7 Sfaturi pentru bărbierea unui câine dublu acoperit

Proprietarii de animale de companie sunt adesea confuzi Îngrijirea raselor duble acoperite. Huskies, Retrieverii de Aur, Samoyeds și câinii de ciobanesc germani sunt doar câțiva câini care au un strat dublu care constă din haina groasă. Blana lor poate fi mai lungă în jurul gâtului, feselor și coastei, creând valuri pe părțile laterale ale membrelor.

Câinii dublați cu acest tip de blănuri necesită o periere mai frecventă și, uneori, tăierea pentru a elimina subsolul, care este principalul motiv pentru vărsare. Dacă decideți că rasul câinelui dvs. este necesar din anumite motive și doriți să faceți singur, există câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte.

Un cuvânt de prudență

În general, Nu trebuie să radeți un câine dublu acoperit. Unii proprietari pe care îi trăiți într-un climat mai cald, presupun că, prin bărbierirea câinelui lor acoperit, ei îl vor ajuta să ia mai bine la căldură. Acest lucru este incorect. Această haină este Armor de protecție și # 8221; pentru câine. Rasul va distruge structura naturală și uleiurile din haina animalului, expunându-i la razele UV ale soarelui în timpul verii sau la rece în timpul iernii. De asemenea, nu va crește la fel.

Bărbierit câini dublu acoperiți
Shaved Chow Chow - Nu face asta.

Părul câinilor se adaptează la anotimpuri. De aceea, căderea cea mai consistentă a părului de pe animalul dvs. de companie vine în primăvara și căderea. În timpul iernii, blana de iarnă devine mai groasă și mai densă, în timp ce vara, becul de păr se micșorează pentru a lăsa aerul să circule și să răcească câinele. În ambele cazuri, rolul părului este un rol de izolație (împotriva frigului pentru iarnă și împotriva căldurii pentru vara). Astfel, există rareori orice motiv pentru a rade un câine.

Care a spus, dacă trebuie să vă radeți câinele din anumite motive, primul pas ar fi lăsați un groomer profesionist să o facă. Dacă nu vă puteți permite un serviciu de groomer și doriți să faceți acest lucru, asigurați-vă că urmați regulile de siguranță și faceți-o corect.

1. Pregătiți câinele pentru bărbierit

Începeți prin obținerea câinilor dvs. obișnuiți cu sunetul instrumentelor de îngrijire de câteva zile înainte de a trece prin ras. Dacă utilizați Clippers PET, Urmați aceste sfaturi despre cum să păstrați câinele calm în jurul sunetului de buzunar al mașinii.

Așezați mașinile de tăiere lângă câine, abordați-i corpul fără să-l atingeți și spuneți-i cuvinte liniștitoare să-l țină calm. Lăsați-vă să mirosi și să investigheze dispozitivul. Puteți lua în considerare doar rasul când sunteți sigur că animalul înțelege că nu îl va face rău. Recompense, când el rămâne calm, vă va ajuta să reasigurați animalul.

2. Au echipamentul potrivit

Este esențial să aveți echipamentul potrivit pentru bărbierit și îngrijindu-vă câinele la îndemână. Nu vă gândiți la o singură secundă că rasul cu un instrument care este destinat oamenilor este bine, pentru că este foarte nepotrivit pentru părul gros al câinelui. Mai multă calitate Clippers profesional de câine va fi folosit probabil pentru un câine dublu acoperit datorită blănurilor lor groase.

3. Planificare in avans

Bărbierirea unui câine necesită o etapă de planificare și pregătire. Dacă sunteți îngrijorat, deoarece câinele este neliniștit, intenționați să aveți oa doua persoană în jur. Dacă câinele este cu adevărat anxios, este mai bine să amânați rasul până când câinele este pe deplin obișnuit la bărbierit și nu-i dă anxietate.

4. Fii aprofundat

Înainte de a începe, asigurați-vă că nu există bucăți mici de crengi sau frunze blocate în blana câinelui, deoarece ar putea deteriora trimmer. Asigurați-vă că periajul și pieptarea părului câinelui cu un pieptene dens care va scăpa de toate tangurile și părul mat, împreună cu orice lucru care poate provoca disfuncționalitatea.

5. Mergi încet

Dacă aceasta este prima dată rasul tău un câine dublu acoperit, începeți prin trecerea cu atenție prin păr cu un trimmer înainte de a termina cu foarfece. Cel mai important lucru este să rămâi calm și să fii blând, să nu-ți alarmă câinele și să nu scoți prea mult părul. Știți în prealabil, unde veți fi radeți - acest lucru nu este momentul să improvizați.

