5 Probleme de esofag de câine și ceea ce ar trebui să știți

Esofagul este un tub subțire, muscular care conectează gâtul unui câine în stomac și ajută la împingerea apei și a alimentelor în stomac. Problemele esofagului la câini nu pot fi la fel de comune Probleme digestive dar ele nu sunt, de asemenea, rare. Cu toate acestea, ele sunt adesea trecute cu vederea, deoarece principalul simptom al problemelor de esofag de câine, cum ar fi boala esofagiană și regurgitarea, pot fi ușor confundate cu vărsături inofensive.

1. Obiecte străine în esofag

Câinii sunt infamă pentru obiceiurile lor alimentare proaste, care uneori duc la consumarea obiectelor necorespunzătoare și apoi având obiecte străine blocate în esofagul lor. În majoritatea cazurilor oasele sunt vinovate, dar alte obiecte cum ar fi piesele de crudie, lemn, ace și cârlige de pescuit își găsesc calea într-un esofag de câine.

Simptomele obișnuite ale obstrucției la câini datorate obiectelor străine includ gagging, drooling, regurgitare și încercări frecvente de înghițire.

Cum de a preveni:

Păstrați câinele departe de gunoi, utilizați Coșuri de gunoi rezistente la câini, Nu hrăniți alimentele potențial periculoase și nu-i dați oasele gătite să mănânce. Dacă pooch-ul tău este un eater rapid, țineți oasele departe de el în întregime. Mâncarea rapidă poate fi periculoasă din alte motive, deci luați în considerare utilizarea bolurilor alimentare încetiniți mâncarea. Dacă vă dați câinele Rawdide, asigurați-vă că luați-o de la el când devine prea mică și ușor de înghițit.

Învățați-vă câinele dvs. comanda "drop-l", astfel încât să puteți reacționa dacă observați că este pe punctul de a mânca ceva anteble.

Cum se fixează:

Obstrucția este cea mai periculoasă a problemelor de esofag de câine, iar obiectele străine detectate în esofagul câinelui trebuie îndepărtate imediat. În majoritatea cazurilor, veterinarul dvs. va fi capabil să elimine obiectul prin gură. Dacă acest lucru nu este posibil, poate fi posibil ca obiectul să fie împins în stomacul câinelui, unde poate fi digerat sau trecut în fecale. Uneori, ar putea fi îndepărtat din stomac prin intervenție chirurgicală.

Chirurgia este necesară, de asemenea, dacă obiectele străine perforau esofagul sau dacă nu pot fi îndepărtați prin gură sau împinși în stomac.

Inflamația esofagului - esofagită la câini

2. Inflamația esofagului (esofagită)

Esofagita la câini este cea mai frecvent cauzată, din nou, de obiecte străine. Cu toate acestea, poate fi cauzată și de refluxul acid care provine din stomacul animalului în esofag. Rareori, poate fi cauzată de cancer, alergii alimentare, infecții cu vierme esofagiene și anumite medicamente.

Unele dintre simptomele comune ale inflamației câinelui esofagul includ tuse, dificultăți de înghițire, drooling, vărsături sau regurgitând febră, pierderea apetitului și pierderea în greutate ulterioară.

Cum de a preveni:

La fel ca și cum a fost observat mai sus, încercați întotdeauna să vă împiedicați poochia de la consumul de obiecte străine. Dacă câinele dvs. are alergii alimentare, țineți-l departe de alergeni.

Cum se fixează:

Cazurile de inflamație ușoară de esofag de câine pot deveni adesea neobservată și, prin urmare, fără tratament. Atunci când simptomele sunt prezente, terapia include în mod normal administrarea de medicamente care reduc acidul gastric, medicamentele de durere și alimentarea alimentelor moi de câine.

Cazurile severe pot necesita inserarea unui tub de alimentare pentru a ocoli esofagul și a lăsa să se odihnească. Acest lucru este ocazional urmat de antibiotice pentru a preveni sau a trata infecția bacteriană. Fluidele IV pot fi date pentru deshidratare, în timp ce terapia cu oxigen poate fi dată dacă câinele are probleme cu respirația.

Extinderea esofagului - megaesofag la câini
Stânga laterală torace toracică radiografie x-radiografie a unui câine cu megaeofag dilatat.

3. Extinderea esofagului (megaesofag)

Întinderea anormală sau extinderea esofagului câinelui este cauzată cel mai frecvent de un defect congenital, dar uneori poate să apară la câinii adulți alături de altă boală. Aceasta include o vătămare a esofagului, ingestia obiectelor străine, a cancerului și a hipotiroidismului, printre altele.

