5 Cauze și semne de probleme de prostată la câini

O prostată mărită este o stare comună care afectează bărbații în anii lor seniori. Dar bărbații nu sunt excepția, deoarece câinii masculi și alți mamifere de sex masculin au o prostată și pot suferi astfel de probleme de prostată. Aceste probleme sunt în mare parte comune la câinii de sex masculin mai în vârstă.

În timp ce prostata mărită la câini poate fi o stare de sănătate în sine, poate fi, de asemenea, un simptom al unei alte boli de prostată. În acest articol, vom examina mai atent prostata, simptomele comune ale problemelor de prostată la câini și ceea ce puteți face pentru a preveni sau a remedia aceste probleme.

Care este prostata?

Care este prostata la câini

Prostatul este o glandă găsită în mamifere masculine. La câini, se află în spatele vezicii urinare și sub rectorul câinelui. Scopul prostatei este de a susține și de a transporta celulele spermei. La câinii sănătoși, această glandă atinge dimensiunea maximă atunci când câinele ajunge la vârsta adultă, care este de aproximativ doi ani de vârstă.

Cu toate acestea, nu toți câinii au o glandă de prostată. Dacă câinele devine neutered Înainte de a atinge pubertatea, glanda prostată nu se va dezvolta. Motivul pentru aceasta se află în lipsa de testosteron, care este hormonul masculin pe care te-au produs testiculele în mod normal.

Semne de probleme de prostată la câini

Problemele de prostată pot afecta câinii de orice dimensiune sau rasă, dar ele apar în cea mai mare parte la câinii de vârstă mijlocie și mai în vârstă. Știind cum să observăm simptomele problemelor de prostată la câini pot fi cruciale pentru a obține pooch-ul dvs. Ajutorul adecvat, așa că să aruncăm o privire la cele mai frecvente semne de probleme de prostată câine.

1. Urinare dificilă sau dureroasă

Acesta este unul dintre cele mai recunoscute simptome ale prostatei extinse la câini. În timp ce urinarea dificilă sau dureroasă ca simptom este mai proeminentă la om, majoritatea câinilor cu probleme de prostată vor experimenta, de asemenea, acest lucru. Câinele afectat poate petrece prea mult timp urinatând și adesea vine cu un flux subțire de urină.

2. Dificultate dificilă sau dureroasă

Spre deosebire de problemele de urinare care afectează câțiva canini cu probleme de prostată, defecația dificilă sau dureroasă este un semn standard al unei prostatei extinse la câini, care afectează majoritatea pacienților. Motivul constă în faptul că prostata mărită la câini împinge de obicei pe rectorul animalului, care duce, de asemenea, la scaune în formă de panglică.

3. Penisul de descărcare de penis

Un alt simptom comun al problemelor de prostată este descărcarea sângeroasă din penisul câinelui. Este posibil să observați și o descărcare purtătoare. in orice caz, sânge în urină poate semnala, de asemenea, alte probleme de sănătate.

4. O plimbare anormală

Câinii cu probleme de prostată vor avea adesea o plimbare rigidă sau vor merge anormal altfel. Puteți observa că câinele dvs. pare să meargă ca și cum ar fi "mersul pe ouă."Cu toate acestea, există și multe alte motive pentru comportamentul câinelui dvs. și plimbarea ciudată.

5. Alte simptome

În funcție de boala sau problema de prostată specifică, este posibil să observați și alte simptome, care pot semnala problemele de prostată la câini. De exemplu, unele animale de companie pot prezenta un comportament letargic sau pot avea un apetit scăzut. Durerea în abdomen și febră poate apărea și în unele cazuri de probleme de prostată.

De asemenea, citiți: 4 semne de probleme renale la câini (și ce să facă)

Cum de a preveni problemele de prostată la câini

Cum de a preveni problemele de prostată la câini

Cea mai bună prevenire a problemelor de prostată la câini este neuterizarea câinelui înainte de a ajunge la maturitate sexuală. Neutering va împiedica dezvoltarea glandei de prostată și, astfel, împiedică majoritatea problemelor posibile de sănătate legate de această glandă.

Chiar dacă vă decideți să vărutați pooch-ul după ce a ajuns la vârsta adultă, prostata lui se va micșora și riscul unei boli de prostată va scădea semnificativ.

Mai jos sunt unele dintre cele mai frecvente probleme de prostată la câini. Dacă observați unele dintre simptomele menționate, trebuie să vă luați Pooch la medicul veterinar pentru a obține problema diagnosticată și a dezvolta un plan de tratament dacă este necesar.

