Stresul la câini - cauze, semne, prevenire, tratamente & faqs

Stres la câini - Cauze, semne, prevenire, tratamente și întrebări frecvente

La fel ca noi, câinii pot deveni stresați. Reocare stres la câini poate sa se dezvoltă în anxietate și / sau depresie care sunt mult mai dificil de a ajuta. Știm cât de neplăcut este să vă simțiți stresați. Mai ales când nu puteți preveni sau înțelege subiectul stresului în anumite situații, cum ar fi un zgomot puternic.

Este rolul nostru ca proprietari de a identifica când aveți a Câine stresată, dați seama de ce, și faceți ceea ce putem pentru a le ajuta să se simtă mai bine. Vom explica cu atenție aceste trei pași de mai jos. Deci, puteți face tot posibilul pentru a vă ajuta câinele să se simtă calm și fericit încă o dată.

Semne de stres la câini

În primul rând, trebuie să puteți identifica când câinele dvs. se simte stresat. În același mod în care fiecare persoană afișează stresul în mod diferit, așa că și câinii. Chiar și unul dintre aceste simptome poate fi un semn al stresului câinelui, motiv pentru care trebuie să fim conștienți de toți.

Mârâind

Mârindrea este un semn fizic de la câini că sunt copleșiți și sub unele semne de stres. Este, de obicei, un semn de avertizare unui alt animal sau persoană pentru a opri comportamentul pe care îl fac. Mârindrea este adesea un semn ulterior al stresului care indică o tensiune ridicată. Micșinarea poate fi următoarea opțiune un câine va lua pentru a împiedica comportamentul care le accentuează în prezent, în conformitate cu cantină de agresiune. Mârindrea poate fi, de asemenea, o expresie fizică a durerii alături de stres. De aceea este atât de important să luați în considerare când și de ce câinele dvs. este mârâit. Un comportament poate fi identificat ca fiind negativ, dar manipulat incorect din cauza unei recidivări de ce. Mârindrea este de obicei folosită pentru a indica un câine nu dorește:

  • Orice afecțiune sau atingere fizică
  • Pentru a fi abordat mai mult
  • Ceva pe care îl posedă în prezent pentru a fi eliminați

Whining sau lătrat

Whining și Barking poate fi un semn de stres pentru a alerta alte organisme, cum ar fi un câine coleg sau chiar tu, proprietarul lor. Acest comunicare poate fi, de asemenea ei exprimă verbal stresul lor Datorită sentimentului copleșit și nu neapărat să alerteze pe cineva. Whining poate fi vreun tras, vocalizări gura închise. Acestea pot fi scurte sau persistente și plânsul poate să apară pentru o chestiune de secunde. Sau, în caz de primejdie profundă, ore sau mai mult. Barking pe de altă parte sunt forme ascuțite, deschise de vocalizări care sunt adesea folosite pentru a avertiza sau a alerta pe cineva. Câinii pot lătra doar de câteva ori sau pot continua să scadă pentru perioade lungi de timp.

Câinii wining este mai des asociate cu durerea, stresul sau teama. Spre deosebire de convingerea lătratului de a sugera spre emoție, anxietate sau chiar agresiune.

Limbajul trupului

Există o mulțime de comportamente care pot fi discutate în ceea ce privește limbajul corpului unui câine atunci când sunt stresați. Vom rezuma unele dintre cele mai importante limbi ale corpului pentru a observa pentru a identifica stresul și nefericirea în câinele dvs. Iată câteva dintre părțile corpului pe care ar trebui să le analizați și comportamentele specifice pentru a identifica acest stres afișat:

