Pionus albastru (pionus menstruus)

Papagal albastru. Pionus menstruus. South și CE

Numit pentru pene colorate și atrăgătoare, aceste păsări sunt cunoscute în mod obișnuit ca pionusul albastru, sau, mai simplu, papagalul albastru. Numele lor științific este Pionus menstruus.

Origine

Pionusul albastru sălbatic își face casa în zonele tropicale ale orașului Costa Rica, America Centrală și America de Sud, unde se dezvoltă în zone umede și cuiburi în pădure. A fost păstrată în captivitate de mai mulți ani, iar acest lucru a condus pionusul albastru ca fiind iubit ca un animal de companie în case din întreaga lume.

mărimea

Pionusul albastru este un papagal de dimensiuni medii și mari. La scadență, aceste tipuri de păsări ating de obicei lungimi de până la 12 centimetri când sunt măsurate de la cioc la coadă. Ele sunt papagali relativ actiuni, ca alte tipuri de pionus, iar adultii se cântăresc, în general, în vecinătatea a 8 până la 9 uncii atunci când este la o greutate sănătoasă.

Durată medie de viață

Ca alte specii Pionus și majoritatea Hookbills, o îngrijire sănătoasă, bine îngrijită de pionus albastru, poate fi de așteptat să trăiască până la 40 de ani în captivitate - iar unii au fost chiar documentați pentru a trăi chiar mai mult. Datorită lor excepțional de lungă durată de viață și atenția care este necesară atunci când se ocupă de o pasăre de companie, proprietarii potențiali sunt avertizați cu tărie să facă o mulțime de cercetări și să se asigure că sunt gata să se angajeze să se îngrijească de una dintre aceste păsări înainte de adoptarea unuia.

Temperament

Pionusul albastru, ca și alți papagali Pionus, are o reputație pentru a fi independentă, rămânând în același timp îndeaproape legat și dedicate proprietarilor lor. Ei se bucură de interacțiunea cu membrii familiei lor umane, jucând jocuri și amuzante cu o mulțime de Bird toys. Mulți proprietari au raportat că au personalități ușoare, blânde și că acestea au tendința de a nu mușca la fel de mult ca și alte specii - deși sunt cu siguranță capabile să facă acest lucru dacă iau o înclinație. Pionus Parrots sunt, de asemenea, larg raportate ca fiind printre tipurile de specii de papagal, în special pentru dimensiunea lor.

Culori

Plumajul frumos al pionusului albastru este responsabil pentru numele păsării, precum și de popularitatea ei imensă în rândul proprietarilor de animale de companie. Corpul acestor păsări este în principal o culoare verde strălucitoare, cu tonuri de bronz pe părțile superioare ale aripilor. Capul este o culoare albastră strălucitoare și strălucitoare, iar acest lucru continuă la mijlocul piesei de păsări. Ei au cercuri mai întunecate și prăfuite pe fiecare dintre obrajii lor și pene roșii pe partea inferioară a cozilor lor, așa cum fac toate papagalii Pionus. O altă caracteristică distinctă a acestor păsări este un plasture roșu caracteristic pe mandibula superioară a ciocului.

Hrănire

Ca toți papagali, ar trebui să se acorde o atenție amplă conținutului nutrițional al dietei lui Pionus albastru. În captivitate, aceste păsări tind să facă cel mai bine atunci când sunt hrăniți o dietă de înaltă calitate peletată, suplimentată cu un amestec de semințe formulat pentru păsări mari. Aceste alimente ar trebui să fie întotdeauna servite împreună cu o varietate de proaspete Fructe și legume de siguranță pentru a se asigura că acestea primesc cantitățile adecvate de vitamine. Acești papagali se bucură, de asemenea, de o varietate de Pasăre de casă tratează cum ar fi rețete de pâine de păsări, germeni și alte creații nutritive.

Exercițiu

Pionus Parrots sunt foarte activi și au nevoie de o mulțime de spațiu pentru a juca și exercita în fiecare zi. Acestea fiind spuse, oricine este interesat să dețină una dintre aceste păsări ar trebui să se asigure că au timp în programele lor pentru a le oferi animalelor de companie de la 3 la 4 ore în afara cuștii pe zi, la un nivel minim. Acest lucru din plăcerea cuștii ar trebui să fie strict supravegheat și ar trebui să apară într-o zonă de rezistență la păsări, deoarece Pionus sunt foarte curioși și ar putea intra într-un accident dacă este lăsată la dispozitive proprii.

Albastru pionus ca animale de companie

Frumos și iubitor, pionusul albastru, sa bucurat de o mare popularitate ca un animal de companie de mai mulți ani și se pare că această tendință nu este în pericol de diminuare. În timp ce sunt păsări fermecătoare, ușoare, nu pot fi stresate suficient încât acestea nu sunt cele mai bune animale de companie pentru toată lumea.

Dacă vă gândiți la adoptarea unui pionus albastru, ar trebui să faceți cu siguranță o mulțime de cercetări pentru a vă asigura că stilul dvs. de viață este potrivit pentru îngrijirea uneia dintre aceste păsări. Contactați un ameliorator local sau o societate de avicultură în zona dvs. și vorbiți cu oameni care au experiență de experiență și ridicarea papagalilor pionus de albastru. Ei vor putea să vă ghideze la resursele potrivite care vă vor ajuta să decideți dacă un pionus albastru este păsările potrivite pentru dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pionus albastru (pionus menstruus)