10 Cele mai frecvente probleme digestive de câine

Problemele digestive de câine sunt una dintre cel mai comun afecțiuni. A "Tulburare digestivă și # 8221; sau boala este ceva care apare într-un stomac și / sau intestine al unui câine și, deși, de obicei, nu sunt grave, unele dintre problemele digestive la câini pot fi, de fapt, amenințând viața.

Din fericire, pot fi prevenite cele mai multe probleme digestive. În mod obișnuit, majoritatea dintre ele sunt, de asemenea, destul de ușor de tratat acasă dacă știi ce să caute și exact ce trebuie să faci. Deci, înainte de a ne uita la unele probleme digestive ale câinelui, să vorbim mai întâi despre ceea ce puteți face pentru a le evita în primul rând.

Cum de a preveni problemele digestive câine?

Prevenirea problemelor digestive la câini este ușoară și simplă și constă în cea mai mare parte dintr-o dietă sănătoasă, o bună hidratare și un exercițiu regulat. Altele decât a fi un proprietar de animale de îngrijire, atent și informat, care știe a Sistemul digestiv al câinelui, Există câteva alte lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza riscul de a dezvolta probleme digestive, cum ar fi:

  • Vaccinarea câinelui
  • Dă-ți medicina preventivă Pooch dacă locuiți într-o zonă infestată de parazit
  • Păstrați zona de viață a câinelui curat
  • Nu le lăsați să mănânce fecale, gunoi și mâncare stricată (utilizare cutii de gunoi pentru animale de companie)
  • Nu lăsați câinele să bea apă în picioare, sau apă după precipitații grele
  • Nu faceți schimbări bruște la dieta câinelui
  • Asigurați-vă că câinele primește suficient exercițiu și de joc
  • Încercați să vă păstrați animalul departe de stres (zgomote, schimbări de rutină etc.)
  • Asigurați-vă că câinele dvs. menține o greutate sănătoasă

Acestea sunt unele dintre cele mai de bază și auto-explicative de precauție pe care le puteți lua, iar în majoritatea cazurilor, acest lucru va fi suficient pentru a evita problemele digestive la câini. Cu toate acestea, accidentele se întâmplă, astfel încât mai jos este o scurtă prezentare a celor zece cele mai frecvente probleme digestive de câine pe care ar trebui să le faceți și ceea ce ar trebui să faceți în aceste cazuri.

LEGATE DE: Cele mai bune ajutoare digestive pentru câini

10 cele mai frecvente probleme digestive de câine

Cum să tratați diareea la câini

1. Diaree

În timp ce diareea este adesea un simptom al unui a Numărul de specifici probleme digestive, poate, de asemenea, să stea pe cont propriu. Este de obicei cauzată de ingerarea alimentelor proaste / stricate, a apei murdare și a obiectelor străine. Chiar și o simplă schimbare de dietă care nu a fost făcută în mod corespunzător poate duce la diaree la câini.

Diaree poate fi, de asemenea, un efect secundar al unor medicamente care nu sunt de acord cu stomacul animalului dvs. sau un simptom al stresului. Reacțiile alergice (atât alimente, cât și medii) sunt uneori urmate de diaree.

Cum să tratați diareea la câini:

Tratamentul cu diaree este totul despre dieta. Când puiul tău o primește, Lasă-l repede la început înainte de hrănire. Apoi hrăniți-vă pooch o dietă slabă, astfel încât să nu iritați mai departe sistemul digestiv. Puiul fiert sau curcanul cu o anumită orez este cel mai sigur mod de a merge.

Hidratarea este o parte foarte importantă a tratamentului cu diaree pentru a evita deshidratarea, așa că după o scurtă perioadă de repaus, încurajați câinele să bea multă apă. Le puteți da, de asemenea, un bulion osos.

Diarheea câinelui nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile. Dacă o face, înseamnă că există o problemă de sănătate subiacentă mai gravă; duceți-l la veterinar pentru a determina cauza și pentru a obține terapia corespunzătoare.

X-ray care prezintă constipație în cavitatea abdominală a unui câine
X-ray care prezintă constipație în cavitatea abdominală a unui câine.

