Pacific parrotlet: profilul speciilor de păsări

Blue-aripi de parrotlet așezat pe o ramură

Colorat, fermecător și inteligent, Pacific Parrotlets sunt cei mai mici membri ai familiei Parrot. Nickenite "Papagali de buzunar" pentru unul dintre locurile lor de ascundere preferate, au devenit animale din ce în ce mai populare. Dimensiunea lor mică și natura liniștită le fac o alegere ideală pentru persoanele care locuiesc în apartamente sau condos sau cei care nu au spațiul pentru a găzdui a Pasăre mai mare. Unii pot învăța să vorbească destul de bine, deși nu se știe că este un mare vorbitor. Ei fac animale de companie perfect afectuoase și adorabile.

Prezentare speciala

Nume comune: Parrotlet, papagal de buzunar, parrotlet pacific, parrotlet ceresc și parrotlet lecții

Nume stiintific: Forpus coelestis

Dimensiunea adulților: 4 1/2 la 5 1/2 inci, cântărind aproximativ o uncie

Speranța de viață: 20 până la 30 de ani în captivitate

Origine și istorie

Parrotul Pacific se găsește în America Centrală și America de Sud. Ele sunt cele mai răspândite în Peru și Ecuador. Ei trăiesc în pădurile tropicale.

Este comun pentru aceste păsări mici să se adune în turme de 100 sau mai multe. Unele turme devin atât de mari - arata ca niște nori de fum pe cer. Parrotilele vor petrece ore în fiecare zi în copacii în care acestea furajează pentru fructe și semințe sau pe stânci de lut.

Parrotile sunt papagali "adevărați", iar cea mai apropiată relativă este Amazon Parrot. Deși cele două specii diferă semnificativ în dimensiune, ele au asemănări izbitoare în aspect și temperament.

Pacific Parrotlets nu au fost crescuți în captivitate, totuși, ele sunt cele mai frecvente specii de parrotlet păstrate ca un animal de companie. Alte specii populare includ parrotul mexican (FORPUS Cyanopygius Cyanopygius), parrotul spectacol (Forpus conspicillatus conspicillatus), iar parrotul cu fața în față (FORPUS XANTHTOPS).

Temperament

Obțineți toate caracteristicile de personalitate cu papagal mare într-un pachet miniatural. Aceste păsări pot fi mici, dar se comportă ca băieții mari și au nevoie doar la fel de multă atenție. Tame, parrotile hrăniți manual fac tovarăși foarte dulci, afectuosi. Ele sunt adesea comparate cu păsările de dragoste.

Fără manipularea corectă, parropulele pot deveni nesupuse și impiene. Ei adesea fac cel mai bine ca animalele de companie atunci când sunt păstrate singure. Ele sunt predispuse la agresiv față de alte păsări, mai ales dacă sunt tăbute. Luptele teritoriale s-ar putea izbucni în timpul hrănirii.

Aceste papagali miniaturali pot acționa fără teamă, dar acest Bravado le poate obține în pericol, mai ales într-o casă cu câini și pisici. Feisty Parrotlets nu poate să se întoarcă de la o luptă cu animalele de companie blânde.

Parrotilele sunt la fel de inteligente ca orice alt papagal. Ele pot fi instruite să facă câteva trucuri. Unii indivizi pot vorbi.

Vorbire și vocalizări

Aceste păsări mici nu ajung la decibelurile piercing ale papagalilor mai mari. Vocea lor este aproape șopârlă, iar vocabularul lor poate ajunge la 10 până la 15 cuvinte, ceea ce este destul de impresionant pentru dimensiunea lor. Ei vor scârțâi și cairp, deoarece sunt în mod natural foarte vocal, dar zgomotul lor nu ar trebui să fie deranjant pentru vecini.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Pacific Parrotlet culori și marcaje

Pacific Parrotlets sunt adorabili cu caracteristicile pargostului miniatural. Cozile lor mici sunt delicate, iar ciocurile lor curbate și capul mare se imită perfect verișorii lor mai mari. Ei au, de asemenea, picioare de zigodactil, adică două degete picioare înainte și două degete de la picioare spre spate.

Colorarea normală a păsării este cea mai mare parte verde. Parrotletele vin, de asemenea, în multe mutații de culoare, cum ar fi Lutino, Albastru și Albino.

Aceasta o specie dimorfă, ceea ce înseamnă că există diferențe vizibile între bărbați și femei. Masculii pot fi distinsi de femele de către stropii albastru strălucitor pe spatele lor și în spatele ochilor lor.

Îngrijirea parropilor din Pacific

În timp ce parrotilele pot fi mici, ele nu sunt în niciun caz întreținere redusă. Ele sunt în mod natural mai ușor de curățat după ce păsările mai mari. Cu toate acestea, ei necesită socializarea și manipularea zilnic pentru a le menține îmblânzirea.

Ca și în cazul tuturor papagalilor, parrotile plictisite pot deveni distructive. Acest lucru poate include oameni de umplutură, mestecând lucrurile în jurul casei dvs. sau comportamentul de auto-mutilare. Pregătirea corectă, armarea pozitivă, jucăriile angajatoare și atenția zilnică sunt cele mai bune modalități de a vă menține conținutul papagalilor.

