Pionus alb-capit: profilul speciilor de rasă

Papa de papagal cu papagal sau Pionis (Pionus Senilis) la Macaw Mountain Bird Park și rezervație naturală, Copan, Honduras

Papagalii Pionus capabili albi sunt păsări frumoase, curioase, inteligente, care pot face animale excelente pentru oamenii potriviți. Cu toate acestea, nu toată lumea este potrivită pentru a avea grijă de una dintre aceste păsări, în special având în vedere că pot trăi timp de 30 de ani sau mai mult. Cea mai mică dintre cele opt specii Pionus, este feisty pentru un pionus, dar totuși sa întors în comparație cu alte papagali, cum ar fi amazoanele, macaw-urile sau cocoșii.

Prezentare speciala

Nume comune: Pionus capitol alb, pionus alb, pionus încoronat alb, papagal de culoare albă

Nume stiintific: Pionus Seniori

Dimensiunea adulților: 9 până la 10 inci, se îndreaptă spre coada - cântărind între 7 și 8 uncii

Speranța de viață: 30 de ani

Origine și istorie

Pionusul capitol alb este originar din pădurile și pădurile din America Centrală și Mexic. De obicei, trăiesc în păduri și în creștere densă, cuibărit în trunchiuri și palme de copaci goale. Găsite în turme de aproximativ o duzină de păsări, acestea sunt în cea mai mare parte creaturi tăcute și pașnice.

Temperament

Pionusul capitol alb este cunoscut ca fiind feisty și comic, precum și păsări dulci, afectuoase mici. Ele sunt strălucitoare și iau bine Instruire când proprietarii lor sunt răbdători și consecvenți. Aceste papagali se dezvoltă atunci când au dat interacțiunea socială și stimularea mentală de la joc și de învățare trucuri.

Aceste păsări tind să se topească în jurul străinilor. În jurul proprietarilor lor, le place să stea pe umeri sau pe brațe, să danseze, să joace și să aștepte o șansă de a face un joc din ele obiecte cum ar fi stilouri sau butoane. Ei tind să se atașeze la o singură persoană pe care o au încredere în cel mai mult.

Va trebui să păstrați un ochi apropiat asupra acestei păsări atunci când este în afara cuștii. Are o natură notoriu curioasă și poate intra în necazuri dacă nu este supravegheată îndeaproape.

Vorbire și vocalizări

Ca și alți papagali Pionus, păsările alb-limitate au o reputație pentru că sunt ușor mai silențioase decât altele Hookbill papagalii și face o pasăre mare de apartamente. Cu toate acestea, o casă de a țipa copiilor, bătrâni câini și televizoare blând pot învăța cu ușurință pionusul sedate să fie zgomotos.

Ei au capacitatea de a vorbi, dar adesea se înclină în jurul celor care nu sunt familiarizați. Pionutare nu cei mai buni, dar unii au un vocabular impresionant. Vocea lor de vorbire nu este întotdeauna cristal clar și este adesea un pic raspy, dar un proprietar poate, în general, să facă ceea ce spune păsările lor. De obicei, ei vor învăța câteva cuvinte simple, cum ar fi numele lor, numele oamenilor din casă și vor repeta sunete mai frecvente cum ar fi fluierul, șoaptele, bipurile și sunetele animalelor.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele pionice

Comparativ cu adulții, pionusul minuscul alb este plictisitor și înțepător. În calitate de păsări tinere, această caracteristică îi ajută să le mențină camuflat de prădători în sălbăticie.

La fel ca și numele, partea de sus a capului lor este alb pur, cu un alt punct alb mic sub bărbie. Pionusul umed de culoare albă umed sunt în cea mai mare parte verde și albastru închis. Aceste culori acoperă majoritatea capului, gâtului, pieptului, burtei și spatelui. Are patch-uri verzi galbene pe umeri și, ca și în cazul tuturor pionilor, pene roșii pe partea inferioară a cozilor lor.

Pionusul capac albă este o specie monomorfă, adică este imposibil să-i spună bărbaților de la femele pe bază de aspect singur. Această pasăre necesită un test de genetică sau o procedură de sex de sex chirurgical pentru a determina sexul.

