Malnutriție la câini: ce proprietari de companie trebuie să știe

Câinele dvs. necesită îngrijire și nutriție constantă, inclusiv asigurarea faptului că există suficiente vitamine și minerale în dieta lor pentru a menține funcționarea normală a corpului. Atunci când un animal de companie nu primește o nutriție adecvată, ele sunt la riscul de a suferi de malnutriție, ceea ce provoacă probleme grave de sănătate. Aceste probleme pot fi orice de la slăbiciune și letargie, la închiderea organelor și, eventual, moartea.

Simptomele de malnutriție la câini

Nutriția adecvată este esențială pentru sănătatea caninică adecvată și ar trebui gestionată cu atenție în viața câinelui. În general, dacă vă hrănești animalele de companie un kibbil comercial de înaltă calitate, nu există riscul de malnutriție atunci când urmați instrucțiunile exacte din pachet. Alimentele pentru animalele de companie sunt concepute cu atenție pentru a oferi toate substanțele nutritive esențiale și cantitatea de calorii pe care un câine o necesită.

Cu toate acestea, dacă treceți la a Dieta gătită acasă, Aici se întâmplă lucrurile mult mai dificile. Trebuie să acordați o atenție deosebită cantității de calorii Fiecare masă de casă conține și nutrienții exacți din el, pentru a vă asigura că Pooch primește tot ce au nevoie.

Lipsa de atenție la substanțele nutritive furnizate poate duce la malnutriție neintenționată. Ori de câte ori un câine prezintă semne de foame sau slăbiciune, sănătatea și dieta zilnică ar trebui evaluate de un veterinar pentru a crea un plan de tratament adecvat.

Semnele comune ale malnutriției câinilor includ:

  • Respiratie urat mirositoare
  • Pierderea parului
  • Vărsare
  • Mătreaţă
  • Haina plictisitoare
  • Mirosul corpului
  • Gaz
  • Mișcări neobișnuite de intestinale
  • Alergii
  • Pierdere în greutate / câștig
  • Tulburări ale pielii

Podcast: Cum de a alege nutriția potrivită pentru câinele dvs

Diagnosticarea malnutriției în câinele dvs

Diagnosticarea malnutriției în câinele dvsPrimul pas în diagnosticarea adecvată a malnutriției la câini este completarea unui examen fizic asupra unui animal de companie care se confruntă deja cu simptome. Aceasta include completarea testelor standard la clinica VET, inclusiv în urină, un profil biochimic și un număr de sânge complet.

Acest lucru determină dacă câinele este sub sau supraponderal, determinând, de asemenea, sănătatea organelor, în special ficatul și rinichii. Dacă o cauză nu este identificată, un flotor fecal poate fi utilizat pentru a testa prezența paraziților în sistemul lor.

După tratamentul oricăror boli sau condiții subiacente sunt tratate sau excluse, dieta și activitatea zilnică a câinelui vor fi evaluate. VET va verifica aportul caloric, echilibrul nutrițional al alimentelor, nivelurile de activitate ale câinelui și partea de timp în care s-a dezvoltat malnutriția.

Boli și condiții

Malnutriția nu este întotdeauna lipsa anumitor nutrienți, dar poate fi, de asemenea, gestionarea defectuoasă a dietei animalului care afectează o stare sau o boală preexistentă. Condiții diferite necesită substanțe nutritive diferite pentru a se asigura că câinele rămâne în partea superioară a sănătății. Atunci când nutrienții esențiali și adecvați nu sunt furnizați, acest lucru poate provoca, de asemenea, condiții specifice. Pentru câteva, există orientări simple de dietă care urmează să urmeze.

Pentru câinii cu risc de Insuficiență cardiacă congestivă, Evitați sarea excesivă, deoarece poate crește șansele câinilor de a dezvolta sau agrava condiția.

Câinii care prezintă semne de Tulburări de creștere tind să primească prea mult sau prea puțin calciu în dietă. În timpul etapelor lor adolescente, acest lucru poate provoca rate anormale de creștere a oaselor.

Boală de rinichi este experimentată de câini care suferă de un dezechilibru nutrițional, indiferent dacă sunt cantități excesive de fosfor, potasiu, sodiu sau deshidratare, pentru a experimenta probleme renale și insuficiență renală.

Când câinele suferă în general sau mănâncă alimente care este echilibrată necorespunzător, sau nesănătoasă, câinele poate începe să sufere obezitate.

