Shepherd anatolian: profil de rasa de caini

Anatolian Cheepherd Rasa de câine

Păstorul anatolian este a Câine de mare rasă cunoscut pentru linia sa antică, o lovitură independentă puternică și afinitate pentru stilul de viață de lucru. Păstorii anatolieni pot fi destul de introvertiți, adesea preferând să-și facă locurile de muncă fără îndrumare sau interferență umană. Ei pot face animale de companie bune de familie, deși se recomandă ca socializarea atât cu oamenii, cât și cu alte animale începe mai devreme. Păstorii anatolieni fără socializare adecvată pot deveni cu ușurință agresivi și, prin urmare, reprezintă un risc pentru oameni și animale. Din cauza inteligenței lor, ele pot fi rezistente la antrenament, dar sunt adesea câini ascultători care sunt loiali nevoilor gardienilor lor.

Privire de ansamblu de rasă

GRUP: Grupul de lucru (AKC)

ÎNĂLŢIME: 27-29 inci înălțime

GREUTATE: 80 la 120 de lire sterline (femeie) - 110 până la 150 de lire sterline (masculin)

Coat și culoare: Lungimea scurtă cu un substrat gros și o pene ocazional în jurul coada, picioarelor și urechilor. Culorile includ alb, brindle și pinto, dar cele mai frecvente sunt o variantă a colorării Fawn cu un bot negru.

Speranța de viață: 11-13 ani

Caracteristicile păstorului anatolian

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu-scăzut
Copil prietenosMediu-scăzut
Prietenos cu animalele de companieMediu-scăzut
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu-înalt
InteligențăMediu-înalt
Tendința de a blocaMediu-scăzut
Cantitatea de vărsareMediu-scăzut

Istoria păstorului anatolian

Păstorul anatolian este o rasă veche de câine care se întinde până la șase secole. Originile rasei se află în regiunea Anatolia a Turciei, denumită și Asia Mică, unde se crede că s-au dezvoltat de la o linie de păstori (Coban Kopegi sau "câine al lui Shepherd") care au fost crescuți în mod specific pentru a proteja și pentru a deveni efectiv de animale. Alte conturi urmează ciobanul anatolian înapoi la câinii de vânătoare din Mesopotamia. În ambele cazuri, se înțelege că aceste tipuri de păstori au fost crescuți pentru a lucra și, în special, de a lucra la ferme și ferme de păzire de animale de la prădători rapizi, cum ar fi lupi și ghepardii.

Interesant, ciobanii anatolieni au venit mai întâi în Statele Unite, ca parte a unui proiect de cel mai înalt nivel al celui de-al doilea război mondial de supraveghere de către U.S. Departamentul de Agricultura. Scopul proiectului a fost de a evalua diverse rase pentru a deduce, care a fost cel mai potrivit pentru munca de pășuni de oaie, deși proiectul sa încheiat fără prea multă fanfare și păstorii anatolici implicați în proiect au fost vânduți cumpărătorilor din Insulele Virgine.

Păstorii anatolieni au făcut drumul înapoi la u.S. În anii 1970, iar în 1996, rasa a intrat în Clubul American Kennel sub o clasă diversă. Rasa a fost înființată în cadrul grupului de lucru AKC din 1998. Astăzi, în plus față de animalele de companie, păstorii anatolieni sunt încă proeminenți pe ferme și în alte setări agricole. Prominația lor continuă cu fermierii se datorează în mare parte la Legea privind speciile pe cale de dispariție (ESA) din 1973, care interzice fermiarii de la uciderea prădătorilor animalelor lor. Cu trăsăturile lor de fundal și de rasă, păstorii anatoleni au rămas efectivi gardieni și sunt capabili să descurajeze atacurile de pradă fără a incita violența.

Îngrijirea păstorului anatolian

Păstorii anatolieni nu au cantități deosebit de mari de energie, dar este important ca îngrijitorii lor să furnizeze plimbări regulate (una până la două o zi) și o mulțime de acces la în aer liber. Rasa nu face foarte bine în spații mici de locuit, cum ar fi apartamentele și necesită loc să se plimbe. Ei nu sunt adesea prea interesați să joace Fetch, dar vor merge fericit alături de îngrijitorul lor și vor alerga în jurul curții lor. Rețineți că este foarte important ca curtea lor să fie împrejmuită (de preferință la șase picioare) și se recomandă ca ei să nu aibă acces la interacțiuni cu câini sau oameni care nu știu.

Socializarea este incredibil de importantă pentru păstorii anatolieni, mai ales când sunt tineri. Un câine al acestei rase care nu este bine socializat va fi probabil agresiv față de alte animale și chiar oameni. Acest lucru este în concordanță cu trăsăturile lor înnăscute, deoarece păstorii anatoleni au fost crescuți pentru a fi extrem de protejați de proprietatea lor și de obiecte. Majoritatea păstorilor anatolieni sunt deschise Instruirea cu ascultare, dar ele pot fi puțin încăpățânate și nu pot fi receptive la o formare mai formală, cum ar fi agilitatea sau munca nasului. Păstorii anatolieni nu ar trebui să fie niciodată instruiți ca câini de gardă datorită tendinței lor spre agresiune incontrolabilă.

În ceea ce privește îngrijirea, o periaj săptămânală este în general suficientă pentru păstorii anatolieni, deși această frecvență ar putea fi mărită în timpul sezonului de vărsare, când rasa începe să scadă blănurile din subacșcatul lor greu. Ca și în cazul tuturor raselor de câine, tăiați în mod regulat unghiile și se angajează în periajul regulat dinții.

Probleme comune de sănătate

Păstorii anatolici sunt câini de rasă mare și, ca atare, se confruntă cu o serie de probleme de sănătate care sunt comune pentru alte rase mari și uriașe. Printre problemele găsite cel mai adesea cu păstorii anatolieni, să fie în căutarea:

& Middot- Displazie de șold

& displazie

& Middot- Hipotiroidismul

& Middot- Demodectic mange

& Middot- Entropia

Orice crescător responsabil vă va informa despre condițiile existente într-o linie genetică a unui câine, deși este întotdeauna inteligentă să întrebați fie. Multe condiții de sănătate a câinilor mari pot fi bine gestionate, deși veți dori să contabilizați cheltuielile suplimentare și responsabilitatea pe care le implică.

Dieta și nutriția

Nutriția corectă este recomandată cu toate rasele de câine, inclusiv hrănirea a Dieta de înaltă calitate, bogată în proteine. Păstorii anatolieni au tendința de a nu supraviețui, deși hrănirea ar trebui făcută încă într-un program. Nevoile dietetice ale Shepherd Anatolian vor varia în funcție de nivelul de activitate și de vârsta, câinii care sunt mai în vârstă și / sau mai sedentari care necesită mai puține calorii zilnice din tratate și mese.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Întotdeauna faceți cercetările înainte de a aduce orice animal nou în viața voastră. Este o idee bună să discutați atât cu atât proprietarii actuali ai unei rase, cât și cu organizațiile de rasă, iar acest lucru este dublu pentru rasele ca păstorul anatolian care necesită un pic de formare și atenție suplimentară.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, checkout toate celelalte noastre Profiluri de rasă de câine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Shepherd anatolian: profil de rasa de caini