  • Ochii: Câinii își vor avertiza nefericirea prin ochii lor într-un comportament cunoscut sub numele de "Whale-Eyeing`. Acesta este atunci când ochii câinelui vor deveni tensionați și ei va arăta albul ochilor lor. Cu toate acestea, unele rase de câine au întotdeauna albii lor pe afișaj din cauza Creșterea selectivă
  • Urechile: Semnele de stres în urechi pot fi rezumate ca nu se relaxează. În funcție de context, urechile câinelui dvs. pot fi în poziție verticală și alertă sau împinse înapoi spre cap
  • Gură: Ceea ce poate arăta ca un zâmbet pentru noi este de fapt semnul unui câine nefericit. Buzele curbe înapoi în tensiune pentru a arăta stresul și nefericirea
  • Corp: Veți putea vedea fizic corpul câinelui devenind rigid și tensionat în momente de stres. În funcție de situație, aceștia pot fi susținuți și avertizați sau înghesuiți într-un spațiu mic, cu corpul lor, făcut ca fiind cât mai mic posibil
  • Coada: o coadă care nu este relaxată poate fi un semn de stres. Poate fi presat ferm între picioarele lor din cauza fricii sau a tristeței sau poate fi rigidă și alertă
Limba corpului de câine stresat
Verificați limba corpului câinelui pentru a vedea dacă acestea sunt stresate.

Congelare

Unii câini pot îngheța de stres sau de frică ca o formă pentru a deveni mai conștienți de împrejurimile lor. Nu există nici o poziție pe care o vor face, ei pot fi culcați, s-au ridicat în sus sau se ridică. in orice caz, Când un câine îngheață, vor arăta întotdeauna semne de tensiune fizică și rigiditate. Chiar dacă se află în jos cu capul în jos, urechile, ochii, gura și membrele pot apărea tensionate. Acest lucru poate dura câteva secunde sau mai mult, în funcție de situație. Adesea, câinii vor face acest lucru pentru a încerca să asculte zgomotele din jurul lor mai bine sau să încerce să nu fie observate. Prin urmare, acest lucru poate influența lungimea înghețării.

Comportamentul stereotipic

Comportamentul stereotipic poate fi definit ca o acțiune care este repetitivă, fără scop realizabil sau real. În cazul câinilor, aceștia pot afișa stimularea, lingerea sau urmărirea coada. Aceste comportamente pot avea ca rezultat probleme de sănătate, dar sunt afișate din cantități mari de stres. Iată cum vor fi afișate unele dintre comportamente:

  • Pacing: Câinele tău va Mergeți pe același traseu înainte și înapoi. Acest lucru va dura adesea la câteva minute sau mai mult, deși poate avea loc doar câteva secunde
  • Licking: Licking General nu se aplică. Lins stereotipic este, de obicei, în aceeași zonă a corpului lor până la punctul Pierderea părului, pielea brută și, uneori, chiar sângerarea
  • Coada Chasing: Nu este același lucru ca un cățeluș care își urmărește jucătorul pentru câteva secunde. Acesta este un comportament văzut adesea și continuu până când câinele cade peste cap împrejurări coada, doar pentru a începe din nou

Cauze de stres la câini

Am rezumat primele șase motive pentru ca câinii să devină subliniat mai jos. Prin urmare, puteți identifica care sunt factori care pot afecta puii.

Confuzie și pierderea memoriei

Când situațiile sunt noi sau întrerupe programul normal al câinelui, ele pot deveni confuzi și acest lucru duce la stres. Câinele dvs. nu poate cere clarificări atunci când viziunea oamenilor noi sau dacă patul lor este spălat și mutat. Prin urmare, confuzia lor este, în mod evident, de obicei însoțită de stres. În plus, Nu puteți oferi întotdeauna răspunsuri sau confort în situație. De exemplu, dacă un instalator vine să viziteze, veți merge cel mai probabil să le salut și să le arătați zona afectată. În acest timp, câinele dvs. va fi subliniat despre străinul care intră în casa lor, plecați, și nu le puteți mângâia.

Deși este mai puțin frecventă, câinele dvs. poate experimenta pierderea de memorie care poate fi incredibil de stresantă. Acest lucru se vede mai vizibil la câinii vârstnici, deoarece adesea suferă de demență. Acesta este un termen umbrelă pentru pierderea memoriei cu alte comportamente cognitive negative. Câinele tău poate uita ceea ce fac, cine ești, sau chiar acolo unde sunt. Acest lucru le poate provoca stres profund care le poate afecta imediat.