Îngrijirea pionului cu capac alb

Cuștile folosite pentru a găzdui amazoanele sunt potrivite pentru papagali Pionus capitol alb. Luați în considerare o cușcă care are cel puțin 4 metri înălțime și 4 metri lungime cu 2 metri lățime. Spațierea barului nu trebuie să fie mai mare de 3/4-inch.

Pionusparrotsmight face un sunet de șuierătoare atunci când este înspăimântat sau excitat, pe care un proprietar îl poate greși pentru o afecțiune medicală. Pionus dau, de asemenea, un miros mosc sau dulce, pe care unii îngrijiri le găsesc neplăcut, dar alții cum ar fi.

Asigurați-vă că au o baie în mod regulat și nu ezitați să le luați cu dvs. în duș.

8 cele mai bune păsări pentru viața de viață

Probleme comune de sănătate

Pionus Papagalii sunt susceptibili la infecții fungice, guta viscerală (o infecție cu rinichi) și aspergiloza, care este indicată de respirația grea și dificilă. Ele pot fi, de asemenea, predispuse la deficitul de vitamina A.

Dieta și nutriția

În sălbăticie papagalii mănâncă fructe, fructe de padure, semințe, flori și porumb. În captivitate, pionusul capitol alb ar trebui să fie hrănit într-o semănare de înaltă calitate și un amestec de pelete, împreună cu o varietate de alimente proaspete cum ar fi fructele și legumele de siguranță de păsări. Pionus cu capac alb, dragostea mănâncă porumb, în ​​special porumb pe moară, așa că asigurați-vă că ați făcut o gustare regulată pentru aceste păsări minunate.

Ocuparea păsării dvs. cu alimente noi nu este numai benefică din punct de vedere nutrițional, dar oferă, de asemenea, o stimulare mentală esențială pentru prietenul tău cu pene. Le puteți da o cantitate nelimitată de alimente de pelete - acestea vor mânca numai ceea ce au nevoie. În ceea ce privește fructele și legumele proaspete, oferă o ceașcă de 1/8 la 1/4 dimineața și noaptea.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Toate papagalii Pionus sunt păsări active și au nevoie de 3 până la 4 ore de exercițiu în afara cuștii în fiecare zi pentru a rămâne sănătoși. Dacă nu puteți oferi timp în afara cuștii, această pasăre va avea nevoie de o cușcă masivă sau de aviație pentru a obține un exercițiu amplu.

Acest exercițiu ar trebui să apară într-o zonă sigură, protejată de păsări, cu ferestre închise, ventilatoarele de tavan s-au oprit și alte animale interioare au fost îndepărtate. Supravegheați play-ul pentru a vă asigura că pasărea dvs. nu intră în nimic care ar putea fi toxică sau altfel dăunătoare. Un Playpen este ideal pentru jocul din afara cuștii. Jucaturile pot include cabluri de alpinism, lanțuri, clopoțe, leagăne de papagalitate și jucării din lemn sau alte păsări.

PROS
  • Social și prietenos

  • Inteligent, poate spune câteva cuvinte și poate învăța trucuri

  • Specii mai silențioase de papagal

Contra
  • Nu un fan al străinilor - tinde să fie o pasăre cu o singură persoană

  • Necesită cel puțin 3 până la 4 ore de exerciții din afara cuștii

Unde să adoptați sau să cumpărați un pionus alb

Înainte de a aduce această casă de păsări, vizitați cu crescătorii de păsări locale sau cu o societate de avicultură în zona dvs. Vorbiți oamenilor care au experiență ridicând aceste păsări. Observați păsările și învățați de prima dată ceea ce este ca să trăim cu un pionus alb-capit pe o bază zilnică. Pionusul capitol alb sunt de obicei disponibile de la crescătorii de păsări și unele magazine de specialitate aviară. Acestea sunt ocazional disponibile de la organizațiile de salvare aviară. Aceste păsări pot costa aproximativ 400 până la 900 de dolari. Unele adopții sau salvați care pot avea Pionus alb-negru includ:

Dacă mergeți pe traseul de crescător, asigurați-vă că Breeder este reputabilă întrebându-le cât timp au fost reproducerea papagalilor pionus capabili albi. Inspectați cu atenție o pasăre înainte de ao lua acasă. A Pasăre sănătoasă este alertă, activă, are ochi strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de parrot mici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pionus alb-capit: profilul speciilor de rasă