Eliminarea dietului de eliminare: un ghid științific

Dacă câinele dvs. are simptome de alergii alimentare sau sensibilități alimentare, prima dvs. prioritate trebuie să afle sursa problemei. Dieta de eliminare a câinilor este cel mai accesibil - și, potrivit studiilor (1, 2, 3), cea mai fiabilă abordare a identificării și eliminării ingredientelor problematice din dieta animalului dvs. de companie.

Dar ce dieta de eliminare a câinilor este într-adevăr, și cum poate un proprietar de animale de companie la domiciliu? Există alte alternative la testarea câinilor pentru alergii alimentare și ce ar costa aceste costuri?

Testarea alergiei alimentare la câini

Testarea alergiei este o metodă rapidă, dar scumpă de identificare a alergiilor de mediu, purici și alimentare la câini. Există trei moduri populare (și o abordare nou dezvoltată) pentru a testa un câine pentru alergii alimentare (și altele). Pe lângă dieta de eliminare a câinelui menționat, celelalte două sunt Testul cu piele de piele și Testul eșantionului de sânge. Dieta de eliminare este singura care se poate face la domiciliu de către proprietarii de animale de companie.

Testul de piele. Acest tip de testare se poate face prin expunerea câinelui la un alergen specific prin intermediul unui a Testul cu piele de piele și identificarea prezenței unei reacții alergice dermatologice la câine. Această metodă de testare a costurilor de aproximativ 260 USD la o clinică veterinară.

Test de sange. Testarea alergiei se poate face, de asemenea, luând o probă de sânge a unui câine pentru a verifica anticorpii inductori antigenului. Acest tip de testare se desfășoară de la $ 200 la 300 de dolari la biroul VET.

Deși cele două teste menționate mai sus sunt oarecum precise pentru câteva alergii specifice la câini, ele sunt scumpe și nu sunt întotdeauna ideale pentru testarea alergiei alimentare.

Inexactitatea de testare a alergiilor la alimente pentru câini au cauzat cercetarea și dezvoltarea unei noi abordări care testează saliva câinelui dvs. pentru prezența anticorpilor IgA și IgM. Deși acest tip de testare este uneori mai eficient pentru identificarea alergiilor alimentare la câini, este încă destul de scump, variind de la 300 la 400 de dolari la clinica veterinară. Mai mult, chiar și atunci când se face alături de dieta de eliminare a câinilor, nu este întotdeauna de ajutor (4).

Din fericire, dacă lucrați la un buget minim, dieta de eliminare a câinelui este o metodă accesibilă de identificare a alergenilor dvs. de companie. Dezavantajul acestui tip de "testare" este că este nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a identifica și a elimina ingredientele vinovate.

RECOMANDAT: Cum să hrăniți câinii cu alergii alimentare

Dieta de eliminare a câinilor
Ghidul final de știință

Elementele de bază ale procesului dietei de eliminare a câinilor

Eficacitatea și durata dietei de eliminare

Dieta de eliminare implică trecerea treptată a animalului dvs. de companie într-o dietă care nu are nici una dintre cele mai frecvente proteine ​​de alergene și carbohidrați, cum ar fi carnea de vită sau lapte (5). După această schimbare, puteți începe cu o "ardezie goală" și veți începe să adăugați ingrediente eliminate înapoi în dieta câinelui dvs. și să ia notă de orice modificări ale sănătății dvs. FIDO.

95% din timp, acest proces lent, dar eficient vă va permite să identificați exact ce ingrediente câinele dvs. este sensibil la.

Folosind un eșantion de 209 canini cu reacții alimentare adverse, cercetătorii au studiat dieta de eliminare a câinelui pentru eficacitatea sa și durata necesită animale de companie la & # 8220; # 8221; În timpul acestei diete, și aici sunt rezultatele (6):

  • După 3 săptămâni - 50% dintre câini nu au arătat semne de alergie alimentară
  • După 5 săptămâni - 85% dintre câini nu au arătat semne de alergie alimentară
  • După 8 săptămâni - Peste 95% dintre câini nu au arătat semne de alergie alimentară

Mai puțin de 5% din canini vor trebui să facă dieta de eliminare a câinelui timp de până la 13 săptămâni.