Frică

Un câine frică este unul copleșit de stres. Frica pe care o experimentează nu trebuie să fie seveă pentru o reacție indusă de stres. De la un singur zgomot puternic la câteva ore într-un mediu nou, Frica de toate tipurile diferite poate duce în continuare la răspunsurile de stres.

Câinele dvs. poate simți un sentiment imediat, dar trecător de frică, cum ar fi reacția lor la un zgomot puternic și se simt stresat pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru se datorează, de obicei, anticiparea unui sunet suplimentar care se întâmplă. Un sentiment mai lung de frică poate fi o introducere a cuiva nou. Introducerea inițială va fi stresantă și vor avea nevoie de timp să se adapteze la această nouă persoană și vor începe să aibă încredere în ele. Perioadele lungi de frică pot fi o introducere într-un mediu nou sau ceva copleșitor, cum ar fi o petrecere. Aceste răspunsuri de frică induc cele mai grave niveluri de stres pentru perioade mult mai lungi de timp.

Separarea de puii

Când un câine de mamă este separat de puii ei, acest lucru poate aduce ceva stres. Este important să rețineți că Este un pas necesar ca un crescător dacă nu intenționați să păstrați puii. Ea se poate simți și mai multă stres dacă ea este lăsată cu puii care își niblând tatuțele și nici un spațiu pentru a-și numi propriul atunci când sunt pe deplin înțărcați.

Stresul excesiv și inutil poate fi indus de mamă este separat de puii ei prea devreme. Puppies și mamele au o legătură puternică, împreună cu atașamentele hormonale. Ei au nevoie unul de celălalt până când sunt în mod corespunzător Weaned. Dincolo de preocupările evidente, puii au sisteme imune foarte fragile, iar nivelurile de stres ridicat pot fi dăunătoare pentru ei. Când un câine vulnerabil experimentează stresul, își slăbește sistemul imunitar deja slab, făcându-le mai susceptibili la boli. În ceea ce privește mama, ea poate întâmpina stres atunci când puii sunt eliminați, ceea ce poate duce la o mare varietate de comportamente de stres.

Pierderea unui iubit

Fie că este vorba despre moartea unuia dintre câinii tăi sau câinele tău este reluată, pierderea pe cineva din familia lor este la fel de dificilă ca și noi. Stresul este legat de o gamă largă de sentimente pe care o folosește câine pentru a face față.

Alături de toate emoțiile, de obicei, vom simți, câinii se simt, de asemenea, confuzie și stres, deoarece nu pot înțelege ce sa întâmplat cu cei dragi. Dacă proprietarul sau celălalt câine au trecut, pot să nu știe acest lucru, mai ales dacă nu au trecut acasă. Prin urmare, ei pot aștepta cu nerăbdare revenirea lor. Dacă trebuie să vă reînnoiți câinele sau să reporniți un câine de salvare, acestea pot avea inițial o cantitate mare de stres din cauza pierderii celor pe care le cunoșteau. Ei ar putea aștepta întoarcerea unui proprietar din trecut și, prin urmare, ritmul sau plânsul. Cu toate acestea, nivelul lor de stres va depinde de factorii lor individuali, cum ar fi personalitatea, vârsta și timpul de la re-homed.

Schimbarea reședinței

Când vă mutați, aceasta este o schimbare mare pentru câinele dvs. și cu siguranță poate fi reflectată de stres. Câinii trebuie să devină conștienți de un nou înconjurător în combinație cu noi mirosuri, sunete și ceea ce permite fiecare zonă. De exemplu, ei vor trebui să descopere care cameră este dormitorul și refugiul lor sau care cameră pot merge să bea ceva.

Când sunt conștienți de împrejurimile lor, se simt mult mai confortabil. Acest lucru se datorează faptului că știu unde se pot refugia este că sunt anxioși și în ce domenii se pot aștepta la diferite activități. De exemplu, camera de zi poate fi cea mai zgomotoasă, astfel încât să poată părăsi acea cameră dacă au o zi mai stresată. Cu toate acestea, dacă nu știu care este cel mai zgomotos și care deține adăpost, acest lucru poate induce o mulțime de stres.

