Mari pyrenees (pyr): profil de rasa de caine

Marele Pyrenees Dog

Marele Pyrenees este un câine mare, maiestuos, cu un spirit greu de lucru și o dispoziție dulce. Linia acestei rase vechi, inteligente, probabilități, la fel de departe ca secolul al XVIII-lea b.C. Marele Pyrenees este un adorabil uriaș blând, Foarte loial familiei sale și, de obicei, se întâlnește foarte bine cu copiii. Cu toate acestea, potențialii proprietari trebuie să înțeleagă înclinația lor de a lăcata și nevoia de socializare.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 25 până la 32 de centimetri la umăr

Greutate: 100 la 150 de lire sterline (masculi) - 85 la 110 kilograme (femele)

Coat și culoare: Haina dublă groasă în alb (poate avea marcaje de gri, bronz, badger sau roșcat-maro)

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile marilor Pyrenees

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria marilor Pyrenees

Marele pirineii au evoluat probabil din munții din Asia Centrală, care datează de multe mii de ani. După cum reiese de rămășițele fosile, marii pirinei (sau un strămoș apropiat) au fost aduse la gama de munte Pyrenees din sudul Franței, cândva între 1800 și 1000 î.Hr. Rasa a fost dezvoltată ca un gardian al oilor și a casei de către oamenii bască din regiunea respectivă. În secolul al XVII-lea, a fost adoptat de redevența franceză și nobili.

Marele Pyrenees a fost adus la U.S. de generalul Lafayette în 1824. Cu toate acestea, rasa nu a fost recunoscută de Clubul American Kennel (AKC) până la peste 100 de ani mai târziu în 1933. Este cunoscut ca câine de munte Pyrenean din Europa și este încă un muncitor dornic până în prezent.

Great Pyrenees Îngrijire

Pyr are o haină exterioară lungă, groasă, care este în primul rând albă și oarecum grosieră, cu un substrat moale, lână de alb. Această rasă are o rată de vărsare moderată până la mare și necesită rutină îngrijirea, Mai ales o periaj aprofundată o dată sau de două ori pe săptămână. Pantofii lor nu au tendința de a mânca, dar periajul va ajuta să țină firele de păr din casa dvs. Cu toate acestea, având în vedere dimensiunea câinelui, veți vedea în continuare părul alb Pyr pe toate hainele și mobilierul dvs. Hainele lor au vărsat în mod natural murdăria, astfel încât să aveți nevoie doar să vă scăldați câinele o dată la fiecare două luni.

O atenție deosebită ar trebui luată pentru a preveni expunerea la temperaturi foarte calde, deoarece rasa se poate supraîncălzi cu ușurință. Dar nu este recomandat să tăiați sau să radeți haina câinelui în timpul vremii calde, deoarece protejează câinele de la soare. Ei se descurcă foarte bine în vreme rece.

PyR-urile au dewclaw-uri suplimentare pe membrele din spate, pe care le folosesc pentru alpinism. Ar trebui să tăiați unghiile câinelui pentru a le păstra de la divizare. De asemenea, din moment ce această rasă îi place să-și atingă ușor să vă atrageți atenția, tăierea reduce riscul de zgârieturi.

Îngrijirea dentară poate ajuta la prevenirea bolii gingiilor - periați dinții câinelui cel puțin de câteva ori pe săptămână pentru a-și păstra gura sănătoasă.

Pyrs au o forță puternică de a lucra și de a proteja. Deși nu lucrăm câini, au nevoie de o sumă corectă de exercițiu zilnic. Această rasă poate fi umblată pe o lecție, dar poate tinde să se rătăcească independent atunci când legea. Ei fac cel mai bine dacă au acces la o curte mare, binefăcătoare, în care să facă niște roaming și patrulare. PYR-urile vor beneficia de un anumit tip de loc de muncă, cum ar fi păstrarea concurenței la domiciliu sau de ascultare. În general, acestea sunt de obicei foarte calme, loiale, și tovarăși iubiți.

Ei trebuie să-și petreacă mult timp cu familia sau pot deveni plictisit și distructiv. Salvarea națională a Pyr recomandă să nu lăsăm niciodată câinele afară în curte, când familia nu este acasă, deoarece ar putea încerca să scape pentru a urmări prădătorii suspectați. Este nevoie de un gard fizic ca blana lor groasă și o toleranță ridicată pentru durere le poate duce să ignore un gard electronic.

PyR-urile au fost crescute pentru a fi inteligente, dar independente de supraveghere pentru turme și Instruire poate fi dificil. Au nevoie de consistență și sunt cele mai bune cu proprietarii care au experiență în formarea câinilor.

Socializarea de la o vârstă fragedă este importantă pentru această rasă, deoarece acestea sunt în mod natural suspicioase față de orice nou venit. Ei sunt bakeri de clasă mondială, cu un sentiment dornic de auz. În cazul unui intrus, ei vă vor avertiza și întregul cartier, iar acest lucru este deosebit de adevărat noaptea, deoarece au fost crescuți să fie gardieni nocturni. Acest lucru le poate face mai puțin potrivite pentru anumite gospodării.

Această rasă este dedicată copiilor familiei sale și face un câine de familie iubitor. O precauție este că acest câine va fi prea mare pentru copiii mici să meargă pe o lesa. Ele pot fi, de asemenea, protejate excesive ale copiilor atunci când locuințe dure cu alții care nu fac parte din familie.

Istoria rasei ca tutori Flock le face bine cu pisici și alte animale de companie, mai ales atunci când sunt ridicate cu ei. Ei se întâlnesc cu alți câini atunci când sunt socializate în mod corespunzător, dar naționale de salvare Pyr note este rară că se întâlnesc cu câinii de același sex ca adulții.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de către Cluburi de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin probabil să moștenească condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

  • Hip displazie, o formare anormală a soclului de șold
  • Osteochondroza (OCD), o condiție comună comună care determină o creștere anormală a cartilajului în loc de os
  • Entropion, o condiție genetică în care pleoapa este inversată sau pliată spre interior
  • Boala Addison (hippoadrenocorticism), o afecțiune hormonală care determină o deficiență în producția hormonală ca și cortizolul

Dieta și nutriția

Această rasă ar trebui să fie hrănită două mese pe zi de până la trei cești de alimente de câine uscate pe masă. Suma pe care câinele dvs. va avea nevoie va depinde de mărime, nivel de activitate, vârstă și alți factori. Discutați despre nevoile nutriționale individuale ale câinelui dvs. cu medicul veterinar. Monitorizați greutatea câinelui pentru a preveni supraeminarea și obezitatea.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Calm și afectuos

  • Loial și protector

  • Se înțelege bine cu copiii și majoritatea animalelor de companie

Contra
  • Rata de vărsare mare și are nevoie de îngrijire frecventă

  • Formarea poate fi o provocare

  • Afinitate mare pentru lătratul de avertizare, mai ales noaptea

Unde să adoptați sau să cumpărați o mare pirinei

Marele Club Pyrenees din AmericaLista de recomandare a crescătorului este un loc minunat pentru a începe căutarea unui catelus. Cu toate acestea, dacă căutați o salvare, veți găsi multe organizații locale dedicate salvării și re-homing Pyrs prin căutarea online. Printre grupurile naționale sunt National de salvare PYR și Marea Societate de salvare Pyrenees.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide asupra unui câine, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de Pirinei Mari, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Sunt multi rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Mari pyrenees (pyr): profil de rasa de caine