Bronz-aripi pionus: profilul speciilor de păsări

Un pionus de bronz cu un copac în fundal

Bronz-aripi Pionus este o papagalitate scurtă, stocată, cu dimensiuni medii cu modele de culori unice. O pasăre blândă cu o dispoziție dulce, este de obicei un tovarăș facil. Acest papagal poate fi o alegere bună pentru Proprietarii de păsări de primă dată. Și chiar poate face un animal de companie excelent, deoarece specia este mai puțin probabil să muște decât multe alte tipuri de papagali.

Prezentare speciala

Nume comune: Pionus de bronz, papagal de bronz

Nume stiintific: Pionus chalcopterus

Dimensiunea adulților: 11 până la 12 inci în lungime și 7 până la 9 uncii în greutate în medie

Speranța de viață: 25 până la 40 de ani cu îngrijire adecvată

Origine și istorie

La fel ca multe alte tipuri de papagali Pionus, Pionusul Bronze-Winged salută din America de Sud. Se găsește în mod specific în Andes din Columbia, Ecuador, Peru și Venezuela. Aceste păsări preferă să-și petreacă timpul în zonele umede și împădurite, spre deosebire de câmpie. Îi place să caute adăpost și să acopere în frunziș.

Temperament

Pionusul cu aripi de bronz este cunoscut pentru că are o dispoziție calmă pentru un papagal. Acest lucru face adesea specia o alegere excelentă pentru locuitorii de apartamente, precum și pentru familiile cu copii.

Aceste păsări tind să se formeze solide obligațiuni cu proprietarii lor și de a vă bucura de a fi capabil să-și petreacă timpul cu ei. Aceasta înseamnă că au nevoie de multă interacțiune socială. Deci, dacă sunteți interesat să adoptați una dintre aceste păsări, asigurați-vă că vă puteți dedica câteva ore în fiecare zi pentru a juca și a interacționa cu animalul dvs. de companie. Dacă nu, pasărea ar putea să devină supărată și să recurgă la comportamente nedorite, cum ar fi pene de auto-mutilare care se mișcă sau culegerea pielii.

Unele pioane cu aripi de bronz tind să devină păsări de o singură persoană, arătând o devoțiune extremă față de unul sau câțiva oameni și a atras atenția de la alte persoane. Dacă adoptați un tânăr pionus de bronz, întreaga familie dvs. ar trebui să interacționeze cu pasărea în mod regulat pentru a diminua șansa acestui tip de comportament.

Aceste papagali sunt destul de inteligente, deși numai unii vor ajunge să învețe cum să imite cuvinte și zgomote cu formare consecventă. Această specie nu este cunoscută ca fiind un mare vorbitor sau un zgomot puternic.

Vorbire și vocalizări

Considerat unul dintre papagalii mai liniștiți, pionusul de bronz are o dispoziție docilă. Ele nu sunt cunoscute pentru ridicarea unui ruckus sau a fi exigenți. Cu un pic de antrenament pacient, animalul dvs. de companie ar putea învăța să imite unele sunete de bază. Cu toate acestea, cuvintele nu sunt fortele lor.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Culorile și marcajele Pionus din Bronze

Aceste păsări au în cea mai mare parte penaj albastru-purpuriu întuneric, pepinoși cu pene albe și roz sub bărbați și pe piept. Ei au un inel roz de piele goală în jurul ochilor lor, un cioc galben și picioarele de bej deschis și picioarele. Penele de pe umeri și spate sunt predominant o culoare verde-verde, oferind aceste păsări numele lor. Există un patch roșu de pene sub cozile lor, care este caracteristică tuturor papagalilor Pionus.

Îngrijirea pionului cu aripi de bronz

Aceste papagali nu sunt excepțional de mari, dar ar trebui să vă înființezi prietenul cu cea mai mare cazare pe care o puteți gestiona. A cușcă de dimensiuni medii (cel puțin 24 de centimetri cu 24 de centimetri cu 36 de centimetri) este acceptabilă, deși aceste păsări energetice ar aprecia un spațiu mai mare pentru a-și întinde aripile și pentru a vă deplasa în jur. Oferiți jucării pentru a le menține distrați - această specie este deosebit de îndrăgită de leagăne.

Mai mult, multe papagali Pionus se bucură de băi frecvente și joc de apă. Ei chiar se bucură să intre în duș cu tine. Băierea regulată ajută la menținerea penajului în stare bună.

8 cele mai bune păsări pentru viața de viață

Probleme comune de sănătate

Pionusul cu aripi de bronz este o pasăre relativ sănătoasă. Cu toate acestea, pare să fie mai susceptibilă decât multe alte specii de a dobândi aspergiloză, o infecție fungică care afectează sistemul respirator. Simptomul principal al acestei infecții este greu, respirator lucrat.

Dieta și nutriția

În Pionusul sălbatic, cu aripi de bronz se dezvoltă pe semințe, insecte și fructe. Și în captivitate, Pionusul Bronz-aripi are cel mai bine o dietă care constă în semințe și pelete de înaltă calitate, completate cu o varietate de alimente proaspete, inclusiv legume, unele fructe, boabe și nuci. Consultați medicul veterinar pentru o dietă optimă pentru păsările dvs. individuale.

Oferă mâncare proaspătă dimineața și la amurg. Optați pentru alimentele ecologice pentru a evita pesticidele și spălați cu atenție toate fructele și legumele proaspete. Tăiați-le în bucăți de mușcătură pe care pasărea dvs. o poate gestiona. Dacă aveți un eater pretențios, care nu vrea să încerce fructe și legume proaspete, mâncați-le în fața papagalului până când este interesat de interesul păsărilor.

Introducerea de alimente noi la păsările de companie preluate

Exercițiu

Pionusul din Bronze sunt păsări incredibil de active. Au nevoie de trei până la patru ore în afara cuștii în fiecare zi pentru a-și exercita mușchii. Un sortiment de Jucăriile de păsări vă va ajuta să vă păstrați papagalul ocupat în timp ce este în cușcă. Furnizați un alt set de jucării în timpul perioadei sale în afara cuștii pentru stimularea fizică suplimentară și fizică.

PROS
  • Dispoziție calmă

  • Adesea bun în apartamente

Contra
  • Are nevoie de o mulțime de exerciții fizice

  • Susceptibil la infecții fungice

Unde să adoptați sau să cumpărați un pionus de bronz

Pentru a descoperi mai multe despre ceea ce este ca să trăiești cu un Pionus cu aripi de bronz, vizitați un crescător local sau o societate de avicultură. Întrebați despre o observație la facilitatea lor de a petrece timp cu o pasăre de animale de companie prospectivă. Dacă intenționați să cumpărați unul de la un crescător, o pasăre tânără de mână poate costa aproximativ 900 $.

Căutați o pasăre strălucitoare, alertă și activă. Evitați o pasăre care stă liniștită cu pene puftate - ar putea fi bolnav. Penele de păsări ar trebui să fie netede și strălucitoare și se așează pe corpul său. Pene în jurul valorii de orificiu / cloaca (deschiderea în care pasărea expulzează fecalele și urina) trebuie să fie curate și uscate. Cântarele de pe picioarele sale ar trebui să fie netede. De asemenea, asigurați-vă că unghiile sale sunt în stare bună, iar ciocul său este neted și bine în formă. În plus, nările sale ar trebui să fie clare și curate.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt pasăre de companie Profiluri de specii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bronz-aripi pionus: profilul speciilor de păsări