2. Constipație

Constipație este o incapacitate completă pentru câine pentru a defeca sau a trece scaune grele și uscate. Constipația la câini este de obicei cauzată de lipsa fibrei în dieta câinelui, precum și lipsa exercițiului. Unele alte cauze includ deshidratarea, efectele secundare ale anumitor medicamente, mărite Glandele de prostată și ingestie de obiecte străine și lucruri necorespunzătoare.

Cum să tratați constipația la câini:

Soluțiile pe termen scurt includ laxativele și balsele de scaun disponibile pe tejghea. Anumite medicamente pentru a îmbunătăți contracțiile intestinului gros al câinelui pot fi necesare, dar numai dacă sunt prescrise de VET dvs. O clismă poate fi, de asemenea, recomandată în anumite situații.

Creșterea consumului de fibre în dieta câinelui dvs. cu Alimente cu fibre ridicate și oferind mai multe exerciții fizice sunt cele mai bune și dovedite soluții pe termen lung pentru a trata problema constipației PET.

Cum de a trata vărsăturile la câini

3. Vărsături

Vărsături este o altă problemă digestivă de câine comună cauzate de obicei prin simpla supraalimentare sau mananca ceva pe care poochul dvs. nu poate digera. Schimbările bruște de dietă pot fi, de asemenea, motivul din spatele acesteia, precum și o reacție proastă la anumite medicamente.

Cu toate acestea, vărsăturile pot fi, de asemenea, un simptom al unei alte emisiuni digestive, iar o excursie la veterinar este necesară dacă vărsăturile PET durează mai mult de două zile sau dacă este însoțită de alte probleme și simptome de sănătate remarcabile.

Cum să tratați vărsăturile la câini:

Pentru a-ți face ca câinele să oprească vărsături, după o perioada scurta de post, hrăniți-i o dietă slabă care include alimente care nu îi vor irita sistemul digestiv. De exemplu, orez fiert, cartofi și piept de pui fără piele sau Turcia. Asigurați-vă că poooch bea multă apă, deoarece vărsăturile îl pot face rapid deshidratate. Când vărsăturile durează mai mult de 1-2 zile, VET dvs. trebuie contactat și pot prescrie antibiotice dacă este necesar.

Infestarea de vierme într-un intestin de câine

4. Infecții

Infecțiile virale, bacteriene și parazitare pot duce la diferite probleme digestive diferite. Unele dintre cele mai frecvente sunt:

Infecții virale - In timp ce Viruși cum ar fi distemperul canin și canin parvovirus prevenite cu vaccinare, ele încă afectează mulți câini nevaccinați. Virușii sunt transmise de fecale sau prin contact direct cu un câine infectat sau alte animale și adesea provoacă probleme digestive printre alte simptome.

Infecții bacteriene - cele mai frecvente infecții bacteriene care afectează sistemul digestiv al câinelui includ Salmonella, E.coli și helicobacter. Aceste infecții sunt de obicei cauzate de fecale contaminate, apă, lapte și carne. Câinii cu sisteme imune mai slabe, cum ar fi câinii și puii seniori, sunt mai susceptibili de a obține o infecție bacteriană și au simptome mai grave și complicate.

Infecții parazitare - paraziți intestinali, cum ar fi viermii, viermii, viermii rotunzi și Giardia Adesea atacă tractul GI al unui câine. Ele se găsesc în surse de apă stagnante, fecale și surse de alimente contaminate cum ar fi carnea și lapte.

Simptomele acestor și alte infecții pot varia în funcție de cauza specifică, dar adesea includ diaree, vărsături, mucus în scaun și pierdere în greutate și chiar o combinație a tuturor acestor.

Cum se tratează infecțiile la câini:

Tratamentul va depinde de cauza specifică a infecției, care poate fi determinată numai de medicul veterinar. De exemplu, infecții virale, în special canin parvovirus, poate necesita spitalizare deoarece acestea sunt amenințătoare de viață. Terapia include administrarea medicamentelor anti-greață și a fluidelor IV, cu antibiotice adăugate pentru a preveni infecțiile secundare.