Eficacitatea și durata dietei de eliminare a câinilor

În concluzie, oamenii de știință recomandă ca în cel puțin 80% cazuri, ar trebui să se facă studiul de dietă restrictiv (eliminare) cel puțin 5 săptămâni. Alte studii (7) recomandă 10 săptămâni pentru cazuri mai grave. Creșterea duratei dietei de eliminare a câinelui până la 8 săptămâni va crește sensibilitatea diagnosticului la mai mult de 90% din cazuri.

Dacă câinele dvs. intră în 5%, care are o alergie alimentară neobișnuită sau greu de identificat, iar dieta de eliminare a câinelui este nereușită, veți dori să luați în considerare una dintre metodele de testare a alergiilor menționat mai sus. Amintiți-vă, trebuie să vorbiți mereu cu medicul veterinar înainte de a lua decizia de a vă pune animalul pe o dietă de eliminare a câinilor.

Când să încercați dieta de eliminare a câinelui

Există multe simptome care pot indica alergia alimentară a câinelui (8, 9, 10, 11). Acestea includ:

  • Pierderea parului
  • mâncărime
  • Piele roșii brute
  • Infecția pielii
  • mestecând pe picioare
  • lins constant al picioarelor
  • Infecții cronice ale urechii

Aceste simptome sunt simptome mai largi ale unei reacții alergice, dar când câinele dvs. are alergii alimentare, puteți observa și (12):

  • diaree
  • vărsături
  • exces de gaze
  • durere abdominală
  • Alergiile grave pot provoca, de asemenea, simptome de anafilaxie

Aceste simptome pot fi, de asemenea, indicative ale altor afecțiuni de sănătate. Este întotdeauna cel mai bine să vă consultați medicul veterinar pentru a elimina orice alte cauze posibile înainte de a presupune că alergiile alimentare sunt de vină și începând cu studiul dietei de eliminare a câinelui.

LEGATE DE: Meds alergici pentru câini - Când are nevoie de câinele tău?

Două tipuri de studii dietetice de eliminare

Sunt Două tipuri de dietă de eliminare a câinilor abordari:

  1. Prescripția alimentară alimentară. Această abordare implică trecerea câinelui dvs. pentru a cumpăra prescripție uscată uscată sau alimente umede care elimină alergeni de alimente majore.
  2. Dieta de eliminare a câinilor de casă. Aceasta implică structurarea propriei diete de hrană pentru câini și de monitorizare a ingredientelor de către dvs.

Ambele abordări au avantajele și contra. În funcție de situația dvs. și de tipul de alergie alimentară a câinelui dvs., s-ar putea să fie mai bună decât cealaltă.

Prescripția câinilor de câine

Deși acest lucru este o modalitate mai ușoară și mai convenabilă de a efectua procesul alimentar de eliminare, aceste alimente comerciale câine provin adesea de la companii care nu au cea mai bună reputație și sunt adesea acuzați de proprietarii de animale de companie pentru alte probleme de sănătate la câini.

Nu toate mărcile de alimente pentru câini de prescripție sunt rele, cu unii care au o mare reputație, dar care lucrează doar pentru un anumit subset de cazuri de alergii pentru câini. Există, de asemenea, lucruri pe care proprietarii de animale de companie trebuie să știe despre alimentele cu prescripție medicală. Downsidele majore sunt că acestea pot avea rechemate repetate pentru alimente, includ ingrediente care sunt provenite la îndoială, includ ingrediente de umplere, necesită o rețetă veterinară sau sunt extrem de costisitoare.

Mai mult, unele studii recente 2017 (13, 14) au descoperit că aceste alimente de dietă de eliminare cu proteine ​​noi, proteine ​​hidrolizate și formule unice ingrediente nu sunt întotdeauna eficiente pentru diagnosticarea alergiilor alimentare la câini.

Dacă alegeți să urmați o dietă de eliminare cu prescripție cu câinele dvs., asigurați-vă că cercetați compania care produce alimente și ingrediente care sunt în ea. Doar pentru că un hrană pentru câini trebuie să fie achiziționată cu o rețetă sau este recomandată de un medic veterinar nu înseamnă că este o alegere sănătoasă și sigură.