Singurătate

Singuratatea poate fi indusă de proprietari fiind departe de muncă, o lipsă de afecțiune sau mai puțină interacțiune socială între animalele de companie decât normal. Când câinele dvs. se simte singuratic, acest lucru poate provoca stres la câini, deoarece acestea sunt în mod natural creaturi sociale. Joacă, afecțiune și generală socializare sunt necesare pentru un câine sănătos și fericit. Lipsa oricăruia dintre acestea poate duce la un câine nefericit.

Dar de ce ar urma stresul de la tristețea un câine se simte din cauza singurătății? Stresul provine adesea dintr-o lipsă de control. Pe măsură ce câinele dvs. nu este în măsură să prevină sau să-și controleze socializarea, acest lucru poate duce la stresul de a nu ști dacă vor primi vreodată această împlinire. Poate părea dramatic, dar pentru un câine, nu au cu adevărat nici o idee când pot obține o interacțiune socială. Acest stres va crește orele suplimentare, deoarece nevoile lor devin nemulțumite pentru o perioadă mai lungă. Aceasta este ceea ce duce la comportamente repetitive de stres sau la schimbări în personalitate.

singurătatea la câini
Singuratatea poate provoca stres la câini.

Prevenirea stresului câinelui și tratamentul

Există mai multe modificări pe care le puteți face pentru a preveni sau a minimiza nivelul de stres al câinelui. Odată ce ați identificat motivul, aruncați o privire la această listă de tratament și prevenire pentru a vă simți încă o dată câinele dvs.

Exerciții zilnice regulate

Furnizarea câinelui dvs. cu exerciții regulate satisface mai mult de o nevoie. Primul și cel mai evident, câinele dvs. va primi o priză pentru energia lor. În plus, ei primesc o singură dată socială cu dvs. Această socializare poate combate singurătatea și poate ajuta la ușurarea multor alte tipuri de stres, așa cum se poate exercita. Actul unei prize fizice poate fi o eliberare și duce la endorfine pozitive pentru a-și îmbunătăți starea de spirit.

Cu toate acestea, în cazul în care motivul pentru care câinele dvs. este subliniat este un alt motiv care nu ține cont de o lipsă de socializare sau o lipsă de exercițiu, aceasta este o metodă care va contribui la îmbunătățirea stării lor de spirit, dar nu va trata problema reală. Prin urmare, nu utilizați această metodă ca o formă generală de tratament pentru stresul câinelui dvs. Dacă factorul de afectare este încă existent, acesta va reduce la minimum nivelurile de stres ușor în cel mai bun caz.

Stimulare mentală

Plictiseala și frustrarea pot duce la un câine nefericit și stresat. Acesta este motivul pentru care este atât de important să oferim stimularea mentală pentru câinele dvs. Stimularea mintală vă poate relaxa câinele, îmbogăți-le și le dați bucurie, ce mai doriți? Unele dintre cele mai bune modalități de a furniza stimulare mentală pot include jucării de interacțiune, Snuffle Mats, și tratați dozatoarele.

Oferind câinelui dvs. o jucărie interactivă nu înseamnă că există în mod necesar că sunt prevăzute cu tratate, deși pot fi cu siguranță adăugate atât în ​​general, cât și pentru prima dată la interesul lor. Aceasta poate fi o opțiune mai bună pentru un câine care este supraponderal. De asemenea, puteți lua în considerare covorașii pentru câinii care se bucură de sniffing, săpat și mănâncă tratate delicioase. Aceste covoare au bucăți lungi de materiale și compartimente pentru ca câinii tăi să furajeze și să găsească puțin tratamente în interior. Tratați dozatoarele pot fi bazate pe timp sau influențate de deblocarea câinilor, aceștia, fie că vă oferă câinelui o formă de îmbogățire pentru a minimiza stresul.