În mod similar, infecțiile parazitare sunt tratate cu antibiotice și alte medicamente, în funcție de tipul de paraziți. Tratamentul pentru infecțiile bacteriene include, de asemenea, modificări antibiotice și dietă. Rețineți că atunci când se ocupă cu oricare dintre aceste infecții, este necesară o excursie la VET pentru a obține tratamentul adecvat pentru tipul specific de bacterii. Nu încercați să diagnosticați și să le tratați la domiciliu.

Cum să tratați colita la câini

5. Colita

Colita sau inflamația intestinului sau a colonului animalului animalului este o problemă digestivă foarte frecventă a câinelui. Este adesea cauzate de bacterii sau paraziți (după cum sa menționat mai sus), traume și / sau stres. În unele cazuri, este cauzată de consumul de alimente contaminate sau de alimente proaste / răsfățate și gunoi.

Simptomul primar al colitei la câini este diareea, uneori cu sânge în ea. Alte simptome includ mucus în scaun, vărsături și tensionare cu mișcarea intestinului.

Cum să tratați colita la câini:

Gestionarea serviciului cauza fundamentală este o modalitate comună de a trata colita. De exemplu, colita cauzată de bacterii este tratată cu antibiotice și o dietă foarte digerabilă și numai după consultarea cu un medic veterinar.

Dacă cauza este necunoscută, VET dvs. poate prescrie post pentru câteva zile, urmată de o dietă reziduală redusă și o creștere a aportului de fibre. Sensibilitatea la gluten este mai puțin frecventă la câini, dar gluten sau un alt element alimentar specific / ingredientul ar putea fi cauza colitei, caz în care VET-ul dvs. va recomanda să facă un Eliminare Dieta dupa tratament.

Cum să tratați IBD la câini

6. Boala intestinală inflamatorie

Boala intestinală inflamatorie (IBD) este un termen medical pentru un grup de probleme digestive de câine, caracterizate de simptome similare, în special inflamația care are loc fără o cauză cunoscută. Alte simptome ale IBD la câini includ vărsături, pierdere în greutate și diaree.

Ibd nu e la fel Ca sindromul intestinului inflamator (IBS), iar cele două sunt legate, dar diferite probleme legate de sănătate GI. IBD este deosebit de greu de diagnosticat, deoarece simptomele imită multe alte probleme digestive, inclusiv IBS. Aceasta înseamnă că VET dvs. trebuie să excludă mai întâi alte condiții potențiale înainte de a comanda o biopsie pentru a confirma diagnosticul de IBD.

Cum să tratați IBD la câini:

IBD nu poate fi vindecat sau tratat din sistemul dvs. de companie, dar după consultarea cu VET-ul dvs. și de a dezvolta un plan de terapie, puteți ajuta Pooch Gestionați această problemă cu medicamentele și schimbările de dietă și faceți viața mai confortabilă.

Cum să tratați ulcere gastrointestinale la câini

7. Ulcere gastrointestinale

Ulcerii gastrointestinali la câini sunt clasificați ca răni sau leziuni care apar pe căptușeala lor de stomac. Simptomele comune includ scăderea apetitului, slăbiciunea generală și durerea în stomac. Unii câini pot suferi, de asemenea, de diaree sau vărsături.

Cele mai proeminente cauze ale ulcerelor de stomac ale unui câine includ alergii, stres, ingestând obiecte străine și infecții bacteriene sau virale.

Cum să tratați ulcere gastrointestinale la câini:

Severitatea ulcerului GI afectează terapia recomandată. Ulcer care perforau Zidul stomacului animalului trebuie tratat cu o intervenție chirurgicală. Uneori sunt necesare fluide IV dacă câinele devine deshidratat datorită diareei și / sau vărsăturilor.

În cazuri ușoare, modificările dietetice care includ alimente bland sau alimente în mod specific pentru problemele GI poate fi de ajuns. Unele cazuri pot necesita administrarea anumitor medicamente antiatice. Remediile naturale de acasă cum ar fi rădăcina de licorice, Aloe Vera și Alfalfa pot ajuta, de asemenea, conform dovezilor anecdotice.

Cum de a trata malabsorbția la câini

8. Malabsorbție

Malabsorbția este un termen care descrie absorbție slabă a anumitor substanțe nutritive. În majoritatea cazurilor, malabsorbția la câini este cauzată de lipsa unor enzime pancreatice. O altă cauză comună este boala intestinală mică.