Dieta de eliminare a câinilor de casă

Alergeni în hrana pentru câiniCea de-a doua metodă de realizare a dietei de eliminare a câinelui (și preferată de majoritatea proprietarilor de animale de companie care doresc să pună o mică lucrare) este de a folosi o dietă de casă. Aceasta implică hrănirea mâncării câinilor pe care le gătiți acasă ca și dumneavoastră, de obicei, cu doar două ingrediente de bază - o sursă de proteine ​​și o sursă de carbohidrați.

Dacă mergeți pe acest traseu, asigurați-vă că verificați un număr de Rețete de alimente pentru câini de casă Pentru a încerca să filtrați pe cei cu ingrediente care pot provoca reacții alergice la câinele dvs. Studiile arată (15; PDF) că cele mai frecvente alergeni de proteine ​​includ:

  • Vită
  • Pui
  • Ou
  • Soia
  • miel

Și cele mai frecvente alergeni de carbohidrați includ:

  • Grâu
  • Porumb
  • Cartofi

Alte alergeni obișnuiți includ drojdie și produse lactate (16). Desigur, câinele dvs. ar putea fi alergic la aproape orice ingredient din dieta sa (17). Este important să urmați o dietă strictă de eliminare a câinilor pentru a afla exact ce ingredient cauzează problema.

Cereți un veterinar: Hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr și de ce?

Înainte de a începe dieta de eliminare

Pregătirea, rutina și respectarea strictă a regulilor dietei de eliminare a câinilor va duce probabil la succes (amintiți-vă, aveți o șansă de 95%). Faceți o listă a alimentelor câinelui pe care le-au mâncat de la prezentarea simptomelor alergice. Uită-te la ingredientele din acele alimente pentru câini care plătesc cea mai mare atenție la sursele de proteine ​​și carbohidrați. Acestea sunt ingredientele care sunt cel mai probabil să provoace alergiile câinelui tău.

Înainte de a începe câinele dvs. în procesul de eliminare dietetic, există câteva lucruri pe care trebuie să le rețineți să vă pregătiți bine și să creșteți probabilitatea succesului:

(1) Dietele de eliminare conțin mult mai puțini aditivi și umpluturi, astfel încât probabil că veți observa că câinele dvs. merge la baie mai puțin în timpul perioadei de dietă de eliminare.

(2) Dieta de eliminare a câinilor are mai multă umiditate decât alimentele tradiționale de câine, deci dacă observați câinele dvs. de băut mai puțin decât în ​​mod normal, acest lucru este probabil de ce.

(3) Când alimentați dieta de eliminare a câinilor gătite acasă, împărțiți masa 50/50 între un singur carbohidrat și o singură proteină.

(4) Schimbarea câinelui dvs. la dieta de eliminare prea repede poate avea ca rezultat probleme legate de gastrointestinale și tulburări de burtă. Schimbați-l încet.

(5) O dietă de eliminare a familiei este destul de blândă și câinii pretențioși pot fi reticenți în a mânca. Stick cu dieta de eliminare pentru câteva zile și animalul dvs. ar trebui să vină în jur.

(6) Nu vă alimentați de câinele, resturile de tabel, oasele / mestecul, vitaminele / suplimentele sau medicamentele comestibile (cum ar fi Tratamentul inimii) în timpul dietei de eliminare a câinelui. Dacă FIDO dvs. este datorată pentru medicamente comestibile în timpul perioadei de eliminare, discutați cu medicul veterinar despre posibilele alternative.

Sursa de proteine ​​pentru procesul dietetic pentru eliminarea câinilor

Pornirea dietei de eliminare a câinilor

În timpul dietei de eliminare, veți fi hrăniți poochia dvs. fie o alimentație de eliminare a prescripției, fie o alimentație gătită la domiciliu, în funcție de abordarea dvs. aleasă. Dacă veți folosi o marcă de hrană pentru câini de prescripție, VET dvs. va fi deja recomandată o opțiune specifică de formula / rețetă pentru câinele dvs. individual.

Dacă veți folosi abordarea alimentelor gătite acasă, veți dori să alegeți proteina și carbohidratul pe care doriți să îl începeți. Alegeți ingrediente care nu conțin pe lista de ingrediente a alimentelor anterioare ale câinelui.