Catedra de antrenament

Achiziționarea A ladă Pentru câinele dvs oferă o zonă de siguranță pentru a le retrage în momente de stres. Dar pentru ca ei să înțeleagă pe deplin și să folosească beneficiile cutiei lor, trebuie să le antrenezi. Aceasta înseamnă că începeți prin utilizarea Armare pozitivă Pentru a vă încuraja câinele să intre în cutie. Odată ce încep să intre în cutie, pot începe să asocieze cutia cu sentimentul pozitiv de a primi un tratament.

Apoi adăugând a Cutie de acoperire, Câinele dvs. are o zonă mai închisă și mai liniștită pentru a sugera. Acest lucru este deosebit de important atunci când casa dvs. este mai puternică sau are străini. Câinele dvs. poate avea nevoie de o instruire bazată pe asociere pozitivă după adăugarea capacului de cutii. Acest lucru este de a le ajuta să se simtă confortabil cu noua adăugare. Câinii pot deveni stresați și anxioși de la ajustarea la noi împrejurimi. Deci, asigurați-vă că le permiteți să-și ia timpul.

Evitați să vă lăsați doar câinele prea mult timp

Câinii se pot dezvolta anxietate de separare Dacă sunt singuri prea mult timp. Acest lucru este deosebit de obișnuit dacă câinele dvs. este vulnerabil, cum ar fi un cățeluș, câine vârstnic sau cei cu o formă de boală. Acești indivizi suferă mai mult pentru că sunt mai predispuși la stres și devenind copleșiți mai ușor.

Există, de asemenea, rase de câine care sunt mai susceptibile de a simți anxietatea de separare, cum ar fi Siberian Husky sau Jack Russell terrier. Dacă știți că rasa de câine este mai probabil să sufere de anxietate de separare, atunci Este posibil să aveți nevoie să vă modificați programul, astfel încât acestea să nu fie lăsate singure pentru prea mult timp. De asemenea, puteți lua în considerare serviciile unui sitter câine pentru a vă menține compania de pui când nu puteți.

Pături de securitate

Fie că este un real pătură sau o alternativă, cum ar fi o bucată de îmbrăcăminte, mulți câini vor găsi confort de la echivalentul unei pături de securitate. Aceste bucăți de material va mirosi adesea ca tine, ei sau acasă, pe care toate mirosul de confort. Câinii sunt puternic influențați de sensul lor olfactiv și aceasta poate fi una dintre cele mai mari surse de confort și frică pentru câinii tăi, în funcție de asocierea cu acel miros.

Puteți oricui să vă gândiți să achiziționați o pătură de siguranță pentru câinele dvs. sau chiar să relocați o bucată de îmbrăcăminte. Acest lucru poate fi lăsat cu ei să doarmă sau în cutia lor de pat în general. Dacă adesea vă aduc un obiect când vă salută la ușă, îndepărtați ușor și dați-le pătură. Când vă aduc pătură, asigurați-vă că le veți lăuda ca și cum este vorba de a ține când trebuie să.

Calmarea zgomotului de fundal

Poate fi surprinzător, dar zgomotele de fundal sau chiar muzica pot fi apreciate de câini. A fost găsit într-un studiu condusă de către Scotish spca că câinii au tipuri de muzică preferate, cu genul mediu preferat fiind reggae și rocă moale. Cu toate acestea, fiecare individ are, de asemenea, muzica preferată.

Dacă vă petreceți timpul să cunoașteți care zgomotele vă aduce confortul câinilor, cum ar fi un stil de muzică sau zgomot de fundal, puteți să știți ce le oferă cea mai mare liniște. Zgomotele de fundal pot include cântece de păsări, emisiuni TV diferite sau chiar muzică clasică.

Evitați utilizarea sedativelor

Sedativele pot părea ca alegerea potrivită atunci când câinele dvs. este stresat, dar vă recomandăm cu tărie împotriva lor. Ei nu tratează stresul câinelui tău și îi ajută să se simtă mai bine, ele acoperă doar simptomele Pentru a vă păstra câinele liniștit și nu afișați un comportament nedorit. Aflați întotdeauna de ce câinele dvs. este stresat și apoi faceți ceea ce puteți pentru a le ajuta și a trata acest stres.