Modificările în apetitul, pierderea în greutate și diaree sunt unele dintre cele mai frecvente semne de malabsorbție. Unii câini suferă, de asemenea, de retenție, deshidratare sau anemie a fluidului.

Cum să tratați malabsorbția la câini:

Modificările dietetice recomandate de VET dvs. sunt modul obișnuit de a face față malabsorbției, mai ales dacă poate fi identificată cauza. De exemplu, dacă un caz ușor de malabsorbție este cauzat de lipsa anumitor enzime în pancreasul animalului, adăugând Suplimente enzimete la dieta câinelui dvs. poate ajuta.

Cum se tratează gastroenterita la câini

9. Gastroenterită

Această condiție este o inflamație a tractului GI, în special stomacul și intestinele. Gastroenterita la câini este cauzate de obicei de o infecție, fie că este virală, parazitară sau bacteriană. Cu toate acestea, poate apărea, de asemenea, ca un efect secundar al unor medicamente sau ca o reacție adversă la o schimbare a dietei sau o ingestie a alimentelor ratate / rele.

Gastroenterita este caracterizată de Episoade intermitente de vărsături și diaree, ceea ce duce la deshidratare. Majoritatea câinilor vor avea, de asemenea, un apetit scăzut și vor apărea letargică.

Cum se tratează gastroenterita la câini:

Rehidratarea și restaurarea echilibrului electroliților din sânge este scopul principal al terapiei de gastroenterită câinelui. Acest lucru se realizează fie prin înlocuirea fluidului oral, fie cu tratament cu IV, în funcție de severitatea deshidratării și conform recomandărilor dvs. veterinar.

Unele cazuri vor necesita, de asemenea, medicamente cu antibiotice și medicamente anti-diaree sau anti-vărsare. VET dvs. poate, de asemenea, să prescrie protectoare gastro-intestinale pentru a preveni apariția ulcerelor de stomac și a mai multe complicații digestive.

Cum de a trata umflarea la câini

10. Canina Bloat

Blotat la câini este o condiție foarte gravă, care poate fi chiar fatală fără a se acorda medicală imediată. Canina Bloat, Dilatare gastrică și Volvulus (GDV), este o afecțiune în care stomacul câinelui se umple cu gaz și răsturnări.

Din păcate, această condiție este nu bine înțeles totuși și cauzele exacte sunt necunoscute, dar există unele speculații. Câinii mari cu piept adânci au mai multe șanse să sufere de ea. Boluri de alimente ridicate Poate provoca balonare atât (ironic, au fost dezvoltați pentru a preveni slăbiciunea). Unele dintre simptome includ somnul, rechinând fără vărsături și o burtă umflată care este greu la atingere.

Cum de a trata umflarea la câini:

Această condiție nu poate fi tratată acasă. Dacă observați oricare dintre simptome, obțineți câinele la veterinar imediat. Blotat poate fi fatal într-o chestiune de ore dacă este lăsată netratată.

Terapia pentru GDV la câini include eliberarea gazului din stomac și administrarea de fluide intravenoase. Chirurgia urmează de obicei de îndată ce câinele este stabil pentru a elimina orice țesut deteriorat și pentru a împiedica atacurile suplimentare.

În concluzie

Problemele de digestie la câini sunt foarte frecvente, iar în majoritatea cazurilor sunt rapide și ușor de tratat. Majoritatea părinților de companie vor trebui să se ocupe de una sau mai multe probleme de digestie câine pe parcursul duratei lor de viață a animalelor.

Unele dintre condițiile de mai sus discutate nu necesită o vizită la medic veterinar, dar altele pot fi mai grave și chiar amenințătoare de viață. De asemenea, dacă simptomele problemelor digestive ale animalului dvs. durează mai mult de câteva zile, luați câinele la veterinar indiferent de ce să determinați cauza exactă și obținerea unui tratament adecvat.

Citiți următorul: Cele mai bune alimente pentru câini pentru câini cu stomacuri sensibile

Doriți să împărtășiți acest lucru?

10 probleme digestive câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Cele mai frecvente probleme digestive de câine