Dusky pionus parrot (papagal dusky): profilul speciilor de păsări

Pionus fuscus

Dusky Pionus Parrot este un papagal de dimensiuni medii cunoscut ca având o dispoziție blândă, făcându-l o alegere excelentă pentru proprietarii de papagali de primă dată și familiile. O pasăre mai liniștită decât alte papagali, este o opțiune bună pentru proprietarii de parrot care trăiesc în apartamente sau condos. Aceasta nu este o pasăre vibrantă colorată, dar tonul său cenușiu este evidențiat cu nuanțe subtile, dar frumoase de albastru, violet și roz, precum și flash-uri de roșu strălucitor.

Prezentare speciala

Nume comune: Dusky Pionus Parrot, Parrot Dusky, violet Pionus

Nume stiintific: Pionus fuscus

Dimensiunea adulților: 9 și 10 inci în lungime, cântărind 7 până la 8 uncii

Speranța de viață: 25 de ani, deși poate trăi până la 40 de ani

Origine și istorie

South American Dusky Pionus Parrot are o gamă largă în sălbăticie, trăind în Venezuela, Brazilia, Guyana, Surinam, Guiana Franceză și părți din Columbia. Preferă să trăiască în zone împădurite unde se poate ascunde și să furați printre frunzele și peria, protejate de prădători și elemente. Programele de reproducere captive au făcut papagali Dusky Pionus disponibil în întreaga lume.

Temperament

Dusky Pionus are o reputație de a fi un animal de companie liniștit și lăsat înapoi. Poate fi timid sau stangish, dar va deveni afectuos cu familia sa umană. Dusky Pionus Parrot se bucură de petrecerea timpului cu membrii familiei sale, deci dacă aveți în vedere această pasăre, asigurați-vă că veți putea fi acasă cu ea pentru o bună parte din fiecare zi.

Această pasăre este mai puțin probabilă decât alte papagali pentru a le lega exclusiv la o singură persoană, mai ales dacă este socializată cu toți membrii familiei la o vârstă fragedă.

Această pasăre învață trucuri cu armătură pozitivă. Sesiunile de instruire sunt o experiență distractivă, angajatoare pentru ei.

Vorbire și vocalizări

În timp ce papagalul Dusky Pionus va învăța uneori să spună un cuvânt sau două, nu se știe că este foarte vocal, Vorbind pasăre. Cu toate acestea, cu o pregătire extinsă, poate învăța să imite 10 până la 20 de cuvinte.

Cum să-ți înveți pasărea să vorbească

Dusky Pionus papagal culori și marcaje

Papagalul Dusky Pionus este o pasăre de culoare închisă, cu pene de culoare gri închis, care acoperă cea mai mare parte a corpului său. În iluminarea corectă, adevărata frumusețe a penajului lor devine evidentă. Ei au cozi de albastru strălucit, accentuate cu albastru pe marginile aripilor lor, o lovitură de pene albe pe gâtul lor, o nuanță roșiadă / roz față de sânii și bellii lor și roșu strălucitor sub cozile lor.

Nu există modalități evidente de a distinge bărbații de la femei. Doar sexul chirurgical sau testarea genetică pot determina sexul păsării.

Îngrijirea papagalului Dusky Pionus

Un papagal de pionies din Dusy este, în general, mai ușor de îngrijit și mai puțin exigent decât multe dintre celelalte specii de papagal.

Această pasăre va avea nevoie de o mulțime de cameră - o cușcă de papagal mare sau aviar este cel mai bun mediu (până la 5 metri înălțime și 3 picioare cu 2 picioare, lung și larg). Cu cât mai mult spațiu pe care îl oferiți această pasăre, cu atât mai bine. Ei vor face bine într-o cușcă de papagal de dimensiuni medii (3 picioare înălțime, de 2 metri lungime și largă), dar să fie pregătiți să le dea o mulțime de timp de exerciții din cușcă.

8 cele mai bune păsări pentru viața de viață

Probleme comune de sănătate

Deși este o specie relativ sănătoasă, papagalul de pionies este cunoscut ca fiind mai predispus la infecție de aspergiloză decât alte specii. Simptomul principal al acestei infecții este greu și dificil de respirație. Această infecție fungică poate fi fatală, dar o bună igienă și o dietă variată, de înaltă calitate, pot ajuta la prevenirea bolilor. Dacă pasărea dvs. dezvoltă aspergiloză, acesta este tratabil cu medicamente antifungice dacă este prins devreme.