Redirecționați comportamentul stereotipic

Comportamentul stereotip este foarte dificil de a se opri și, uneori, chiar imposibil de făcut. Pentru a încerca să minimalizați sau să împiedicați comportamentul stereotipic, cel mai bun lucru de făcut este să Redirecționați această energie în ceva pozitiv și încercați să le distrageți.

Un comportament stereotipic comun văzut la câini este lins repetitiv. Dacă câinele dvs. face acest lucru, încercați să le distrageți cu joc, o plimbare sau chiar atenție. Nu le certați niciodată pentru asta, deoarece acestea sunt la fel de nefericite de ea ca și tine. Redirecționarea va aduce beneficii atât pe dvs. cât și câinelui dvs. și chiar să împiedicați viitoarele probleme de sănătate.

Redirecționați comportamentul stereotipic
Lins este un comportament comun la câini.

Stresul la câini - FAQ

Dacă aveți întrebări suplimentare despre stres și câinele dvs., vrem să vă asigurați că vă oferim toate răspunsurile. Mai jos am completat o secțiune de întrebări frecvente pentru a vă oferi informații suplimentare pe care trebuie să le cunoașteți.

Cum pot scuti stresul câinelui meu?

Toate acestea depind de ce câinele dvs. este stresat. Un răspuns general ar fi să-și verifice dieta, exercițiile, îmbogățirea și nevoile de afecțiune sunt îndeplinite. Dar stresul nu trebuie simplificat și, în schimb, analizat.

Aflați ce sa schimbat sau ceea ce nu este potrivit pentru câinele dvs. în viața de zi curentă. Stresul a apărut brusc sau a devenit treptat mai rău? Au existat recent schimbări dramatice care ar fi putut provoca stresul? Cunoscând câinele dvs., puteți găsi cel mai bun mod de a le trata.

De unde știi dacă câinele tău este stresat?

Să monitorizeze comportamentul lor pentru a vedea dacă sunt stresați. Pentru câțiva câini, aceasta înseamnă o schimbare dramatică a comportamentului de la normă, pentru alții, înseamnă o lipsă sau o creștere a anumitor comportamente. Este complicat să diagnosticheze, deci merită să identificăm că câinele dvs. se simte și acționează anormal.

Următorul este o vizită VET pentru a identifica dacă comportamentul câinelui dvs. provine de la boală sau durere. Dacă acest lucru este eliminat, puteți rezolva cât de mult un rol de stres joacă în comportamentul câinelui dvs. și mergeți de acolo.

De ce câinele meu are atât de multă anxietate?

Răspunsul la această întrebare Depinde de rasa câinelui dvs., personalitatea, sănătatea și influențele mediului. Cantități mari de anxietate provin de obicei dintr-un eveniment traumatic, influențează în timpul celei de-a doua perioade sensibile ale unui câine sau chiar o combinație de factori. Nivelurile de anxietate ale fiecărui câine vor depinde de propriii factori individuali, cu combinația de influențe

Poate stresa face ca câinii bolnavi?

Stresul poate influența rapid sistemul imunitar al câinelui la punctul în care nu mai sunt capabili să lupte împotriva agenților patogeni nocivi. Acești agenți patogeni sunt ceea ce provoacă boală la câinii tăi. Stresul poate, prin urmare, face ca câinele dvs. să fie rău în mod inevitabil. Prin urmare, minimizarea stresului în viața câinelui dvs. nu numai că îi ajută să se simtă mai fericiți, dar și mai sănătoși din punct de vedere fizic.

Stresul poate fi grav în detrimentul câinelui dvs. Identificarea a ceea ce provoacă acest stres vă va permite să faceți modificări pentru a îmbunătăți nivelurile de stres ale câinelui și fericirea generală.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stresul la câini - cauze, semne, prevenire, tratamente & faqs