Megaesofagul congenital la câini este de obicei diagnosticat imediat după înțărcare. Unele rase au mai multe șanse de a fi afectate de ea, în special schnauzers miniatural. Alte rase predispuse la acesta includ Marele Danezii, păstori germani, Fox Terriers, Retrieveri Labrador și Setters irlandez.

Simptomele tipice ale acestei probleme de esofag de câine includ regurgitarea, salivarea excesivă, tuse și gagging. Slăbiciunea musculară se poate dezvolta de la foamete și pneumonie poate să apară de la aspirarea alimentelor sau a apei.

Cum de a preveni:

Megaesofagul congenital nu poate fi împiedicat, deoarece este o boală ereditară, dar puteți reduce riscul de megaoufag cauzat de alte condiții prin prevenirea rănilor la esofagul câinelui și ingestia obiectelor străine.

Cum se fixează:

Din păcate, aceasta este una dintre problemele de esofag de câine care nu pot fi fixate complet, iar majoritatea câinilor cu această afecțiune au Prognosticul slab. În timp ce unele pui cu megaesofag congenital pot crește din această condiție, cei care nu vor necesita îngrijire și gestionare constantă. Aceasta include hrănirea câinelui într-o poziție verticală, hrănindu-l un hrană de înaltă calorii și o face în mese mici, frecvente.

Dacă este cunoscută cauza condiției, tratarea acestei stări specifice este primul pas în gestionarea megaesofagului în puii și câinii adulți. Chirurgia poate fi, de asemenea, necesară pentru a corecta anomaliile vasului de sânge.

Stricturile esofagiene la câini

4. Stricturile esofagiene

Stricrisura esofagiană la câini este un termen medical pentru îngustarea esofagului câinelui. Este de obicei cauzată de traume, utilizarea anumitor medicamente, anestezie, Esofagita de reflux, inflamația esofagului și a cancerului. Stricturile esofagiene pot, de asemenea, fi congenital, Deși este un eveniment rar.

Simptomele comune includ regurgitarea, dificultăți de înghițire, drooling excesiv și durere în zonă.

Cum de a preveni:

Prevenirea stricturii esofagiene la câini constă în prevenirea cauzei subiacente, dacă este posibil.

Cum se fixează:

Tratamentul acestor probleme de esofag de câine poate fi conservator sau chirurgical. Tratamentele conservatoare includ dilatarea stricturii mecanice și utilizarea protezei. Chirurgia este de obicei utilizată numai ca o ultimă soluție, deoarece este adesea o procedură foarte complicată, costisitoare și exigentă.

Diverticula esofagiană la câini

5. Diverticula esofagiană

Diverticula sunt saculete asemănătoare pungilor sau dilatărilor care apar pe peretele esofagian al câinelui. Uneori sunt moștenite, dar pot fi de asemenea dobândite. În timp ce rară la câini, această condiție poate provoca probleme cu respirația, vărsăturile și pierderea apetitului, mai ales atunci când este mare diverticula. Diverticula mică sunt adesea asimptomatice.

Aceste probleme de esofag de câine sunt cauzate în mod obișnuit de o altă condiție față de cele menționate mai sus, cum ar fi corpul străin esofagian, inflamarea și tulburările de dezvoltare ale peretelui esofagian.

Cum de a preveni:

Prevenirea ingestiei obiectelor străine este o modalitate de a evita această afecțiune. Alte condiții care duc la diverticula esofagiană la câini sunt dificile sau chiar imposibil de prevenit.

Cum se fixează:

Diverticula mică la câini pot fi tratați cu o dietă moale și bland. Animalul dvs. de companie ar trebui, de asemenea, să fie hrănit într-o poziție verticală. Divertele mari sunt tratate chirurgical, prin îndepărtarea pungii și reconstruirea peretelui esofagian al animalului.

ConcluzieCele 5 probleme de esofag și ceea ce ar trebui să știți

Problemele de esofag de câine nu se numără printre cele mai comune probleme de sănătate pe care le întâmpină proprietarii și medicilor veterinari, dar sunt, de asemenea, adesea diagnosticați greșit. Simplu simptom caracteristic pentru toate condițiile esofagului la câini este regurgitarea, care este în mod obișnuit greșită pentru vărsături simple.

Problemele esofagului la câini sunt de obicei cauzate de consumarea obiectelor străine sau a traumelor la esofagul animalului, dar pot fi, de asemenea, congenitale. Opțiunile comune de tratament variază de la modificările dietei și administrarea diferitelor medicamente la intervenții chirurgicale.

Citiți următorul: 4 semne de probleme de pancreas la câini (și ce să facă)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Probleme de esofag de câine și ceea ce ar trebui să știți