4 Semne de probleme de pancreas la câini (și ce să facă)

Pancreasul este un organ vital în corpul unui câine. Acesta este situat în apropierea stomacului câinelui, iar cele două funcții principale sunt exocrine și endocrine. Partea de exocrină este responsabilă pentru secretarea bicarbonatului la acidul stomacului tampon și pentru producerea enzimelor pentru a digera carbohidrați complexi, proteine ​​și trigliceride. Partea endocrină este responsabilă pentru reglementarea nivelului de zahăr din sânge prin producerea de insulină și hormoni de glucagon.

Nu este neobișnuit ca câinii să aibă un pancreas defectuos și este important ca proprietarii de câini să fie informați despre posibile probleme de pancreas și cum să le spună imediat. Mai jos sunt cele mai frecvente semne ale problemelor pancreas la câini, boli asociate, cauzele și modalitățile lor de a trata această problemă de sănătate.

Ce este pancreasul la câini

Simptome comune ale problemelor pancreasului

Simptomele problemelor de pancreas la câini pot fi ușor greșite alte probleme digestive Deoarece majoritatea problemelor digestive vin cu simptome similare sau similare. Cu toate acestea, există și alte semne pe care le puteți observa, de asemenea, că pot indica în mod clar o problemă cu pancreasul câinelui.

1. Probleme digestive

Problemele și problemele digestive cu mișcarea intestinului sunt cele mai vizibile semne ale pancreasului potențial nesănătoasă. Acestea includ dureri de stomac, pierderea apetitului, abdomen umflat, vărsături și diaree. În timp ce, de cele mai multe ori aceste simptome indică o problemă de stomac pe termen scurt, dacă durează mai mult de câteva zile, luați câinele la veterinar pentru a verifica o problemă potențială pancreas.

2. Modificări ale temperaturii

Modificările de temperatură sunt, de asemenea, comune. Temperatura normală pentru câini scade în intervalul între 101 și 102.5 grade Fahrenheit. Dacă poochul dvs. are o febră sau o temperatură scăzută a corpului, care poate indica o problemă cu pancreasul său și, eventual, chiar pancreatită, care este o stare de sănătate periculoasă.

3. Probleme de respirație

Puii dvs. pot avea probleme respiratorii. În majoritatea cazurilor, astfel de probleme de respirație Indicați de obicei o problemă potențială cu plămânii câinelui sau căile respiratorii. Cu toate acestea, în combinație cu alte simptome menționate pe această listă, dificultățile de respirație canine pot semnala și problemele de pancreas.

4. Alte simptome

Există o serie de alte semne mai puțin cunoscute pentru a urmări. Acordați atenție schimbărilor comportamentale pe care câinele dvs. le-ar putea expune, mai ales dacă el devine letargic și nu are energie sau dorință de a se angaja în activitățile sale obișnuite. Câinele dvs. poate deveni, de asemenea, deshidratat sau experimentat bătăi inimii neregulate dacă are o pancreas nesănătoasă.

Cauzele problemelor pancreasului la câini

Cauzele problemelor pancreasului la câini

În timp ce nu există niciun răspuns clar la ceea ce cauzează iritarea pancreasului câinelui, unele dintre cauzele sugerate în mod obișnuit includ in varsta, obezitate și Diete de înaltă grăsime. Inflamația pancreasului (Pancreatită) este cea mai comună problemă pancreas la câini și creșterea cazurilor de pancreatită este întotdeauna evidentă în jurul sărbătorilor.

Creșterea poate fi atribuită faptului că mulți oameni împărtășesc mesele de vacanță cu câinii lor, iar resturile de masă sunt de obicei foarte mari în grăsimi. Chiar dacă nu vă hrăniți în mod regulat o dietă bogată în grăsimi, pancreasul său poate fi în continuare copleșit și apoi inflamat dacă îi dați prea mult de alimente grase dintr-o dată.

Câinii care trec prin gunoi și mănâncă gunoi sunt mult mai probabil să sufere de pancreatită, potrivit veterinarilor, deci asigurați-vă că câinele dvs. nu are acces la coșul de gunoi, atât în ​​casa dvs. cât și în exterior.

Condiții endocrine cum ar fi Hipotiroidismul poate contribui, de asemenea, la problemele de pancreas, precum și la severe trauma sau interventie chirurgicala. Unele medicamente pot predispune câinii la problemele pancreasului, în special medicamentele anti-criză cum ar fi bromura de potasiu sau fenobarbitalul.

Unele rase sunt la un risc mai mare de a avea probleme cu pancreasul lor, inclusiv schnauzers miniatural, spanioli Cocker, Dachshunds, Yorkshire Terrieri și Poodles. Câinii de sex feminin sunt la un risc mai mare de pancreatită decât câinii de sex masculin.

Cum să preveniți aceste probleme

Dieta sănătoasă și exercițiile fizice joacă cea mai mare parte în prevenirea problemelor pancreasului, în special a pancreatitei. Hrăniți câinele dvs. o dietă bine echilibrată, care este scăzută în grăsime, rămâneți la un program de dietă obișnuit și alimentați-vă pooch-ul în mese mai mici, mai frecvente, dacă este necesar. Păstrați animalul de companie departe de resturile de gunoi și de masă.