6. Nu exagerați

Este mai bine să faci puțin mai degrabă decât prea mult. Hastiness nu este niciodată răsplătită când sunteți un începător la îngrijirea câinilor. Nu vă grăbiți. La început, încercați să radeți părul uniform. Puteți întotdeauna să vă întoarceți dacă credeți că părul câinelui este încă prea lung și tăiați mai mult.

7. Evitați bărbații vârstnici de bărbierit

Știm cu toții spunând: Este doar părul, va crește întotdeauna înapoi.& # 8221; Uneori va fi, dar alteori nu va. În câinii cu dublă acoperire, blana lor nu va crește în același timp (motiv pentru care este inadvizabilă să le rade). Cu câinii mai în vârstă, în special, este chiar mai puțin probabil ca stratul superior al părului să se regină așa cum sperați că ar fi.

Acest lucru va părăsi animalul numai cu subsolul, oferindu-i un aspect neuniform și scârțâit. Nu numai că o va arăta neplăcută, dar s-ar putea să trebuiască să-l radeți permanent și de acolo, îi îndepărtați de capacitatea lor naturală de a se proteja; ele nu mai au protecția uleiurilor și izolației stratului.

LEGATE DE: Cum să mireze un ghid pentru câini - all-in-unu pentru începători

5 pași pentru a raționa un câine dublu acoperit

Odată ce știți că animalul dvs. de companie este bine în jurul Clippers și nu este prea anxios și ați pus câinele, instrumentele de ras, foarfece, pieptene și orice altceva de care aveți nevoie pe o masă, sunteți gata să începeți.

Începeți să radeți la gât

1. Țineți-vă trimmer ferm într-o mână și începeți lângă gât dacă câinele este calm. În caz contrar, mergeți la părul excesiv pe spate, iar partea de sus a capului va face mai întâi truc. Nu uitați să întindeți pielea pe gât pentru a ajunge la toate crevetele nu atât de ușor accesibile.

Rasul coada de câine

2. În cea de-a doua parte, odată ce gâtul este ras, du-te la fundul și spatele, și coada dacă se rătăcește și asta. Asigurați-vă că întotdeauna să păstrați o mână care se odihnește pe spate sau pe umerii câinelui pentru a păstra animalul nemișcat.

Rasul părților câinelui

3. Pentru a rade laturile și burta, este necesar să începeți prin găsirea sfarcurilor pentru a le evita și pentru a evita rănirea câinelui. Trimmerul trebuie plasat plat, paralel cu pielea, iar mișcarea merge în direcția părului.

Bărbierit picioarele câinelui

4. Este mai ușor să radeți picioarele când sunt extinse. Ele trebuie să fie ținute ferm și trebuie să aveți grijă să nu răniți pielea pe articulații. Dacă nu aveți o extensie specifică de tăiere pentru o muncă detaliată, este mai bine să terminați părul între labele cu foarfece. Acestea ar trebui să fie ținute strânse cu degetele, iar aparatul de ras ar trebui să fie mișcat cu atenție pentru a evita ciupirea pielii.

Distrugerea câinelui

5. Pentru zonele în care este necesar să se taie foarte scurt, cum ar fi gâtul, fata, abdomenul și interiorul coapsei la câțiva câini, este necesar să se folosească o extensie îngustă specializată pentru tuns și să se apropie de tăierea părului foarte delicat. De multe ori este cel mai bine să folosiți doar foarfece.

Pentru a vă ajuta câinele să reziste mai bine condițiilor meteorologice și să-l facă cât mai confortabil posibil, primul lucru este să nu-și rade haina. Lângă asta, este mai bine să încercați să radeți sub acoperișul (părul mort) care nu a fost încă vărsat chiar și cu periajul regulat.

Există pași pe care îi puteți urma, fără îndoială, vă va ajuta cu acest proces, de a pregăti pooch-ul dvs. pentru bărbierit, până la alegerea echipamentului potrivit pentru loc de muncă. Cu toate acestea, dacă sunteți îndoielnți față de abilitățile dvs., o vizită la un groomer profesionist care are tehnicile potrivite și poate face acest lucru mai bine decât dvs. este recomandat. Știți că o mare parte a părului poate fi luată cu o baie bună, periajul și uscarea, ceea ce vă va face, fără îndoială, munca dvs. mai ușoară (și, eventual, făcând rasul câinelui inutil).

Citiți următorul: 8 sfaturi despre cumpărare și în siguranță folosind Clippers de păr de câine

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Cele 7 sfaturi pentru rasul unui câine dublu acoperit

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Sfaturi pentru bărbierea unui câine dublu acoperit