9 Rase de câine maghiare

Pumi câine care rulează pe plajă

La poalele munților Carpați, rasele native ale câinilor maghiare au modelat viața de zi cu zi a popoarelor native pentru mai mult de o mie de ani. Cele nouă rase se încadrează în trei tipuri primare: câini de gardă, câini de vânătoare, câini de stâlpii. Vizsla, Wirehaird Vizsla, Komondor, Kuvasz, agar, Transilvania Hound sunt rasele mai mari, în timp ce trioul de Puli, Pumii și Mudi Rase din Canina Ungariei.

Există diferențe evidente în scop, dimensiune, tip corp și haina - de exemplu, viszla elegantă și atletic se află în contrast puternic cu aspectul de tip mop al Komondor și Puli. Dar este interesant de observat că, ca grup, aceste rase de câine maghiare sunt notate pentru a avea o dispoziție curajoasă, dar chiar temperată. Acest lucru este probabil motivul pentru care urmează să fie dedicate fiecăruia dintre aceste rase de câini maghiare, în ciuda rarității relative din afara patriei lor.

01 din 09

Vizsla

Cele mai populare dintre cele 9 rase de câine din Ungaria, puteți recunoaște Vizsla fără a realiza că este de la Ungaria. Inițial, a crescut pentru a fi un partener capabil pentru vânători, Vizsla are o construcție atletică și o tendință instinctivă spre indicarea și recuperarea. Acești câini datează secole - clanurile de maghiar timpuriu din Ungaria sunt creditate cu dezvoltarea rasei.

Acești câini sunt de înaltă energie și fac cel mai bine într-o gospodărie activă. Sunt potrivite pentru multe tipuri diferite de concurență canine și fac un partener de funcționare remarcabil.

Privire de ansamblu de rasă

Înălţime: 22 la 23 inci

Greutate: 45 la 50 de lire sterline

Caracteristici fizice: Musculos și bine proporționat cu un strat de cupru sau de culoare netedă, netedă, densă

  • 02 din 09

    Cea mai recentă rasă de câini maghiară, Vizsla (WHV) este similară cu Vizsla tipică în temperament și statură, dar cu o haină wirtă și o structură osoasă mai mare. Rasa este rezultatul creșterii transversale selective între Vizsla și indicatorul german Wirechaird în anii 1930.

    Coaca internă și construirea mai robustă a WHV au oferit vânătorilor un retriever care a fost mai bine construit pentru a fi de pe dealurile maghiare și combaterea lui Bramble și Undergrowth în căutarea carierei. Astăzi, barba și sprancenele expresive ale lui Vizsla Wherechaird au pus-o în afară de vărul său acoperit cu netedă.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 23 până la 25 de centimetri (bărbați) - 21.5 până la 23 inci (femei)

    Greutate: 55 la 65 de lire sterline (masculin) - 45 până la 55 de lire sterline (feminin)

    Caracteristici fizice: Construirea mediului și mare cu o poziție atletică - stradă, cu sprâncene pronunțate și urechi pliate cu barba și ochi expresivi

  • 03 din 09

    În timp ce Vizsla poate fi cea mai populară rasă de câine maghiară, Komondor este cu siguranță cea mai izbitoare. Cu o abundență de blănuri cu fire, adesea asemănătoare cu Dreadlocks - Komondor comentează atenția. Dispoziția nobilă a acestei rase a câștigat-o titlul "Regele câinilor, câinele împăraților."

    Ocupația principală a lui Komondor în patria sa maghiară era de a păzi turmele de oi. Este asemănătoare cu creaturile de fleecie a făcut-o pe câinele perfect de protecție sub acoperire. Această ocupație a cerut o prezență calmă și sedativă, împreună cu o pregătire pentru acțiuni la primul indiciu de pericol pentru turmă. Komondorul păstrează această persona și face un animal de companie de uz casnic, dar un feroce paznic Dacă este detectată o amenințare.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 26-28 inci

    Greutate: 80 de kilograme și în sus

    Caracteristici fizice: Coat de culoare albă - cap mare de cap și corp muscular

  • 04 din 09

    De asemenea, cunoscut sub numele de KUV-uri, aceasta este o rasă de câini de lucru de lucru maghiară. Cele mai vechi origini ale Kuvasz au fost în Tibet sau chiar în Siberia, dar această rasă a câștigat popularitate în Ungaria în Evul Mediu. Cunoscută pentru că a avut o natură constantă cuplată cu dimensiuni mari, ele fac vegheri excelente pentru animale și proprietăți și au devenit un câine de fermă versatilă.

    Kuvasz a câștigat recunoașterea AKC în 2003, la aproximativ 70 de ani după ce a fost importat în Statele Unite. Astăzi, rasa este foarte populară în patria sa nativă maghiară, dar este încă rară în Statele Unite.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 28 până la 30 de centimetri (bărbați) - 26-28 inci (femele)

    Greutate: 100 la 115 kilograme (bărbați) - 70 până la 90 de lire sterline (femele)

    Caracteristici fizice: Rata mare cu capul pătrat și urechile pliate - haina dublă groasă, care este dreaptă până la ușor ondulată, dar întotdeauna solidă

    Continuați la 5 din 9 de mai jos.
  • 05 din 09

    În mod obișnuit, considerat a fi cel mai veche dintre cei trei pieiști maghiari, Puliul este mai mic decât Komondorul, dar împărtășește o haină cu cablu similar, împreună cu o dispoziție puternică de pază, împreună cu o atitudine favorabilă familiei. Dacă aveți mai mult de un Puli, atunci pluralul acestei rase de câine este PIPIK.