Dusky Pionus papagalii pot fi predispuși la obezitate, în primul rând, dacă sunt limitate în cuști mai mici sau dacă nu primesc suficient timp de exerciții în afara cuștii.

Dieta și nutriția

În sălbăticie, această specie mănâncă fructe, fructe de padure, semințe, flori și porumb din teren agricol. Dusky Pionus Parrot supraviețuiește cel mai bine în captivitate atunci când primește o semințe comerciale bine formulate și mix de pelete care este suplimentat cu Fructe proaspete și legume zilnic.

Păsările au nevoie de o serie de vitamine și minerale care vor ajuta la susținerea imunității și funcțiilor de viață esențiale. O dietă variată vă ajută și la păstrarea papagalului interesat de a mânca. Dacă pasărea primește aceleași alimente în fiecare zi, se poate plictisi și deprimat.

Optzeci la sută din dieta papagalului dvs. ar trebui să cuprindă semințe, fructe proaspete și legume proaspete - 20% din dieta sa ar trebui să fie formată din boabe și pelete. În fiecare dimineață, oferă papagal alimente proaspete. Asigurați-vă că ați dat destule mâncare pentru a dura pe tot parcursul zilei. Fiecare pasăre este diferită - dați cât de mult va mânca, care poate fi o ceașcă de mâncare de 1/4 la 1. La amurg sau cină, furnizați mai multe alimente proaspete.

Evitați alimentele grase - aceste păsări sunt susceptibile de a deveni supraponderali. De exemplu, evitați să dați chips-uri de banane. Păsările iubesc acest tratament, dar este prăjit în grăsimi și poate duce la obezitate.

Semințe vs. Pelete: Ce să vă hrăniți pasărea

Exercițiu

Dusky Pionus papagalii ar trebui încurajați să iasă din cușcă și să exercite timp de cel puțin trei sau patru ore în fiecare zi. Acest lucru este esențial pentru păsările păstrate în cuști mici la dimensiuni medii. Configurați o zonă de joc sigură, rezistentă la păsări pentru pasăre și o supravegheați îndeaproape în timpul jocului pentru a preveni accidentele și rănirea.

Dacă oferiți un pionus dusy cu o mulțime de jucării, cum ar fi leagăne, oglinzi și clopote, se poate păstra frumos distrați, necesitând mai puțină interacțiune. Oferiți un joc de joacă sau de joc de sala de gimnastică în casă pentru ca pasărea să o folosească în timpul exercițiului său în afara cuștii. Dusky Pionus papagalii sunt deosebit de îndrăgostiți de leagăne.

PROS
  • Papagal bun pentru prima dată

  • Pot învăța câteva cuvinte

  • Nu prea zgomotos, o opțiune mai bună pentru viața de viață

Contra
  • Poate acționa supus, timid sau stagnostic

  • Necesită cel puțin trei până la patru ore de exerciții fizice, stimularea mentală

Unde să adoptați sau să cumpărați un papagal de pionier

Puteți găsi papagali de pionus de la o reputație crescător Organizarea de registru sau de adopție. Acestea pot costa 200 de dolari la 2.000 de dolari. Prețul ridică în sus dacă a fost ridicată manual sau vândută ca o pereche. Salvarea sau agențiile de adopție pot obține această pasăre renunțată de proprietarii care nu pot să-i pasă de ei. Unele surse online pe care le puteți încerca includ:

Dacă mergeți pe traseul de crescător, întrebați crescătorul cât timp a fost reproducerea și lucrul cu specia. Tour facilitatea sa. Când percepeți inventarul său, căutați Semne de sănătate bună generală a turmei. Păsările ar trebui să fie active și să alerteze cu ochi strălucitori, pene curate și culturi complete.

Mai multe specii de păsări de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, consultați:

În caz contrar, verificați tot celălalt Profiluri de păsări de animale de dimensiuni medii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dusky pionus parrot (papagal dusky): profilul speciilor de păsări