Sursele de proteine ​​care trebuie luate în considerare pentru procesul de dietă de eliminare a câinilor de casă includ:

  • vânat
  • bizon
  • bivol
  • Emu
  • peşte
  • fazan
  • struț
  • cangur
  • rață
  • Curcan
  • iepure
  • porc

Surse de carbohidrați pe care le puteți lua în considerare:

  • orez brun
  • orz perlat
  • dovleac
  • ovăz
  • cartofi dulci
  • suc de fructe

Când alegeți ingrediente pentru a include în mesele de casă ale câinelui, rețineți că este mai bine să alegeți ingredientele care sunt nu este strâns legată de posibile alergeni. De exemplu, dacă câinele dvs. a mâncat pui și are simptome alergice, nu mergeți direct la utilizarea Durelui dvs. de eliminare a câinilor dvs. În schimb, alegeți ceva mai puțin probabil să provoace o reacție, cum ar fi vânzarea.

Când gătit acasă mâncarea câinelui tău, te uiți Mâncăruri de bază. Sursele dvs. de proteine ​​și carbohidrați nu ar trebui să includă niciodată condimente sau aditivi. Proteina dvs. ar trebui, de asemenea, să fie tăiat și degresat de grăsime. Trebuie să fie gătit într-un mod care reduce conținutul de grăsimi. De exemplu, coaceți, fierbeți sau vă prăjiți carnea - niciodată nu gătește.

Pentru a porni mâncarea câinelui, începeți prin utilizarea de calorii ca referință. De exemplu, dacă câinele dvs. mănâncă zilnic 600 de calorii în kiblele lor, doriți să replicați îndeaproape acest număr cu mesele gătite la domiciliu. Dacă observați orice pierdere în greutate sau semne neobișnuite de foame, creșteți cantitatea de alimente pe care le oferiți câinele zilnic. De asemenea, dacă observați pierderea în greutate, tăiați ușor alimentele câinelui dvs.

RECOMANDAT: 10 videoclipuri populare pentru câini de casă

Schimbarea trebuie să fie graduală

Ca și în cazul oricărei schimbări în dieta câinelui dvs., este important să le mutați treptat pe dieta de eliminare a câinelui. În timp ce intenția dietei este de a ameliora simptomele alergenului, o schimbare în dietă care se întâmplă prea repede poate provoca simptome suplimentare de supărat gastric la animalele de companie.

Programul recomandat pentru schimbarea câinelui dvs. la o nouă dietă este după cum urmează:

  • Zilele 1 - 3: ¼ dietă nouă și ¾ dietă veche
  • Zilele 4 - 7: ½ noua dieta si ½ dieta veche
  • Zilele 8 - 11: ¾ Dietă nouă și ¼ dietă veche
  • Ziua 12: 100% Dietă nouă

Odată ce aveți câinele dvs. cu privire la dieta de eliminare, este important să vă mențineți o dietă pentru cel puțin 5-10 săptămâni, potrivit cercetărilor menționate mai sus. Este posibil să fiți tentați să opriți dieta de eliminare dacă simptomele câinelui dvs. se rezolvă sau dacă FIDO prezintă rezistență la noua sa dietă, dar Nu opriți înainte de numărul minim de săptămâni. Stick cu dieta pentru perioada de timp recomandată, astfel încât să puteți identifica în mod eficient alergeni.

După ce ați pornit Pooch pe dieta completă de eliminare a câinelui, ar trebui să începeți să vedeți simptomele de alergie reduse în primele trei până la șase săptămâni (18). Dacă câinele dvs. nu prezintă nicio îmbunătățire a simptomelor sale de alergie, doriți să începeți din nou dieta de eliminare cu surse alternative de proteine ​​și carbohidrați.

Păstrați note detaliate

Ia notă când câinele dvs. este pe dieta de eliminareÎn timp ce câinele dvs. este pe dieta lor de eliminare, este esențial să păstrați note detaliate. Aceste note ar trebui să identifice sursa de proteine ​​și carbohidrați Câinele dvs. se mănâncă în acel timp și să notă orice modificări simptomate sau noi evoluții.