    La fel ca unele dintre celelalte rase de câini din Ungaria, oamenii maghiari sunt considerați că au introdus Puli în Ungaria cu secole în urmă. Mai târziu, Pumii puțin mai mici a fost derivat din Puli încercat și adevărat. Puli a câștigat recunoașterea AKC în anii 1930 și a devenit un tovarăș rar, dar iubit.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 16 până la 17 inci

    Greutate: 25 până la 35 de lire sterline

    Caracteristici fizice: În mod natural, culorile cu culori includ negru, argint și alb

  • 06 din 09

    Una dintre cele trei rase de ovine maghiare, se crede că a fost dezvoltat din rasa mai veche Puli. Caracteristica cea mai distinctă a Pumi este urechile lor pliate, dar verticale. Ei dau o avertizare caracteristică și fericită, care este tipică dispoziției luminoase a lui Pumi.

    PUMI este rasa de câine maghiară, recunoscută cel mai recent de recunoașterea completă a rasei complete în grupul Herding în 2016. Acești câini stau mai puțin de 20 de centimetri înălțime și, de obicei, nu cântăresc mai mult de 30 de kilograme, dar pot comanda o turmă de oi cu ușurință și pot face excelente păstori.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 15 până la 18 ani.5 inci

    Greutate: 22 la 29 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Corp compact cu urechi semi-erect și o coadă care buclează peste stratul înclinat, în negru, alb, gri, gri sau fawn

  • 07 din 09

    Dacă combinați un Puli și un Pumi într-o zi ploioasă, veți obține un mudi! Ei bine, nu este exact așa de simplu. Dar realitatea este că încrucișarea între doi dintre cei mai mici ai lui Ungaria este, probabil, împreună cu influență de câini de tip spitz german, a produs rasa câinilor maghiari că astăzi este cunoscut sub numele de Mudi. Mudiul este considerabil mai rar decât Puli sau Pumi, dar a câștigat recunoașterea FCI în 1966. În plus, rasa a fost adăugată la serviciul de acțiuni Fundației AKC în 2004.

    Mudisul lipsește cordoanele sau buclele strânse ale raselor PUMI și Puli, dar au o caracteristică surprinzătoare - purtați gena pentru straturile de culoare merle. Mudisul vin în culori solide, cum ar fi negru, maro, gri și alb, împreună cu modelele de merle atrăgătoare. Interesant, ele sunt singura rasă de herding în AKC care are gena Merle, dar produce, de asemenea, câini sănătoși solizi solizi (mulți alți transportatori de merle, născuți solizi ca rezultat al unui a Double Merle Cross sunt născuți orbi sau surzi).

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 15 până la 18 ani.5 inci

    Greutate: 18 până la 29 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Construcția de dimensiuni medii cu urechi erectice și bastoane scurte până la lungime, care este ondulată la culori curbate includ negru, maro, gri, gri-maro, alb, merle

  • 08 din 09

    Ungaria maghiară

    Sighthth-ul maghiar (cunoscut și ca un agar) arată ca o oi o mai robustă, dar este o rasă pe toată propria sa. Aceste gălbenuș sau vânt, ca nume "agar"Înseamnă în limba maghiară, au o istorie veche legată în povestea oamenilor myagari care s-au stabilit foame la sfârșitul secolului al IX-lea.

    Schimbările din Ungaria Sighthounds mai mare și pielea mai groasă cu botul mai scurt au fost potrivite pentru terenul deluros al Ungariei. Vânătorii timpurii pe călare au folosit acești câini în căutarea jocului, în principal iepure și cerb. Sighthth-ul maghiar nu este bine cunoscut astăzi și în prezent nu are recunoaștere AKC. Cu toate acestea, rasa este recunoscută de Clubul United Kennel din Marea Britanie, FCI și Asociația Rare Americană Rare.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 24.5 la 27.5 inci

    Greutate: 50 la 70 de lire sterline

    Caracteristici fizice: Corpul tipic de ogar cu picioare lungi, piept adânc și abdomen ascuns, dar oase mai groase și un cap în formă de pană, cu bastoane mai scurte - netede, drepte în multe culori, inclusiv negru, fawn, roșu, brindle și mai mult

    Continuați până la 9 din 9 de mai jos.
  • 09 din 09

    Houndul Transilvanian

    Ca și alte rase de câini din Ungaria, Houndul Transilvian are curajul distinctiv și chiar temperamentul multor câini din această regiune. În același timp, entuziaștii de rasă apreciază natura lor plină de viață și iubitoare.

    Această rasă a fost un partener popular de vânătoare și un câine de fermitate în Evul Mediu. Este interesant de observat că două soiuri ale câinilor transilvănene au existat odată - un câine cu picioare lungi pentru a lua pe un joc mai mare și câine cu picioare scurte pentru urmărirea unei pradă mică. Dar acești câini au abordat dispariția și, în timp ce rasa a făcut o renaștere la sfârșitul anilor 1960, astăzi există doar câinii transilvăneni cu picioare lungi. FCI a acordat recunoașterea oficială a câinilor transilvănene ca rasă de câini maghiari în 1968, iar rasa a fost adăugată și la serviciul de acțiuni al Fundației AKC în 2015.

    Privire de ansamblu de rasă

    Înălţime: 22 la 26 de centimetri

    Greutate: 55 de lire sterline sau mai mult

    Caracteristici fizice: Mijloace de dimensiuni medii cu picioarele bine proporționate și capul tipic în formă de câine cu baston semi-ascuțit și urechi suspendate - stratul este scurt și grosier și este negru cu puncte de bronz

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 9 Rase de câine maghiare