Evitați prea mult amidon și boabe în dieta câinelui dvs. deoarece pot fi greu de digerat în cantități mari. Adăugați câteva suplimente, cum ar fi ulei de pește sau vitamina B. Antioxidanții precum vitaminele C și E, seleniu și caroten pot reduce riscul de pancreatită. Probiotice poate fi de ajutor deoarece cresc numărul de bacterii bune în intestinele animalului de companie.

Cum sunt diagnosticate problemele pancreasului

Obținerea pooch-ului diagnosticat cu orice problemă de pancreas cât mai curând posibil poate ajuta la prognosticul. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de pancreatită, deoarece câinii sunt susceptibili să se recupereze din cazuri ușoare fără deteriorarea de lungă durată pancreasului sau a altor organe. Cu toate acestea, cazurile severe de pancreatită pot fi fatale.

De îndată ce observați oricare dintre semne, aduceți animalul în clinică. Veterinarul dvs. va conduce teste de sânge pentru a diagnostica pancreatita. El poate comanda, de asemenea, teste suplimentare, cum ar fi raze X abdominale sau ultrasunete. Biopsii de țesut ale pancreasului sunt uneori luate, mai ales când se suspectează cancerul pancreatic.

Tratamentul problemelor de pancreas de câine

Tratamentul problemelor de pancreas de câine

Tratamentul poate fi orice de la o mică ajustare a dietei și odihnă, la ceva mai grav în cazul inflamației severe sau a pancreatitei. Totul depinde de problema cu pancreas specifică și există patru probleme de sănătate legate de pancreas, care au propriile tratamente specifice.

Pancreatită

Pancreatita poate fi acută sau cronică. Pancreatita acută este, de obicei, mai severă, deoarece debutul este imediat, iar starea poate fi extrem de dureroasă pentru FIDO. Gestionarea durerii este primul lucru pe care VET îl va face și apoi vor încerca să prevină orice complicații suplimentare.

Spitalizarea este adesea necesară în cazuri grave și tratamentul începe cu restricții de alimente și apă pentru primele 24 de ore, ceea ce va oferi o odihnă pentru pancreas și va ajuta să se recupereze. Dacă câinele dvs. va vărsa necontrolat, el poate fi pus pe restricții de alimente și apă pentru mai mult timp, de obicei 2-3 zile.

După șederea spitalului, veterinarul dvs. poate prescrie medicamente pentru a opri vărsături și pentru a ajuta la greață, precum și medicamente pentru durere pentru a vă ameliora câinele de durere abdominală. Câinii cu pancreatită severă vor primi fluide IV pentru a preveni deshidratarea. VET dvs. va încerca să descopere cauza pancreatitei și să o trateze.

În cazurile cronice sau ușoare de pancreatită, veterinarii prescriu de obicei a Dieta cu conținut scăzut de grăsimi și medicamente suplimentare dacă este necesar. Monitorizarea progresului este necesară pentru a evita orice alte complicații suplimentare, cum ar fi insuficiența pancreatică exocrină.

Pancreatită acută la câini

Insuficiență pancreatică exocrină

Insuficiența pancreatică exocrină (EPI) este de obicei cauzată de o pierdere ireversibilă a țesutului pancreatic, ceea ce înseamnă că această afecțiune nu poate fi vindecată. Cu toate acestea, această problemă poate fi gestionată cu suplimentarea enzimelor pancreatice. Urmați instrucțiunile VET cu atenție, astfel încât să nu dați prea puțin sau prea multe dintre aceste enzime la câinele dvs., deoarece poate duce la probleme suplimentare.

Chisturi pancreatice

Chisturile pancreatice sau pseudocitele apar adesea ca urmare a complicațiilor de pancreatită. Ele sunt o colecție de fluid pancreatic găsită într-un zid de țesut și sunt tratați prin desenarea fluidului din ele. Chirurgia poate fi uneori necesară dacă problema persistă și chisturile nu scade în dimensiune după o perioadă de tratament.

Cancer pancreatic

Cancerul pancreatic este adesea greu de detectat până când starea este la etape avansate, motiv pentru care prognosticul pentru câini cu acest tip de cancer este de obicei direct. Tratamentul pentru cancerele pancreatice implică intervenții chirurgicale, radioterapie și chimioterapie, precum și o combinație a acestor tratamente.

În concluzieCele 4 semne de probleme de pancreas la câini (și ce să facă)

Problemele pancreas la câini pot varia de la ușoare până foarte severe, dintre care unele pun în pericol viața câinelui dacă nu sunt abordate la timp. Unele dintre acestea nu pot fi vindecate, ci doar gestionate, iar unele rare sunt fatale. Pentru a reduce șansele acestor probleme, hrăniți puii o dietă sănătoasă, cu conținut scăzut de grăsimi și să-l exercite în mod regulat pentru a preveni problemele pancreasului.

Acordați atenție semnelor cum ar fi scăderea în greutate, durerea abdominală, vărsăturile, diareea, problemele de respirație, letargie, febră și bătăile inimii neregulate și schimbările de comportament ale puilor. Luați câinele la veterinar dacă observați oricare dintre simptome.

Citiți următorul: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Semne de probleme de pancreas la câini (și ce să facă)