Cu cât notele dvs. sunt mai detaliate în această perioadă, cu atât mai bine veți putea urmări progresul și reacția câinelui la alergeni specifici. Aceste note pot fi, de asemenea, foarte benefice atunci când vă întâlniți cu medicul veterinar sau un nutriționist canin.

Începeți reintroducerea ingredientelor

După ce a consumat o dietă de eliminare timp de 5-10 săptămâni, câinele dvs. ar trebui să fie ceva de "ardezie goală" dacă dieta a lucrat pentru a reduce semnificativ sau a elimina simptomele alergiilor. Odată ce ați ajuns la acest statut "Slate Blank", doriți să începeți reintroducerea alimentelor pe rand Pentru a determina dacă acestea cauzează sau nu simptome de reapare.

Când reintroduce alimentele la dieta câinelui dvs., stick cu mai multe noi proteine ​​și surse de carbohidrați pentru a începe cu și Permiteți ca câinele dvs. să reacționeze (19). De exemplu, este posibil să fi fost hrănirea de carne de venison și cartofi dulci și văzând o mare îmbunătățire. Încercați să adăugați o cantitate mică de bizon în dieta câinelui dvs. pentru o varietate și păstrați-o pentru câteva săptămâni la minimum.

Asigurați-vă că vă mențineți jurnalul de simptome pentru a urmări orice modificări ale sănătății câinelui dvs.

Pe măsură ce reintroduceți ingredientele, puteți alege să stați departe de reintroducerea alergeni comuni. Puteți face acest lucru prin lipirea cu alimentele preparate acasă sau alegerea Ingredient limitat care imită ceea ce câinele dvs. a mâncat pe dieta de eliminare.

Dacă observați orice semne de simptome de alergie care se întorc după reintroducerea unui ingredient specific la dieta câinelui dvs., eliminați imediat ingredientul și luați notă în jurnalul dvs. de simptome. Luați câinele înapoi la ingredientele de dietă de eliminare care nu au provocat nici o reacție și le-au permis câteva zile să se întoarcă la punctul de bază (Slate Blank & # 8221;). După aceasta, doriți să încercați reintroducerea unui alt ingredient (diferit) la dieta câinelui dvs. care nu este strâns legată de ingredientele problematice.

Identificați un aliment care se potrivește câinelui dvs

Odată ce ați reintrodus o varietate de alimente înapoi în dieta câinelui dvs., puteți începe să vă uitați la mărcile comerciale pentru câini, dacă alegeți așa. Dacă vă decideți să vă schimbați câinele înapoi la o dietă comercială, Stick cu alimente cu ingrediente limitate La început, și alegeți alimente care imită ingredientele sigure din procesul de eliminare a dietei.

Dacă observați o reapariție a simptomelor în câinele dvs., analizați ingredientele alimentelor pe care le-au mâncat. Încercați să identificați care ingredient este vinovat și reveniți la dieta de eliminare a câinelui pe care o mănâncă anterior pentru a permite sistemului său digestiv să se vindece. Nu vă fie frică să încercați din nou cu o altă opțiune de alimente după o pauză adecvată.

Procesul dietei de eliminare - un ghid bazat pe științăDacă vă decideți să rămâneți cu mese de hrană pentru câini de casă, este important să consultați medicul veterinar despre furnizarea de câine cu o nutriție adecvată. Gătitul pentru câini poate fi complicat și trebuie să știți despre suplimente, Dog nutriție, mărimea porției și altele. Dietele de eliminare sunt foarte de bază și nu pot oferi câinelui dvs. toate vitaminele și mineralele de care au nevoie pe termen lung.

În general, gătit acasă mesele câinilor dvs. este perfect sigur; Pur și simplu necesită adăugarea unor suplimente specifice care sunt adaptate nevoilor câinelui dvs. și mai mult timp și efort din partea dvs. Veterinarul dvs. este iluminat când vine vorba de gătit acasă și nutriție canină? Nu panică și consultați un nutriționist canin.

Citiți următorul: Ghidul medicului veterinar la cumpărături pentru alimentele cu câini hipoalergenic

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Eliminarea dietului de eliminare: un ghid științific