Starea cunoscută sub numele de Pancreatită care se caracterizează printr-o pancreas inflamată este cel mai adesea declanșată de cantitatea excesivă de grăsimi din dieta câinelui.

Dog Malnutrition TratamentCum de a alege Brandul alimentar pentru câini sănătoși

Dacă toate problemele medicale subiacente au fost abordate sau excluse, VET va lua de obicei informațiile din evaluarea sănătății pentru a determina un plan de reglare a dietei și al activității pentru animalul dvs. de companie. Acest lucru va depinde, de asemenea, de rasa câinelui, de vârsta și de sănătatea generală.

Principala recomandare este de a schimba brandul alimentar în prezent la câine. Mâncarea va trebui să fie verificată pentru substanțele nutritive necesare sau pur și simplu la o marcă de calitate superioară. Creșterea sau scăderea nivelului de activitate și utilizarea vitaminelor și a suplimentelor însoțesc de obicei schimbarea dietei.

Aceste tipuri de schimbări pot fi făcute în porțiuni mici la domiciliu dacă se crede că câinele suferă de malnutriție. Când tranziția necesită mai mult decât o dietă și o schimbare de activitate, atunci când sunt necesare mai multe excursii la medicul veterinar și nu ar trebui să fie oprite.

Dacă câinele este în criză și necesită tratament de malnutriție de urgență atunci când este luat la veterinar, ei vor primi adesea îngrijire de susținere. Care va include, de obicei, fluide IV pentru a preveni deshidratarea și pentru a corecta orice dezechilibre nutritive. Dacă deficiența este cauzată de o nutriție mai necorespunzătoare, iar câinele suferă de o boală sau o condiție subiacentă, tratamentul va viza afecțiunea lor specifică.

Recuperarea de la malnutriție

Majoritatea problemelor de sănătate cauzate de malnutriție, dacă sunt diagnosticate mai devreme, sunt reversibile și vor dispărea odată ce nutriția corespunzătoare este furnizată, iar starea este tratată cu medicamentul adecvat. Acest lucru este numai atunci când condițiile sunt prinse devreme. Dacă condițiile rămân neadresate sau neobservate, câinele este mai probabil să sufere de efecte pe termen lung, cum ar fi daunele organelor lor.

Alte efecte negative pe termen lung ale malnutriției includ, dar nu se limitează la, diabetul, boala renală, boala hepatică și pancreatita cronică. Aceste boli necesită de obicei tratament și gestionare a vieții. Dacă acestea sunt lăsate nesupravegheate, aceasta poate duce la deficiențe permanente și în situații extreme, moartea animalului.

Câinii care se recuperează de la malnutriție necesită urmărirea constantă pentru a vă asigura că nutrienții adecvați sunt primiți și că nu este necesară nicio altă ajustare a dietei lor. Aceasta nu este o simplă schimbare, ci mai degrabă o schimbare completă a stilului de viață pe care câinele trebuie să o supună pentru a-și menține sănătatea adecvată.

Îngrijirea câinelui tău subnutriți

Scorul de scor de stare a corpului câinelui (BCS)La început, îngrijirea câinelui dvs. subnutriți poate fi dificilă. Monitorizarea atentă a câinelui care este necesară poate fi obositoare și greu de gestionat cu un program aglomerat. Proprietarii de animale de companie tind să se adapteze în cele din urmă, în cele din urmă.

Urmăriți obiceiurile de mâncare ale câinelui și schimbați alimentarea cu alimente dacă câștigă prea multă greutate sau nu mențin greutatea sănătoasă. Creșteți activitatea puilor sau reducerea porțiunilor alimentare dacă creșterea în greutate este o problemă. Dacă câinele suferă de pierdere în greutate, asigurați-vă că mănâncă corect și nu exersează fără a fi oferite suficiente calorii.

Monitorizarea greutății câinelui (și urmând Graficul BCS) este necesar deoarece împiedică posibilele cauze de bază să prezinte simptome fără a observa. Când câinele nu se îmbunătățește pe parcursul observării, este timpul să le duceți la un veterinar pentru un plan mai bun. Dacă câinele dvs. pierde în greutate fără nici un motiv aparent, fără nicio modificare a dietei sau a stilului de viață, starea poate fi internă și necesită un tratament suplimentar care nu poate fi oferit la domiciliu.

Citiți următorul: 6 orientări nutriționale pentru gătitul alimentelor pentru câini de casă

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Malnutriție la câini - ce proprietari de animale de companie trebuie să știe

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Malnutriție la câini: ce proprietari de companie trebuie să știe