bărbat anatolian poate ajunge până la 150 de lire sterline. Aspectul lor este intimidant în natură, cu o haină dublă densă, umeri musculoși, un cap larg și o coadă lungă care se îndoaie peste spate atunci când sunt încântați. Ele arata un pic ca un foarte muscular, galben Labrador Retriever. Când câinele se mișcă, se pare, în mod natural, urmărind un prădător, care este o caracteristică importantă într-o rasă de animale.

Păstorul anatolian este uneori confuz pentru rasa de câine din Kangal. Deși sunt similare, mulți crescători consideră că sunt rase separate.

Mastiff Pirinean lângă cal

3. Mastiful Pyrenean

Mastifii pirenei sunt giganți uriași, blânzi, cu familiile lor, dar intimidante pentru orice pradă care ar putea încerca să omoare animalele. Dacă ar fi mai puțin de 240 de kilograme, un bărbat poate ajunge, s-ar putea să nu fie ca intimidant, totuși. Ei au un divertisment de pradă mai mici decât alte rase de tutore de animale și nu coacă prea mult. Ei sunt, de asemenea, foarte blând cu alți câini și copii.

Mastiffs-ul pirenean sunt la fel de dependenți de alte rase de gardian de animale, excelează la stimularea deciziilor umane fără intervenția umană. În aparență, au tendința de a avea o haină albă, groasă, shaggy care poate fi văzută cu culori negre sau alte culori. Botul lor este scurt, în comparație cu dimensiunea lor mare a corpului. Expresia lor este gravă și au patch-uri întunecate peste fiecare ochi, făcând să pară că poartă o mască.

Mari pigenei cu oi

4. Mari Pyrenees

Marele pirineii sunt mai mici decât mastifful pirenean, dar grindină de la aceeași zonă de munte între Franța și Spania, unde erau folosite pentru a proteja animalele pe vârfurile de zăpadă. Marele pirinei tind să cântărească o medie de 100 de kilograme. Ei au un strat alb, pufos care îi ajută să se amestece cu zăpada.

În absența prădătorilor, Pirineii Mare fac animale calme, blânde pentru familii și sunt Mare cu copii. Dar când se confruntă cu o amenințare predatorială, au o mare agilitate care îi ajută să izvoiească în acțiune și să se miște cu mare viteză și har să-l sperie.

komondor stând pe iarbă

5. Komondor

Komondorii sunt inconfundabili în aparență datorită părului alb lung, cu fir. Având în vedere din Ungaria prin Tibet, se pare că au drepte lungi, albe. Acești câini sunt atât de înspăimântați încât este surprinzător cum pot vedea chiar prin cordoane. Un komondor masculin are o medie de aproximativ 110 kilograme, mai mult sau mai puțin.

Komondorii sunt extrem de independenți și protejați, ceea ce le poate face dificil de antrenat. Dar protejarea animalelor vine ușor pentru ei datorită naturii lor. Totuși, un proprietar experimentat este cel mai bun pentru acești câini puternici. Ei au nevoie de instruire de la o vârstă fragedă, astfel încât ei să învețe că proprietarul este șeful.

câinele akbash lătrat la intruși

6. Akbash

Akbash este un alt câine care arată similar cu un retriever labrador mare, galben. Cu toate acestea, Akbash este fluffiat și alb, care îi ajută să se amestece cu oile pe care le-au fost cunoscute pentru a proteja. Botul este larg în partea superioară a capului și apoi se îngustează până la un punct în timp ce ajunge la gură.

Akbashul salută din Turcia, iar numele provine din cuvântul "Akbas", care se traduce la "capul alb."Greutatea lor variază, dar un bărbat poate avea o medie de 120 de lire sterline.

Akbashes sunt câini de familie loiali și afectuați și nu sunt foarte agresivi. Totuși, ei vor lătra la apropierea de străini și să alerteze proprietarii de animale la orice prădători.

Mastiful tibetan stând în zăpadă

7. Mastiful tibetan

Mastifii tibetan grindină din numele lor de Tibet, unde au fost inițial obișnuiți să pună la nivelul animalelor. În ceea ce privește dimensiunea, gama variază semnificativ. O femeie poate cântări 70 de kilograme, în timp ce un bărbat poate cântări până la 160 de lire sterline. Hainele lor pufoase le fac să pară chiar mai mari. Deși sunt câini musculari, mari, sunt destul de agili și pot satisface o amenințare percepută cu viteză și grație.

Ca animale de companie, sunt câini moale care sunt blânzi cu copii. Dar sunt teritoriale în jurul străinilor, făcându-i mari gardieni. Ei pot fi distructiv atunci când este plictisit, cu o tendință de a mesteca lemnul cu fălcile lor puternice.

Poloneză Tatra Sheepdog vizionând oile

8. Poloneză Tatra Sheepdog

Poloneza Tatra Sheepdogs sunt un alt tip de tutore albă albă pufos folosit pentru a proteja oile, în special în munții Tatra din Polonia. Ei cu aproximativ 115 de lire sterline mai mult sau mai puțin și au o față dulce cu ochi de alertă.

Tatra sunt foarte independenți, făcându-i oarecum greu de antrenat. Dar pregătirea este făcută mai ușoară cu socializarea timpurie. Ele pot fi foarte blânde cu copiii.

Maremma Păzduind oile

9. Maremma Sheepdog

Sheepgogul Maremma este indigen în Italia, unde se numește uneori Maremmano-abruzzese. Sunt mai mici decât majoritatea păzitorii de animale în greutate, în medie de 90 de kilograme, dar au picioare lungi și pot ajunge până la o medie de 28 de centimetri la umăr. Haina lor este albă și groasă, ajutându-i să se amestece cu oile pe care le obișnuiesc să le protejeze.

Această rasă iubește să arate afecțiunea, înclinându-se împotriva oamenilor și sunt minunate cu copiii. Spre deosebire de unii tutore de animale care sunt cel mai potrivite pentru animalele mai mari, Maremma Sheepdog nu are nici o problemă cu animalele mai mici, cum ar fi rațele și găinile.

KARAKACHAN Mergând pe drumul

10. Karakachan

Karakachanul este numit după Karakachans, care au fost ciobanești greci nomadi. Sunt populare în Bulgaria și în regiunile învecinate și sunt cunoscute și sub numele de Sheepdogs bulgari. Sunt cunoscuți că au simțuri foarte acute. De asemenea, sunt, de asemenea, gardieni de alertă care tind să formeze legături puternice cu animalele pe care le protejează.

Această rasă are o haină groasă, pufoasă, care este în primul rând albă, cu spoturi mari de culori diferite. Au ochi mici pe un bot larg, și urechi în formă de V. Karakachanul are o medie de 110 de kilograme, dar dimensiunile lor variază foarte mult, iar bărbații sunt mult mai mari decât femelele.

Dacă căutați un tutore de animale, va dura o mulțime de formare pentru a ajunge la acești câini independenți, dar temperamentul lor loial face ca recompensa să merite tot efortul.

Citiți următorul: 4 rase de câine de top K9

10-Best-Bestock-Guardian-câine-rase

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Rase populare de câine de păsare a animalelor