Există câteva condiții comune care pot afecta prostata unui câine și vom arunca o privire la ceea ce sunt și ce să facă despre ei.

Hiperplazia prostatică benignă (BPH) la câini

Hiperplazia prostatică benignă (BPH)

Acesta este termenul medical pentru Benign Extinderea glandei prostatei și este cea mai frecventă boală a prostatei la câini. Este cauzată de îmbătrânirea prostatei, ceea ce înseamnă că această afecțiune afectează de obicei câinii de rang înalt.

În timp ce hiperplazia benignă prostatică la câini poate provoca disconfort la puii și problemele cu urinare sau defectare, poate rămâne adesea asimptomatică (care nu prezintă simptome).

Cum se fixează:

Cele mai multe cazuri de BPH la câini nu necesită tratament. În cazul în care tratamentul este necesar, aceasta implică de obicei castrarea animalului. Acest lucru va reduce riscul de reapariție și dezvoltare a carcinomului. În cazul în care castrația nu este posibilă, anumite medicamente sunt folosite pentru a micșora glanda prostatei.

Prostatită la câini

Prostatită

Prostatita este o infecție bacteriană a prostatei care poate apărea dacă bacteriile intră în glandă călătorindu-se la uretra. Bacteriile pot intra, de asemenea, la prostată dintr-o infecție care începe în vezică sau rinichi. E. coli este cel mai comun vinovat.

În plus față de semnele obișnuite de probleme de prostată, prostatita la câini poate provoca, de asemenea, vărsături, febră, slăbiciune și pierdere în greutate. Formele severe de infecții bacteriene ale prostatei pot duce la abcese prostatice.

Cum se fixează:

Tratamentul va depinde de faptul dacă prostatita este cronică sau acută. Prostatita acută la câini poate fi o condiție critică și necesită o reacție rapidă și agresivă care implică de obicei fluide IV, medicamente analgezice sau dureri și antibiotice.

Prostatita cronică la câini este mai dificilă de a vindeca complet și afectate animalele au adesea probleme persistente în ciuda terapiei. Terapia include administrarea de antibiotice și controale veterinare regulate.

Prostiștii și chisturi paraprostatice la câini
Johnston și colab. Anim Reprod Sci. 2000

Prostatic și chisturi paraprostatice

Chisturile sunt similare cu blisterele, dar de obicei umplute cu fluid. Ele se pot dezvolta în prostată, care sunt denumiți chisturi de prostată sau în jurul suprafeței prostatei, numite chisturi paraprostatice.

Chisturile prostatice și paraprostatice la câini cresc încet cu timpul și când devin prea mari, au pus presiune asupra colonului, rectului și uretrei animalelor de companie. Unele dintre simptome includ constipație, pierderea apetitului, letargie, dureri abdominale și urinare dureroasă sau defecare.

Cum se fixează:

În funcție de severitatea stării, precum și de locația cheiului prostatic și paraprostatic, tratamentele obișnuite includ medicamente, castrare și chirurgie.

Cancerul prostatic la câini

Cancer de prostatic

În timp ce cancerul de prostată la câini este un eveniment rar, deoarece conturile IT pentru 0.67% din malignități, Este o condiție serioasă, amenințătoare de viață. Este adesea asociată cu hormonii testiculelor, glandele pituitare și glandele suprarenale în câine, dar cauzele exacte sunt încă necunoscute.

Cum se fixează:

Din păcate, în cazul cancerului prostatic câine, intervenția chirurgicală nu este o opțiune din cauza locației cancerului. Singurele opțiuni rămase sunt terapia cu radiații și chimioterapie, dar statisticile arată că rezultatele sunt adesea săraci. Rata medie de supraviețuire a câinilor cu cancer prostatic este între 2 luni și 1 an.

În concluzie

Top 5 cauze și semne de probleme de prostată la câiniSemnele comune ale problemelor de prostată la câini includ urinare dificilă și dureroasă, descărcarea de sânge și / sau puroi din penisul câinelui și modelele anormale de mers pe jos.

Problemele de prostată la câinii de sex masculin reprezintă un eveniment comun, în special la etapele ulterioare ale vieții. Prostatul extins afectează majoritatea câinilor seniori, cu excepția câinilor sâni. Neuteringul este cel mai bun mod de a preveni potențialele probleme de prostată.

Citiți următorul: 5 Probleme ale vezicii urinare la câini - cum să le recunoaștem și ce să faceți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Cauze și semne de probleme de prostată la câini