În comparație cu alte papagali, parrotletele sunt destul de bune la distracție. Furnizați-le cu o mulțime de jucării stimulative în cușcă. Dimensiunea minimă a cuștii pentru această pasăre ar trebui să fie de 18 inci pătrat. Cu cât este mai mare cușcă, cu atât mai bine. Spacingul de bare nu trebuie să fie mai mare de 1/2 până la 5/8-inch.

Supraveghează perioada în care pasărea este în afara cuștii. Aceste păsări sunt atât de mici și delicate încât sunt ușor de a avea un accident dacă se află pe podea sau să se hrănească pe mobilier. Pentru a preveni accidentele sau rănirea, la începutul limitelor stabilite pentru păsări. Învățați pasărea să rămână pe un stand de joc. S-a așezat cu grijă pasărea înapoi de fiecare dată când coboară.

Aceste "papagali de buzunar" pot fi adesea văzuți să-și scoată capul dintr-un buzunar de cămașă pentru o plimbare rapidă pe cap. Aceasta este o activitate distractivă, angajatoare pentru păsări. La prietenul tău cu pene, buzunarul tău este punga perfectă care o păstrează chiar acolo unde vrea să fie-chiar lângă tine.

Probleme comune de sănătate

Ca majoritatea papagalilor, aceste păsări necesită timp și socializare out-of-cușcă cu dvs. Dacă pasărea dvs. se simte neglijată sau plictisită, aceasta poate recurge la pene, și chiar alegerea pielii, care poate deveni o preocupare de sănătate severă.

În general, parropultele sunt păsări mici care nu primesc în mod obișnuit boli. Ei pot trăi, în medie, până la 30 de ani în captivitate. Cu toate acestea, bacteriile, virușii și ciupercile dăunătoare pot face orice pasăre susceptibilă la boală. Aceste organisme dăunătoare pot provoca psittacoză (infecție respiratorie bacteriană), virusul Pacheco (infecția cu herpes fatal) și aspergiloza (boala pulmonară fungică). Există o serie de boli aviare și mai rare care pot afecta și parrotile.

Dieta și nutriția

Pacific Parrotles au un metabolism rapid și trebuie să aibă alimente disponibile în orice moment. Ei sunt cunoscuți pentru apetitul lor vrăcios și prosperă pe o dietă variată. În sălbăticie, parrotoli se hrănesc cu flori, capete de semințe, fructe și fructe de padure.

Dieta lor ar trebui să fie compusă din proaspăt Fructe și legume de siguranță, semințe mici, pelete comerciale de înaltă calitate și surse de proteine ​​nutritive, cum ar fi Ouă. De asemenea, acestea ar trebui să aibă acces la o sursă de calciu, în special dacă o femeie este ouă.

Fructele și legumele ar trebui să facă 50% din dieta parrotlei. O peletă de păsări de înaltă calitate ar trebui să țină cont de 35%. Restul de 15% ar trebui să fie un amestec de semințe cu conținut scăzut de grăsimi constând în principal din semințe de orz, mei, cantalupe, in sau de iarbă.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Foarte activ, parrotile au nevoie de multă cameră pentru a juca și multe jucării pentru timp de joc. Ele sunt păsări curioase mici și vor intra în lucrurile voastre dacă nu le oferiți jucării proprii.

Dacă doriți să aveți parrotole, ar trebui să vă asigurați că puteți renunța la o zonă de siguranță pentru păsări pentru a juca cel puțin o dată la două ore pe zi. Ei trebuie să fie capabili să iasă din cușcă, să-și întindă aripile și să-și exercite mușchii picioarelor pentru a-și menține sănătatea fizică și psihică.

Introduceți lucruri noi cum ar fi jucăriile și scările în cușca păsărilor, ceea ce o va ajuta să o țină intrigi și ocupată. Leagini, piele, lemn, frânghie nodată, clopote și margele sunt printre elemente preferate ale păsărilor, deși orice lucru strălucitor sau colorat va capta curiozitatea lor.

Oferind o ramură aleatorie o dată pe săptămână poate fi o încântare și ajuta la reducerea instinctului păsării de a mesteca și urca. Puteți crea provocări de hrănire care vor testa și abilitățile de vânătoare de alimente ale păsărilor. Woods sigur includ măr, pere, cireșe, salcie, cenușă, plop, elm, castane, nuc, arin și arțar.

Această pasăre este dimensiunea perfectă pentru un cort de păsări drăguț. Va dormi în cort sau pe un leagăn. Odată ce păsările se maturizează și natura lor de cuibărit, scoateți cortul dacă provoacă pasărea să devină agresivă.

PROS
  • Mici dimensiuni, nu necesită mult spațiu

  • Liniștit, deși poate fi instruit să vorbească

  • Afectuos

Contra
  • Dimensiunea mică le face mai delicate

  • Poate fi feisty, bullish și temperamental

  • Poate obține distructiv dacă este plictisit

Unde să adoptați sau să cumpărați un parrotlet Pacific

Cele mai multe salvări de păsări listează păsările lor pe baze de date de căutare online cum ar fi Adoptați un animal de companie și Petfinder. Dacă doriți să știți cum este să trăiți cu unul, contactați un crescător local sau o agenție de adopție a Parrot și întrebați dacă vă puteți vizita păsările. Frumusețea păsărilor menține o listă de Credite de parrotlet de reputație. În medie, parrotilele vinde pentru 200 de dolari la 400 de dolari.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de specii de parrot mici.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pacific parrotlet: profilul speciilor de păsări